Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Φεστιβάλ Γκάιντας


ΓΚΑΙΝΤΑΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 

 ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΙΩΝΩΝ 

ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
 
ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 

ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.

08 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
 

                               ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Δημοπρατούνται τα έργα της οριστικής αποκατάστασης αναχωμάτων στον Έβρο από την ΑΜΑΘ

Στην υλοποίηση άμεσης και με αυτεπιστασία της προσωρινής έμφραξης των ρηγμάτων των αναχωμάτων, με στόχο την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την αντιπλημμυρική προστασία, υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της «διασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχώρησε στην ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμών. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 27 Ιουλίου δημοπράτησε τα έργα οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές των Φερών, του Πέπλου και του Τυχερού, ενώ εχθές δημοπρατήθηκαν τα έργα της οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές της Ορεστιάδας, του Πυθίου και του Διδυμοτείχου. 
 Στις 10 Αυγούστου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές του Αμορίου, των Λαβάρων, της Μάνδρας και της Κορνοφωλιάς.

ερτ 

300.000 ευρώ τα χρέη του Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς

Με άμεση αναστολή λειτουργίας απειλείτε ο φορέας διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα έτη 2009 και 2010, σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, Γιώργο Δεμερίδη . Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο φορέας έχει απαξιωθεί ενώ έχει χρέη που ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ». «Η εικόνα της Δαδιάς είναι ανησυχητική και απογοητευτική καθώς, το πρώτο πεντάμηνο του 2010 καταγράφηκε μείωση επισκεπτών, ενώ πέρυσι το τελευταίο τρίμηνο αποσύρθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και οι πιστώσεις που αφορούσαν μισθοδοσίες, προμήθειες και υπηρεσίες προς τον φορέα, με αποτέλεσμα το νέο διοικητικό να παραλάβει μόνο χρέη», σημειώνει ο κ. Δεμερίδης, υπογραμμίζοντας, την άμεση ανάγκη της χρηματοδότησης του φορέα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του».

ερτ

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στην κάλπη του ΠΑ.ΣΟ.Κ….

Σε έξι δήμους, μεταξύ αυτών και της Ορεστιάδας, θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Ανάδειξης υποψηφίων (Ε.Α.Υ.) στον Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που υπογράφει ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ανάδειξης υποψηφίων (Ε.Α.Υ.) και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.ΚΑ.Π.) να φροντίσουν για την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό και τις εγκυκλίους. Ως εκ τούτου, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιουλίου, οι ενδιαφερόμενοι για το δήμο Ορεστιάδας θα μπορούν να καταθέτουν την αίτηση τους για συμμετοχή στη διαδικασία της κάλπης. Στο δήμο της Σαμοθράκης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Χανού.

ερτ

ΚΕΔΚΕ για τα χρέη των δήμων

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκα χρέη των δήμων, επιχειρεί να δώσει η ΚΕΔΚΕ σημειώνοντας πως ο συνολικός δανεισμός των δήμων και κοινοτήτων δεν ξεπερνάει τα €1,7 δισ., ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ εξυπηρετείται κανονικά και ότι το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων είναι περιορισμένο.
Παράλληλα η ΚΕΔΚΕ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

- Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το μικρότερο, μετά τη Μάλτα, δανειακό βάρος σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με το ΑΕΠ. Είναι προφανές ότι ο δείκτης της δανειακής επιβάρυνσης των ΟΤΑ μειώνεται, εάν συγκριθεί με το συνολικό δημοσιονομικό χρέος της χώρας.

- Οι δανειακές υποχρεώσεις των 1.034 σημερινών ΟΤΑ αντιστοιχούν στο 15% περίπου των δανειακών υποχρεώσεων μίας και μόνο ΔΕΚΟ, του ΟΣΕ

Ένα νέο στοιχείο που προστέθηκε, σχετικά πρόσφατα, στη σχετική φιλολογία είναι οι οφειλές των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ προς τρίτους, συμπληρώνει η ΚΕΔΚΕ και συνεχίζει:

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει τις σημερινές οφειλές των δήμων προς τρίτους σε λιγότερο από 1 δις €. Θα πρέπει να τονιστεί ότι:
- Βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οικονομική υποχρέωση ενός Δήμου προς τρίτους δεν σημαίνει αναγκαστικά ανεξόφλητη υποχρέωση ή αδυναμία εξυπηρέτησης της. Το ποσοστό των ανεξόφλητων, στο σύνολο των υποχρεώσεων των ΟΤΑ είναι πολύ περιορισμένο.
- Το σύνολο των υποχρεώσεων αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των συνολικών εσόδων των ΟΤΑ. Ποσοστό ικανοποιητικό, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.
- Το σύνολο των (ανεξόφλητων και μη) υποχρεώσεων των 1.034 ΟΤΑ της χώρας αντιπροσωπεύει περίπου το ετήσιο έλλειμμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.
«Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν ότι η Ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, όπως ορισμένες ΔΕΚΟ», επισημαίνει η ΚΕΔΚΕ και προσθέτει ότι οι δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 3% του συνόλου της ΤΑ και οι περισσότεροι από αυτούς, με τις προβλέψεις του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" για την εξυγίανσή τους, θα μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική τους κατάσταση.

ναυτεμπορική

Παύλος Φυλλαρίδης : δεν «έκλεισε ο πολιτικός μου κύκλος».


Με αφορμή τις διάφορες ερμηνείες που δίνονται από πολλούς στην δήλωση που έκανα στις 30-6-2010 έχω να αναφέρω τα εξής:
Ο καθένας μεταφράζει την ερμηνεία κατά τον τρόπο που προσωπικά και συμφεροντολογικά τον εκφράζει. Με την δήλωση που έκανα ανακοινώνω ότι κάνω ένα βήμα πίσω πιστεύοντας πως κατά αυτόν τον τρόπο βοηθάω περαιτέρω στην συσπείρωση των δυνάμεων εκείνων οι οποίες μετά την μεταπολίτευση πορευόταν μαζί στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Σουφλίου.
Ορισμένοι φρόντισαν τα τελευταία χρόνια –είτε ασυναίσθητα είτε με πλήρη συναίσθηση- να διαλύσουν αυτήν την συμπαράταξη, γεγονός που την αλλοίωσε σε έναν μεγάλο βαθμό. Με αφορμή την παρερμηνεία των τελευταίων λόγων μου που ανακοίνωσα, δηλώνω ξεκάθαρα πως ανά πάσα στιγμή είμαι διατεθειμένος να κάνω ένα και δύο βήματα μπροστά εάν αυτό προϋποθέτει το συμφέρον του τόπου μας και  της  ευρύτερης συμπαράταξης μας .
Δεν πρόκειται να πάρω μέρος σε κανενός είδους «παιχνίδια» και προπαντός δεν «έκλεισε ο πολιτικός μου κύκλος».
Είμαι έτοιμος με οποιοδήποτε τρόπο, εφόσον μου ζητηθεί από τον λαό του Σουφλίου και την βάση της συμπαράταξης να κάνω ένα βήμα μπροστά και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην δημιουργία ενός προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των αρκετά δύσκολων προβλημάτων του Νέου Δήμου που ξεκινάει από τις 1-1-2011

                                                                              Σουφλί 3-08-2010
                                                                           Παύλος Φυλλαρίδης

 Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση στις 30-07-2010