Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτος, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.

Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Η πρόβλεψη για παροχή στήριξης, και όχι χρίσματος, αναδεικνύει την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση. Είναι επίσης σαφές - και με αυτόν τον τρόπο διαχρονικά κινηθήκαμε - ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανακοινώνει κεντρικά στήριξη σε όλους τους Δήμους της χώρας. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει, γι' αυτούς τους Δήμους, ποιες είναι οι κινήσεις και τα πρόσωπα που εκφράζουν την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση και ιδίως τη μεγάλη αλλαγή του Καλλικράτη. 

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα τμήμα της πρότασής της προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους μισούς Καλλικρατικούς Δήμους. Σε εβδομήντα από αυτούς ανακοινώνεται η στήριξή μας και σε πέντε από αυτούς αποφασίστηκε να διενεργηθούν προκριματικές εκλογές.
Μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, με βάση τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους και πάντα εντός των πλαισίων του Κανονισμού Δεοντολογίας και Διαφάνειας του Κινήματος.


ΔΗΜΟΙ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


ΑΒΔΗΡΩΝ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ

«Ψηφιακή Σύγκλιση» για την Παιδεία και την Υγεία


Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Α. Μαρκόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η υλοποίηση καινοτόμων παρεμβάσεων τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και της Υγείας είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Η συνδρομή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και η αξιοποίηση του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» προς αυτήν την κατεύθυνση είναι απαραίτητη προκειμένου να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να γυρίσουμε σελίδα, εξασφαλίζοντας καλύτερη εκπαίδευση, εξορθολογισμό δαπανών στον κλάδο της υγείας και ποιοτικότερες παροχές για το σύνολο των πολιτών.»

Νέες προσκλήσεις 165 εκ € από το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» για την Παιδεία και την Υγεία

    Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοινώνει την έκδοση των προσκλήσεων 21.2, 22.1 και 22.2 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 165 εκ €.

    Η πρώτη πρόσκληση (Πρόσκληση 21.2), προϋπολογισμού 75 εκ ευρώ, στοχεύει στην υλοποίηση ψηφιακών δράσεων στον τομέα της Παιδείας, βάσει της ενιαίας στρατηγικής για το «Ψηφιακό Σχολείο». Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί μέσω της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ενίσχυση της κατάρτισης και η προώθηση της Δια Βίου Μάθησης.

    Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να υποδέχεται προτάσεις μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου και η Πρόσκληση 21.1 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» που αφορά σε πράξεις Ψηφιακών Υπηρεσιών των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

     Η δεύτερη και η τρίτη πρόσκληση αφορούν τον κλάδο της Υγείας. Συγκεκριμένα, η Πρόσκληση 22.1, προϋπολογισμού 50 εκ €, απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποσκοπεί στην υλοποίηση ψηφιακών παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας των Μονάδων Υγείας, την παρακολούθηση των προμηθειών των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας, τον αποτελεσματικό έλεγχο των δαπανών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Η Πρόσκληση 22.2, προϋπολογισμού 40 εκ €, απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς αυτού και στοχεύει στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τη βελτίωση των υπηρεσιών Πρόνοιας - Ψυχικής Υγείας και Δημόσιας Υγείας προς τους πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανωτέρω προσκλήσεις βρίσκονται διαθέσιμες στην ηλεκ

ΝΔ: Γραμματέας προγράμματος ο Ευ. Στυλιανίδης

Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος ορίζεται με απόφαση του προέδρου της ΝΔ ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος ορίζεται η Βασιλική Τζότζολα.

Τέλος, με άλλη απόφαση του Προέδρου της ΝΔ ορίζεται Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής Σπύρος Ευσταθόπουλος.

skai.gr

Γιορτές Παλαιάς Ξάνθης : 30 Αυγούστου - 6 Σεπτεμβρίου

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 2010
Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 Κάρμεν Ρουγγέρη - «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών»
Τιμή εισιτηρίου: 13€
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
ΚΑΙ
ΤΡΙΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 Θεατρική Παράσταση
«Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι»
Θοδωρής Αθερίδης – Σμαράγδα Καρύδη
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 24€, Φοιτητικό 17€, Παιδικό 12€
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Και
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 Mazoo and the Zoo – The Musical
Τιμή εισιτηρίου: 18€
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο
21:00 Μουσικοθεατρικό δρώμενο Τραϊσαράβ - Στο διάβα των Τσιγγάνων
Η Μ.Κ.Ο. «Ελλήνιον» θα συμμετέχει με το μουσικόθεατρικό δρώμενο Τραϊσαράβ: στο διάβα των Τσιγγάνων. Η συγκεκριμένη παράσταση δόθηκε για πρώτη φορά στις 2/6/2010 στο φεστιβάλ «Χώρος Δράσης» του Κρατικού Θεάτρου Βορ. Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Πλατεία Μητροπόλεως
20:45 Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης
Συναυλία Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τους Νένα Βενετσάνου, Δημήτρη Μπάση, Δώρο Δημοσθένους
Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 

 Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οικολόγοι Πράσινοι : Αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της χώρας με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Μπορίσοφ, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι ο αγωγός «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» εξακολουθεί να βρίσκεται στις ύψιστες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Εκείνο που δεν έχει εξηγήσει ακόμη ο πρωθυπουργός είναι οι λόγοι για τους οποίους εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο έργο και τι άλλαξε εν τω μεταξύ από τον καιρό που ο ίδιος εξέφραζε αντιρρήσεις για τη σκοπιμότητα και την υλοποίησή του.
Παρά τις αισιόδοξες ρήσεις του κ. Παπανδρέου περί της ωφελιμότητας του πετρελαιαγωγού, οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε σταθεροί στην άποψή μας ότι ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης δεν έχει να προσφέρει τίποτε στον Ελληνικό λαό, όπως άλλωστε κανένας πετρελαιαγωγός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν λαό, παρά μόνον τις τσέπες μερικών εταιρειών. Τα επιχειρήματα που κατά καιρούς προβάλλονται υπέρ της κατασκευής του αγωγού καταρρίπτονται εν τη γενέσει τους, από την ίδια την πραγματικότητα. Ζωντανό παράδειγμα οι βιβλικές καταστροφές από διαρροή πετρελαίου σε Αλάσκα, ΗΠΑ, Μεξικό και τελευταία στην Κίνα. Ισως ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι οι «αναμενόμενες μελέτες» θα εμποδίσουν κάτι που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν ούτε οι ΗΠΑ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξακολουθούμε να συντασσόμαστε με την κοινωνία των πολιτών που εκφράζει της αντίθεσή της στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» γιατί είναι ένα έργο βλαπτικό για τη χώρα μας από κάθε άποψη: οικονομική, περιβαλλοντική, γεωστρατηγική.

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Μπορεί πέρυσι το Σουφλί να έχασε στο νήμα την άνοδο στην Γ΄ εθνική, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ομάδας του Έβρου δεν το έβαλαν κάτω. Αντιθέτως προσπαθούν να ενισχύσουν την ομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει και πάλι μια καλή πορεία και να διεκδικήσει ότι μπορεί περισσότερο.

Ο Χρήστος Χρηστούδης παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία του Σουφλίου, καθώς η προηγούμενη σεζόν ήταν απόλυτα επιτυχημένη ενώ παράλληλα προστέθηκαν οχτώ νέοι ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της ομάδας. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Θάνος Κεσσάτης (μέσος) από Θερμαϊκό και Δημήτρης Κεσσάτης από Ποντιακό Αλεξανδρούπολης. Από την Καππαδοκία αποκτήθηκε ο Παναγιώτης Φραγκουλίδης ενώ διπλή ήταν η ενίσχυση κάτω από τα γκολπόστ, καθώς αποκτήθηκε ο Λευτέρης Πέτκαρης από την Καλλονή, με πέρασμα από ΑΕΚ και Άρη και ο ταλαντούχος Χρήστος Σαραφιανός από τη Νίκη Πολυγύρου, που δοκιμάστηκε από τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν. Στα γνωστά του λημέρια επέστρεψε ο πρώην αρχηγός Γιώργος Πετκίδης, καθώς ύστερα από το σύντομο πέρασμα από την Άνθεια επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του. Σημαντική κίνηση η απόκτηση του διεθνή με τις μικρές Εθνικές, νεαρού ταλαντούχου μεσοεπιθετικου Νίκου Χαρχάλη ( φωτο ) από την Βύσσα, που αποτελούσε διακαή πόθο του Χρηστούδη. Τέλος στο Σουφλί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μανόλης Φάτσης, πρώην ποδοσφαιριστής του Εχίνου Σπορ.

Εντός της εβδομάδας ίσως υπάρχουν ακόμα κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς οι άνθρωποι του Σουφλίου κινούνται με άκρα μυστικότητα αλλά παράλληλα με μεγάλη αποτελεσματικότητα.