Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Ανοιχτή επιστολή – απάντηση του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη»

Με αφορμή το περιεχόμενο του άρθρου σας με τίτλο "Τυχαίο; Δεν νομίζω" που δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα σας την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 επιθυμώ να καταθέσω δημόσια τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα μου για να έχουν οι αναγνώστες σας τη δυνατότητα αξιολογικής κρίσης τους σε θέματα που θίγετε.
Θεωρώ ότι οι βασικοί πυλώνες του σύγχρονου δημοκρατικού συστήματος μας, οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στην άσκηση του λειτουργήματος τους έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Σε ότι με αφορά ως αιρετού που τιμήθηκε με την ψήφο των πολιτών πολλαπλά, διαχρονικά σε διάφορα αξιώματα πιστεύω ότι η παρουσία μου και η πολιτική μου δέχεται και κριτική, ενστάσεις και αντιρρήσεις, εκτός των επαίνων σε όλα τα επίπεδα και από κάθε πολίτη. Είναι λειτουργικό συστημικό στοιχείο της δημοκρατίας μας η διαφωνία και ο διάλογος. Δικαίωμα μου είναι να υπερασπίζομαι την τιμή και την υπόληψη μου, τη δημόσια προσφορά μου όταν επιχειρείται η συκοφάντηση μου, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η υπονόμευση του έργου μου, η διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Όπως κατανοείτε έχω υποχρέωση απέναντι στην οικογένεια μου, την υστεροφημία μου, τους πολίτες, το πολιτικό σύστημα, τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς να αντιμετωπίσω με κάθε νόμιμο και δίκαιο τρόπο τις απόπειρες υπονόμευσης της ιδιότητας μου, της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της προσβολής της προσωπικότητας μου. Σ' αυτό το πλαίσιο έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη για να κριθούν οι πράξεις -και της εφημερίδας σας- που θεωρώ ότι εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο. Είναι αυτονόητη και δεδομένη η πρακτική που ακολουθείται πάντα.
Με την ευκαιρία της επιστολής μου σας παρακαλώ με το θάρρος της γνώμης που έχουν οι δημοσιογράφοι να δημοσιοποιήσετε αν η έμμεση σύνδεση που επιχειρείται στο άρθρο σας του προσώπου μου με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στον τηλεοπτικό σταθμό "Θράκη - NET" είναι ρητή και πραγματικά υπονοείτε ότι εγώ τον προκάλεσα.
Η διφυής και ομιχλώδης σύνδεση που εμπεριέχει το κείμενο σας μ' εμένα εκτός του γεγονότος ότι δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να με ταυτίσουν με τον εντολοδόχο- καταγγέλλοντα στο ΣΔΟΕ, δεν μου επιτρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου με επιχειρήματα όπου εγώ κρίνω ότι δικαιούμαι. Σας παρακαλώ και σας προκαλώ να λάβετε ξεκάθαρη στάση.
Επειδή πιστεύω ότι και εσείς εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη όπως κι εγώ θα έχουμε τη δυνατότητα στις αίθουσες του δικαστηρίου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.
Με εκτίμηση

Νικόλαος Ζαμπουνίδης
Νομάρχης Έβρου

Γεροντόπουλος και Κακαλή εξελέγησαν στην Πολιτική και Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας…

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, για την Περιφέρεια, εξελέγη η δήμαρχος Σουφλίου, Αθανασία Κακαλή, κατά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στο πλαίσιο του 8ου εθνικού τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Η κα. Κακαλή συγκέντρωσε 264 ψήφους και ήρθε 15η στην κατάταξη. Εν τω μεταξύ, στην τέταρτη θέση του γενικού πίνακα Περιφέρειας, για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Άκης Γεροντόπουλος, με 706 σταυρούς.

Παράσταση Κουκλοθέατρου : Σουφλί 4 Ιουλίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος
Κυριακή 4 Ιουλίου, 20:30
Στην Πλατεία του Σουφλίου
Διοργάνωση Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»
(Διάρκεια 1 ώρα)


Υπάρχουν άραγε ξυπνητήρια στο Μεγάλο Δάσος…;
Υπάρχει άραγε σκαντζόχοιρος στο γνωστό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας…;
Υπάρχουν άραγε κεφάλια γαμπροί… και νύφες ρακέτες…;
Υπάρχουν άραγε Μπακακοί-Καλικάτζαροι με ορέξεις τρελές που μιλούν σε γλώσσες ξένες μαγικές…;
Όταν η κόκκινη κλωστή χάνεται στο μεγάλο δάσος… Όλα είναι πιθανά!

Συντελεστές
Αφήγηση – κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας
Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων: Αγγελική Γουναρίδη