Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Στις Φέρες η κ.ΜπατζελήΝα παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν, κάλεσε τους αγρότες της περιοχής του Νομού Έβρου, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, από τις Φέρες, όπου μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο τοπικός Σύλλογος Αγροτών                                                                                         
«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεγάλων αλλαγών στην ΚΑΠ και πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε στοίχημα ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε και να παραμείνουμε ενεργοί αγρότες στην αγροτική οικονομία», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός.
Αναφερόμενη στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι το κράτος δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως είναι ο αγροτοτουρισμός, για να συμπληρώνουν το εισόδημα τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εάν π.χ. προχωρήσουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, θα σταματήσουν να παράγουν τρόφιμα.
Η υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξη, ως προς την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, λέγοντας ότι «από τον Σεπτέμβριο αρχίζουμε πλέον να μιλάμε για ανάπτυξη, με το άνοιγμα του ΕΣΠΑ, αλλά και την αποκέντρωση».
Σε ότι αφορά τον ΕΛΓΑ, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια διάσωσής του, καθώς κινδυνεύει να βουλιάξει από τα χρέη, που αγγίζουν τα 4 δισ. Στόχος του υπουργείου είναι ο ΕΛΓΑ εκτός από το να καταγράφει τις ζημιές με σαφήνεια και διαφάνεια, να έχει και τη δυνατότητα να ασφαλίζει εισοδήματα.

Η κ. Μπατζελή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών, ανακοινώνοντας ότι την Παρασκευή πληρώθηκαν οι δικαιούχοι των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2008 και δεσμεύτηκε το αργότερο σε 20 μέρες να πληρωθούν και αυτές του 2009.

Σήμερα το μεσημέρι, η κ. Μπατζελή η οποία συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεόδωρο Σαρρή, τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Μόσχο Κορασίδη, και τον διευθυντή του γραφείου του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Λάζαρο Κιωκάκη, αναχωρεί για τη Σαμοθράκη, όπου το βράδυ θα μιλήσει στο 12ο Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο, που διοργανώνει το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών σε συνεργασία με τον δήμο ΣαμοθράκηςΔΝΤ: Θετική η έκθεση για τον «Καλλικράτη»

Θετικά κρίνει τον «Καλλικράτη» η ενδιάμεση έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία.
Όπως τονίζεται στην έκθεση αφενός θα μειώσει τον αριθμό των τοπικών Αρχών και κατ' επέκταση τις δαπάνες, και αφετέρου θα αποκεντρώσει την άσκηση εξουσίας.

Η Απόφαση της Περιφέρειας που θέτει σε αργία τον κ.Δημούτση ..

Εδώ είναι και το έγγραφο/απόφαση της Περιφέρειας που θέτει σε εξάμηνη αργία τον Δήμαρχο Τυχερού κ. Δημούτση . Την απόφαση εξασφάλισε πρώτο το blog http://gkatzios.blogspot.com/ .
«Διαδρομή και εγκατάσταση αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη»

«Η κατασκευή του έργου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής ενεργειακής πολιτικής της Κυβέρνησης» επεσήμανε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κατά την ενημέρωση που έκανε, την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για το Νομοσχέδιο «Διαδρομή - Εγκατάσταση αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και συναφή θέματα», που έχει κατατεθεί για ψήφιση.

    Όπως εξήγησε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ :
  1.     Ο συγκεκριμένος αγωγός πετρελαίου θα αποτελέσει έναν νέο δίαυλο μεταφοράς, συμπληρωματικό των Στενών του Βοσπόρου.
  2.      Θα συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των Στενών, περιορίζοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα ναυτικού ατυχήματος και ενισχύοντας την περιβαλλοντική ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
  3.      Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αποτελεσματική λειτουργία και την ασφαλή τροφοδοσία με πετρέλαιο των μεγάλων ενεργειακών αγορών.
  4.      Θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Νομού Έβρου και γενικότερα, της Θράκης. Θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει περισσότερες από πεντακόσιες θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του έργου θα δημιουργηθούν επιπλέον περίπου διακόσιες πενήντα θέσεις απασχόλησης.
  5.      Τα ετήσια έσοδα διέλευσης που θα εισπράττει η χώρα μας δημιουργούν απόθεμα πόρων, για την υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπτυξης.
  6.      Στόχος είναι η υλοποίηση ενός ενεργειακού έργου μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα συνιστά διεθνές πρότυπο περιβαλλοντικής ευθύνης.
  7.      Συνιστά υψηλή προτεραιότητα η καλή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, για τα θέματα που αφορούν την περιοχή και κυρίως την προστασία του περιβάλλοντος.