Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Παρoύσα Δηλώνει η Κυρία Κακαλή


Μετά την επιτυχία της και την εκλογή της στη κεντρική επιτροπή της Ν. Δ παρούσα  δηλώνει ξανά για την τοπική αυτοδιοίκηση η νυν Δήμαρχος Σουφλίου . Άν και μέχρι πριν μία εβδομάδα δήλωνε ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά , ήρθε η εκλογή της στην Κ.Ε της Ν.Δ και άνοιξε ο δρόμος να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Σουφλίου με νέους όρους . Ήδη έχει κάνει αρκετές επαφές με αρκετά στελέχη και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συγκέντρωση μαζί τους , κεκλεισμένων των θυρών ..

πρώτη ανάρτηση souflievros.blogspot.com

07-10 Ιουλίου 2010 Φεστιβάλ Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου

Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΓΝΑΦΑΛΑ 2010
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ «ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»
ΙΟΥΛΙΟΣ 2010
 
Μέρα Β
Πέμπτη 08 Ιουλίου 2010
Διάρκεια συνολικών προβολών: 89 λεπτά
----
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ- Μιχαήλ Γαβριήλ Ζενέλης , Pet shop   7’ μικρού μήκους 2008
-ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ- Βαγγέλη Λαλόπουλο, «Πολύχρωμη γη»        11’ μικρού μήκους 2009
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ- Γαβριήλ Τζάφκας , «Attimo Fuggente»         10’ μικρού μήκους 2008
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ- στον κ. Δημήτρη Λάλο πρωταγωνιστή της ταινίας «Δυτικά της Εδέμ»,  Ζαφείρη Χαιτίδη          21’ μικρού μήκους 2009
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ- στην Michaela Gavriliou πρωταγωνίστρια της ταινίας «Έλσα», ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ….ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, Μαρκαντώνης Χρήστος,     21’ μικρού μήκους 2007
 -ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ- στον Ψαρουδάκη Γιάννη ταινία για την μουσική της ταινίας «Η αρκούδα», Βικτωρία Βελλοπούλου     19’ μικρού μήκους 2008


Μέρα Γ
Παρασκευή 09 Ιουλίου 2010
Διάρκεια συνολικών προβολών: 82.12 λεπτά
----

Φεστιβάλ Νεολαίας του δήμου Τυχερού

Με τα συγκροτήματα ΜΙΚΡΟ και “Μέλισσες” ανοίγει στις 9 σήμερα το βράδυ, στο Οικοτουριστικό Κέντρο της λίμνης Τυχερού, το 8ο Φεστιβάλ Νεολαίας του δήμου Τυχερού, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 10 Ιουλίου.
Την Παρασκευή στη σκηνή θα εμφανιστούν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μύρωνας Στρατής, ενώ το μουσικό τριήμερο πρόγραμμα θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου με τη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου και των ONIRAMA.
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση «Πολύκεντρο» και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του δήμου Τυχερού. Σημειώνεται ότι εκτός από τις συναυλίες, στη διάρκεια του τριημέρου θα διεξαχθούν πολλές αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.
Η τιμή του εισιτηρίου διαρκείας είναι 40 ευρώ, ενώ οι τιμές των κανονικών εισιτηρίων για τις συναυλίες κυμαίνονται από 13 έως 20 ευρώ, των φοιτητικών από 10 έως 17 ευρώ και των παιδικών από 7 έως 12 ευρώ.

Καμία ανησυχία για την «εισαγόμενη» ιλαρά από τη Βουλγαρία

Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την «εισαγόμενη» ιλαρά από την Βουλγαρία στη χώρα μας, διαβεβαιώνει ο καθηγητής της Παιδιατρικής Κλινικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Θανάσης Χατζημηχαήλ, υποστηρίζοντας ότι φόβοι εκφράζονται μόνο για τα παιδιά που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο, το ποσοστό των οποίων, ωστόσο, είναι πολύ μικρό, αφού όπως είπε, «στη χώρα μας η εμβολιαστική κάλυψη και ιδίως για την ιλαρά είναι πολύ υψηλή». 
Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει σημάνει συναγερμός για την «εισαγόμενη» ιλαρά από τη Βουλγαρία, όπου από τα τέλη του περασμένου έτους μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν καταγραφεί 22.435 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και 24 θανάτων. Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στη γειτονική χώρα αφορούν κυρίως αθίγγανους που μετακινούνται διαρκώς. 
Καθησυχαστική ήταν στις δηλώσεις της στην Ε. ΡΑ και η διευθύντρια Παιδιατρικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Πελαγία Τσιτσάνη, η οποία επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για επιδημία ιλαράς στην περιοχή, καθώς, όπως επανέλαβε, «ο πληθυσμός είναι εμβολιασμένος».

Λιάνα Κανέλλη για το Ασφαλιστικό στη Βουλή !!