Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Πασχάλης Τσαρούχας : Πρώτη παρουσιάση του Μπίλη Καντίλη στο Σουφλί 29 Ιουνίου 2010

Χθες  , Τρίτη 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Πασχάλη Τσαρούχα  " Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar " στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ , στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού . Μια ξεχωριστή , ζεστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές το συγγραφέα - ηθοποιό και Σουφλιώτη Πασχάλη Τσαρούχα , τα παιδάκια ( μικρά και μεγάλα ) τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση , το " Τρένο του Πολιτισμού " της Νομαρχίας και φυσικά  μεγαλύτερος πρωταγωνιστής όλων ο " Μπίλης " ο 7χρονος ήρωας του βιβλίου . 

 Η ιστορία πραγματεύεται την περιπέτεια του επτάχρονου Μπίλη Καντίλη που αποφασίζει να τρέξει στο ράλλυ Paris Dakar με την συμπαράσταση του πατέρα του στο ρόλο του μηχανικού. Εκεί θα γνωρίσει την ομορφιά της Λατινικής Αμερικής, τη γοητεία του συναγωνισμού, τη μαγεία της εξερεύνησης των ορίων σώματος και ψυχής, την αγωνία της επιβίωσης στις αχανείς εκτάσεις ερήμου, τη χαρά του τερματισμού. Όλα αυτά σ' ένα υπέροχο όνειρό του. Αλλά, ποιός γνωρίζει ποτέ; Ίσως το όνειρο, μεγαλώνοντας ο Μπίλης, το μετατρέψει σε πραγματικότητα. Το βιβλίο προλογίζει ο Έλληνας νικητής του Paris Dakar Βασίλης Ορφανός
Την εικονογράφηση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 2Δ, έχει κάνει ο αδερφός του Πασχάλη Τσαρούχα, ο Βασίλης Παπατσαρούχας, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς εικονογράφων.


Φωτογραφίες : Ελίζα Καλέση
souflievros.blogspot.com