Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του ζητεί από τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων να αποφεύγουν να βάζουν στους μαθητές τεστ σε περισσότερα του ενός μαθήματα την ίδια ημέρα και να μην ξεπερνούν τα τρία την εβδομάδα.

Προκήρυξη 76 θέσεων εποχικού προσωπικού για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσει 76 θέσεις εποχικού προσωπικού (35 θέσεις Οδηγών και 41 θέσεις συνοδών σχολικών λεωφορείων) σύμφωνα με την Ανακοίνωση 95581/Γ6/02-08-2010, για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), που διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία ανά την επικράτεια.

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά από την επομένη μέρα της δεύτερης δημοσίευσης της Περίληψης της Ανακοίνωσης στον ημερήσιο τοπικό τύπο και για δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες.

    Συγκεκριμένα στην Αττική, το δεκαήμερο προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αρχίζει την Τρίτη 17-08-2010 έως και την Πέμπτη 26-08-2010. Ώρες υποβολής αιτήσεων 12:00-14:00.

    Για την υπόλοιπη Ελλάδα οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων θα οριστούν, μετά τις δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Δημήτριος Μπακιρτζής η ομάδα του Σουφλίου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Βύσσας , στην πρώτη φιλική  αναμέτρηση της σεζόν .

11ο Πανελλήνιο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου 29/08-5/09/2010 Νέα Ορεστιάδα
Γενική τιμή εισόδου: € 4

Κάρτα διαρκείας (για 8 ημέρες): €22
Κάρτα διαρκείας μελών "Διόνυσου": €15
Κάρτα Επιτροπής Κοινού: €12

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΥ: 2552028280

Φέτος το διεθνές βραβείο UNESCO- Ελλάδα «Μελίνα Μερκούρη»

melina_merkouri_copyΣτις 20 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής των ελληνικών υποψηφιοτήτων για το διεθνές βραβείο UNESCO- Ελλάδα «Μελίνα Μερκούρη» που δίνεται ανά διετία για την προστασία και τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου. Το βραβείο φέρει το όνομα της μεγάλης ηθοποιού και πρώην υπουργού Πολιτισμού, που πρωταγωνίστησε κατά το παρελθόν στην προσπάθεια υιοθέτησης των εννοιών της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα του πολιτισμού. Απονέμεται από τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO σε πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων που έχουν σημαντική συμβολή στη συντήρηση, διαχείριση και προβολή πολιτιστικών τοπίων. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 30.000 δολαρίων, που προσφέρει η UNESCO σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Πολιτισμού.

Σκοπός η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Ο σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει τη σημασία της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανάδειξης του πολιτιστικού τοπίου ως όρου που συμπληρώνει τις συμβατικές έννοιες του αρχαιολογικού μνημείου ή χώρου.
Οι υποψηφιότητες 2010 θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να εμπίπτουν σε μία τουλάχιστον από τις προαναφερθείσες κατηγορίες.
1. Πολιτιστικό τοπίο που έχει ξεκάθαρα διαμορφωθεί από ανθρώπινη επέμβαση (π.χ. κήποι και πάρκα διαμορφωμένα για λόγους αισθητικής).
2. Πολιτιστικό τοπίο που προέκυψε κατά την πάροδο των χρόνων από την αλληλεπίδραση φύσης και ανθρώπινης κοινωνίας, μέσω της οικονομικής, κοινωνικής, διοικητικής ή θρησκευτικής επέμβασης επί του φυσικού περιβάλλοντος και αποκρυστάλλωσε τη σύγχρονή του μορφή σε σχέση με αυτό.
Διακρίνεται σε δύο υποκατηγορίες:


ΠΑΣΟΚ: Διεργασίες για τις εκλογές στους ΟΤΑ

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το δεύτερο «πακέτο» υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Θα πρόκειται και πάλι για υποψηφίους Δημάρχους, όπως έγινε και με το προηγούμενο «πακέτο» που ανακοινώθηκε και το οποίο περιελάμβανε, κατά κανόνα, νυν Δημάρχους, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με τη σημαία του Κινήματος στις εκλογές του 2006. Η νέα ανακοίνωση θα περιλαμβάνει, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα ονόματα περίπου 100 υποψηφίων, δημάρχων, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ανακοινώσει το 50% των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουν το «χρίσμα» της «Ιπποκράτου». Όσον αφορά στους υπόλοιπους Δήμους, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να μη δώσει «χρίσματα», κεντρικά, αλλά να αφήσει τις δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις του να επιλέξουν μια προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής, στην οποία θα δώσουν τη στήριξή τους. Η επιλογή αυτή του κυβερνώντος κόμματος σχετίζεται με τη νέα αντίληψη που θέλει να περάσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Θέση του Πρωθυπουργού είναι ότι η Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να είναι ούτε προέκταση της κεντρικής εξουσίας, ούτε των πολιτικών κομμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δοθεί έντονος πολιτικός χαρακτήρας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Στις Περιφέρειες, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, δεν αναμένεται ότι θα ακολουθηθούν οι κανόνες επιλογής υποψηφίων δημάρχων. Οι υποψήφιοι που θα στηριχθούν, εκτός, όπως αναφέρθηκε, ορισμένων, ίσως, περιπτώσεων, θα είναι γνωστά κομματικά στελέχη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρόκειται για τα λεγόμενα «πρωτοκλασάτα» στελέχη.
Τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος, που θα γίνει, φέτος, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη στις 3 Σεπτέμβρη. Η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων ως υποψηφίων Περιφερειαρχών αναμένεται ότι θα επηρεάσει και το ζήτημα του φημολογούμενου ανασχηματισμού, τουλάχιστον στην περίπτωση κατά την οποία θα υπάρξουν κυβερνητικά στελέχη (υφυπουργοί, όπως λέγεται) που θα θέσουν υποψηφιότητα.
ερτ

Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2010-2011

Με γνώμονα την αυστηρή προστασία του περιβάλλοντος παράλληλα με την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας υπογράφηκε η απόφαση για τις «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2010-2011» από τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνο Μωραΐτη. 

     Σε ότι αφορά στην έκδοση αδειών θήρας, χωρίς να αυξάνεται η τιμή τους, επιτυγχάνεται η μείωση των συνδρομών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ μεγαλώνουν τα τέλη υπέρ του δημοσίου. Έτσι, διασφαλίζονται περισσότερα από 1 εκ. ευρώ, επιπλέον έσοδα για το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να αυξηθεί το κόστος της άδειας για τους κυνηγούς. Ακόμη, πέρα από τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, προωθείται σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην ελληνική ύπαιθρο, με την εξασφάλιση ενός μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης. 

    Η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας στα αυστηρά πλαίσια και τους περιορισμούς που ισχύουν στη χώρα μας είναι σύμφωνη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συμπεράσματα των σχετικών μελετών και παράλληλα λαμβάνονται υπόψη οι δράσεις θηροφύλαξης των κυνηγετικών οργανώσεων.


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την απόφαση :