Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

14η εμπορική έκθεση Αλεξανδρούπολης


Ομιλία στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει στις 18 Ιουλίου η Αλέκα Παπαρήγα

Ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία του φάρου, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα. 
«Στόχος είναι το Κ.Κ.Ε. να παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό τις θέσεις του για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να τον πείσει ότι υπάρχει μόνο αυτός του μονόδρομου της τρόικας», σχολίασε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ ο εκπρόσωπος της Αχτιδικής Επιτροπής βορείου Έβρου, Σταμάτης Γκατσίδης. 
Για όσους ενδιαφέρονται να μετακινηθούν την ημέρα της ομιλίας στην Αλεξανδρούπολη, ναυλωμένο λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής από την κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας και στις 7 από το δημαρχείο το Διδυμοτείχου.

Πρωταγωνιστεί η Θράκη στο σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη χωροθέτηση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων της χώρας αναμένεται να παίξει η Θράκη, σύμφωνα με την προκαταρτική μελέτη που ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς τα έξι από τα δώδεκα θαλάσσια αιολικά πάρκα βρίσκονται στο Θρακικό Πέλαγος. Η προσπάθεια του υπουργείου έχει στόχο την αλλαγή του μίγματος της ενέργειας, καθώς μέχρι το 2020 το 40% της ενέργειας της χώρας μας θα πρέπει να προέρχεται από ήπιες μορφές, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η μελέτη του υπουργείου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για την επίτευξη του στόχου αυτού, στο αιολικό δυναμικό της Θράκης. «Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα δε θα ρυπαίνουν οπτικά το περιβάλλον», σχολίασε σε δηλώσεις του για το θέμα, στην Ε. ΡΑ. ο πρόεδρος του περιφερειακού γραφείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιάννης Βαβίας, αναγνωρίζοντας ότι «θα πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση μας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και να περάσουμε σε ήπιες μορφές ενέργειας».