Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Πασχάλης Τσαρούχας : Πρώτη παρουσιάση του Μπίλη Καντίλη στο Σουφλί

Βιβλία θα διατίθενται στην εκδήλωση/παρουσίαση από τη διοργάνωση και από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου .
Ας θυμηθούμε και τη συνέντευξη που μας έδωσε πριν λίγο καιρό : 

Πασχάλης Τσαρούχας : Αλήθειες κι Αγάπες
 Ο Πασχάλης Τσαρούχας συζητάει για Αλήθειες κι Αγάπες με την Ελίζα  .


Σήμερα δεν θέλω να πούμε για τις αγάπες σου, τις γνωστές ( Οικογένεια , θέατρο, κινηματογράφος ,τηλεόραση , συγγραφή βιβλίων ..) που σε όλα έχεις πιάσει το στόχο .

-Θέλω να μιλήσουμε για την άλλη μεγάλη σου αγάπη . Την ταχύτητα , τις μηχανές !
 Για τις μηχανές, καλό είναι να μη μιλάει κανείς, παρά μόνο να τις καβαλάει και να ταξιδεύεται μαζί τους. Με τους ήχους τις μυρωδιές και, γιατί όχι, ακόμα και τον ίλιγγό τους.

- Έχεις συλλογή από μηχανές BMW ή και άλλου τύπου ;
Χαχα! Συλλογή μοτοσικλετών, στις μέρες που ζούμε, είναι δύσκολο να έχει κανείς.
Πιστεύω ότι οι καλύτερες συλλογές είναι εκείνες που καταγράφονται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας. Μιλάω πάντα για όσους διαθέτουν απ’ αυτό.
Ωστόσο, έχω κάποιες συλλογές που σχετίζονται με τον χώρο της μοτοσικλέτας. Κάποια προσωπικά αναμνηστικά, από γεγονότα στα οποία έχω λάβει μέρος, τα fairings των μοτοσικλετών μου από διάφορα ταξίδια, κάποια κομμάτια από μοτοσικλέτες που δεν έχω πια στο γκαράζ, κάποια κράνη ρέπλικες του Valentino Rossi και άλλων με τις ιδιόχειρες αφιερώσεις τους και φυσικά πολλές , πολλές φωτογραφίες και αναμνήσεις.

-Τρέχεις , συμμετέχεις σε αγώνες ;
Στους αγώνες συμμετέχω σαν θεατής. Είμαι αρκετά μεγάλος πια για να είμαι ανταγωνιστικός σε επίπεδο αγώνα. Ο κύριος λόγος της αποχής μου όμως, είναι ότι ο αγώνας είναι μια διαδικασία με πολύ υψηλό δείκτη κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα όσων συμμετέχουν.
Παίρνω μέρος σε track days όμως και αναπληρώνω την έκκριση αδρεναλίνης με αυτόν τον τρόπο χωρίς να ξεχνάω ποτέ βέβαια ότι ακόμα κι εκεί πάντα θα υπάρξει ο μαλάκας που πιστεύει ότι είναι «παγκόσμιος» και θα προσπαθήσει να περάσει από πάνω σου. Μεγάλη προσοχή κι εδώ λοιπόν.

Δομές για την ενημέρωση, την πρόληψη & τη θεραπεία “κατά των ναρκωτικών”, ζητά η Αχτιδική Επιτροπή β. Έβρου του Κ. Κ. Ε

Τη δημιουργία και λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού και Κέντρου Πρόληψης στο βόρειο Έβρο, αλλά και θεραπευτικής κοινότητας στη Θράκη, διεκδικεί η Αχτιδική Επιτροπή βορείου Έβρου του Κ. Κ. Ε., όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, όπως έχει καθιερωθεί η 26η Ιουνίου. Η κομματική οργάνωση υποστηρίζει ότι «σήμερα είναι ανάγκη η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα δυναμώσει τις παρεμβάσεις, θα περάσει στην αντεπίθεση και θα αντιπαλέψει τις αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά», ενώ καταλογίζει και ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ. ΣΟ. Κ., που, όπως σημειώνει, όχι μόνο διέθεσαν ελάχιστα κονδύλια για την πρόληψη και τη θεραπεία, αλλά «ορισμένα στελέχη τους έφτασαν στο σημείο να προπαγανδίζουν την ελεύθερη καλλιέργεια και διακίνηση “μαλακών” ναρκωτικών». Ευθύνες επιρρίπτει η Αχτιδική Επιτροπή και στις νομαρχιακές και δημοτικές αρχές του Έβρου, τονίζοντας πως «στην περιοχή του βορείου Έβρου είναι ανύπαρκτη η προσφορά υπηρεσιών ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπείας, ενώ δεν έχει εκφραστεί και καμία διεκδίκηση για το θέμα, από την πλευρά των δήμων της περιοχής.

Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Εκτός λειτουργίας παραμένει εδώ και δύο χρόνια αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο τομογράφος παραχωρήθηκε στο νοσοκομείο το 2008 και για την λειτουργία του απαιτείτο η πρόσληψη τουλάχιστον ενός ακτινολόγου. Ωστόσο οι 4 διαγωνισμοί για την κάλυψη της θέσης κηρύχθηκαν άγονοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται για τις ανάγκες τους σε 2 ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Λαζόπουλο, από τα ασφαλιστικά ταμεία χάνονται ετησίως περίπου 700 χιλιάδες ευρώ που καταλήγουν σε ιδιωτικές κλινικές.