Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Δημόσια Διαβούλευση σε σχέδιο νόμου για την Οδική Ασφάλεια

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων υποβάλλει πρόταση Δημόσιας Διαβούλευσης για σχέδιο νόμου που αφορά στην Οδική Ασφάλεια και άλλες διατάξεις

Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου είναι:

1. Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας
2. Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας
3. Εποπτεία και Βελτίωση του Θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για την προσγωγή της Οδικής Ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος
4. Κύρωση Σύμβασης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010.

http://www.opengov.gr/yme/?p=182 

Δήμος Σουφλίου : Ψήφισμα για τη συνέχιση λειτουργίας του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου


ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου στην τακτική του συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2010, με αφορμή την πληροφορία που έχει για ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Σουφλίου το  οποίο σημειωτέον λειτουργεί αδιαλείπτως από το έτος 1920

εκφράζει ομόφωνα την άποψή του

ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε κάθε περίπτωση η συνέχιση λειτουργίας αυτοτελώς του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Σουφλίου για τους παρακάτω λόγους:
Στην περίπτωση συγχώνευσης του Ειρηνοδικείου Σουφλίου με αυτό της Αλεξανδρούπολης οι δημότες μας δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εκδίκαση των υποθέσεών τους. (Σημειωτέον ότι στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου υπάγεται μεγάλο τμήμα του ορεινού όγκου του Νομού που σημαίνει διαδρομή απόστασης μέχρι Αλεξανδρούπολη 270χλμ. περίπου μετ’ επιστροφής).
Η στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά στην αγροτική οικονομία ακριτική και για το λόγο αυτό ευαίσθητη περιοχή μας έχει αποψιλωθεί κατά την τελευταία δεκαετία από πλήθος υπηρεσιών, η φυγή των οποίων μεταδίδει το αίσθημα της ψυχολογικής εγκατάλειψης των κατοίκων από την πολιτεία, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συρρίκνωση.
Άλλωστε ο ορισμός της πόλης του Σουφλίου ως έδρα του Νέου Δήμου Σουφλίου προϋποθέτει την ενίσχυση της περιοχής με συγκέντρωση και νέων υπηρεσιών και όχι την αποδυνάμωσή της.
Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το Ειρηνοδικείο Σουφλίου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα των υδάτων υπέγραψε η Υπουργός ΠΕΚΑ με την Υπουργό Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας

Κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα των υδάτων υπέγραψαν, σήμερα, στη Σόφια, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και η Υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, Nona Karadjova, παρουσία των δύο Πρωθυπουργών των χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Boyko Borisov.
Με τη διακήρυξη αυτή επιβεβαιώνεται η επιθυμία των δύο χωρών για ενέργειες προστασίας των υδάτινων πόρων των ποταμών, δρομολογώντας τις αναγκαίες συντονισμένες δράσεις για την επίτευξη του κοινού σκοπού που είναι η ορθολογική διαχείριση και προστασία της κοινής υδάτινης κληρονομιάς. Λαμβάνοντας υπόψη τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων οι δύο χώρες θα συνεργάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας αναφορικά με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία στον τομέα των υδάτων. 
Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, για την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των υδατικών πόρων των διασυνοριακών λεκανών ποταμών και συγκεκριμένα του Στρυμόνα, του Έβρου του Νέστου και του Άρδα, αποτελεί άμεση ανάγκη και για τις δύο χώρες. Η συνεργασία αυτή, αξιοποιώντας και επεκτείνοντας τις μέχρι τώρα διακρατικές συμφωνίες, αποκτά πιο στέρεα θεμέλια στην κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για τα Νερά που κυρίως εκφράζεται με την Οδηγία Πλαίσιο για τα Νερά και την Οδηγία για τις Πλημμύρες. 

ape

Αύξηση του ποσοστού της πρώτης δόσης για τους δικαιούχους Νέους Γεωργούς,

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει την αύξηση του ποσοστού της πρώτης δόσης του εγκεκριμένου πριμ Πρώτης Εγκατάστασης για τους δικαιούχους Νέους Γεωργούς, από 40% σε 70%.

    Ακόμη, αποφασίστηκε η εκχώρηση της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των χορηγούμενων πριμ ενίσχυσης των Νέων Γεωργών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις Περιφέρειες με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη καταβολή τους.

    Σε δήλωση της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή επισημαίνει:

 «Εξασφαλίσαμε 55 εκατομμύρια ευρώ συμπληρωματικούς πόρους για τους νέους αγρότες, φτάνοντας το συνολικό ύψος της ενίσχυσης στα 155 εκατομμύρια. Εντάξαμε το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, δίνοντας τους ταυτόχρονα δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Τώρα, αυξάνουμε το ποσό της πρώτης δόσης της ενίσχυσης Πρώτης Εγκατάστασης στο 70%. Στηρίζουμε έμπρακτα το αγροτικό εισόδημα, απλοποιούμε τις διαδικασίες και διευκολύνουμε ουσιαστικά τους νέους αγρότες σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα»

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Σουφλίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


Πληροφορίες: Πασχάλης Χριστοδούλου
Τηλέφωνο:2554023200-6977573859

e-mail: pashalsf@otene.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Σουφλίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» 
πραγματοποιεί  τακτική αιμοδοσία την Τετάρτη 28 Ιουλίου 201π και ώρα 9.00 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σουφλίου.
Καλούνται όλοι οι πολίτες να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία 
ενισχύοντας την προσπάθεια του Συλλόγου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα που παρατηρούνται την περίοδο αυτή.