Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Κέντρα εμβολιασμού ιλαράς

Στον Νομό μας παρατηρήθηκαν κρούσματα ιλαράς τα οποία έπειτα από την επιδημιολογική διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία μας, αναφέρονται όλα σε συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα (Έλληνες μουσουλμάνοι περιοχής Άβαντος στην Αλεξ/πολη και στο Διδ/χο).
Όλα τα περιστατικά συνδέονται με κρούσματα της Βουλγαρίας η οποία αυτή την στιγμή μαστίζεται από την συγκεκριμένη επιδημία. Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού του Έβρου για το συγκεκριμένο νόσημα είναι σε υψηλά επίπεδα. Επίπεδα που αγγίζουν τον γενικό πληθυσμό της χώρας μας.
Λόγω όμως της ύπαρξης πιθανών πυρήνων που δεν έχουν επαρκή εμβολιαστική κάλυψη η Δ/νση Υγείας του Νομού σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία, Ιατροκοινωνικά Κέντρα των Δήμων, και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, οργάνωσε εμβολιαστικά κέντρα για το συγκεκριμένο εμβόλιο τα οποία θα λειτουργήσουν όπως παρακάτω:

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πολιτιστικό Κέντρο Μουσουλμάνων Γυναικών
(στην Άβαντος) καθημερινά από Δευτέρα
19-7-2010 έως Παρασκευή 23-7-2010 από τις 9.30 πμ έως τις 13.00 μμ.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δήμου Διδ/χου
(στον Περιφερειακό της πόλης) καθημερινά από Δευτέρα 19-7-2010 έως Παρασκευή 23-7-2010 από τις 9.30 πμ έως τις 13.00 μμ.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δήμου Ορ/δας
(Σαράντα εκκλησιών 75 απέναντι από το 2ο Γυμνάσιο) καθημερινά από Δευτέρα 26-7-2010 έως Παρασκευή 30-7-2010 από τις 9.30 πμ έως τις 13.00 μμ.

Παρακαλούνται οι γονείς ανεξαρτήτου πληθυσμιακής ομάδας να ελέγξουν τα βιβλιάρια εμβολίων των παιδιών τους για τις 2 δόσεις του εμβολίου MMR 1Η δόση 18 μηνών και 2Η δόση 4-6 ετών και σε μη ύπαρξη των ανωτέρων δόσεων να απευθυνθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Ακόμη ενήλικες γεννημένοι από το 1965 και έπειτα οι οποίοι ανήκουν στην συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα έχουν την δυνατότητα εμβολιασμού στα κέντρα αυτά.

Θεατρικό Εργαστήρι Διόνυσος: Πρεμιέρα του Υπουργού σήμερα στο Σουφλί


Σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 και ώρα  9 το βράδυ Το Θεατρικό Εργαστήρι " Διόνυσος "  με το έργο " Βγάλ' τον Υπουργό απ΄τη πρίζα "
ξεκινάει την περιοδεία από το Σουφλί  
στο Θεατράκι του Μουσείου Μετάξης  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Γνάφαλα 2010"
που διοργανώνει το "Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου - Τα Γνάφαλα" της οικογένειας Μπουρουλίτη σε συνεργασία με τη ΝΑΡΕ .

Πτώση καταγράφουν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θράκης

Πτώση που ξεπερνά το 15%, από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, καταγράφουν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θράκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Ε. ΡΑ ο πρόεδρος του συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. 
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα ούτε για το υπόλοιπο της σαιζόν, καθώς οι κρατήσεις για τον Αύγουστο δεν προμηνύουν ανάκαμψη. 
«Υπάρχει ένα μούδιασμα στην αγορά με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί η διάρκεια των διανυκτερεύσεων και να υπάρχει η λογική των κρατήσεων τις τελευταίας στιγμής», εξήγησε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, εκτιμώντας πως «η περιοχή επλήγη και από τις εξελίξεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην επισκεφθούν φέτος την Θράκη οι Ρώσοι τουρίστες». 
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εξέφρασε πάντως και τη δυσαρέσκεια του για την αδυναμία, όπως είπε, της πολιτείας, να διαχειριστεί την κρίση του ελληνικού τουρισμού. 
«Το καράβι του τουρισμού έχει εγκαταλειφθεί να βολοδέρνει πάνω στα βράχια και εμείς  περιμένουμε πότε θα περάσει η καταιγίδα για να μετρήσουμε πόσες τρύπες άφησε πίσω της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Απογοητευτική και τελματώδης η κατάσταση στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς και στο φορέα διαχείρισής του

«Απογοητευτική και τελματώδη» χαρακτηρίζει η Οικολογική Εταιρεία Έβρου την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης Σουφλίου και ο φορέας διαχείρισης του πάρκου, σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, καλώντας την να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται ώστε να υπάρξει αισιόδοξη προοπτική για την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση του εθνικού φυσικού πλούτου της περιοχής. 
Η Οικολογική Εταιρεία επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και το κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών του δάσους της Δαδιάς, αναφέροντας συγκεκριμένα το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας του, την υποβάθμιση της ποιότητας ξενάγησης που παρέχεται στους επισκέπτες του παρατηρητηρίου αρπακτικών και την εικόνα εγκατάλειψης που παρατηρείται στο Κέντρο. 
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους υπαλλήλους του φορέα που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες και στον κίνδυνο που υπάρχει για το δάσος από ενδεχόμενη πυρκαγιά, καθώς, λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν έχουν συντηρηθεί οι αντιπυρικές ζώνες του. «Αύριο θα είναι πολύ αργά», τονίζει η Οικολογική Εταιρεία στην επιστολή της προς την υπουργό, και ζητά την άμεση ανταπόκρισή της ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι για την προστασία του φυσικού εθνικού πλούτου και να μην μείνουν απραγματοποίητοι στόχοι η βιώσιμη ανάπτυξη και ο βιώσιμος οικοτουρισμός στην περιοχή του δάσους της Δαδιάς.