Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Αθανάσιος Ράσιος : Έχουν γνώση οι φύλακες!


Νέα δήλωση του  Γραμματέα της Ν.Ε Έβρου , με κάποια υπονοούμενα και πάλι , ότι κάποιοι επιλέγουν τους "φίλους " και όχι τους ¨ικανούς " αφήνοντας προφανώς αιχμές για κάποιους από την κεντρική διοικούσα .... 


"Έχουν γνώση οι φύλακες ! 

 Στόχος μας είναι οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους καλύτερους όχι τους "φίλους" !

Η πολιτική ανάγκη είναι να λειτουργήσουμε αυτοδιοικητικά για το καλό των νέων δήμων και την τοπική κοινωνία !

Η μεταρρύθμιση πρέπει να πετύχει και για να γίνει πρέπει όλοι ισότιμα να συμμετέχουμε με πολιτική ευθύνη και αξιοπιστία στα έργα και οχι στα λόγια ! "Δημόσια, Ανοικτά ΔεδομέναΤα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Το 
geodata.gov.gr αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη δωρεάν διάθεση γεωχωρικών δεδομένων της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης προς όλους τους πολίτες της χώρας. 

Ο διαδικτυακός τόπος θα ενημερώνεται διαρκώς με δεδομένα από ολοένα και περισσότερους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ θα εμπλουτίζεται και με λειτουργικότητα. Στόχος μας είναι σε μερικούς μήνες να μπορούμε να προσφέρουμε όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που διαθέτει η Δημόσια Διοίκηση, ώστε εμείς, οι πολίτες, να μπορούμε: 
•    Να ελέγχουμε τη δημόσια διοίκηση 
•    Να συμμετέχουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος 
•    Να αναπτύσσουμε νέες, έξυπνες εφαρμογές και υπηρεσίες 


http://www.geodata.gov.gr/geodata/


souflievros

"Ξενιτεμένο μου πουλί": "COLPO GROSSO"

Μουσικό Ριφιφί στις γειτονιές του κόσμου 
με τους
Αγγελική Τουμπανάκη : τραγούδι 
Παντελή Στόικο : τρομπέτα, καβάλ
Γιώργο Τσιατσούλη : ακορντεόν
Αλέξανδρο Καψοκαβάδη : κιθάρα
Γιάννη Πλαγιανάκο : μπάσο
Κώστα Μερετάκη : κρουστά

Η συμμορία καταφθάνει στο «Σπήλαιο» για το κόλπο…ένα μουσικό ριφιφί στις διαφορετικές γειτονιές του κόσμου.
Τραγούδια από την Λατινική Αμερική, από την παράδοση της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολίας συνθέτουν ένα πολύμορφο πρόγραμμα και οι προσωπικές συνθέσεις, οι αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι και οι δυνατές ερμηνείες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής και πανηγυριού, κάνοντας το Colpo…Grosso!!!


Θα προηγηθεί η βράβευση γυναικών δημοσιογράφων για την προσφορά τους στον τοπικό τύπο.Τετάρτη · 8:30 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Δημοτικό αμφιθέατρο Σπηλαίου


souflievros.

Τι αλλάζει με τον «Καλλικράτη» στο Σουφλί


του Παύλου Φυλλαρίδη

Ο «Καλλικράτης» είναι πια γεγονός μετά την ψήφιση του Νόμου 3852/Τ.Α.87.
7-6-2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).
Για την ολοκλήρωση και την πλήρη εφαρμογή του απαιτούνται είκοσι οχτώ (28) προεδρικά διατάγματα και πενήντα (50) υπουργικές αποφάσεις και με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους τα δύο χρόνια.
Για το λόγο αυτό από 1-1-2011 μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Τι θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή:
• Την λειτουργική ενοποίηση των μέχρι τώρα Καποδιστριακών Δήμων Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα.
• Την μεταβίβαση των νέων αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» με το άρθρο 94 του Ν.3852 που είναι περίπου διακόσιες πενήντα (250), με πιο σημαντικές:...»
  • Πολεοδομικές αρμοδιότητες[έκδοση αδειών]
  • Αρμοδιότητες υγείας [κέντρα υγείας]
  • Πολιτικές πρόνοιας [βρεφονηπιακοί σταθμοί, κοινωνικά επιδόματα]
  • Προγράμματα δημόσιας υγιεινής [εμβόλια]
  • Αρμοδιότητες παιδείας [ανέγερση σχολείων, επισκευές, μεταφορά μαθητών]
  • Αρμοδιότητες εμπορείου[λειτουργία λαϊκών αγορών, άδειες μικροπωλητών]
  • Αρμοδιότητες ανάπτυξης [έργα υποδομών, αγροτική οδοποιία]
  • Αρμοδιότητες μεταφορών [γραμμές λεωφορείων]
• Τα οικονομικά: Από την μία η υπάρχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση μερικών Καποδιστριακών Δήμων και από την άλλη η ελάττωση των πόρων που δίνουν στην Τ.Α. 
• Θα θεσμοθετηθούν χρηματοοικονομικοί δείκτες αξιολόγησης και χρηματοδότησης, χωρίς να είναι ακόμα πλήρως ξεκάθαροι.
• Ο ορατός ο κίνδυνος ο νέος Δήμος να τεθεί υπό επιτήρηση.
• Την κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων σύμφωνα με το άρθρο 103 του Ν. 3852 με άμεση απόλυση προσωπικού.
• Εγκατάσταση και λειτουργία e-ΚΕΠ.
• Τέλος η αντιμετώπιση της καθημερινότητας των δημοτών του νέου Δήμου που έχει να κάνει με την ύδρευση – την αγροτική και αστική οδοποιία την καθαριότητα τον φωτισμό την αποχέτευση τις πλημμύρες τον αποχιονισμό μεγάλου οδικού δικτύου τον χειμώνα, που δεν μπορούν να αγνοηθούν και πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα.

Όλα αυτά όσο και να είναι δύσκολα πιστεύω ότι είναι και αντιμετωπίσιμα αρκεί οι ενέργειές μας να διακατέχονται πέρα και έξω από προσωπικές και μικροκομματικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες.
Απαιτείτε συστράτευση όσο το δυνατό περισσότερων πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κατάστασης.

Σουφλί 15-08-2010
Παύλος Η. Φυλλαρίδης
Ενεργός πολίτης του νέου Δήμου Σουφλίου
e-mail : fyllpa@yahoo.gr

Get Greece Back

19 Απριλίου παραδόθηκαν τα ηνία της χώρας στο Δ.Ν.Τ και την "τρόικα". Ακολούθησαν πρακτικές παράκαμψης της Βουλής των Ελλήνων και του Συντάγματος. Γνωρίζουμε όλοι ποια θα είναι η τύχη μας από εδώ και πέρα. Γνωρίζουμε τι συνέβη στην Αργεντινή και τις χώρες που "στηρίχτηκαν" από το Δ.Ν.Τ. Η διαφθορά στη χώρα μας έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. Τα νομοσχέδια για την οικονομική εξαθλίωση των απλών πολιτών περνούν με ρυθμούς που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Η πορεία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Περίπου 2.000.000 άνεργοι (ανεπίσημα) έχουν φτάσει στα όρια της πείνας. Οι αυτοκτονίες, η βία και η εγκληματικότητα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Εμείς είμαστε όμως Έλληνες. Το ξεχάσατε αυτό. Δεν είμαστε Αργεντίνοι. Δεν θα κατεβούμε με άδειες κατσαρόλες. Δεν θα φτάσουμε εκεί. Όσοι υποτίμησαν τους Έλληνες το πλήρωσαν ακριβά. Διαβάστε Ελληνική ιστορία. Αρχαία ή νεότερη.

Για το λόγο αυτό αφήσαμε για λίγο στην άκρη τις κομματικές, ιδεολογικές, φιλοσοφικές διαφορές μας και ενωθήκαμε. Διαμαρτυρόμαστε. Είμαστε ικανοί άνθρωποι. Μας καταντήσατε στην εξαθλίωση, με πενιχρούς μισθούς με ανύπαρκτο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, να μεγαλώσουμε την υπάρχουσα. Θέλουμε να κάνουμε όνειρα. Θέλουμε να χαμογελάμε. Θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια. ΚΑΙ θα το πετύχουμε.

Φτιάξαμε την καλύτερα οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στην ιστορία της χώρας. Είμαστε νέοι άνθρωποι ή άνθρωποι που αισθάνονται νέοι. Κάνατε το λάθος να μας περάσετε για κακομοίρηδες. Για μίζερους. Για ανίκανους. Για άχρηστους. Δεν είμαστε. Είμαστε ικανότατοι. Κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, γιατροί, οικονομολόγοι παγκόσμια είναι Έλληνες. Η κίνησή μας λέγεται "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω". Αυτό ακριβώς θέλουμε. Μας πήρατε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τη νιότη, το χαμόγελο, τη ζωή μας. Μας πήρατε το τιμόνι της χώρας. Θα τα πάρουμε πίσω.

Μαζεύουμε χιλιάδες υπογραφές. Θα κατεβούμε στο δρόμο στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010. Φτιάξαμε ένα βίντεο που εξηγεί την ιδέα της κίνησης: http://www.youtube.com/watch?v=-tLNYUzxSZk . Σηκώσαμε το δικτυακό τόπο: www.GetGreeceBack.com. Συζητάμε, σχολιάζουμε, ενημερώνουμε ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Θα μας ακούσουν.

Χιλιάδες Έλληνες Πολίτες - Διαδικτυακή κίνηση "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω" - Ιστοσελίδα: www.getgreeceback.com 

Σχόλια ΚΚΕ - ΣΥΝ για την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα

Ενόψει της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη χώρα μας και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με ανακοίνωση του σχολιάζει μεταξύ άλλων:

    "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες καθώς, συνεχίζοντας τη πολιτική της ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει πολιτικά αλλά αναπτύσσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ με κοινά γυμνάσια, συμφωνίες".

    Παράλληλα καλεί το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ αύριο, στις 7:30μμ, στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ισραηλινή πρεσβεία.

    Από την πλευρά του το γραφείο τύπου του Συνασπισμού σχολιάζει μεταξύ άλλων: "Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε ολισθηρούς δρόμους. Κοιτάει στο παρελθόν και όχι στο μέλλον, σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν, που σημειώνονται ή κυοφορούνται σημαντικές ανακατατάξεις και στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι λάθος η αντίληψη που θέλει την ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ αντίβαρο στην Τουρκία".

    Παράλληλα καλεί "τον πρωθυπουργό να μην επεκτείνει την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει στην ακύρωσή της. Επίσης, πρέπει να τοποθετηθεί απερίφραστα υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό, να ζητήσει την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας και τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών. Να ταχθεί ενεργά υπέρ μιας αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής".

"Κάναμε τα πρώτα βήματα"

 Με συλλογική θυσία, κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα και κατακτήσαμε τους πρώτους μεγάλους στόχους για να ξεπεράσουμε την κρίση και να την κάνουμε ελπίδα, τόνισε σε δηλώσεις του στην Πάρο ο πρωθυπουργός.

    Ο Γ. Παπανδρέου, παρέστη στην πανηγυρική θεία λειτουργία στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

    Με το πέρας της λειτουργίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα γιορτάζουμε μία από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας και του λαού μας, που συμβολίζει το Πάσχα του καλοκαιριού και την έννοια της ελπίδας.

    «Ήμασταν όλοι κοινωνοί μιας πολύ δύσκολης χρονιάς για την Ελλάδα, για την πατρίδα μας, που όμως με συλλογική προσπάθεια, με συλλογική θυσία, κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα. Κατακτήσαμε τους πρώτους μεγάλους στόχους για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι καταφέραμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά να την κάνουμε ελπίδα, ευκαιρία, ώστε να αναμορφώσουμε τη χώρα. "Να είναι μια Ελλάδα ισχυρή, βιώσιμη, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και προσφοράς, τόνισε και ευχήθηκε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Ελληνες «χρόνια πολλά και καλή μας δύναμη».

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, λέγοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό και ιστορικό γεγονός για τον ποντιακό ελληνισμό και για όλους τους Ελληνες γιατί, όπως επισήμανε, «αναδεικνύει ένα πνεύμα συνεργασίας και ειρήνης μεταξύ των λαών μας».

    
Συνάντηση Γ. Παπανδρέου-Μπ. Νετανιάχου

    Σήμερα, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και φυσικά το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

    Εν τω μεταξύ, τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και με το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της συνάντησης του με τον Ισραηλινό ομόλογο του.

    Η επίσκεψη Νετανιάχου αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα στο Ισραήλ ο Γιώργος Παπανδρέου.