Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Δαπανήθηκαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και πρόβλεψη

Απάντηση στο «πού πήγαν τα λεφτά» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας (ΕΠ ΚτΠ) αναζητεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Και η πρώτη ποσοτική καταγραφή των δαπανών του προγράμματος έδειξε ότι από το αρχικά προϋπολογισθέν ύψος του προγράμματος, τελικώς, μικρό μέρος των κονδυλίων κατευθύνθηκε σε υποδομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών – δηλαδή στους αρχικούς σκοπούς του προγράμματος. Αντιθέτως, τεράστια κονδύλια δαπανήθηκαν σε καταρτίσεις, σε λειτουργικές δαπάνες, στην παροχή υπηρεσιών από τρίτους και τέλος, σε μεγάλο αριθμό... portals. Επίσης, 16 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν σε γραφική ύλη και συνδρομές!
AδυναμίεςΣύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού κ. Α. Μαρκόπουλο, βασικός στόχος της «απογραφής» του προγράμματος είναι να αναδειχθούν οι αδυναμίες ή, όπου εντοπιστούν, και τα πλεονεκτήματα των παρεμβάσεων. Για τον σκοπό αυτό και για να υπάρξει και μια ποιοτική καταγραφή των παρεμβάσεων, έχουν αποσταλεί περίπου 360 ερωτηματολόγια σε φορείς που υλοποίησαν έργα άνω του 1 εκατ. ευρώ. «Από τα ερωτηματολόγια αυτά θα δούμε πόσα και ποια έργα λειτουργούν και κυρίως τι χρειάζεται προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν». Οι απαντήσεις των φορέων αναμένονται ακόμη...

Εγκρίθηκε η επένδυση κατασκευής μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων στις Φέρες

Μετά από καθυστέρηση τεσσάρων ετών περίπου, εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η επένδυση της κατασκευής μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων «Βιοενέργεια Φέρες Α. Ε». Το εργοστάσιο, το οποίο θα παράγει βιοντίζελ από διάφορα ενεργειακά φυτά, όπως η ελαιοκράμβη και ο ηλιόσπορος, έχει χωροθετηθεί στο Βιομηχανικό Πάρκο των Φερών, σε έκταση που έχει παραχωρήσει ο δήμος. 
Η μονάδα, που αναμένεται να λειτουργήσει τον επόμενο χρόνο, θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 32.000 τόνων βιοντίζελ. 
«Το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 14 εκ. ευρώ, ενώ η τεχνολογία η οποία θα χρησιμοποιηθεί είναι αυστριακή και έχει εφαρμοστεί σε πολλά μέρη της Ευρώπης με πολύ καλά αποτελέσματα», σχολίασε σε δηλώσεις του στην Ε.ΡΑ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γρηγόρης Γρηγοριάδης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων θεωρείται σημαντική επένδυση για τον Έβρο, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, τους κατοίκους, και ειδικότερα για τους αγρότες του δήμου Φερών».

Ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στις αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου

Με ποια μέτρα προτίθεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καλύψει άμεσα τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, που έχουν διαπιστωθεί στις αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου και ποια κίνητρα θα δοθούν ώστε νέο έμψυχο προσωπικό να στελεχώσει πλήρως τις αστυνομικές αρχές των παραμεθορίων περιοχών, ερωτά η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Η κα. Τσιαούση υπογραμμίζει ότι και οι δύο αστυνομικές διευθύνσεις του νομού υπολείπονται σημαντικά στα ποσοστά μεταξύ της οργανικής και της υπάρχουσας δύναμής τους και υποστηρίζει ότι «με βάση την πληθυσμιακή και γεωγραφική κατάσταση της περιοχής, οι υπηρεσίες αυτές δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις περιοχές του Έβρου, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να περιορίζεται σε τυπικές διαδικασίες».

Πάντα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά της Θράκης και του Έβρου στο θέμα του πετρελαιαγωγού

«Νομίζω ότι πάντα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά της Θράκης και του Έβρου στο θέμα του πετρελαιαγωγού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τη στάση της Βουλγαρίας αναφορικά με τη συμμετοχή ή την αποχώρησή της από το έργο. 
Ο κ. Ζαμπουνίδης εκτίμησε πως η Βουλγαρική πλευρά δείχνει και πάλι μία κινητικότητα, «μετά τις απειλές των Ρώσων ότι θα προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», ενώ αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που θέλουν αμερικανικές εταιρείες να παίρνουν το ποσοστό των Βουλγάρων για το κατασκευαστικό κομμάτι.
Ωστόσο, ο νομάρχης Έβρου υπενθύμισε ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης για το έργο έχει παγώσει κάθε δραστηριότητά της, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχει επιστρέψει τα χρήματα που είχε πάρει για την εκπόνηση μελετών στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που είχε υπογραφεί με τη Επιτροπή, ενώ τα χρήματα αυτά παραμένουν στην κυριότητά της μέχρι το τέλος του έτους. 
«Κάνουμε αίτημα το ποσό αυτό να παραμείνει στην περιφέρεια ή στην Τ. Ε. Δ. Κ. Έβρου, γιατί δεν ξέρουμε, πραγματικά, έτσι όπως παίζονται τα γεωστρατηγικά παιχνίδια, τι μπορεί να προκύψει αύριο το πρωί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι για να υπάρχει για τον Έβρο χώρος στη νέα γεωγραφία της οικονομίας και της ενέργειας, θα πρέπει να ολοκληρωθούν έργα όπως ο κάθετος άξονας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. «Έργα που μπορούν να παίξουν τεράστιο γεωστρατηγικό ρόλο», είπε ο νομάρχης, τονίζοντας ωστόσο, πως μέχρι στιγμής, δεν έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωσή τους, με αποτέλεσμα να «δείχνουμε απόλυτη ανικανότητα να πετύχουμε στον ιστορικό ρόλο που καλείται να παίξει η περιοχή».

Η πολιτική παρέμβαση της Ντόρας

Σήμερα Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι η πολιτική παρέμβαση της Ντόρας Mπακογιάννη από την ιστοσελίδα της dorabak.gr και το κανάλι της στο youtube! 


DoraWebTV

Ξεκινάει σήμερα η απογραφή των Υπαλλήλων του Δημοσίου και των Ο. Τ.Α

Η απογραφή αφορά στο προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού.
Θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεσή σας τα κάτωθι παραστατικά:
  • - Ένα εκκαθαριστικό εφορίας από το 2002 κι έπειτα
  • - Κάρτα ή επιστολή γνωστοποίησης ΑΜΚΑ ή το βιβλιάριο υγείας σας
  • -Την ταυτότητά σας
  • - Ένα λογαριασμό ΔΕΗ της κατοικίας σας
  • - Πρόσφατο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας
  • - Τίτλους σπουδών σας

Προθεσμίες Απογραφής

Αν ΑΦΜ λήγει σε Πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως:
1 Δευ. 12 Ιουλίου
2 Τρι. 13 Ιουλίου
3 Τετ. 14 Ιουλίου
4 Πεμ. 15 Ιουλίου
5 Παρ. 16 Ιουλίου
6 Δευ. 19 Ιουλίου
7 Τρι. 20 Ιουλίου
8 Τετ. 21 Ιουλίου
9 Πεμ. 22 Ιουλίου
0 Παρ. 23 Ιουλίου
Μετά την καταληκτική ημερομηνία, δε θα γίνεται δεκτή η αίτησή σας
 

Ραγκούσης : «δεν διαφαίνεται διακομματική συμφωνία» για την αλλαγή του 50%+1

 -Ψηφίσατε το 50%+1 για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, αλλά και εντός του ΠΑΣΟΚ, στελέχη υποστηρίζουν το 42%...;

-Το 50%+1 αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση την οποία και κάναμε πράξη. Ωστόσο, όπως τονίσαμε στη Βουλή, σε περίπτωση διακομματικής συμφωνίας, η οποία δυστυχώς δεν διαφαίνεται για ένα πάγιο, κοινής αποδοχής εκλογικό σύστημα, θα ήμασταν θετικοί.
Το προφίλ των υποψηφίων και νέος "Καλλικράτης"

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών μιλά για το προφίλ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις περιφέρειες και τους δήμους αλλά και τον νέο «Καλλικράτη», στο κράτος αυτή τη φορά, που ετοιμάζει το ΥΠ.ΕΣ.
Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του υπουργού Εσωτερικών για τα θέματα αυτά είναι οι εξής:

-Υπάρχει συνέχεια μετά τον Καλλικράτη; 

-Αφού ολοκληρώσαμε πρώτα τις παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση, προχωράμε εντατικά την προετοιμασία για τον «Καλλικράτη του κράτους». Ετοιμάζουμε δηλαδή τη μεγάλη διαρθρωτική παρέμβαση στην κεντρική διοίκηση για να γίνει επιτέλους πράξη το επιτελικό κράτος, που συνιστά θεμέλιο μιας νέας πολιτείας που οικοδομείται. Το νέο επιτελικό κράτος θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα σύστημα αξιολόγησης αλλά και επιβράβευσης των άξιων και ικανών υπαλλήλων, πάνω στους οποίους στηρίζεται το ελληνικό κράτος.
Ταυτόχρονα συνεχίζουμε νέες πρωτοβουλίες ιδίως στον χώρο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με καινοτομίες όπως π.χ. η κάρτα του πολίτη. 

Μέχρι 27 Ιουλίου η προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία της αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη Α. Ε.»

Προθεσμία μέχρι τις 27 Ιουλίου για να καταθέσουν γραπτές προσφορές έχουν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην επαναληπτική διαδικασία εκποίησης, με ελεύθερη διαπραγμάτευση, των περιουσιακών στοιχείων της αλλαντοβιομηχανίας “Θράκη A. E.”
Πρόκειται για την έβδομη, κατά σειρά, διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που βρίσκεται σε εκκαθάριση από την Εθνική Κεφαλαίου. Τα προς εκποίηση περιουσιακά στοιχεία της αλλαντοβιομηχανίας περιλαμβάνουν οικόπεδα και κτίρια σε Φέρες, και Κομοτηνή, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και στη Ρόδο.