Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Μα έχει πανσέληνο απόψε κι ειν'ωραία !!!!


Καταστροφικό χαλάζι στο Διδυμότειχο

Έντονη βροχόπτωση , κάλυψε το ύψος του κεντρικού δρόμου του Διδυμοτείχου που αργότερα εξελίχθηκε σε χαλάζι μεγέθους καρυδιού και  έπληξε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι . Εκτιμάτε ότι υπάρχουν καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις , αμπελώνες και δέντρα .

souflievros.blogspot.com

«Ο Έβρος πρέπει να γίνει ανταγωνιστικότερος των γειτόνων μας»


Η κρίση μπορεί να φέρει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της χώρας, αφού μπορεί να κάνει τις επιχειρήσεις ανταγωνιστικότερες σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της έκτακτης διοικητικής επιτροπής της Ένωσης με θέμα, «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην πραγματική και την τοπική οικονομία» και με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Επιμελητηρίου Έβρου.
«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που καλούμαστε όλοι μας να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να την μετατρέψουμε σε πρόκληση για το μέλλον», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος και εγκαινίασε το κτίριο παρουσία και του υφ. Εσωτερικών, βουλευτή Έβρου, Γιώργου Ντόλιου.
Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι η Θράκη θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση και μάλιστα ότι την δικαιούται, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την χρηματοδότηση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», σημείωσε πως η στήριξη της πολιτείας θα πρέπει να είναι προς επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, που έχουν εξωστρέφεια, αφήνοντας ουσιαστικά στον αέρα τη χρηματοδότηση του ομίλου μέσω δανείου των πιστωτριών τραπεζών, αν και έχει δοθεί η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του κτιρίου του Επιμελητηρίου Έβρου, η νέα διοίκηση του, μαζί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τίμησαν τον απελθόντα πρόεδρο Νίκο Δαστερίδη για την πολυετή προσφορά του στον επιχειρηματικό κόσμο του Έβρου.
Παράλληλα μέχρι και τις 28 Ιουλίου στο χώρο της παραλίας, κάτω από το φάρο, θα λειτουργεί και η 14η Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης, που διοργανώνει ανά διετία το Επιμελητήριο Έβρου, με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, έγιναν από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, ενώ εκτός από τις παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του Έβρου που εκθέτουν τα προϊόντα τους, στη διοργάνωση συμμετέχουν και επιμελητήρια από πολλές περιοχές της χώρας.

Αισιόδοξοι οι Ρώσοι για τον Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη

Πεπεισμένος ότι οι βουλγαρικές ενστάσεις θα καμφθούν και ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα υλοποιηθεί, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Trans- Balkan Pipeline, Βλαντισλάβ Εμιλιάνοφ, κάνοντας λόγο για «κότα που γεννάει χρυσά αυγά».
Όπως τόνισε, δεν συζήτησε με τη βουλγαρική κυβέρνηση ζητήματα αποζημιώσεων, επειδή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί. «Οι ειδικοί κοστίζουν περισσότερο, αλλά τα χρήματα δεν θα πάνε χαμένα», δήλωσε σε βουλγαρική εφημερίδα ο Ρώσος αξιωματούχος, σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη για τον αγωγό. Σημειώνεται ότι η Σόφια έχει κάνει πίσω σχετικά με την υλοποίηση του έργου, επικαλούμενη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή. 
Ο Βλαντισλάβ Εμιλιάνοφ, πρόσθεσε, ότι η Μόσχα είναι διατεθειμένη να επενδύσει περισσότερα χρήματα για την περιβαλλοντική θωράκιση από την λειτουργία του αγωγού. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προγραμματίζεται να δοθεί στις κυβερνήσεις Βουλγαρίας και Ελλάδας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ έχουν ήδη δαπανηθεί 15 εκατομμύρια ευρώ για την εκπόνησή της, ποσό που εκτιμάται ότι μπορεί και να διπλασιαστεί.

ερτ

Απάντηση Παπανδρέου για βίζα Τούρκων υπηκόων

«Όσον αφορά ειδικότερα στην Τουρκία, έχουν δοθεί οδηγίες απλούστευσης και επιτάχυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων, κυρίως για τις περιπτώσεις ταξιδιωτών ’’καλής πίστης’’ (π.χ. επιχειρηματίες, άτομα εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακοί κτλ.), οι οποίοι πληρούν, βεβαίως, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία», είναι η απάντηση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ελένη Τσιαούση, σχετικά με την κατάργηση Βίζας για μονοήμερες επισκέψεις-εκδρομές Τούρκων υπηκόων με προορισμό την Ελλάδα. 
«Για τις κατηγορίες αυτές Τούρκων πολιτών, και εφ’ όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν, υπάρχει δυνατότητα χορήγησης θεώρησης χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, καθώς και συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 48 ωρών. Έχουν δε, δοθεί οδηγίες προς τις Προξενικές μας Αρχές στην Τουρκία για τη χορήγηση σ’ αυτούς, κατ’ αρχήν, θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας, ισχύος 6 μηνών ή 1 έτους και σε 
εξαιρετικές περιπτώσεις μέχρι και 5 ετών. 
Με τα μέτρα αυτά έχουμε επιτύχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκ μέρους Τούρκων πολιτών πολλών επισκέψεων στη χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάζονται κάθε φορά στις Προξενικές Αρχές» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της απάντησης, που έλαβε η κ. Τσιαούση.

ert

Φεστιβάλ Νέων «Άρδας 2010»

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της η «16η Συνάντηση Νέων Άρδα» στις Καστανιές Έβρου, για ένα πενθήμερο εκδηλώσεων γεμάτο από μουσική, αθλητικά events, παιχνίδια, ενημερώσεις και πολλές σημαντικές δραστηριότητες που σηματοδοτούν ένα καταξιωμένο θεσμό.

Σε μια δύσκολη δημοσιονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί σημαντική προσπάθεια για πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ενίσχυση της περιοχής και αυτό αποδεικνύεται με την τεχνική και οικονομική υποστήριξη δημόσιων οργανισμών, φορέων, οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτών.

Φέτος, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως:

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αλέξης Δέλτα (x-Nevma) + Dj
Κώστας - LAVA - Μολτσίδης και μαζί του οι:
(Abbas, Σκοταδιστές, Tony Wizard & Stanza)
Stavento

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Χίλια Χρόνια
N. Πορτοκάλογλου - N. Ζιώγαλας - M. Φάμελος
Μωρά στη Φωτιά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
Sparx
Ελ. Ζουγανέλη - Δ. Αναστασιάδης
Γλυκερία - Μελίνα Ασλανίδου - Γ. Λιανός

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μπλε
Δ. Γαλάνη - Ε. Τσαλιγοπούλου - Imam Baildi

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Tatavla Keyfi
Ζωή Τηγανούρια
Goran Bregovic


Νομάρχης Νίκος Ζαμπουνίδης : για Μπατζελή και για τα οικ. προβλήματα της νομαρχίας .


Σε δηλώσεις που έκανε ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό maximum για την επίσκεψη της κυρίας Μπατζελή είπε χαρακτηριστικά ότι : Δεν συναντήθηκα μαζί της ούτε εγώ ,ούτε οι συνεργάτες μου γιατί η επίσκεψη  της Υπουργού ήταν ευκαιριακή . Εμείς ζητούσαμε εδώ και πολύ καιρό να συναντηθούμε μαζί της , επειδή τα προβλήματα είναι μεγάλα , ο νομός είναι διαλημμένος , οι αγρότες έχουν σοβαρά προβλήματα . Και η κυρία Μπατζελή πήγε να χαιρετήσει ένα συνέδριο στη Σαμοθράκη και επί της ευκαιρίας σταμάτησε κι εδώ . Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα , ευκαιριακά , τα προβλήματα είναι μεγάλα , ο νομός και τα προβλήματα τόσων ανθρώπων δεν αντιμετωπίζονται έτσι .
Χρειαζόταν προετοιμασία , όχι προχειρότητες , έτσι κι εγώ ήθελα να τους στείλω ένα ηχηρό μήνυμα . Τα χρήματα που έπρεπε να έχουμε πάρει ως νομαρχία ,για τα αναχώματα , για την αγροτική οδοποιία , για τα πετρέλαια , για τα αντλιοστάσια , μας αφήνουν εκτεθειμένους γιατί  δεν έχει έρθει ούτε cent . Εύχομαι λέει ο νομάρχης να μη συμβαίνουν αυτά μόνο στον Έβρο και να είναι γενική η κατάσταση εξαιτίας της κρίσης , γιατί εμείς χρωστάμε παντού ακόμα και για τους λαθρομετανάστες , για τη μεταφορά των μαθητών κτλ .
Η κατάσταση είναι δραματική , οι προμηθευτές κυρίως που συνεργαζόμαστε για τους λαθρομετανάστες είναι στα όρια της χρεωκοπίας , δημιουργούμε προβλήματα στην τοπική αγορά και όλα αυτά γιατί ; Για μια τρύπα , για να πηγαίνουν στην Αθήνα δημιουργούμε όλο αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στο νομό ; Προσπαθώ να δείξω και να τονίσω το πρόβλημα στην Αθήνα αλλά μάλλον δεν γνωρίζει κανείς ούτε ασχολείται σοβαρά με το μέγεθος του προβλήματος  . Κάθε μήνα περνάνε 10.000 άνθρωποι από τον Έβρο και φυσικά είναι παράνομοι , και χρεώνεται ολόκληρος ο νομός για να τους στέλνουμε στην Αθήνα ; Το πρόβλημα είναι σοβαρό ! τονίζει ο κύριος Ζαμπουνίδης .
Για αυτά και για άλλα πολλά λέει ο νομάρχης θέλω πλέον να απέχω από την πολιτική , απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου κύριου Κολιού , και είναι ξεκάθαρο τονίζει , δεν κάνω παιχνίδια , δεν πρόκειται να είμαι πουθενά υποψήφιος ούτε στην περιφέρεια ούτε σε δήμο .

Τρόικα: Στο μικροσκόπιο και τα οικονομικά των ΟΤΑ

Ο έλεγχος των δαπανών στους ΟΤΑ θα είναι ένα από ζητήματα που πρόκειται να θέσουν κατά την νέα επίσκεψη τους στη χώρα μας που ξεκινά σήμερα οι ελεγκτές της τρόικας της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

‘Ετσι μετά τους ιδιώτες ελεγκτές που σκέπτεται το υπουργείο Οικονομικών να στείλει το επόμενο διάστημα στα λογιστήρια των ΟΤΑ , τα οικονομικά των δήμων πρόκειται να περάσουν από το «κόσκινο» και της τρόικας. 

Στα λογιστήρια των ΟΤΑ αναμένεται να πιάσουν δουλειά το επόμενο διάστημα πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει τον έλεγχο και το νοικοκύρεμα των ταμείων σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία.

Το υπουργείο έχει καταλήξει στις ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να υλοποιήσουν πλήρη και αναλυτική καταγραφή των δαπανών.

Μέσω των ελέγχων το υπουργείο επιχειρεί να έχει συνολική εικόνα για πιθανές οικονομικές υποχρεώσεις των ελεγχόμενων φορέων, για τις οποίες έχει άγνοια το ΓΛΚ. Επιπλέον παραμένει ως αυτοσκοπός και η εφαρμογή νέων συστημάτων ελέγχου των δαπανών.  

Αυτοδιοίκηση


OAEE: Σενάρια για μείωση εισφορών λόγω κρίσης

Tο σενάριο της μείωσης των εισφορών των ασφαλισμένων στον OAEE εξετάζει κατά προτεραιότητα ο νέος διοικητής του Oργανισμού Γερ. Bουδούρης, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε χθες με καθυστέρηση εννέα μηνών από την αρμόδια Eπιτροπή της Bουλής. 

O νέος διοικητής απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, αναγνώρισε την ανάγκη «να γίνει πιο ελκυστική η εισφορά των ασφαλισμένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης», αφού προηγουμένως θύμισε ότι σήμερα οι απαιτήσεις του Oργανισμού από τους 50.000 συνολικά οφειλέτες υπολογίζονται σε 500 εκατ. ευρώ. 

Δεύτερος κατά σειρά σημασίας στόχος του, όπως ανέφερε, θα είναι ο καθημερινός λογιστικός απολογισμός στις δαπάνες φαρμάκου των ασφαλισμένων με βάση ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, αφού, όπως είπε, αφοπλιστικά «δεν ξέρει ούτε ο ίδιος ο Oργανισμός τι οφείλει στα νοσοκομεία». Παράλληλα, θα επανεξετάσει όπως διαβεβαίωσε «εξ υπαρχής τις Eπιτροπές που αποδίδουν αναπηρία».

Ημερησία