Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Δημούτσης : στοχοποιούμαι απο Ντόλιο


Εκτέλεση ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2010 θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί με ελικόπτερο χαμηλής πτήσης κατά μήκος του ποταμού Έβρου και στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Δ Έβρου κατά το διάστημα από 27-06-2010 μέχρι 30-09-2010. Οι επόμενοι αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες, ώρες και περιοχές :
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Δευτέρα 12/07/10
06:00 - 14:00
Αλεξανδρούπολη - παρυφές Δέλτα του Έβρου
Κυριακή 18/07/10
06:00 - 14:00
Άρδας - Ερυθροπόταμος - Αμόριο - Μάνδρα -
Λυκόφη- Φυλακτό -Τυχερό - Προβατώνας
Δευτέρα 19/07/10
06:00 - 14:00
Απαλός - Αλεξανδρούπολη - παρυφές Δέλτα του Έβρου
Τρίτη 20/07/2010
06:00 - 14:00
Στην περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα
τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας καιρικών φαινομένων
Τα στοιχεία του ελικοπτέρου είναι SX-HJD και ο τύπος του HILLER 12 E . Ο πιλότος του ελικοπτέρου ονομάζεται Χασκόπουλος Ευθύμιος και ο μηχανικός του είναι ο κος Παρτάλης Βασίλειος. Στους αεροψεκασμούς θα συνδράμουν και επίγεια μέσα και συγκεκριμένα το ΝΗΥ 2315 φορτηγό .
Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τον αεροψακασμό θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά βιολογικά σκευάσματα , τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν προκαλούν παρενέργειες στη Δημόσια Υγεία.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας όπου επιβάλλεται . Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους ΟΤΑ στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλούμε να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των κατοίκων .
Επίσης θα πραγματοποιηθούν επίγειοι ψεκασμοί με γεωργικούς ελκυστήρες. Ακολουθεί το πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

Α/Α
ΔΕΥΤΕΡΑ
5/7/2010
ΤΡΙΤΗ
6/7/2010
ΤΕΤΑΡΤΗ
7/7/2010
ΠΕΜΠΤΗ
8/7/2010
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9/7/2010
ΣΑΒΒΑΤΟ
10/7/2010
ΚΥΡΙΑΚΗ
11/7/2010
1


ΧΩΡΑ
ΑΛΩΝΙΑ
ΘΕΡΜΑ
ΛΑΚΩΜΑ

2
ΝΙΨΑ -ΔΩΡΙΚΟ - ΑΓΝΑΝΤΙΑ

ΑΝΘΕΙΑ
ΜΑΪΣΤΡΟΣ- ΑΒΑΝΤΑΣ
ΛΟΥΤΡΑ


3
----//----

----//----

----//----
ΠΕΥΚΑ

4


ΦΕΡΕΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΠΟΡΟΣ

5


ΑΡΔΑΝΙΟ
ΒΡΥΣΟΥΛΑ
ΠΕΠΛΟΣ
ΚΗΠΟΙ
ΓΕΜΙΣΤΗ
6


ΠΥΛΑΙΑ
ΜΕΛΙΑ - ΚΑΒΗΣΣΟΣ

ΙΤΕΑ - ΤΡΙΦΥΛΛΙ

7ΛΥΡΑ- ΦΥΛΑΚΤΟ
ΤΑΥΡΗ - ΘΥΜΑΡΙΑ


8


ΛΕΥΚΙΜΗ
ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ
ΤΥΧΕΡΟ


9
ΤΥΧΕΡΟ
ΤΥΧΕΡΟ
ΦΥΛΑΚΤΟ
10
ΣΟΥΦΛΙ
ΣΟΥΦΛΙ
ΣΟΥΦΛΙ
11ΤΥΧΕΡΟ
ΛΑΓΥΝΑ
ΛΥΚΟΦΗ

12


ΑΜΟΡΙΟ
ΨΑΘΑΔΕΣ
ΔΙΔ/ΧΟ
ΚΙΣΣΑΡΙΟ

13


ΛΑΒΑΡΑ
ΛΑΒΑΡΑ
ΜΑΝΔΡΑ


14


ΒΡΥΣΙΚΑ
ΠΑΛΙΟΥΡΙ
ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ
ΛΑΔΗ

15


ΠΡΑΓΓΙ
ΠΕΤΡΑΔΕΣ
ΙΣΑΑΚΙΟ
ΔΙΔ/ΧΟ

16


ΣΤΕΡΝΑ
ΒΥΣΣΑ
ΒΥΣΣΑ
ΚΑΒΥΛΗ

17


ΡΙΖΙΑ
ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

ΒΥΣΣΑ

18

ΒΑΛΤΟΣ
ΛΕΠΤΗ
ΝΕΟΧΩΡΙ
ΣΑΚΚΟΣ


19

ΒΑΛΤΟΣ
ΛΕΠΤΗ
ΝΕΟΧΩΡΙ
ΣΑΚΚΟΣ


20


ΧΕΙΜΩΝΙΟ
ΘΟΥΡΙΟ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ


21ΚΥΠΡΙΝΟΣ
ΔΟΞΑΠΑΡΑ
ΖΩΝΗ - ΧΕΛΙΔΩΝΑ

22


ΚΑΒΥΛΗ
ΣΤΕΡΝΑ23


ΜΑΡΑΣΙΑ
ΚΑΝΑΔΑΣ
ΠΛΑΤΗ
ΔΙΚΑΙΑ

24


ΚΡΙΟΣ
ΕΛΙΑ
ΣΠΗΛΑΙΟ

Νίκος Ξυλούρης 1936 – 1980Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι Γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους τρία χρόνια αργότερα, μετά την απελευθέρωση.
Τα πρώτα χρόνια στα κατεστραμμένα Ανώγια είναι φτωχικά και δύσκολα για την οικογένεια του Νίκου Ξυλούρη, όπως και για όλους τους συγχωριανούς του. Ο ίδιος φεύγει για το Ηράκλειο, για να μάθει γράμματα. Το σχολείο, όμως, του είναι μάλλον αγγαρεία και ήδη έχει δείξει την κλίση του στη μουσική.
Μια μέρα βλέπει έναν συγγενή του να παίζει λύρα κι από τότε του καρφώνεται η ιδέα να μάθει αυτό το όργανο. Οι αντιρρήσεις του πατέρα του κάμπτονται από τον δάσκαλό του, που αναγνώρισε από νωρίς το ταλέντο του. Έτσι, σε ηλικία μόλις 10 ετών, αποκτά την πρώτη του λύρα, σταματά το σχολείο στην Γ' Δημοτικού και μετά από ενάμιση χρόνο μαθητείας δίπλα στον λυράρη Λεωνίδα Κλάδο, ξεκινά να βγάλει το ψωμί του παίζοντας σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές, σ' όλη την Κρήτη.
Το 1953 ο 17χρονος Νίκος αφήνει πίσω το χωριό του, για να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο. Πιάνει δουλειά στο κέντρο «Κάστρο» και με τα λεφτά που παίρνει πληρώνει ίσα ίσα το ενοίκιο για την κάμαρά του. Έχει ν' αντιμετωπίσει τη μουσική της εποχής (ταγκό, βαλς, ρούμπα, σάμπα κλπ), καθώς και τους μεγάλους λυράρηδες που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι. Οι καλοί φίλοι που έχει αποκτήσει στο Ηράκλειο τον βοηθούν, οργανώνοντας γλέντια, και το όνομά του αρχίζει σιγά - σιγά να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό.
Σε μια αποκριάτικη γιορτή βλέπει την Ουρανία Μελαμπιανάκη, γόνο αριστοκρατικής οικογενείας, και την ερωτεύεται. Για ένα χρόνο της κάνει καντάδα κάθε βράδυ κάτω από το παράθυρό της, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν μιλήσει ποτέ. Η ταξική τους διαφορά θα τους αναγκάσει να κλεφτούν και να παντρευτούν κρυφά, στις 21 Μαΐου του 1958. Μαζί θα αποκτήσουν δύο παιδιά, τον Γιώργη και τη Ρηνιώ.
Στο μεταξύ, η ανοδική πορεία του συνεχίζεται. Σκοπός του είναι να μάθει ο κόσμος τα τραγούδια της Κρήτης έξω από τα σύνορά της. Το Νοέμβριο του 1958 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο με την εταιρία «Odeon» υπό τον τίτλο «Μια μαυροφόρα που περνά», παίρνοντας ως αμοιβή 150 δραχμές! Ο δίσκος γνωρίζει επιτυχία και η εταιρία του τον βοηθάει να κάνει κι άλλους, βγάζοντάς τον από τις δύσκολες μέρες.
Το 1966 το κράτος επιλέγει και στέλνει τον Νίκο Ξυλούρη σ' ένα διαγωνισμό δημοτικής μουσικής στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας, οπού ανάμεσα σε δεκάδες συγκροτήματα απ' όλο τον κόσμο παίρνει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο συρτάκι που έπαιξε με τη λύρα. Ο διάσημος για την Κρήτη λυράρης, ύστερα από πολύ κόπο και προσπάθεια, ανοίγει τα φτερά του και γίνεται γνωστός σ' όλη την Ελλάδα.

«Η Βουλγαρική κυβέρνηση θα λάβει την οριστική της απάντηση για τον πετρελαιαγωγό το 2011…»

Το 2011 η Βουλγαρική κυβέρνηση θα λάβει την οριστική της απόφαση για τη συμμετοχή της στο έργο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ, από το βήμα του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του τακτικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Το έργο αναμένεται να απορροφήσει κεφάλαια περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία, όπως είπε ο υπουργός. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Βουλγαρία ενημερώθηκε για την πρόταση της Ρωσικής πλευράς να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του πετρελαιαγωγού από δάνειο στη διεθνή εταιρία του έργου, εκτιμώντας ότι «αυτό θέτει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητά του».

Προσχέδιο νόμου για εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο η εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, σχετικά με το προσχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το προσχέδιο νόμου θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή, ενώ θα τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση. 


ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Σχέδιο νόμου
«Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».

   
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το σχέδιο νόμου   :