Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Ανάσα στους υπερχρεωμένους δήμους

Το οικονομικό αδιέξοδο που επικρατεί σε αρκετούς υπερχρεωμένους δήμους της χώρας, υποχρέωσε το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει σήμερα τροπολογία στο νομοσχέδιο «για τις δαπάνες των υποψηφίων και συνδυασμών στην αυτοδιοίκηση», με την οποία χαλαρώνει σχετικώς το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο του νόμου για τη δανειοδότηση των δήμων.

Με την τροπολογία προβλέπεται ότι «εφόσον διαπιστώνεται ότι τα χρήματα αφορούν στην εξόφληση μισθοδοσίας και την κάλυψη ανελαστικών δαπανών των δήμων, να αποδίδονται γι΄ αυτό το σκοπό και να μην παρακρατούνται» από τρίτους ή όπως συμβαίνει στον Πειραιά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τόνιζαν ότι υπερχρεωμένοι ορίζονται οι δήμοι που το συνολικό κόστος από τα τοκοχρεολύσια υπερβαίνει το 60% επί των τακτικών εσόδων ή ετήσια τοκοχρεωλυτική τους δόση αγγίζει το 29% των ετήσιων τακτικών εσόδων και σημείωσαν ότι αυτοί οι δήμοι θα βοηθηθούν έως και το τέλος της χρονιάς.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ.Ντόλιος, τους όρους των δανείων θα καθορίζει επείγουσα υπουργική απόφαση.
 
www.tovima.gr

Αναχώματα, ειδικό σχολείο και κάθετος άξονας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ΈβρουΤην έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση των έργων οριστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στα αναχώματα του ποταμού Έβρου από τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου, εξέφρασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου στην τελευταία του συνεδρίαση.
Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να σταλεί ψήφισμα στους υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο οποίο θα περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση και θα ζητείται η άμεση χρηματοδότηση και έναρξη των έργων αποκατάστασης των αναχωμάτων.
"Θεωρώ ότι η κατάσταση στον τομέα της οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων δεν είναι καθόλου καλή. Είμαστε στα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, κι ακόμα δεν έχουν εξευρεθεί χρήματα για τις μεγάλες παρεμβάσεις αποκατάστασης των. Από πλευράς Νομαρχίας έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα με τα μηχανήματα μας σε προσωρινές παρεμβάσεις, για τις οποίες έχουμε χρεωθεί με 360.000 ευρώ, και ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα. Η αγωνία μας είναι έντονη και φοβόμαστε ότι αν συμβεί κάποια έντονη βροχόπτωση τους φθινοπωρινούς μήνες, τότε δεν θα προλάβουν να γίνουν τα έργα στα αναχώματα, όπως στο ωοειδές των 80.000 στρεμμάτων στον κάμπο της Ορεστιάδας και στο μεγάλο αγρόκτημα των Φερών. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μιλάμε για μεγάλη καταστροφή στην οικονομία του Έβρου" είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: "Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα για την κατάσταση την κυβέρνηση και ζητάμε να εξευρεθούν τώρα τα χρήματα, να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είναι και αρμοδιότητά της, και να εγκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι εργολάβοι, πριν μας προλάβει ο χειμώνας. Θα στείλουμε επίσης επιστολή και στον Πρωθυπουργό και θα ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις στη συνάντηση που έγινε με τον εμπορικό κόσμο του Έβρου και αφορούσαν κάποιες ειδικές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες του νομού. Δυστυχώς υπήρξε μια ρύθμιση που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική ρύθμιση όμως για τη Δράμα"

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ: ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αναστολή λειτουργίας στο Δάσος Δαδιάς!

Δάσος Δαδιάς: Εθνικό Πάρκο... υπό διάλυση.
Επισχέσεις εργασίας και εξώδικα.

Με άμεση αναστολή λειτουργίας απειλείτε ο φορέας διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα έτη 2009 και 2010.
Ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης μιλώντας στην κάμερα της τηλεόρασης ΘράκηΝετ κάνει λόγο για πρόβλημα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, όταν και αποκαλύφθηκαν μη επιλέξιμες δαπάνες και αδικαιολόγητες κινήσεις σε λογαριασμούς.http://alexpolisonline.blogspot.com/


Απάντηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για Προκήρυξη Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε απάντηση της ερώτησης που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση στις 14/07/2010 προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αντικείμενο την καθυστέρηση στην Προκήρυξη του Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) - Βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας, αναφέρεται:
« H υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, υπέγραψε τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις δράσεις του Άξονα 3 «Βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΟΠΑΑΧ) συνολικής δημόσιας δαπάνης 325 εκατ. Ευρώ.
Έτσι τις προσεχείς ημέρες δεσμεύτηκε για τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές (ιδιώτες και αγρότες) προκειμένου να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια. Οι αιτήσεις ενίσχυσης - φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14:30 μ.μ. στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα, Λεωφ. Αθηνών 54-56 - Αθήνα, τ.κ. 104 41 Αθήνα. για τα εξής μέτρα:
  • Μέτρο 311 - Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες με δικαιούχους γεωργούς κατά κύρια ή μερική απασχόληση,
  • Μέτρο 312 - Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων με δικαιούχους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και Α.Σ.Ο., εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311,
  • Μέτρο 313 - Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων με δικαιούχους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και Α.Σ.Ο., εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311 καθώς και ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τις εταιρίες τους για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα
Στον Νομό Έβρου επιλέξιμες περιοχές εφαρμογής του Άξονα 3 είναι οι εξής:
  1. Δήμος Βύσσας
  2. Δήμος Διδυμοτείχου (εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης του Διδυμοτείχου)
  3. Δήμος Κυπρίνου
  4. Δήμος Μεταξάδων
  5. Δήμος Τριγώνου
  6. Δήμος Ορεστιάδας (εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης της Ορεστιάδας) ».

Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Σουφλίου - Τυχερού - Ορφέα

Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ συνεδρίασε για ακόμα μια φορά η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ του Νέου Δήμου Σουφλίου υπό την παρουσία του Γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής Αθ. Ράσιου , του Γραμματέα της Τ.Ο Χρ. Καραγιάννη , μελών του Ορφέα και αρκετών φίλων , μελών του ΠΑΣΟΚ αλλά και ενεργών πολιτών . Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο κύριος Παύλος Φυλλαρίδης ανακοίνωσε ότι δεν εμμένει στην απόφασή του να είναι υποψήφιος , οπότε και η συνεδρίαση έγινε με νέα δεδομένα , χωρίς δηλαδή υποψήφιο από την παράταξη , αφού και καμία νέα υποψηφιότητα δεν έπεσε στο τραπέζι .
Μετά από συζήτηση , συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μία επιτροπή ,η οποία θα έρθει σε συζήτηση τόσο με τον κύριο Χριστοδούλου , όσο και με άλλους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και ενδιαφέρονται να προσφέρουν , έχουν αξιόλογες προτάσεις , προτείνουν  λύσεις για τα προβλήματα της αυριανής μέρας στο Δήμο Σουφλίου .
Ερώτημα ακόμα παραμένει βεβαίως τι θα κάνει ο κύριος Χριστοδούλου με τη βασική προϋπόθεση που θέτει , ότι θα είναι υποψήφιος , είτε ηγούμενος συνδυασμού είτε εργάτης , αν αυτό το ψηφοδέλτιο είναι ένα , ενιαίο και μοναδικό  , από όλες τις δυνάμεις για το Σουφλί  ; Αφού ήδη υπάρχει η υποψηφιότητα του ΚΚΕ με τον κύριο Χαρ, Κυριακίδη και σίγουρα κάτι θα οριστικοποιηθεί και από τη πλευρά της Ν.Δ σε λίγο καιρό .
Επίσης , αν ο κ.Χριστοδούλου δεν άρει την προϋπόθεση αυτή , μιας και πρόκειται για πολιτική πρόταση που στην ουσία της θέλει ολόκληρη την τοπική κοινωνία , να συνεργάζεται και να συναποφασίζει για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων του Σουφλίου στη νέα του μορφή , τι θα κάνει  μετά το ΠΑΣΟΚ ; 


Εκλάπησαν από την τουρκική 1η Στρατιά σχέδια επιχειρήσων στον Έβρο, στη Δυτική Θράκη και τα Στενά!

Ενώπιον ενός «εφιάλτη» από αυτούς που δεν αντιμετωπίζονται συχνά βρίσκονται τα τουρκικά Γενικά Επιτελεία, καθώς όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πριν από λίγες εβδομάδας εκλάπησαν από την έδρα της τουρκικής 1ης Στρατιάς που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δύο από τους κεντρικούς server, οι οποίοι περιείχαν το σύνολο του διακλαδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης, των Στενών, αλλά και για πιθανές επιχειρήσεις ... στον Έβρο και την

Δυτική Θράκη!
Η απώλεια των δύο κεντρικών υπολογιστών έχει ξεσηκώσει θύελλα στο εσωτερικό του τουρκικού ΓΕΣ και ήδη ετοιμάζονται οι αποκεφαλισμοί δεκάδων αξιωματικών.

Σημειώνεται ότι η 1η Στρατιά είναι ο πλέον σύγχρονος και ετοιμοπόλεμος σχηματισμός του τουρκικού Στρατού, αφού θα αναλάβει το βάρος της υπεράσπισης της «καρδιάς» της Τουρκίας σε περίπτωση επιθετικής κίνησης του Ε.Σ. προς τα ανατολικά ή και το αντίθετο φυσικά.

Αλλά οι συμπτώσεις δεν τελειώνουν εδώ. Η 1η Στρατιά ήταν το κέντρο της επιχείρησης «Βαριοπούλα» και οι επιτελείς της είχαν καταστρώσει το σχέδιο επίθεσης στην Ελλάδα και κατοχής του βόρειου Έβρου. Εδρεύει στο προάστιο Selimiye της Κωνσταντινούπολης και ανήκουν σε αυτήν οργανικών συνολικά τρία Σώματα Στρατού.

Το 2ο Σ.Σ.. με έδρα την πόλη Gelibolu, το 3o Σ.Σ. με έδρα το προάστιο Sisli της Κωνστνατινούπολης και το 5ο Σ.σ. με έδρα την πόλη Corlu. Πρόκειται για μία υπόθεση που σίγουρα θα έχει «ουρά» και δεν αποκλείεται η κλοπή να σχετίζεται με την «Βαριοπούλα» και την γενικότερη σφοδρή σύγκρουση κεμαλιστών και ισλαμιστών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr