Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

«Προβλήματα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης - Σουφλίου ».


Το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης είναι χωρίς υπερβολή φυσικός εθνικός πλούτος. Παρόλα αυτά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα είναι απογοητευτική. Όπως έχει επισημανθεί και από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου, η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε το Πάρκο, τα προβλήματα και οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές. Συγκεκριμένα:
1)    Το κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών λειτουργεί μόνο ορισμένες ώρες της ημέρας, είναι κλειστό το Σάββατο και την Κυριακή  επειδή οι τρεις από τους τέσσερεις υπαλλήλους του Φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου κάνουν επίσχεση εργασίας από τον προηγούμενο μήνα.
2)   Η ποιότητα ξενάγησης των επισκεπτών στο παρατηρητήριο των αρπακτικών   έχει υποβαθμισθεί.
3)   Οι οικοτουρίστες στο Εθνικό πάρκο έχουν μειωθεί σημαντικά.
4)   Το μοναδικό άξιο λόγου κίνητρο σήμερα για επίσκεψη στη Δαδιά είναι η παρατήρηση των αρπακτικών από το παρατηρητήριο Αυτό ασφαλώς δεν αρκεί για την επίσκεψη και παραμονή των οικοτουριστών. Οι κάτοικοι του χωριού βλέπουν τα λίγα αυτοκίνητα των επισκεπτών να αποχωρούν μια ώρα μετά την άφιξη τους.
Το κτίριο του φορέα διαχείρισης που κτίσθηκε πριν από δέκα τουλάχιστον χρόνια  παρουσιάζει εξωτερικά εικόνα παραμελημένου και εγκαταλειμμένου κτίσματος που δεν συντηρήθηκε ποτέ.

Θ. Γκουγκουσκίδης:«Δεν θα συμμετέχω στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου, που θα διενεργήσει η Τ. Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ορεστιάδας…»

Την αποχώρησή του από τη συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης των ενδιαφερομένων να λάβουν τη στήριξη του ΠΑ. ΣΟ. Κ, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, για το δήμο Ορεστιάδας, γνωστοποίησε ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην έπαρχος β. Έβρου, Θόδωρος Γκουγκουσκίδης, στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του.
 Ο κ. Γκουγκουσκίδης χαρακτήρισε «απολίτικη τη διαδικασία» που είναι σε εξέλιξη στην τοπική οργάνωση του ΠΑ. ΣΟ. Κ, τονίζοντας ότι δε θα ήθελε να την ακολουθήσει. 
«Σήμερα ο δήμος χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται όλες τις δυνάμεις. Τα μονοκομματικά ψηφοδέλτια δεν είναι δυνατόν να βγάλουν τον τόπο από την κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα, την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουγκουσκίδης.

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα και αύριο η Κατερίνα Μπατζελή

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα και αύριο η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία το Σάββατο θα μεταβεί στο νησί της Σαμοθράκης, που φιλοξενεί το 12ο Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η υπουργός σήμερα  στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του δήμου Φερών και μισή ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση ενημέρωσης με στελέχη του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γραμματείας 
Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών.

Στη Σαμοθράκη η κα. Μπατζελή θα βρίσκεται το Σάββατο, όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας.

Δήμος Σουφλίου....το πρόβλημα !!

Δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα,σχετικά με τις υποψηφιότης στον Δήμο Σουφλίου.Φαίνεται να υπάρχει απροθυμία τουλάχιστον από τα εν ενεργεία αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου,να θέσουν υποψηφιότητα.

Η  Σούλα Κακαλή νυν Δήμαρχος Σουφλίου, ανακοίνωσε εχθές στους συνεργάτες της ,ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια,το ίδιο έκανε και ο νυν Δήμαρχος Ορφέα Βαγγέλης Πουλιλιός.
Ο έτερος δήμαρχος εξ αυτών που συνθέτουν τον νέο Δήμο,δήμαρχος Τυχερού συνεχίζει τις επαφές του για να είναι υποψήφιος, χωρίς να το έχει δηλώσει επίσημα.
Τώρα οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων,Σουφλίου Μπάμπης Αλατζιάς,Τυχερού Βαγγέλης Δέδογλου και Ορφέα Χρήστος Τοκαμάνης δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται.
Πολύ διστακτικά εξάλλου κινούνται και κάποιοι παλαιοί αυτοδιοικητικοί,που  συναντώνται ψάχνοντας για κάποια λύση!Από τα άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί για κάποια διαστήματα,κανείς δεν κάνει το επόμενο βήμα,επισημοποίησης της πρόθεσης του δηλαδή για υποψηφιότητα.
Δελησταμάτης Βασίλης ,Καλακίκος Παναγιώτης δεν ακούγονται πλέον να κινούνται,δειλά-δειλά κάπου αφήνει να φανεί ότι τον ενδιαφέρει η υποψηφιότητα ,ο παλαιός δήμαρχος Σουφλίου Παύλος Φυλλαρίδης.
Υπάρχει βέβαια και η πρόταση του Πασχάλη Χριστοδούλου για ένα ψηφοδέλτιο "σωτηρίας του δήμου" που γίνεται αντικείμενο κάποιων συζητήσεων για να γίνει πράξη! 

http://gkatzios.blogspot.com/