Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Τσιακίρης - Καλακίκος : δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας

Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας Τσιακίρη - Καλακίκου για κοινή κάθοδο στο Δήμο Σουφλίου . Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν έναν Σαμοθρακίτη στο Σουφλί και αυτό δεν πρόκειται να το χρεωθεί ο κύριος Δημήτριος Τσιακίρης όπως μας διαβεβαιώνουν άνθρωποι του κύκλου του .

Μακριά από κομματικά παιχνίδια , παιχνίδια εξουσίας αλλά και χειραγώγησης .Δεν θα τα ανεχτεί ούτε ο τόπος αλλά ούτε ο ίδιος ο κύριος Τσιακίρης .

Επειδή κάποιοι από δικά τους λάθη δεν κατάφεραν τελικά να εδραιωθούν και να συνεχίσουν τις πρακτικές τους και τις λαϊκίστικες νοοτροπίες στο Σουφλί δεν σημαίνει ότι ο κύριος Τσιακίρης θα παίξει τα παιχνίδια τους και θα τους στρώσει το δρόμο .

ΠΑΣΟΚ Σουφλίου -Τυχερού - Ορφέα

Οι τρεις οργανώσεις ΠΑΣΟΚ του νέου Δήμου Σουφλίου
στα πλαίσια του διαλόγου για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου καλούν τα μέλη και τους φίλους
του κινήματος σε συνάντηση που θα γίνει 
την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ, 
στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου.

Πασχάλης Χριστοδούλου : Απευθύνομαι στους πολίτες : Η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη ,δεν είναι αισιόδοξηΣτη Δέλτα τηλεόραση , συζήτησε για τα θέματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου ο πρώην Δήμαρχος Σουφλίου κύριος Χριστοδούλου .
Για τον Καλλκράτη εξ' αρχής τόνισε ότι έχει τελειώσει το ζήτημα , χωρίς αίμα όπως ο Καποδίστριας αλλά θα πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα τι γίνεται . Δεν φαίνεται λέει ο κύριος Χριστοδούλου κάποιοι να έχουν πάρει σοβαρά τις αλλαγές που φέρνει ,ούτε να έχουν μελετήσει  το Καλλικράτη όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση .
Μίλησε για ιστορική αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος του Δήμου Σουφλίου με τον Καποδίστρια γιατί ως τώρα το Σουφλί εμφανιζόταν ως ο αδύναμος κρίκος του Νομού , θα ήθελα να δω να ενισχύεται ο κεντρικός Έβρος , να ενισχύεται ο Δήμος μας και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση μετά την πρόοδο αυτή να γίνει το Σουφλί ο ανύπαρκτος κρίκος .
Στην αναφορά ονομάτων , πιθανών υποψηφίων και διεκδικητών για το Δήμο Σουφλίου από τους κύριους Δούκα και Πετρίδη όπως " Κακαλή , Καλακίκο , Δελησταμάτη , Κυριακίδη , Δημούτση , Φυλλαρίδη , Τσιακίρη και  Κοσίδη "  απάντησε : δεν θα μπω στην αξιολόγηση των προσώπων αυτών είπε ο κύριος Χριστοδούλου αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κατοικοεδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη και δεν ξέρω πως μπορούν να συνθέσουν αν δεν γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου .
Αναφέρθηκε τις δυσκολίες των ΟΤΑ και των Δημοτικών επιχειρήσεων με τα νέα δεδομένα , για την ενοποίηση τους και τις απολύσεις προσωπικού που έρχονται .Υπάρχει τεράστια ανομοιογένεια σε όλη την έκταση του Δήμου είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου , υπάρχει μια σκληρή καθημερινότητα. Μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί με ένα βρώμικο δήμο αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος ; και φυσικά αναφέρθηκε κυρίως στο βιολογικό καθαρισμό. .
Μίλησε και τόνισε τα  θετικά πλεονεκτήματα του νέου δήμου Σουφλίου όπως τα πεδινά αγροκτήματα των Τυχερού , Λαβάρων και Αμορίου , τα παραδοσιακά προϊόντα του Σουφλίου  , το μετάξι και την ιστορία του , υπάρχει το εθνικό πάρκο του οποίου αν ξεπεραστούν τα προβλήματα στους τοπικούς επιχειρηματίες και επενδυτές μπορεί να είναι σημαντική πηγή ανάπτυξης , υπάρχει ο ορεινός  όγκος με τον πλούτο του Ορφικού .
Η πολυπολιτισμικότητα του νέου δήμου μπορεί να γίνει ευλογία αν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα  .
Τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση που δημοσίευσε πριν περίπου ένα μήνα για ένα κοινό ψηφοδέλτιο "δεν είναι απολίτικη κίνηση ούτε έρχεται να τορπιλίσει δημοκρατικούς θεσμούς " και τόνισε τη δυσκολία της αυριανής μέρας για το Σουφλί απευθυνόμενος όπως είπε στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη , δεν είναι ευχάριστη " .
Κάνω έκκληση να κάνουμε μια προσπάθεια σωτηρίας λέει ο κύριος Χριστοδούλου και μόνο για αυτές τις εκλογές που η θητεία της δημοτικής αρχής θα είναι ουσιαστικά 3 χρόνια γιατί ο Δήμος βρίσκεται υπό κατάρρευση .
Εν δυνάμει υποψήφιος αλλά όχι και τελική απόφαση γιατί μόνο με την προϋπόθεση του κοινού ψηφοδελτίου θα συμμετάσχει και όχι μόνο σαν επικεφαλής αλλά και εργάτης για να συγκροτηθεί η πρόταση ,ξεκαθάρισε ολοκληρώνοντας ο κύριος Χριστοδούλου . .

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της πρότασης Χριστοδούλου :
http://souflievros.blogspot.com/2010/06/blog-post_4158.html


Ολοκληρώθηκε η αποτίμηση ζημιών απο τον ΕΛΓΑ

Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώθηκε από τον ΕΛΓΑ η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα στο ζωικό τους κεφάλαιο το πρώτο τετράμηνο του 2010. Επιλύθηκαν επίσης όλες οι σχετικές εκκρεμότητες που αφορούν το 2009.

    Πρόκειται για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα καλυπτόμενα ζημιογόνα αίτια οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο. Οι πληρωμές ανέρχονται σε 1.091.414 ευρώ και θα πραγματοποιηθούν στις 3 Αυγούστου 2010 μέσω ΑΤΕ.

    Περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr στην ενότητα οικονομική ενημέρωση αγροτών.

Άρδας 2010 : Πρώτη βραδιά live με τους Stavento

Άνοιξε τις πύλες του και φέτος το φεστιβάλ νέων του Άρδα  με πλήθος εκδηλώσεων και με κεντρική εκδήλωση για χθες Τετάρτη την συναυλία των Stavento . Πλήθος κόσμου παρακολούθησε , τραγούδησε , χόρεψε και διασκέδασε μαζί με τους ήχους και τους ρυθμούς , του  πολυαγαπημένου δικού μας  συγκροτήματος .
 
Φωτογραφίες : Χρήστος Βενετίδης

Ρύθμιση των Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων

Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με θέμα το νομοσχέδιο «Ρύθμιση των Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων», ανέφερε μεταξύ άλλων:

    «Το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» είναι ένα νομοσχέδιο που έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, αυτό της υπερχρέωσης, κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου.

    Δεν απευθύνεται σ’ όλους. Δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, να εξοφλήσουν μέρος των χρεών τους και μετά από τέσσερα χρόνια να απαλλαγούν από αυτά. Καθιερώνει, επίσης, και στη χώρα μας τη δυνατότητα του φυσικού προσώπου να απαλλάσσεται από τα χρέη του, τη δυνατότητα δηλαδή της πτώχευσης του ιδιώτη, όταν δεν υφίστανται περιουσιακά στοιχεία για την ικανοποίησή τους και δεν επαρκούν προς τούτο ούτε τα τρέχοντα ούτε τα προσδοκώμενα εισοδήματα του οφειλέτη. Καλύπτει ένα θεσμικό κενό στη χώρα μας, που όλες σχεδόν οι ανεπτυγμένες χώρες είχαν φροντίσει να καλύψουν ήδη από τη δεκαετία του 1990.

    Ενισχύει τη διαπραγματευτική δύναμη του δανειολήπτη. Εμβαθύνει, έτσι, την οικονομική δημοκρατία και το κοινωνικό δικαίωμα κάθε πολίτη σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

    Η καταναλωτική πίστη στην Ελλάδα την περίοδο 2003-2008 τετραπλασιάστηκε σε πέντε χρόνια. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη συμμετοχής καταναλωτικών δανείων στο σύνολο της ιδιωτικής κατανάλωσης. Από 9,8% το 2001 φτάσαμε το 2008 στο 21%, Τα νούμερα αυτά δείχνουν πως, με την απουσία μηχανισμών εποπτείας, ρύθμισης και πρόληψης καθώς και την απουσία υπεύθυνου δανεισμού και ενεργού καταναλωτικού κινήματος δημιουργήθηκε μία φούσκα στην καταναλωτική πίστη, η οποία έσκασε, μόλις άλλαξαν οι συνθήκες το 2008.

    Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση το νομοσχεδίου, επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μία από τις πολλές επιστολές που λάβαμε, κατά τη διαβούλευση, από μία συμπολίτη μας:

    «Ο πατέρας μου έχει στεγαστικό δάνειο 190.000 ευρώ, το οποίο πλέον δεν μπορεί να αποπληρώσει. Είναι 68 χρονών με μόνο εισόδημα τη σύνταξή του 780 ευρώ. Το μόνο περιουσιακό του στοιχείο είναι ένα σπίτι 210 τ.μ., μέσα στο οποίο μένω κι εγώ με τρία παιδιά. Οι μηνιαίες δόσεις είναι 1500 ευρώ. Μέχρι τώρα τα πληρώναμε παίρνοντας πότε δάνειο από μια τράπεζα πότε από άλλη, γιατί κι ο μισθός μου δεν έφτανε. Αυτή τη στιγμή είμαι κι εγώ υπερχρεωμένη και είμαστε σε απόγνωση. Δε σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα ζήσω τα παιδιά μου. Είναι το μόνο που μας κρατάει πια στη ζωή.»

    Η κραυγή αυτή αγωνίας της συμπολίτη μας, το δράμα αυτών των οικογενειών αναδεικνύει τη σημασία και την αναγκαιότητα του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους. Στις κρίσιμες συνθήκες που βρισκόμαστε έχουμε μεγαλύτερο ακόμη χρέος να στηρίξουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας, να τους διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να προάγουμε την επανένταξη και συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Έχουμε ευθύνη να εμβαθύνουμε την οικονομική δημοκρατία και να κατοχυρώσουμε όσο είναι δυνατό το κοινωνικό δικαίωμα σ’ ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης τύπου

Ραγκούσης : Δεν ζήτησε το ΔΝΤ απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Δ.Ν.Τ, της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε., απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις δημοσιογράφων :


    ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ζήτησαν οι ίδιοι (σ.σ. οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ και της Ε.Ε.) κάτι πιο συγκεκριμένο, πχ. γράφτηκε αυτές τις ημέρες ότι θα ζητηθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

   Στο πλαίσιο των αυτών θεσμικών αλλαγών, εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας όπως αυτές είχαν τεθεί υπόψιν του ελληνικού λαού και προεκλογικά.

    Αυτές ακριβώς οι αλλαγές είναι που ήδη μέσα στα νομοθετήματα που έχει ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο ενσωματώνουν όλη μας την πολιτική και όλους τους στόχους. Προεξάρχουσα περίπτωση η περίπτωση του Καλλικράτη, όπου ενσωματώνονται όλες οι προτεραιότητες και οι επιλογές μας. Τίποτα πέραν από αυτά τα οποία ήδη δρομολογούμε και υλοποιούμε δεν τέθηκε και τα οποία φέρνουν τα αποτελέσματα που σας προανέφερα.

    ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Υπουργέ, μόνο μία ερώτηση. Υπάρχουν αντιδράσεις πολύ μεγάλες για το νομοσχέδιο για τα κουπόνια. Θα προχωρήσει αυτή η ιστορία?

     Θα έχουμε την ευκαιρία για αυτό το νομοσχέδιο να συζητήσουμε αύριο και μεθαύριο στην ολομέλεια του Α θερινού τμήματος. Νομίζω ότι δεν υπάρχει σε κανέναν η υπόνοια, η αμφιβολία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει όσον αφορά την απόλυτη απόφαση και του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να προχωρήσουμε καθαρά και απαρέγκλιτα στο δρόμο της εξυγίανσης των προεκλογικών δαπανών.

    Στην πραγματικότητα, στην απόλυτη διαφάνεια άρα και στην προστασία του πολιτικού κόσμου από κάθε ανώνυμη πηγή χρηματοδότησης προεκλογικών δαπανών, η οποία και στην πραγματικότητα είναι αυτό που λέμε μαύρο πολιτικό χρήμα.

    Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα προχωρήσουμε απαρέγκλιτα μέχρι τέλους. Ο νόμος χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση θα εφαρμοστεί.