Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Σε πλήρη συμφωνία κατέληξε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία.


Σε πλήρη συμφωνία κατέληξε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία.

     Μετά από ενέργειες της Υφυπουργού Φώφης Γεννηματά και τη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, με αντιπροσωπία των διοικήσεων των ΚΤΕΛ, αποφασίστηκε η καταβολή των οφειλομένων για το 2009, καθώς και η καταβολή - με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης- του πρώτου εξαμήνου για το 2010 .

     Μετά από αυτή την εξέλιξη οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ θα γίνονται με την ειδική έκπτωση ή πλήρη ατέλεια κατά περίπτωση, που προβλέπει ο νόμος.

Εγκαίνια της έκθεσης του Ιωάννη Μητράκα

Στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Δίδονται σήμερα στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου (Ομάδας Β’) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:
http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1902

 Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι:
  • Η κλιμάκωση της βαθμολογίας δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 2009. Μικρή μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν  μεταξύ 18-20 (15,51% έναντι 16,69% για το έτος 2009)
  • Αντίστοιχα, παρατηρείται μικρή αύξηση στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (19% έναντι 18,33% για το έτος 2009. Τέλος, μικρή αύξηση παρατηρείται στο ποσοστό των γραπτών που πήραν βαθμολογίες μεταξύ 0-5. (16,48% έναντι 15,7% το 2009).
  • Στις εξετάσεις προσήλθε το 98,4% του  συνόλου των υποψηφίων (90593 από 92081 υποψηφίους). Το 2009 είχε προσέλθει το 98,01% (85354 από 87091).
  • Εφέτος αναβαθμολογήθηκαν   λόγω διαφοράς α’ και β’ βαθμολογητή 40.089 γραπτά (ποσοστό 7,08%). Παρατηρείται δηλαδή μείωση σε σχέση με το 2009. (Το 2009 είχαν αναβαθμολογηθεί  41.180  (ποσοστό 7,7%)).
  • Υπήρξαν 210.114 γραπτά (37,09%) που βαθμολογήθηκαν κάτω από 10. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2009 ήταν 192.367 γραπτά (35,97%).
Για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων που δεν θα έχουν την δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους στα σχολεία τους όπου θα αναρτηθούν, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου αύριο το απόγευμα.

Την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Η ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» θα δούμε σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

 Την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Η ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» θα δούμε σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα ...

στο Κηποθέατρο Εγνατία την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ και στην Ορεστιάδα την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θεατράκι Ορεστιάδας.

Την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Η ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ», παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2010, η «5η ΕΠΟΧΗ». Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και διασημότερες κωμωδίες της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Μια κωμωδία με δαιμόνια πλοκή και διαρκείς ανατροπές, που φτάνουν συχνά στα όρια της σκηνικής υπερβολής.

Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των δύο φύλλων είναι ο βασικός καμβάς, πάνω στον οποίο ο Κάρλο Γκολντόνι αναπτύσσει την κωμωδία του, με αριστουργηματικό τρόπο. Η «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ», είναι έργο που απευθύνεται σ’ ένα ευρύτατο κοινό κάθε ηλικίας ΄Εργο λαϊκό και ταυτόχρονα μια εκρηκτική κωμωδία... επίκαιρη σε κάθε εποχή…

Στην νέα σκηνική πρόταση της «5ης ΕΠΟΧΗΣ», η κωμωδία εξελίσσεται σε διαφορετικούς χρόνους και μας ταξιδεύει σε διαφορετικές εποχές. Οι ήρωες της κωμωδίας συναντώνται για πρώτη φορά στην εποχή της ιταλικής αναγέννησης -18ος αιώνας- Βενετία, υπό τους ήχους της μουσικής του Βιβάλντι- και στη συνέχεια στον 19ο αιώνα [εποχή του ευρωπαϊκού ρομαντισμού]. Τους ξανασυναντάμε στην περίοδο του μεσοπολέμου, υπό τους ήχους της τζαζ, σε μια σκηνή καμπαρέ και αργότερα στη μεταπολεμική Ευρώπη. Στο τέλος, ο χρόνος χάνεται… Οι ήρωες της κωμωδίας θα συνεχίσουν την ιστορία τους, σε μια αυθαίρετη-υπερβατική εποχή… εποχή του σκηνικού παιγνιδιού, του τσίρκου και της ακροβασίας, από όπου κατάγεται, σε μεγάλο βαθμό, το σύγχρονο ευρωπαϊκό θέατρο.

Με τους : ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ - ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Ενέργειες του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για την κάλυψη παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλες τις περιοχές που χρειάζεται…

«Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει την έγκριση συμβάσεων με γιατρούς και οδοντιάτρους για την κάλυψη παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλες τις περιοχές που χρειάζεται», απαντά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρενταρή- Τέντε, σχετικά με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού στο ΙΚΑ Σουφλίου. Στην ίδια απάντηση σημειώνεται πως όσο αφορά τις συμβάσεις με ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια και κέντρα, δεν έχουν υποβληθεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τέτοια αιτήματα για την περιοχή του Σουφλίου αλλά σε περίπτωση που κατατεθούν θα τα εξετάσει στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Τέλος, σχετικά με το ζήτημα του εξοπλισμού των ιατρείων του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Σουφλί, τονίζεται ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μετά από αξιολόγηση σχετικών στοιχείων, προγραμματίζει την προμήθεια ή την αντικατάσταση των μηχανημάτων με άλλα σύγχρονης τεχνολογίας, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Το ασφαλιστικό και οι τζάμπα μάγκες…

 Του Σωτήρη Κούκιου

Καλώς ή κακώς η κυβέρνηση υπέγραψε ένα μνημόνιο με το ΔΝΤ. Καλώς ή κακώς αυτό μνημόνιο προβλέπει αλλαγές στο ασφαλιστικό. Καλώς ή κακώς ο Υπουργός Εργασίας προτείνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Καλώς ή κακώς επέλεξε να το φέρει στην Βουλή. Καλώς ή κακώς πρέπει να συζητηθεί και καλώς η κακώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, χθες σε συνέντευξή του.Και παράλληλα υπάρχει μια έντονη φημολογία, για αντάρτικο, αντάρτες, διαφωνούντες, δυσαρεστημένους, απογοητευμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι οποίοι ετοιμάζουν από αυτά που ακούω και είδος ανταρσίας. Ήδη στην αρμόδια επιτροπή ακούστηκαν αψιμαχίες και ενστάσεις.
Πάμε λοιπόν σε μια συζήτηση με αδιέξοδο; Υπάρχει πραγματική δυνατότητα καταψήφισης του. Προσωπικά το βρίσκω έως και απίθανο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να διαφοροποιηθούν επικοινωνιακά μέσα στο ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας, αποφασίζουν να “αυτοκτονήσουν” πολιτικά. Δες τε και το άσχημο επικοινωνιακό παιχνίδι του Λοβέρδου.
Γιατί εγώ θα πω ότι η ψηφοφορία θα είναι μάλλον ονομαστική. Και εκεί ο καθείς παίρνει την ατομική του ευθύνη. Και αν καταψηφίσει είναι χαμένος από όλες τις πλευρές : Από την κυβέρνηση και το κόμμα γιατί μάλλον θα τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, από αριστερά γιατί κανείς δεν θα τον πιστέψει ότι τώρα τον έπιασε ο πόνος, από τα δεξιά γιατί πάει την χώρα μάλλον σε εκλογές μαζί με άλλους συναδέλφους του.
Και το κυριότερο : ας υποθέσουμε ότι πραγματικά καταψηφίζεται το νομοσχέδιο. Και το ΔΝΤ αντιδρά αρνητικά σε μια τέτοια εξέλιξη. Τι είναι μετά; Το κόστος εθνικών εκλογών τώρα θα ήταν πολύ “βαρύ”. Και ποιος το αντέχει και το θέλει πραγματικά; Και εκτός αυτού, αν το μνημόνιο ενταφιαστεί τότε τι είναι μετά; ο δανεισμός από τις αγορές ή η πτώχευση;
Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει πάντως κάτι άλλο εκτός έντονων συζητήσεων. Αν όμως προχωρήσει παραπέρα το ζήτημα και μεταφραστεί σε αρνητικές ψήφους τότε ας είμαστε όλοι έτοιμοι για το μετά. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες! Και δύσκολα θα υπάρξουν τζάμπα μάγκες αυτή την φορά, με ανέξοδα επικοινωνιακά τρικ. Από όλες τις πλευρές!

http://koukios.wordpress.com/2010/07/05/pensionslaw/