Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Αγία Μαρίνα 2010

• ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 2010"

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΒΟΡΕΙOI ΑΝΕΜΟI» ME ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

• ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ» ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΥΡΙ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

• ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
ΒΡΑΔΙΑ TANGO & WALTZES ΜΕ ΤΟΥΣ OSTINATO ENSEMBLE
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

Ανακοίνωση σχετικά με τις επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις:

Με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων επισπεύδεται ο χρόνος για τις επιστροφές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε επιχειρήσεις για ποσά μέχρι 30.000 ευρώ, οι οποίες θα γίνονται χωρίς να έχει προηγηθεί προσωρινός έλεγχος. Για ποσά που υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ, θα γίνεται προσωρινός έλεγχος, ώστε να αντιμετωπιστεί η καταστρατήγηση των επιστροφών φόρου χωρίς έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε δήθεν δικαιούχους.

    Επισημαίνεται ότι για τις επιστροφές μέχρι και 30.000 ευρώ επιστρέφεται το 90% του ποσού χωρίς προσωρινό έλεγχο. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να δοθεί η ευχέρεια συντόμευσης του προσωρινού ελέγχου για ποσά άνω των 30.000 ευρώ, τα οποία θα επιστρέφονται μετά από προσωρινό έλεγχο.

    Επιπλέον, με την ίδια Υπουργική Απόφαση ισχύει ότι από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, όταν υπάρχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση από επιστροφές φόρων από το Δημόσιο, επιτρέπεται να διενεργείται συμψηφισμός του οφειλόμενου φόρου με τον δικαιούμενο προς επιστροφή. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει και στις περιπτώσεις υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης, γιατί παρέχεται πλέον η δυνατότητα να υποβληθεί η δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ με ταυτόχρονη υποβολή δήλωσης συμψηφισμού.

ape

Μία μέρα νωρίτερα η ανάρτηση των βαθμολογιών

Στις 6 Ιουλίου από τις 12 μεσημέρι θα αναρτηθούν τελικά οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων στα σχολεία. Από την Τετάρτη 7 Ιουλίου και μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου, θα γίνει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους.
Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

Επισκέψεις Ντόλιου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στις υπηρεσίας της νομαρχίας, που λειτουργούν στη Ν. Ορεστιάδα

Διαδοχικές επισκέψεις στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και στις υπηρεσίες νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που λειτουργούν στη Νέα Ορεστιάδα, πραγματοποίησε νωρίς το πρωί, σήμερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος. Ο κ. Ντόλιος συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών και για τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ αύριο, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ορεστιάδας.

Ολοκληρώνει τη “στάση” στο Σουφλί, συνεχίζει στο Διδυμότειχο το «τρένο του Πολιτισμού»…

Στο σιδηροδρομικό σταθμό του Διδυμοτείχου θα σταθμεύσει από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου το «Τρένο του Πολιτισμού», μεταφέροντας τις εκδηλώσεις που έχουν ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του ταξιδιού του «τρένου». Εκτός από τις δράσεις και τα εργαστήρια που θα πραγματοποιούνται στα βαγόνια αλλά και τις εκθέσεις Βιβλίου, Φωτογραφίας, φιγούρας Καραγκιόζη και κούκλας κουκλοθεάτρου που θα φιλοξενούνται στο εσωτερικό τους, κατά το εξαήμερο της παραμονής του «τρένου» στο Διδυμότειχο, σε διάφορα σημεία της πόλης, θα πραγματοποιηθούν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων. Εν τω μεταξύ, το «τρένο του Πολιτισμού» ολοκληρώνει το Σαββατοκύριακο τη στάση του στο Σουφλί, με ποδηλατοδρομία αύριο, και μαθητικό τουρνουά σκάκι, που θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί της Κυριακής στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.