Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Στήριξη ΝΔ σε υποψήφιους περιφερειάρχες - δημάρχους

Τη στήριξή της στον πρώην βουλευτή Λάρισας Κώστα Αγοραστό για την περιφέρεια Θεσσαλία και τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας Σπύρο Σπύρου για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε η ΝΔ.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα στηρίξει και τους ακόλουθους υποψήφιους δημάρχους.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ: Λάρισας
1. Λαρισαίων Τζανακούλης Κώστας (Δήμαρχος Λαρισαίων)
2. Ελασσόνας Καραγιάννης Χρήστος (Φαρμακοποιός)
ΝΟΜΟΣ: Καρδίτσας
1. Καρδίτσας Παπαλός Κώστας (Δήμαρχος Κάμπου)
2. Μουζακίου Κωτσός Γιώργος (Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ.)
ΝΟΜΟΣ: Τρικάλων
1. Τρικκαίων Ταμήλος Μιχάλης (Δήμαρχος Τρικκαίων)
2. Καλαμπάκας Μπουτίνας Βύρων (Δήμαρχος Καλαμπάκας)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΝΟΜΟΣ: Ιωαννίνων
1. Ιωαννιτών Γκόντας Νικόλαος Δήμαρχος Ιωαννιτών
2. Πωγωνίου Στεργίου Θεοφάνης Δήμαρχος Άνω Καλαμά
ΝΟΜΟΣ: Άρτης
1. Αρταίων Παπαβασιλείου Γεώργιος Νομάρχης Άρτας
2. Νικολάου Σκουφά Κόκλας Ιωάννης Δήμαρχος Αράχθου
ΝΟΜΟΣ: Θεσπρωτίας
1. Ηγουμενίτσας Γιόγιακας Βασίλειος Νομάρχης Θεσπρωτίας
2. Σουλίου Παππάς Αθανάσιος Δήμαρχος Αχέροντα
ΝΟΜΟΣ: Πρεβέζης
1. Πρέβεζας Γιαννάκης Στέργιος Πολιτικός Μηχανικός
2. Πάργας Νάστας Αντώνιος Δήμαρχος Φαναρίου
3. Ζηρού Γιολδάσης Δημήτριος Δήμαρχος Φιλιππιάδας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ: Πιερίας
1. Κατερίνης Χιονίδης Σάββας Δήμαρχος Κατερίνης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ: Ροδόπης
1. Κομοτηνής Κοτσάκης Δημήτριος Δήμαρχος Κομοτηνής, Πρόεδρος ΤΕΔΚ
ΝΟΜΟΣ: Ξάνθης
1. Ξάνθης Στυλιανίδης Μιχάλης Δήμαρχος Ξάνθης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ: Φωκίδας
1. Δελφών Φουσέκης Νικόλαος Νομάρχης Φωκίδας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους ελέγχους της τρόικας

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με θλίψη μια αδύναμη κυβέρνηση να υλοποιεί, χωρίς διαφωνίες, ό,τι εντέλλεται από μία αδυσώπητη και τυφλή ομάδα εκπροσώπων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Όμως, κάθε νέος σταθμός, κάθε νέο μνημόνιο δεν απομακρύνει τη χώρα από το αδιέξοδο. Οι πολιτικές των αλλεπάλληλων ακρωτηριασμών που συμφωνούνται, τόσο της παραγωγικής βάσης - μέσω και της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ - όσο και των εισοδημάτων, ωθούν την οικονομία ακόμα πιο χαμηλά και τη χώρα στη χρεοκοπία.
Αυτή η μοιραία κυβέρνηση, που, είτε συμφωνούσα, είτε εκβιαζόμενη, υλοποιεί αυτή την πολιτική, σωρεύει μεγάλη βλάβη στη κοινωνία αλλά και στον τόπο.

Έκφραση

Ζητώ δικηγόρο να αναλάβει αγωγή για διαφυγόντα νιάτα...
........@dust_road

Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ στελεχώνει τους Τομείς δραστηριότητας:
  • Γυναίκες και Κοινωνικός αποκλεισμός
  • Γυναίκες και Εργασία
  • Γυναίκες και Πολιτισμός
  • Γυναίκες και Επιχειρηματικότητα
  • Γυναίκες και Περιβάλλον
  • Γυναίκες και Μετανάστευση
  • Γυναίκες και Δημόσια Υγεία
  • Γυναίκες και Οικογένεια
  • Γυναίκες και Έρευνα – Τεχνολογία
  • Γυναίκες και ΜΜΕ – Δημόσιες Σχέσεις

Καλούνται οι Γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά να δηλώσουν συμμετοχή στις ομάδες δραστηριότητας ανά Τομέα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Κύπρου 5, Αλεξανδρούπολη) και στο τηλέφωνο 25510 26700 begin_of_the_skype_highlighting              25510 26700      end_of_the_skype_highlighting.
               
    
Η Υπεύθυνη Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
          Παγώνα Καράκη

Εκείνος που νομίζει ότι οδηγεί ως ηγέτης και δεν έχει κανέναν πίσω του, απλώς έχει βγει βόλτα μόνος του.

Ένα από τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας είναι το τεράστιο έλλειμμα Ηγεσίας που υπάρχει στην κοινωνία μας όσο και στα επιχειρηματικά δρώμενα. Ακόμα και η πρόσφατη οικονομική κρίση, που έπληξε σχεδόν όλο τον πλανήτη και απαξίωσε τα οικονομικά συστήματα, απέδειξε ότι δεν φτάνει το μάνατζμεντ σαν διαδικασία για να διασφαλίσει τη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη των Οικονομιών και των Κοινωνιών.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε χρειάζονται ηγέτες, προσωπικότητες με όραμα για μία καλύτερη και ουσιαστικότερη ζωή, για μία αειφόρο ανάπτυξη των οικονομιών και των λαών, που θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τους κατάλληλους ανθρώπους με τα ίδια τα πιστεύω και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών, που θα μπορούν να τους εμπνεύσουν και να τους καθοδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου τους.

Ηγέτης μπορεί και πρέπει να είναι ο καθένας μας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του. Η παρακάτω ιστορία είναι ικανή να κάνει κατανοητή την παραπάνω πρόταση: «στη διάρκεια κάποιου συμβουλίου του τμήματος πωλήσεων, ο διευθυντής κατακεραύνωνε το προσωπικό για τις θλιβερά χαμηλές πωλήσεις. «Δεν θα ανεχθώ πλέον κανενός είδους χαμηλή απόδοση και φθηνές δικαιολογίες», τους είπε. «Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, πιθανότατα υπάρχουν άλλοι πωλητές έξω από την αγορά που θα άρπαζαν πρόθυμα την ευκαιρία να προωθήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα που ο καθένας από εσάς έχει το προνόμιο να αντιπροσωπεύει». Κατόπιν, απευθυνόμενος σε ένα πρόσφατο μέλος του τμήματος, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, του είπε: «όταν μία ποδοσφαιρική ομάδα δεν κερδίζει, τι γίνεται; Αντικαθιστούν τους παίκτες. Σωστά; Η ερώτηση αιωρήθηκε στον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά, ο πρώην ποδοσφαιριστής απάντησε. «Για την ακρίβεια κύριε, όταν ολόκληρη η ομάδα παρουσιάζει πρόβλημα, συνήθως προσλαμβάνουμε καινούργιο προπονητή».

Η ηγετική ικανότητα δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο όσων την είχαν «εκ’ γενετής». Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αποτελούν τη «στόφα» του ηγέτη μπορεί να είναι επίκτητα. Η ηγετική ικανότητα αναπτύσσεται και εξελίσσεται, δεν ανακαλύπτεται. Εκείνος που γεννήθηκε ηγέτης θα ξεχωρίσει ούτως ή άλλως. Για να διατηρηθεί όμως στην κορυφή, πρέπει να αναπτύξει τα φυσικά χαρίσματα της ηγεσίας.

Μάνατζμεντ είναι η διαδικασία εξασφάλισης ότι το πρόγραμμα και οι στόχοι θα εφαρμόζονται κανονικά. Η ηγεσία από την άλλη πλευρά, έχει ως αντικείμενο να ορίσει το όραμα και να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους.

Στους ανθρώπους δεν αρέσει να τους διοικούν. Τους αρέσει να τους καθοδηγούν. Έχετε ακούσει ποτέ για κανένα παγκόσμιο μάνατζερ; Ενώ για παγκόσμιο ηγέτη , σίγουρα ακούσατε. Για εκπαιδευτικό ηγέτη, επίσης. Πολιτικό ηγέτη. Θρησκευτικό ηγέτη. Ηγέτη ομάδας. Ηγέτη κοινότητας. Ηγέτη συνδικάτου. Ηγέτη επιχείρησης. Ασφαλώς. Όλοι αυτοί ηγούνται. Δεν διοικούν. Το καρότο είναι πάντοτε καλύτερο από το ξύλο. Μπορείτε να οδηγήσετε το άλογό σας μέχρι την πηγή, αλλά δεν μπορείτε να το υποχρεώσετε να πιει. Αν θέλετε να διοικείτε κάποιον, καλύτερα να διοικείτε τον εαυτό σας. Όταν τα καταφέρετε, θα είστε πλέον έτοιμοι να σταματήσετε να διοικείτε και να αρχίσετε να ηγείστε.

•    Το καθήκον του εργαζόμενου είναι να ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
•    Το καθήκον του δασκάλου είναι να μπορεί να μεταδίδει τη γνώση.
•    Το καθήκον του μάνατζερ είναι να εξασφαλίζει ότι οι άλλοι θα φέρουν σε πέρας τη δουλειά τους.
•    Το καθήκον του ηγέτη είναι να εμπνέει τους άλλους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αν κάποιοι θέλουν να γίνουν ή να το «παίξουν» ηγέτες, θα πρέπει να κατανοήσουν το εξής: Ηγεσία σημαίνει επιρροή. Εκείνος που νομίζει ότι οδηγεί ως ηγέτης και δεν έχει κανέναν πίσω του, απλώς έχει βγει βόλτα μόνος του. Ένας πραγματικός ηγέτης γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του αφεντικού και του ηγέτη:
•    Το αφεντικό οδηγεί τους εργαζόμενους, ο ηγέτης τους προπονεί και τους προετοιμάζει.
•    Το αφεντικό βασίζεται στην εξουσία του, ο ηγέτης στην καλή διάθεση των άλλων.
•    Το αφεντικό εμπνέει φόβο, ο ηγέτης εμπνέει ενθουσιασμό.
•    Το αφεντικό λέει «Εγώ», ο ηγέτης «Εμείς».
•    Το αφεντικό αποδίδει τις ευθύνες της ζημιάς, ο ηγέτης διορθώνει τη ζημιά.
•    Το αφεντικό γνωρίζει πως γίνεται κάτι, ο ηγέτης δείχνει πως γίνεται.
•    Το αφεντικό λέει «πήγαινε!», ο ηγέτης λέει «πάμε».

Αυτά και άλλα πολλά μπορούμε να πούμε για την ηγεσία. Καλό είναι αυτά τα λίγα να τα έχουν υπόψη τους όσοι τοπικοί, περιφερειακοί ή εθνικοί φερέλπιδες ηγέτες επιθυμούν να διοικήσουν και όχι να ηγηθούν στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής για την επόμενη περίοδο.

του
Τράντη Χρήστου

Γιώργος Ντόλιος : συγχώνευση 15 επιπλέον οργανισμών

«Το δημόσιο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μόνιμο εργαλείο καταπολέμησης της ανεργίας», δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και προανήγγειλε ότι στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί η συγχώνευση 15 επιπλέον οργανισμών, εκτός από τους 50 που ήδη έχουν αποφασιστεί. Αναφέρθηκε και στην κατάργηση θέσεων διευθυντών και διαβεβαίωσε ότι η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει ως στόχο τη δίωξή τους. Για τα φημολογούμενα περί απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Ντόλιος διαβεβαίωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει απολυθεί κανένας μόνιμος και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ οι υπάλληλοι των οργανισμών που συγχωνεύονται μετακινούνται σε συναφείς οργανισμούς του Δημοσίου, στον ίδιο τόπο. «Με τη δουλειά που κάνουμε σεβόμαστε και την οικογενειακή τους κατάσταση, αλλά με στόχο να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και να κάνουμε οικονομίες κλίμακας», τόνισε. «Δεν έχει απολυθεί και δεν θα απολυθεί κανείς μόνιμος υπάλληλος ή συμβασιούχος αορίστου χρόνου από την κατάργηση φορέων και οργανισμών του δημοσίου εκτός της Αγρογής που επρόκειτο για παράνομη κατάσταση» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν στον τόπο στον οποίο εργάζονται οι υπάλληλοι.


Ο κ. Ντόλιος διευκρίνισε ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν έχει σχέση με απολύσεις. Ανακοίνωσε ότι στις αρχές του Σεπτέμβρη θα υπάρχει πλήρως αποτυπωμένη την κατάσταση στο δημόσιο τομέα. «Στο εξής θα ξέρουμε τις επιμέρους ανάγκες με αποτέλεσμα να γίνονται στοχευμένες και περιορισμένες προσλήψεις» δήλωσε.

Για το ενιαίο μισθολόγια ανέφερε ότι θα ενσωματωθούν τα ποικίλα επιδόματα στους μισθούς. Στόχος να αποκατασταθεί μια στοιχειώδης δικαιοσύνη ώστε να μην υπάρχει διαφορά μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων διαφόρων υπουργείων αλλά και μεταξύ των υπαλλήλων στο ίδιο γραφείο.

Για τα χρέη των ΟΤΑ ανέφερε ότι ανέρχονται σε 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ δήλωσε ότι σε μια νομαρχία πάνω από το 50% του προσωπικού αφορά θέσεις προϊσταμένων και τμηματαρχών.

Για τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι θα γίνει καλύτερη κατανομή προσωπικού στους Δήμους. Πρόσθεσε ότι «θα περιοριστούν οι ανάγκες για συμβασιούχους. Φέτος μειώθηκαν κατά 30%. Θα υπάρχουν συμβασιούχοι σε εποχιακές δουλειές. Το θέμα είναι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό».
Ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε επίσης ότι σε πολλές νομαρχίες οι θέσεις των διευθυντών ήταν πολλές και «κάποιες θα καταργηθούν. Υπήρχαν παραδείγματα διευθύνσεων όπου υπήρχε μόνο ο διευθυντής ή ο προϊστάμενος».
Για το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι θα υπάρξει μια ενιαία μισθολογική λογική σε όλα τα υπουργεία. «Θα υπάρχει δικαιοσύνη για να καταργηθούν οι παράλογες διαφορές». Είπε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να θέσει σε καθεστώς διωγμού τους δημοσίους υπαλλήλους.
Για τους Δήμους με οικονομικά προβλήματα ο κ. Ντόλιος είπε ότι τα μέτρα για αυτούς ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις και δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο. Για τα χρέη των 1035 δήμων είπε ότι ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ποσό που όπως τόνισε είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. «¹δη εκδώσαμε με υπουργική απόφαση τους όρους δανεισμού των Δήμων για να μην εμφανιστεί ξανά το φαινόμενο της υπερχρέωσης. Περίπου τριάντα δήμοι μπορούν να χαρακτηριστούν υπερχρεωμένοι» σημείωσε ο κ. Ντόλιος και πρόσθεσε ότι αυτοί θα μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης με επιτήρηση από το υπουργείοΣΚΑΙ, Ελευθεροτυπία

Α.Σ.Α ΈΒΡΟΣ Volley - Karaoke party


Η Α.Σ.Α Έβρος volley ,

διοργανώνει αύριο Παρασκευή στις 9 το βράδυ

στο καφέ ΓΙΑΧΑΝΑΣ 
Karaoke Party .

Όσοι αγαπάτε τον αθλητισμό , το volley , 
όσοι θέλετε να διασκεδάσετε ...να είστε εκεί .

Κατάληψη του Έβρου στην Ρηγίλλης

Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε ότι η Βασιλική Τζότζολα αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου της Ρηγίλλης. Προφανώς πρόκειται για την ανιψιά του παλαιού δημάρχου της Ορεστιάδας Γρηγόρη Τζότζολα και πολιτικού φίλου του Άκη Γεροντόπουλου. Είναι 33 ετών, δικηγόρος (έχει πάρει πτυχίο από τη Νομική Κομοτηνής το 2000) και έχει περάσει από τα γραφεία του Αλέκου Λυκουρέζου και του Κωστή Χατζηδάκη. Είναι φυσικά άγνωστη στη ΝΔ.
Άγνωστη στο κόμμα όμως ήταν μέχρι το Συνέδριο του περασμένου Ιουνίου και η Σούλα Κακαλή, νυν δήμαρχος Σουφλίου, η οποία ελέω Γεροντόπουλου, εξελέγη στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΝΔ, το ανώτατο κομματικό όργανο της Ρηγίλλης. Νέοι καιροί, νέα ήθη, νέα πρόσωπα και κατάληψη Εβριτών στο κόμμα!!!
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com