Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Έντονο προβληματισμό σκόρπισε στις τάξεις του Έβρου Σουφλίου, όπως και σε πολλές ακόμα ομάδες η αλλαγή του ορίου ηλικίας από την ΕΠΟ.
Η ομάδα του Σουφλίου, αναγκάζεται να αλλάξει τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της που έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 26 Ιουλίου καθώς θα πρέπει να ξεκινήσει την αναζήτηση μικρών ποδοσφαιριστών.
Οι Ακρίτες μετά την ανανέωση του βασικού κορμού ρίχνουν το βάρος στην μεταγραφική ενίσχυση. Μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει οι Αθανάσιος Χαλιμακούδης, Αθανάσιος Ρουσίδης, Γιώργος Αραμπατζής, Απόστολος Μπάμνιος και Δημήτρης Παγωνίδης αλλά και οι περισσότεροι νεαροί από το περσινό ρόστερ.

Kατάργηση Βίζας για μονοήμερες επισκέψεις-εκδρομές Τούρκων υπηκόων με προορισμό την Ελλάδα και ειδικότερα το Νομό Έβρου.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών με θέμα την κατάργηση Βίζας για μονοήμερες επισκέψεις-εκδρομές Τούρκων υπηκόων με προορισμό την Ελλάδα και ειδικότερα το Νομό Έβρου.

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος επιδιώκοντας το άνοιγμα των εμπορικών και τουριστικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, παρουσιάζει νέες επιχειρηματικές συνεργασίες, ζητώντας ταυτόχρονα την κατάργηση γραφειοκρατικών εμποδίων, όπως η βίζα. Η Ελλάδα όπως είναι γνωστό ανήκει στη ζώνη Σένγκεν και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν, από πλευράς κανόνων της ΕΕ, να προβεί σε ενέργειες που παραβιάζουν τους κανόνες Σένγκεν. Έτσι σημαντικό πρόβλημα για τους Τούρκους υπηκόους, που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα μας είτε για τουρισμό, είτε για ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας,  εξακολουθεί να παραμένει η βίζα, η οποία κοστίζει περίπου όσο μια απλή μετάβαση στη Ρώμη και απαιτεί πολλές ημέρες για να βγει. Να σημειωθεί πως το 1988, χρονιά κατά την οποία καταργήθηκε η βίζα για τους Έλληνες υπηκόους που ταξίδευαν στην Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να αναδειχθεί σε υπ' αριθμόν ένα ταξιδιωτικό προορισμό των Ελλήνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν επίσης τα στοιχεία του 1992 όπου οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές άγγιζαν μόλις τα 200 εκατ. Δολάρια, ενώ το 2010 έχουν φθάσει πλέον τα 4 δισ. δολάρια και η δυναμικότητά τους αγγίζει –σύμφωνα με υπολογισμούς– τα 10 δισ.

Στη Βουλή τα δικαιώματα των νέων

Διαβάστε παρακάτω τις ομιλίες των : Παπανδρέου - Σαμαρά - Παπαρήγα - Καρατζαφέρη

 Προτροπή στους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας, που δρομολογεί η κυβέρνηση, αλλά και έκκληση στα κόμματα να συμπεριλάβουν νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στους ΟΤΑ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τις «αλλαγές, που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων», η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
   Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε το «παλιό πελατειακό κράτος, το οποίο αποτελεί παράγοντα καθυστέρησης, παρακμής και εξάρτησης, με τη νοοτροπία που καλλιεργεί, τόσο στις σχέσεις πολίτη-Δημοσίου, όσο και στις σχέσεις που οικοδομεί κατά παράδοση η χώρα με τους "πάτρωνές" της» και επισήμανε για άλλη μία φορά την ανάγκη μιας «επανάστασης» για την αντικατάστασή του, στην οποία πρωτοπόροι θα πρέπει να είναι οι νέοι.
   «Θα πετύχουμε την επανάσταση αυτή με τη ζωντανή συμμετοχή των νέων, ώστε να πάψουμε να ζούμε το παράδοξο, η σημερινή γενιά να είναι μορφωμένη με τις περισσότερες παραστάσεις, να έχει ταξιδέψει περισσότερο, (σσ. να διαθέτει) τα περισσότερα προσόντα και δεξιότητες - και όμως να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
   «Προεκλογικά και σήμερα υποσχόμαστε μια πραγματικά προοδευτική πολιτική για τους νέους, δικαιοσύνη για όλες τις γενιές. Η αλληλεγγύη των γενεών βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Ασφαλιστικού. Θα στηρίξουμε και τον αδύναμο νέο μέσα από ένα προνοιακό σύστημα, πού δημιουργούμε, αλλά θα στηρίξουμε και τον δημιουργικό. Οι νέοι χρειάζονται απελευθέρωση των δυνατοτήτων τους και όχι περιορισμούς», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Θα αξιοποιήσουμε και τις καλύτερες πρακτικές διεθνώς. Έχω ζητήσει από μια κορυφαία προσωπικότητα να ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας, να αξιολογήσει το προνοιακό μας σύστημα, αλλά παράλληλα να κοιτάξει και τα θέματα νέας γενιάς - γιατί είναι υπεύθυνος του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών και είναι γνώστης του κράτους πρόνοιας, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ερευνών Κράτους Πρόνοιας, που μάχεται και ενάντια στη φτώχεια».

Τα κρατικά σημαντικά τηλεφωνήματα

Η αλήθεια είναι πως 20 μύρια ευρώ για να παίρνεις ροζ τηλέφωνα είναι πολλά λεφτά. 
Λογικά πρέπει να πάσχεις από κάποιο σύνδρομο …του μαλάκα ας πούμε.
Έχουμε ως κράτος κι ως πολίτες πληρώσει αρκετά ακριβά τις «μαλακίες» του πολιτικού δυναμικού της χώρας . Αλλά μέχρι τώρα οι μαλακίες ήταν μια μεταφορική έννοια. Τώρα μάθαμε πως πληρώνουμε και τις ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ του πολιτικού δυναμικού της χώρας.
Το σκέφτηκα πολύ. Τι ακριβώς ήταν αυτό που ώθησε τα στελέχη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης επι υπουργίας Χατζηγάκη να σπαταλήσουν 20 μύρια ευρώ για ροζ τηλέφωνα. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο κι επί ΠΑΣΟΚ;
Την απάντηση μου την έδωσε το παρακάτω ανεκδοτάκι…
- Άμεση δράση εκεί;
-Μάλιστα, κυρία μου, σε τι θα μπορούσαμε να σας εξυπηρετήσουμε;
- Στείλτε αμέσως ένα περιπολικό, προσβάλλεται δημοσία αιδώς!
- Πού βρίσκεστε; Τι ακριβώς συμβαίνει;