Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Ομιλία Ντόλιου στην 14 η Εμπορική Έκθεση Αλέξ/πολης

Παράταση απογραφής μέχρι τις 29 Ιουλίου


Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η διορία απογραφής για τους υπαλλήλους του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ο αριθμός των απογραφέντων άγγιζε τους 751.000, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο.  
 
Θα δοθεί  ολιγοήμερη παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου, για όσους υπαλλήλους δεν απογράφηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν ήδη επαρκή στοιχεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Πιθανά όμως, η διασταύρωσή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, υπολογίζεται πως ανακριβή στοιχεία, αναμένονται σε ποσοστό μόλις 2% των απογραφέντων.

Έτσι, από την 1η Νοεμβρίου οι υπάλληλοι θα πληρώνονται, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, από τη νεοσυσταθείσα Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Επίσης, θα δημιουργηθεί ενιαία ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων, με τα στοιχεία όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, και το 2011, θα καθιερωθεί το ενιαίο μισθολόγιο.

Σημειώνεται ότι μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα υπάρχει για πρώτη φορά, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, συνολική εικόνα για το προσωπικό, που μισθοδοτείται από το Δημόσιο. 

http://www.tovima.gr

ΥΠΟΙΚ: Στέλνει ιδιώτες ελεγκτές και στους ΟΤΑ

Στα λογιστήρια των ΟΤΑ αναμένεται να πιάσουν δουλειά το επόμενο διάστημα πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει τον έλεγχο και το νοικοκύρεμα των ταμείων σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία.

Το υπουργείο έχει καταλήξει στις ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να υλοποιήσουν πλήρη και αναλυτική καταγραφή των δαπανών.

Μέσω των ελέγχων το υπουργείο επιχειρεί να έχει συνολική εικόνα για πιθανές οικονομικές υποχρεώσεις των ελεγχόμενων φορέων, για τις οποίες έχει άγνοια το ΓΛΚ. Επιπλέον παραμένει ως αυτοσκοπός και η εφαρμογή νέων συστημάτων ελέγχου των δαπανών. 

aftodioikisi.gr