Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Η απάντησης της Όλγας Ρενταρή στον Βαγγέλη Πουλιλιό


Σχετικά με όλα όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» από τον δήμαρχο Ορφεά Βαγγέλη Πουλιλιό για το ζήτημα των αντιπλημμηρικών έργων στην περιοχή των Λαβάρων και την αποκατάσταση των ζημιών στα αναχώματα από τις πρόσφατες πλημμύρες, η κα Ρενταρή τις χαρακτηρίζει απολύτως ψευδείς και συκοφαντικές τόσο για την ίδια όσο και την διοίκηση της Εγνατίας Οδού.
Σύμφωνα με έγγραφο (Α.Π Α265484, Κωδ. Εγγρ. Ρ 24/80.3/725/25/521/ΦΑ/207/ΕΔ) που απέστειλε η Εγνατία Οδό στην κα Ρενταρή αναφέρετε ρητά και κατηγορηματικά ότι έχει ληφθεί η σχετική μέριμνα και έχει αποφασιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή τεσσάρων ανοιγόμενων θυροφραγμάτων σε κατασκευασμένα από την Εγνατία Οδό τεχνικά έργα -«οχετοί»- της παράκαμψης των Λαβάρων για την προστασία του οικισμού από πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Έβρου.
Στο απαντητικό της έγγραφο η Εγνατία Οδός η αναφέρει: «Η κατασκευή και τοποθέτηση των θυροφραγμάτων προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές η κα Ρενταρή δήλωσε: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι τοπικοί άρχοντες δεν φροντίζουν να ενημερωθούν και πολύ περισσότερο να συνεργαστούν με υπηρεσίες που προγραμματίζουν έργα για την περιοχή τους προς όφελος των κατοίκων. Ιδιαίτερα η συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές είναι και αναγκαία και χρήσιμη για τον τόπο.
Οι γενικές και αόριστες καταγγελίες από μόνες τους δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στα τοπικά προβλήματα.
Μικροπολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των κατοίκων δεν αρμόζουν και δεν είθισται για κανέναν κάτοικο του Έβρου. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Δήμαρχος, αντί να βγαίνει με αόριστες καταγγελίες στην τηλεόραση, είναι να συνεργαστεί δημιουργικά με τα στελέχη της Εγνατίας Α.Ε για την καλύτερη αξιοποίηση της προβλεπόμενης χρηματοδότησης έτσι ώστε να κατασκευασθούν τα προβλεπόμενα ανοιγόμενα θυροφράγματα στις κατάλληλες θέσεις και το συντομότερο δυνατόν προς όφελος των κατοίκων».,

Τύφλα νά ''χουν οι επαγγελµατίες

" Η εφημερίδα τα Νέα για τον Θεατρικό Εργαστήρι Διόνυσος " 


Επιµένουν. Εδώ και χρόνια. Στην ακριτική Νέα Ορεστιάδα. Να ασχολούνται µε το θέατρο.
 Με πάθος. 

Μέσα από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος». Κάνοντας συστηµατικά θέατρο. Θεσµοθετώντας το έγκυρο Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» – φέτος απονεµήθηκε για τρίτη φορά. Και οργανώνοντας το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. 

Το οποίο φτάνει φέτος στην ενδέκατη χρονιά του. 

Από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεµβρίου η θρακιώτικη πόλη γίνεται «πρωτεύουσα του ερασιτεχνικού θεάτρου» – τι το καλύτερο; Θα φιλοξενήσει έξι θεατρικές οµάδες – από τα Γιάννινα, την Εδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σάµο, τον Ρέντη και την Πυλαία – που επελέγησαν ανάµεσα σε δεκάδες αιτήσεις συµµετοχής – και δύο εκτός συναγωνισµού – ο ντόπιος «Διόνυσος» και η οµάδα «Τα Δίδυµα Τείχη» από το γειτονικό Διδυµότειχο – που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και οι εντός συναγωνισµού θα δώσουν τον αγώνα τον καλό για τα βραβεία. 
Για τα οποία θα αποφασίσει εκλεκτή επιτροπή που αποτελούν ο συγγραφέας Ακης Δήµου, οι ηθοποιοί Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Αγλαΐα Παππά και Σοφία Φιλιππίδου και η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Ειρήνη Μουντράκη. Τιµώµενα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ, για την πολύχρονη και πολυποίκιλη προσφορά τους, οι βετεράνοι της σκηνής και της οθόνης Σµάρω Στεφανίδου και Γιάννης Βογιατζής. 
Οι οποίοι θα παρευρεθούν – σιγά µην και δεν παρίστατο η χαλκέντερη, αξιοθαύµαστη κυρία Στεφανίδου! Παρουσιαστής, για µια ακόµη χρονιά, θα είναι ο all time classic Αλέξης Κωστάλας. 

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Υπερνοµαρχία Ροδόπης - Εβρου, ο Δήµος Ορεστιάδας και η Κοινωφελής Δηµοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της πόλης. Tα Νέα 

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Αύριο στις 6 το απόγευμα η ομάδα του Έβρου Σουφλίου θα αναμετρηθεί με την Ελπίδα Σαππών σε ένα φιλικό αγώνα .

Τετάρτη 18 Αυγούστου 
Δημοτικό Στάδιο Δημήτριος Μπακιρτζής 
στις 6 το απόγευμα .

Έντεκα ειδικότητες θα λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος στην Επαγγελματική Σχολή της Αλεξανδρούπολης

Με έντεκα ειδικότητες θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά η Επαγγελματική Σχολή της Αλεξανδρούπολης. 
Πρόκειται για τα τμήματα τεχνιτών αερίων καυσίμων, θερμοϋδραυλικών, ηλεκτρολόγων, κτιριακών έργων, σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, αμπελουργίας, επιχειρήσεων αγροτουρισμού, βοηθών φαρμακείων, αισθητικής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών και κομμωτών. Η φοίτηση θα είναι διετής και δυνατότητα εγγραφής θα έχουν οι προαγόμενοι στη δευτέρα τάξη Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Ενιαίου Λυκείου, οι κάτοχοι πτυχίου Α’ και Β΄ κύκλου ΤΕΕ και ΤΕΣ και οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης παλαιού εξατάξιου Γυμνασίου.

“Ριπές” ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ. κατά υπουργείου Περιβάλλοντος


«Η ετήσια ρυθμιστική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με την κυνηγετική περίοδο 2010-2011 όχι μόνο δεν δικαιώνει την “πράσινη” πολιτική που ευαγγελίζεται, αλλά και αποτελεί όργανο της ρουσφετολαγνείας και των κυνηγετικών συμφερόντων σε βάρος της προστασίας της πανίδας», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το σωματείο Πολιτών για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής (ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ), με αφορμή τη νέα ρυθμιστική που ανακοινώθηκε. 
Η ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ. υποστηρίζει ότι «όπως και οι προηγούμενες, έτσι και η τωρινή κυβέρνηση, σφραγίζει προκλητικά τα μάτια και τα αυτιά στις οικολογικές και φιλοζωικές φωνές της χώρας, όσο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» και τονίζει πως «το κυνήγι δε συνάδει ούτε με την οικολογία, ούτε με την πράσινη ανάπτυξη, αλλά ούτε με την αρχή της διατήρησης της βιοποικιλότητας».

Στον Κυπρίνο η πρώτη ανοιχτή συνέλευση εν όψει της “δημοσκοπικής κάλπης” του ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο στο δήμο Ορεστιάδας

Με την πρώτη ανοιχτή συνέλευση της τοπικής οργάνωσης ΠΑ. ΣΟ. Κ Κυπρίνου, που είχε προγραμματιστεί ξεκίνησαν χθες στις 8.30 το βράδυ,  οι ανοιχτές συνελεύσεις των τοπικών οργανώσεων ΠΑ. ΣΟ. Κ του «Καλλικρατικού» δήμου Ορεστιάδας, οι οποίες πραγματοποιούνται ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 22 Αυγούστου, για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 
Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, ενώ στη συνέχεια οι τρεις υποψήφιοι, κύριοι Αντωνιάδης, Γουτκίδης και Χαμαλίδης,  μίλησαν  στους παρευρισκόμενους καταθέτοντας τις απόψεις τους για την αυτοδιοίκηση και το νέο δήμο Ορεστιάδας. 
Οι επόμενες ανοιχτές γενικές συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί την Πέμπτη, 19 Αυγούστου, στη Νέα Βύσσα, την Παρασκευή, 20 Αυγούστου, στα Δίκαια του δήμου Τριγώνου και το Σάββατο, 21 Αυγούστου, στη Νέα Ορεστιάδα.