Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Συνελήφθη 63χρονος σο Διδυμότειχο για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη τις απογευματινές ώρες, του περασμένου Σαββάτου, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βάρος ανηλίκων. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Γιαννέλο, κάτοικο Άρτας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, για παραγωγή, απόκτηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βάρος ανηλίκων θυμάτων. Την προανάκριση διενήργησε το τμήμα Διδυμοτείχου.

Ν . Δ Σουφλίου

Χθες στις 9 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί η συνέλευση των μελών της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της διοικούσας Δημοτικής Αρχής .
Δεν φαίνεται τελικά να καταλήγουν κάπου και σε κανένα από τα ονόματα που ακούστηκαν εδώ και καιρό από το Σουφλί . Δεν αναλαμβάνει να ηγηθεί και να προχωρήσει μπροστά ούτε ο κύριος Δελησταμάτης ούτε ωστόσο και ο κύριος Μαμούγκας που το όνομά του ακούστηκε το τελευταίο διάστημα . Η δήμαρχος Σουφλίου κυρία Κακαλή , εμμένει στην απόφασή της αν μην είναι ξανά υποψήφια , αφού οι πληροφορίες θέλουν ότι έχει κλειδώσει σχεδόν το όνομά της για την αντιπεριφέρεια .
Τα ονόματα που συνεχίζουν να προσπαθούν για να διεκδικήσουν τον Δήμο Σουφλίου είναι ο κύριος Δημούτσης και ο κύριος Καλακίκος που δεν συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση μιας και ήταν μόνο της τοπικής του Σουφλίου .

souflievros.blogspot.com

Γ. Πεταλωτής: Θα λύσουμε συγκεκριμένα ζητήματα πριν πάμε στον Καλλικράτη

«Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα νέο σχεδιασμό, ο οποίος υλοποιείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέμβριο, χωρίς να έχουμε λύσει συγκεκριμένα ζητήματα, χωρίς να έχουν μπει συγκεκριμένες βάσεις πάνω σε αυτό το πολύ μεγάλο σχεδιασμό και τη μεγάλη ανατροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση της χωράς», ανέφερε σχετικά με τον «Καλλικράτη», στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, με θέμα την παρακολούθηση των ζητημάτων του νομού Ροδόπης αλλά και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Παράλληλα επισήμανε ότι «αναπτύσσοντας τον τρόπο με τον οποίο το κράτος από ψυχρό, πελατειακό και γραφειοκρατικό θα μπορέσει να γίνει ένα κράτος το οποίο, θα σέβεται και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα Πολίτη, σε ένα κράτος το οποίο επιτέλους γνωρίζει πόσοι είναι οι υπάλληλοι μέσα από την απογραφή που ολοκληρώθηκε». Ο κ. Πεταλωτής, δεσμεύτηκε ότι στις αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη θα επαναλάβει τη συνάντηση και με άλλους φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τους βουλευτές, με τους δημάρχους, με σωματεία και συλλόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της περιοχής.


Στο 36% η ανεργία στην ΑΜΑ-Θ το πρώτο τρίμηνο του 2010

Κατακόρυφη είναι η αύξηση της ανεργίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2010 άγγιξε το 36%, από το 9,9% που ήταν το αντίστοιχο περσυνό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.
Από την πλευρά τους οι επιστημονικοί συνεργάτες του (ΙΝΕ)της ΓΣΕΕ μιλούν για «έκρηξη» της ανεργίας, που το φθινόπωρο αναμένεται να φθάσει στην χώρα μας το 20%. «Το πρόβλημα είναι σοβαρό για την περιοχή της Θράκης και η κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει σ΄ αυτό για να το μετριάσει ή να το εξαλείψει πλήρως», σχολίασε στην Ε.ΡΑ. ο νέος γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μπουζούλας, εκτιμώντας ότι «οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την περιοχή».

Οδηγός συνταξιοδότησης για ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ

Αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης, για κάθε χρόνο από το 2011 και μετά, έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι, αφού το μέγεθος των αλλαγών αλλά και η πολυπλοκότητά τους, έχουν δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό και αβεβαιότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους που βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Τι σημαίνει ότι θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Σημαίνει ότι κατοχυρώνω δικαίωμα για σύνταξη, αφού συμπληρώσω τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης που προβλέπονται από το ταμείο ή και το όριο ηλικίας, όπου αυτό απαιτείται.

Όπως δε, επισημαίνεται στις εγκυκλίους που εκδίδει το υπουργείο Εργασίας, εφόσον θεμελιώσω δικαίωμα, μπορώ να συνταξιοδοτηθώ με το όριο ηλικίας και τα έτη ασφάλισης που ισχύουν κατά το χρόνο θεμελίωσης.

Ειδικά στο ΙΚΑ για τους άνδρες ασφαλισμένους πριν το 1993 ισχύει:


Ο ασφαλισμένος σε κάθε περίπτωση δικαιούται σύνταξη με το όριο ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης που ισχύουν κατά τη συμπλήρωση των 10.000 ή των 10.500 ημερών ασφάλισης.

Παραδείγματα: