Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Υπουργείο Πολιτισμού : Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτημάτων επιχορήγησηςΛαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι σήμερα πιλοτική λειτουργία του διαδικτυακού τόπου drasis.culture.gr και της νέας διαδικασίας υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης, αλλά και προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα από αυτό το μεταβατικό στάδιο στους πολιτιστικούς φορείς, ανακοινώνουμε ότι:

    α) Μπορούν να υποβληθούν αιτήματα επιχορήγησης και για δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010.

    β) Η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη…


Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, που ρυθμίζει τα θέματα απαλλοτριώσεων και αποζημιώσεων για τους ιδιοκτήτες. Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποζημίωση ίση με το 25% της εμπορικής αξίας των ακινήτων κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και καθορίζει τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη δόμηση και την εκμετάλλευση. Στις βασικές διατάξεις περιλαμβάνονται επίσης οι περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται δημοτικές ή κοινοτικές εκτάσεις, παραχωρείται η χρήση αιγιαλού ή παραλίας για υποθαλάσσια έργα, αλλά και η χρήση λιμένα. Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος τονίζεται ότι «η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην προοπτική ολοκλήρωσης του έργου».

Διαμαρτυρία φορέων του Έβρου, για την «επαναλαμβανόμενη τραγωδία στα νερά του Έβρου» με θύματα παράνομους μετανάστες…

Τη διαμαρτυρία τους αλλά και τους προβληματισμούς τους για την επαναλαμβανόμενη τραγωδία στα νερά του ποταμού Έβρου, με θύματα παράνομους μετανάστες και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή Διλόφου- Μαρασίων, όπου πνίγηκαν 16 μετανάστες, κατέθεσε πριν από λίγο (11 το πρωί), στο νομάρχη Έβρου, Νίκο Ζαμπουνίδη, αντιπροσωπεία φορέων του νομού. «Κανένας μας δεν μπορεί να αδιαφορεί και να σιωπά όταν δίπλα μας πνίγονται νέοι άνθρωποι», τονίζουν οι φορείς που επιρρίπτουν ευθύνες για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών στις χώρες απ’ όπου προέρχονται οι μετανάστες αλλά και σε ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ν. Δ και ΛΑ. Ο. Σ, υποστηρίζοντας πως «είναι θιασώτες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε. Ε.».

Ομηρία των κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται σε δασικές περιοχές καθώς και σε περιοχές Natura 2000

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τις  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων & Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα την ομηρία των κτηνοτρόφων. που δραστηριοποιούνται σε δασικές περιοχές καθώς και  σε περιοχές Natura 2000 .
Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σύμφωνα με τον ν.3399,ΦΕΚ 255/17-10-2005, - όπου καθορίζονται οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων (με καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2010)-, όλες ανεξαιρέτως οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ακόμα και οι κτηνοτρόφοι που διαθέτουν ελάχιστα ζώα, θα πρέπει να κατέχουν άδειες ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα εξαιρούνται των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Πολύ σωστά έχετε επισημάνει ότι η  πολλαπλή  συμμόρφωση (μέρος της οποίας είναι και η νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων)  αποτελεί  βασικό  πυλώνα  της  Ευρωπαϊκής  Κοινής  Γεωργικής Πολιτικής,  και  στοχεύει  στην  αειφορία  της  γεωργίας  και  τη  βιώσιμη  ανάπτυξη  του  τομέα. Επιπλέον οι κανόνες της πολλαπλής συμμόρφωσης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών μέσω των οποίων  επιχειρείται  η  ενίσχυση  της  υπαίθρου  της  Ελλάδας  αλλά  και  της  Ευρώπης.

Σαν χθες θυμάμαι ..... Διδυμότειχο 4 Ιουλίου


Σε ένα κατάμεστο στάδιο στο Διδυμότειχο πραγματοποιήθηκε χθες η παράσταση  
 " Σαν χθες θυμάμαι ... "

Άνθρωπος χωρίς μνήμες είναι άνθρωπος χωρίς ταυτότητα , αλίμονο σε όσους ξεχνούν ...σε όσους απαρνούνται.....
: είπε ξεκινώντας ο Αλέξης Κωστάλας που έκανε την αφήγηση του θεατρικού ...
παρουσία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου -Σουφλίου και Ορεστιάδας , του Υφυπουργού Εσωτερικών κύριου Ντόλιου , του Δημάρχου Διδυμοτείχου κύριου Τοκαμάνη και σε 2000 κόσμου .  Σε ένα στάδιο με 3 stage , δυο γιγαντοοθόνες  αριστερά δεξιά και ζωντανή μουσική , διαδραματίστηκε η ιστορία 1,500.000 εκατομμυρίου Ελλήνων που μέσα σε ένα βράδυ ...κοιμήθηκαν νοικοκύρηδες και ξύπνησαν πρόσφυγες ...

Ξεκινώντας από ένα χαρούμενο γεγονός κι ένα γάμο έγινε το πέρασμα στον πόλεμο την καταστροφή και τον ξεριζωμό μέσα σε μια νύχτα .... Πώς αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς πατρίδα , πώς έφταναν στα λιμάνια του Πειραιά , της Καβάλας ..στον Έβρο .. πως άφησαν πίσω τους ανθρώπους , πως έχασαν αδέρφια μανάδες , παιδιά .. Πατρίδα ....
Μια μεγαλειώδης παράσταση για τους ανθρώπους που τα έχασαν όλα ...που βασανίστηκαν πολύ που βρήκαν σπίτι και όνομα νέο να μοιάζει Ελληνικό σαν να μην ήταν Έλληνες ... Για τον ξεριζωμό και την καταστροφή του ΄΄22 ... .

Μετά από 88 χρόνια ...Σαν χθες Θυμάμαι : από τον Σύλλογο " Τα Δίδυμα Τείχη " , το Σύλλογο  " Θρακών Κομοτηνής " , το Σύλλογο " Εύξεινος Πόντος "  , το Θεατρικό Εργαστήρι "Διόνυσος " δεκάδων ( σχεδόν 500 )  ηθοποιών , χορευτών και χορωδών και φυσικά με την αριστουργηματική  σκηνοθεσία του Άκη Τσονίδη ... Φωτογραφίες και Βίντεο Ελίζα Καλέση - soufflievros.blogspot.com