Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Τα παιδιά των «πρέπει»

Το πρώτο «πρέπει» της ζωής μου το άκουσα πολύ μικρή. Δεν θυμάμαι πια αν ήταν το «πρέπει να φας το φαί σου» ή το «δεν πρέπει να τραβάς την κοτσίδα της αδελφής σου», το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μια λεξούλα τόση δα εισέβαλε μια μέρα στην ζωή μου και από τότε εγκαταστάθηκε εκεί, έβγαλε ρίζες σαν ελιά και ξεθεμέλιωσε τα «θέλω» μου.  Όσες φορές ρώτησα την μάνα μου παιδί ακόμα γιατί πρέπει ποτέ δεν πήρα μια απάντηση που να ικανοποιούσε την παιδική μου απορία. «Γιατί έτσι» ήταν η πιο συνηθισμένη της απόκριση ή ακόμα χειρότερα «όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις»

Από τότε πολλά χρόνια πέρασαν, μεγάλωσα μα ποτέ δεν κατάλαβα. Για κάθε χρόνο εφηβικής και ενήλικης ζωής πολλά πρέπει ήρθαν και συσσωρεύτηκαν το ένα πάνω στο άλλο, σαν ένα ατέλειωτο ντόμινο από χιλιάδες κομμάτια που έπεφταν και συμπαρέσυραν  τα πάντα στο πέρασμα τους.  Από το  πρέπει να διαβάζεις  για να μπεις στο πανεπιστήμιο μέχρι το δεν πρέπει να του δείξεις ότι σου αρέσει  των πρώτων ερωτικών σκιρτημάτων  περνάς  χωρίς να το καταλάβεις  στο πρέπει να βρεις δουλειά, να κάνεις οικογένεια, παιδιά, να βγάλεις λεφτά, να πάρεις σπίτι. Πρέπει να κάνεις υπομονή, να είσαι ψύχραιμος, δυνατός. Πρέπει να αντέξεις, χωρισμούς, απώλειες μικρές ή μεγάλες, αρρώστιες και θανάτους. Πρέπει να υποταχθείς σε δουλειές που δεν σου αρέσουν, να συμβιβαστείς με καταστάσεις που σε θυμώνουν, να μάθεις να ζεις σε μια κοινωνία που σε έχει εγκλωβίσει στους δικούς της κανόνες που σε έμαθε να τους υιοθετείς.

Πόσα «δεν θέλω αλλά πρέπει» έχουμε πει για τα πιο σημαντικά αλλά και τα πιο ασήμαντα στην ζωή μας σκέφτομαι.

Παπανδρέου: Βάλτε νέους στα ψηφοδέλτια των δημοτικών

Να βάλουν νέους στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ζήτησε, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Κάντε τον «Καλλικράτη» μοχλό αλλαγών με τους νέους πρωτοπόρους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. 

aftodioikisi.gr

Πασχάλης Χριστοδούλου - " Ναι στο Δήμο Σουφλίου αλλά με προϋποθέσεις

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο πρώην Δήμαρχος Σουφλίου κ. Χριστοδούλου να διεκδικήσει τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου ως επικεφαλής παρατάξεως.

Αυτό όπως είπε μπορεί να γίνει μόνο με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά. 

Αναφερόμενος στον Καποδίστρια χαρακτήρισε την πρώτη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση αποτυχημένη δεδομένου ότι όπως ανέφερε εξαφανίστηκαν τα μικρά χωριά.

www.statusradio.g

Διαλεσχιακή Αλληλεγγύη Μοτοσικλετιστών

Στο πλαίσιο της κοινωνικής συνδιαλλαγής, της μοτοσiκλετιστικής αλληλεγγύης και της διαλεσχιακής σύσφιξης των σχέσεων προγραμματίζεται συνάντηση των μελών ΛΕΜΟΤ Σουφλίου και της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ορεστιάδας.

ΔΗΛΑΔΗ :

Η ΛΕΜΟΤ Σουφλίου θα πάει να πιει μια μπύρα στην Λέσχη της Ορεστιάδας.
Αναχώρηση την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 20:00 από την ΛΕΜΟΤ Σουφλίου

Δευτέρα 12 Ιουλίου , 8 το βράδυ Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ορεστιάδας .