Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Α .Σ Έβρος Σουφλίου

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε ο Έβρος Σουφλίου , ο οποίος απέκτησε τον έμπειρο αμυντικό Στράτο Σουλτανίδη. Ο Κομοτηναίος αμυντικός αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στην κατηγορία και αναμένεται να προσφέρει πολλές λύσεις στην ομάδα του Χρήστου Χρηστούδη. Με αυτήν την προσθήκη ο ΅Έβρος΅ ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές κινήσεις και πλέον ο προπονητής της ομάδας πρέπει να μοντάρει το σύνολο ενόψει της νέας σεζόν, για την οποία οι απαιτήσεις των φίλων της είναι αρκετά μεγάλες.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αποτελούσε τον διακαή πόθο πολλών ομάδων της Γ εθνικής αλλά και του Περιφερειακού πρωταθλήματος, ωστόσο οι διοικούντες του Έβρου Σουφλίου προσέγγισαν με πολύ σωστό τρόπο τον Σουλτανίδη, αποσπώντας την υπογραφή του.

Με αυτή την κίνηση σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ( Θ.Κεσσάτης, Δ. Κεσσάτης, Φραγκουλίδης, Πετκαρης, Χαρχάλης, Πετκίδης, Φάτσης) ο Έβρος Σουφλίου είναι ανάμεσα στις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας και εφόσον εξελιχθεί καλά η χρονιά, τότε αναμένεται να έρθουν πολλές επιτυχίες για την ομάδα του Σουφλίου

http://www.thrakisport.gr/

Αποτελέσματα προκαταρκτικών εξετάσεων στρατιωτικών-αστυνομικών σχολών

Διαθέσιμα στο Διαδίκτυο θα είναι από σήμερα τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Όσοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις της Γενικής Σειράς ή των Ειδικών Κατηγοριών μπορούν να ενημερωθούν πληκτρολογώντας στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά γράμματα των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Διευκρινίζεται ότι για κάθε υποψήφιο θα αναφέρονται μόνο οι Σχολές εκείνες για τις οποίες έχει κριθεί κατάλληλος-ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις (υγειονομικές, ψυχοτεχνικές, αθλητικές δοκιμασίες κλπ).

Για τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τα αναφερόμενα στοιχεία οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210-34.43.557 το αργότερο μέχρι και τις 23-8-10.


Δείτε εδώ τη φόρμα του υπουργείου


ΣΚΑΪ

13o Γαβούστημα Καππαδόκων


3η Γιορτή Κυνηγιού στις Καστανιές

Εκατοντάδες κυνηγοί απ' όλη την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην "3η Γιορτή Κυνηγιού", που θα πραγματοποιηθεί στις Καστανιές στις 17 και 18 Αυγούστου 2010, δίπλα στον ποταμό Άρδα, στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις των νέων, από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Βύσσας, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού.
"Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της Νομαρχίας Έβρου για τη διεξαγωγή της πανελλήνιας αυτής γιορτής κυνηγιού, που ανοίγει την κυνηγητική περίοδο, δικαιώθηκε. Με την διοργάνωση τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Μικρό Δέρειο έγινε ήδη θεσμός και αγκαλιάστηκε τόσο από τους κυνηγούς του Έβρου και της Θράκης, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας" είπε στη συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους κυνηγετικούς συλλόγους του Έβρου για τη συνδιοργάνωση, τονίζοντας ότι η γιορτή αυτή είναι δική τους υπόθεση, καθώς και τον Δήμο της Νέας Βύσσας για την παραχώρηση του χώρου και των υποδομών.
"Οι Καστανιές, το Τρίγωνο, και ευρύτερα ο Βόρειος Έβρος, θα έχουν οφέλη από τη γιορτή αυτή, γιατί χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια πανέμορφη περιοχή" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.Λιγότερη ύλη - περισσότερο υλικό

Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης στις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά και τη Γεωγραφία, στην Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.
Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου - και μετά από εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου - το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Γεωγραφίας, στις τάξεις Ε΄ και Στ’ Δημοτικού.

Η ελάφρυνση της ύλης αφορά διδακτικά κεφάλαια, τα οποία κρίνονται δυσνόητα ή επουσιώδη και σε ορισμένες περιπτώσεις επαναλαμβάνονται σε διάφορες τάξεις. Στόχος είναι ο συγχρονισμός της ύλης συναφών μαθημάτων.

 Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας έχουν αναρτηθεί πίνακες με αναλυτικά στοιχεία

Πίνακες με τα αναλυτικά στοιχεία πατήστε εδώ

Ρύθμιση Οφειλόμενων εισφορών στον ΟΓΑ

Με τις διατάξεις των άρθρων 53 έως και 62 του νέου νόμου 3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/15-7-2010) παρέχεται η δυνατότητα τόσο στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του ΟΓΑ όσο και στους εργοδότες- επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους.

    Οι δόσεις είναι εξαμηνιαίες, καθορίζονται στις έξι (6) το ανώτερο, και το ποσό της εξαμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600€.

    Η αίτηση για ρύθμιση οφειλής εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο, εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Ασφαλιστικού Φορέα και έχει επισυναφθεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης.

    Για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, το ποσό του παραβόλου ανέρχεται στα 20 Ευρώ. Για τους εργοδότες- επιχειρήσεις, το ποσό του παραβόλου κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, από 50 μέχρι 400 Ευρώ.

    Η καταβολή του παραβόλου για ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών ΟΓΑ πραγματοποιείται στα Υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθυνθούν στους κατά τόπους Ανταποκριτές του ΟΓΑ ή να επισκεφτούν την Ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Σύνδεση Θητείας με Αγορά Εργασίας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των εξαγγελιών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού και τη σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας, στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Περιβάλλοντος του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ/ΔΑΔΠ) συστήθηκε Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με την Αγορά Εργασίας, που στόχο έχει την υποστήριξη των στρατευσίμων στην προσπάθειά τους για ανεύρεση εργασίας μετά το πέρας της θητείας τους, βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, μέσω του ΟΑΕΔ, των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα.

    Για το σκοπό αυτό, το Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με την Αγορά Εργασίας, με την συμπαράσταση και συνεργασία του ΟΑΕΔ, έχει αναπτύξει και αγαστή συνεργασία με τα επαγγελματικά επιμελητήρια καθώς και με την πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών της χώρας.

    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας, κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη, για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία τους.

     Οι οπλίτες θητείας (από 19 έως 35 ετών) ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, την επαγγελματική τους εμπειρία και την εκπαίδευση που υφίστανται κατά την διάρκεια της θητείας τους, κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

      α. Οπλίτες απόφοιτοι ΙΕΚ ή ΤΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον Ιό Δυτικού Νείλου

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο οδηγιών και συστάσεων που προβλέπονται από ευρωπαϊκές οδηγίες, λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα λοίμωξης από τον Ιό Δυτικού Νείλου, που εμφανίστηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

      Συγκεκριμένα το Υπουργείο προβαίνει στα εξής μέτρα :

     1. Ενημέρωση στις ΔΥΠΕ και στους κατά τόπους υγειονομικούς σχηματισμούς

    2. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας με τη παροχή ειδικών οδηγιών και εγκυκλίων

    3. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώθηκε σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό ΔΝ και των επιπλοκών της σε ανθρώπους. Δημιουργήθηκε ειδικό δελτίο δήλωσης ως υποχρεωτικά δηλούμενο νόσημα. Στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ αναρτήθηκαν συνολικές οδηγίες για τη νόσο και την αντιμετώπισή της. (Οδηγίες για τους επαγγελματίες υγείας, Συνοδευτικό Δελτίο για την αποστολή Δείγματος, Δελτίο Δήλωσης Κρούσματος, Οδηγίες για την αποστολή δείγματος, www.keelpno.gr )

    4. Ενημέρωση για το κοινό.

    o οδηγίες σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τα κουνούπια αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr )

    o Προγραμματίζεται έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τις νομαρχίες.

    5. Προγράμματα συμπληρωματικών κωνωποκτονιών από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (ΝΑ) στις περιοχές όπου έχουν ανιχνευθεί κρούσματα με στόχο τον περιορισμό του πληθυσμού των ενηλίκων κουνουπιών. Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα καταπολέμησης κουνουπιών στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής και Λάρισας, ενώ έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχα έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και στο νομό Ημαθίας. Επίσης στο σύνολο των εκτελούμενων έργων δίνεται πλέον έμφαση στην αστική καταπολέμηση για την αντιμετώπιση του γένους Culex που ενέχεται στην διάδοση του ιού του ΔΝ με αυξημένη ένταση στις περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα εγκεφαλίτιδας.

Κρούσμα εγκεφαλίτιδας στην Ξάνθη. Δεν έχει εξακριβωθεί ο ιός ακόμα

Κρούσμα εγκεφαλίτιδας σημειώθηκε στην Ξάνθη. Σύμφωνα με τα στοιχεία , πρόκειται για βούλγαρο υπήκοο οποίος έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Οι γιατροί του Κέντρου αναγνώρισαν το κρούσμα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και ο ασθενής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου αντιμετωπίστηκε από το Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Γ. Μπαλτατζίδη που εφημέρευε.
Πρόκειται για εγκεφαλίτιδα με συνήθη συμπτώματα και έχουν ληφθεί δείγματα από τον ασθενή που απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου ή απλή εγκεφαλίτιδα. Η κατάσταση του ασθενούς πάντως χαρακτηρίζεται κρίσιμη.