Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Επικουρικές Συντάξεις.

Πριν λίγη ώρα το Υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με τις επικουρικές συντάξεις δηλώνοντάς ότι είναι διασφαλισμένες για πολλά χρόνια ..

Η ακριβής δήλωση  έχει ως εξής :

" Οι επικουρικές συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες από όλα τα Ταμεία και για πολλά χρόνια. Αυτή είναι και η διαπίστωση των ελεγκτών μετά την επίσκεψη του κλιμακίου (Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., Ε.Ε.) στα Επικουρικά Ταμεία.

    Επομένως όσα λέγονται ή γράφονται για συντάξεις που δήθεν κινδυνεύουν είναι απόλυτα ανακριβή. "

Καλλικράτης στο κράτος

Ριζικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα διοίκησης- κτίρια, οργάνωση, δομή, επιχειρησιακή κατάσταση- των υπουργείων προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης στο κράτος» που έχει επεξεργαστεί και άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης έχει εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό κάτι που έχει γίνει ήδη αποδεκτό, όπως θα αποσαφηνίσει ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, να επανεξεταστεί «από μηδενική βάση» η λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των υπουργείων με στόχο τη δημιουργία ενός επιτελικού και αποτελεσματικού κράτους που θα υπηρετεί τον πολίτη.

Το σχέδιο, που προβλέπεται να υλοποιηθεί ως το πέρας της τετραετίας, θα έχει αποτέλεσμα τη μεταστέγαση όλων των υπουργείων σε έναν ενιαίο χώρο, τη μετακίνηση περίπου 400.000 υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στην κεντρική διοίκηση, τη δημιουργία «συντονιστικού κέντρου» παρά τω Πρωθυπουργώ που θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των πολιτικών για το κράτος, την εκ βάθρων αναδιάρθρωση όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιών με την κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων, την κινητικότητα του προσωπικού, το οποίο ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαμορφώνονται θα μετακινείται από τη μία υπηρεσία στην άλλη, την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των τομέων του Δημοσίου και την αποκλειστική εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρηματιών μέσω των ΚΕΠ, τα οποία θα μετατραπούν γι΄ αυτόν τον σκοπό σε ευρείες υπηρεσιακές μονάδες.

Οπως αναφέρεται στο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με τον «Καλλικράτη στο κράτος» επιδιώκονται τα εξής:

* Η βελτίωση του επιτελικού έργου των υπουργείων μέσω της αποσαφήνισης των επιτελικών και των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων τους που θα καθοριστούν από την αρχή.

* Η ενδυνάμωση αξιόπιστων μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής των πολιτικών μέσα από τη στοχοθεσία και τη θέσπιση δεικτών αποδοτικότητας για κάθε υπηρεσία, από την επίτευξη ή μη των οποίων θα εξαρτώνται εν πολλοίς και οι αποδοχές των εργαζομένων.

* Η βελτίωση της λειτουργίας των ελέγχων των υπηρεσιών μέσα από την αναδιοργάνωση των δομών των ελεγκτικών μηχανισμών.

Διαπίστωση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι τα υπουργεία είναι οργανωμένα με αυστηρά καθετοποιημένο τρόπο, ο οποίος δυσχεραίνει τη χάραξη των δημόσιων πολιτικών και την επίτευξη στόχων.

Επώνυμο κρασί αποκτά ο Έβρος

Όπως ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Έβρου- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στέφθηκε με επιτυχία η εξέταση του φακέλου υποψηφιότητας του νομού μας για αναγνώριση του δικαιώματος χρήσης του όρου "Τοπικός Οίνος".
Με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 1125 της 23-07-2010, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναγνωρίζεται το δικαίωμα χρήσης της ένδειξης "Τοπικός Οίνος Έβρου" ή "Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Έβρος", για την περιγραφή των οίνων που παράγονται από σταφύλια αμπελώνων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του νομού Έβρου.
"Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από την συντονισμένη προσπάθεια των δύο Διευθύνσεων Γεωργίας του νομού σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας αγροτικού τομέα του Νομάρχη. Με την αναγνώριση αυτή δίνεται η δυνατότητα στα αμπελοοινικά προϊόντα του νομού να διεκδικήσουν επώνυμα πλέον και με αξιώσεις την θέση που τους αρμόζει στην εσωτερική αλλά και στην διεθνή αγορά." δήλωσε ο Αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα και Υποδομών κ. Μιχάλης Κογιομτζής.

Κατάθεση προτάσεων για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»

Τη δυνατότητα υποβολής επενδυτικής πρότασης, από τις 29 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες», που προκήρυξε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας –Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μπορούν να υποβάλλουν μόνο ηλεκτρονικά, οι υποψήφιοι επενδυτές.
 Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων καθώς και νέων και υπό σύσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων παροχής που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές για τον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ.

Υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για του δήμους και περιφέρεια ΑΜΑΘ

Ο Σταμάτης Γκατσίδης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»,
για τον δήμο Διδυμοτείχου, ο Πολύμερος Μουλούδης, για το Σουφλί, ο Χαράλαμπος Κυριακίδης και για την Αλεξανδρούπολη ο Σάββας Δευτεραίος. 

Υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα είναι ο Χρήστος Τρέλλης, και αντιπεριφερειάρχης ο Ανέστης Βλυσσίδης.