Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Χαράλαμπος Αλατζιάς - Δήλωση λίγο πριν τη συνέλευση της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Σουφλίου

Δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο fb έκανε πριν από λίγο , και λίγο πριν τη συνέλευση της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Σουφλίου . ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Σουφλίου ,  κύριος Χαράλαμπος Αλατζιάς .  


Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη ούτε από χρίσματα ούτε από επιχρίσματα... Δεν περισσεύει κανείς... Ένα κοινό ψηφοδέλτιο για να σωθεί ο τόπος... Σήμερα αυτή η προοπτική είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη... 
(και για να μην παρεξηγηθώ και επιχειρηθεί από κάποιους η ταύτισή μου με πρόσωπα που δεν έχω καμία επαφή)
Το παραπάνω το έχω δηλώσει δημόσια προ 2 ετών και τελευταία από τη συχνότητα του ραδιοφώνου maximum στις 3 Φεβρουαρίου...
Δεν έχουμε περιθώρια ούτε για αποκλεισμούς ούτε για μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια, αν θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να προκόβει και τους ανθρώπους του να ευημερούν και να μην μετανιώνουν στο τέλος της τετραετίας για την επιλογή που έκαναν...
Όχι, ξαναζεσταμένες σούπες δεν τρώμε... από όπου κι αν προέρχονται...Πάνω απ' όλα η πατρίδα μας πάνω απ' όλα ο τόπος μας... 
Το μέλλον το δημιουργούμε όλοι μαζί. 
Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή πλεύσης, ενότητα δημιουργία.  Δημοτική Αλλαγή Τώρα.

Την υποψηφιότητα του Παύλου Φυλλαρίδη αξιολογεί σήμερα η Τοπική Οργάνωση Σουφλίου, του ΠΑ. ΣΟ. Κ


Η αξιολόγηση του υποψηφίου δημάρχου για το δήμο Σουφλίου, Παύλου Φυλλαρίδη, αλλά και άλλων υποψηφιοτήτων που πιθανόν θα κατατεθούν, είναι το θέμα της συνέλευσης των μελών της Τοπικής Οργάνωσης Σουφλίου, του ΠΑ. ΣΟ. Κ., που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Κουκούλι».
Στη συνέλευση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και οι Τοπικές Οργανώσεις των δήμων Ορφέα και Τυχερού, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δήμοι συνενώνονται στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» με το Σουφλί και πρόκειται να αποτελέσουν το νέο διευρυμένο δήμο που δημιουργείται. 
«Θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει το ΠΑ. ΣΟ. Κ. στο δήμο Σουφλίου», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης, Χρήστος Καραγιάννης.
Σημειώνεται ότι ο Παύλος Φυλλαρίδης έχει διατελέσει δήμαρχος Σουφλίου και κατά το παρελθόν, στο διάστημα από το 1982 έως και το 1990. 

Στην εφημερίδα " Η Γνώμη " 
μιλώντας  ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σουφλίου κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της νυν δημοτικής αρχής, καθώς τη χαρακτήρισε «τη χειρότερη που έχει ποτέ περάσει από τον ιστορικό δήμο»
Αναφερόμενος στην κομματική διαδικασία είπε: «έχω καλέσει όλα τα μέλη, προκειμένου να υπάρξει μία διεξοδική συζήτηση για το θέμα. Μέχρι αυτή τη στιγμή η μόνη υποψηφιότητα που έχουμε είναι του κ. Φυλλάρίδη, και γι’ αυτό θα συζητήσουμε».
Σε σχέση με το πρώτο σχόλιο που μπορεί να γίνει από το Γραμματέα για την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου ο Καραγιάννης είπε πως : «πρόκειται για ένα πρόσωπο που το τιμούμε, καθώς είναι γνωστό πως υπήρξε δήμαρχος, αλλά ευπρόσδεκτη είναι κάθε υποψηφιότητα χωρίς σχόλια και διαχωρισμούς»
Να τονιστεί πως είχε προηγηθεί ανάλογη διαδικασία πριν από ένα μήνα στο Σουφλί χωρίς αποτέλεσμα ενώ επιχειρήθηκε ανάλογη και στο Τυχερό, όπου και πάλι δεν ευδοκίμησε καθώς δεν ύπαρξε ενδιαφέρον. «Αυτή τη φορά ελπίζουμε πως θα υπάρξει κόσμος που θα θέλει να πάρει μέρος στη διαδικασία» τονίζει και προσθέτει ο γραμματέας: «Η κατάσταση στο Σουφλί πρέπει να αλλάξει καθώς η παρούσα δημοτική αρχή ήταν ό,τι χειρότερο πέρασε από τον τόπο».
Να σημειωθεί, πως για το νέο «Καλλικρατικό» δήμο ενδιαφέρον δείχνουν και άλλα στελέχη, εκτός ΠΑΣΟΚ, όπως οι κύριοι Πασχάλης Χριστοδούλου, Παναγιώτης Καλακίκος, Χρήστος Μουστακίδης, ο νυν δήμαρχος Τυχερού κ. Γιώργος Δημούτσης, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται σε σχέση με τη τελική στάση του δημάρχου Ορφέα κ. Πουλιλιού.
Από την πλευρά του, ο κ. Φυλλαρίδης προς το παρόν αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση καθώς, όπως φαίνεται επιθυμεί οι διαδικασίες να γίνουν και να ολοκληρωθούν μέσα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και ακολούθως να ενημερώσει τους συνδημότες του για τις προθέσεις του.
Φίλοι και υποστηρικτές του, δηλώνουν πως αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για το νέο δήμο, ενώ ήδη οι συναντήσεις του με σημαντικές προσωπικότητες για την κατάρτιση προγράμματος για το νέο «Καλλικρατικό» δήμο δεν μένουν κρυφές.
Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο πρώην δήμαρχος ετοιμάζει «ειδικό πρόγραμμα» που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του νέου δήμου, στοχεύοντας στην ανάδειξη των δυνατών σημείων του δήμου αλλά και στην κινητοποίηση της νέας γενιάς.

Οριστικά με το 50 + 1 οι προσεχείς εκλογές της Αυτoδιοίκησης

Ο κ. Ραγκούσης, έβαλε τέλος στις φήμες περί ενδεχόμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου, ξεκαθαρίζοντας πως «οι προσεχείς εκλογές της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθούν με το 50 συν 1. Το ζήτημα έχει λυθεί από την ψήφιση του Καλλικράτη. Τότε είχα πει πως θα βλέπαμε αλλαγή αν υπήρχε ομοφωνία όλων των κομμάτων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εξάλλου το συγκεκριμένο σύστημα που θεσμοθετήθηκε αποτελούσε βασική προεκλογική μας δέσμευση».

Τέλος τα κουπόνια και στις βουλευτικές

Σαφές μήνυμα ότι θα επιβληθούν αυστηρές ποινές σε όσους δεν εφαρμόσουν τον νέο νόμο, έστειλε ο κ. Ραγκούσης, αναφορικά και με το θέμα της κατάργησης «της χρηματοδότησης των κομμάτων και υποψηφίων, με ανώνυμα κουπόνια».

«Η συζήτηση για τα ανώνυμα κουπόνια είναι υπέρ του μαύρου πολιτικού χρήματος. Με τα ανώνυμα κουπόνια μαζεύονται και διακινούνται τεράστια χρηματικά ποσά και η χώρα μας κατηγορείται από την Ευρώπη ακριβώς για αυτή την ανωνυμία»
, σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, επικαλούμενος σχετική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε επιπλέον ότι «θα απαγορευθεί η διακίνηση τέτοιων εντύπων μέσω των δημοσίων υπηρεσιών». Ο υπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας σε συζήτηση με δημοσιογράφους πως το μέτρο θα επεκταθεί και στις βουλευτικές εκλογές.

Στα χαρακώματα με ΚΚΕ

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας στο δάσος Σκουριών

Μεταλλεία Χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική - Πρωτοβουλία ενάντια στις βλαπτικότητες - Αντιστάσεις και Αντιπροτάσεις στον Παραλογισμό και την Αυθαιρεσία (22-25 Ιουλίου 2010):

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 συναυλία του Θανάση Γκαϊφύλλια στο δάσος Σκουριών, για τον αποχαρακτηρισμό και την αποκατάσταση της περιοχής, για γη και ελευθερία, ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Μαζί του, παίζει κιθάρα και φυσαρμόνικα ο Κώστας Γκαϊφύλλιας. Στις μουσικές εκδηλώσεις συμμετέχουν νεανικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της εναλλακτικής μουσικής σκηνής από την Βόρεια Ελλάδα!

Το αρχέγονο δάσος των Σκουριών, που κάποιοι προορίζουν για χαβούζα τοξικών αποβλήτων, είναι ζωντανό, ζωτικό, αναγκαίο και βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ. Αυτό σημαίνει ότι αντικείμενα όπως σκηνή, φακός, υπνόσακος, αδιάβροχο, μακρυμάνικο, ποτήρι, κουτάλι και βαθύ πιάτο είναι απαραίτητα και χρήσιμα για όποιον έρθει να κατασκηνώσει. Θα λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα χωρίς αυτό να αναιρεί τη διατροφική αυτοοργάνωση. Ελεύθερη κατασκήνωση λοιπόν, συζητήσεις, προβολές, εισηγήσεις, μουσικές προσεγγίσεις, καλό φαγητό και καθαρό οξυγόνο!

Για ΚΤΕΛ Χαλκιδικής: Λεωφορείο 45Α από Εγνατία. Δρομολόγια Θεσσαλονίκης-Παλαιοχώρι: 06:00, 08:30, 10:45, 12:45, 14:30, 16:30, 18:30 (στο Παλαιοχώρι θα υπάρχει μέσο μεταβίβασης για Σκουριές).

Πληροφορίες: 6976735999 begin_of_the_skype_highlighting              6976735999      end_of_the_skype_highlighting & Pro_e_vla@yahoo.gr