Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Εκδρομή-πεζοπορία στο δάσος της Δαδιάς διοργανώνει η Οικολογική Εταιρεία Έβρου…

Εκδρομή με πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο του δάσους της Δαδιάς, οργανώνει την Κυριακή, 27 Ιουνίου, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου. Η αναχώρηση των εκδρομέων θα γίνει στις 8 το πρωί από το πάρκινγκ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και η επιστροφή τους στις 7 το απόγευμα. Η τιμή συμμετοχής είναι 10 ευρώ κατά άτομο και περιλαμβάνει τη μεταφορά με το λεωφορείο και την ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο.

Tι αλλάζει για τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς με ν/σ του YΠ.EΣ.

Σημαντικές αλλαγές στον έλεγχο των εκλογικών δαπανών των μεμονωμένων υποψηφίων και των συνδυασμών στις επικείμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές επιφέρει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο που τροποποιεί το νόμο 3202/2003 που είχε ψηφισθεί επί υπουργίας Σκανδαλίδη έχει ήδη αποσταλεί για διαβούλευση σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ και περιλαμβάνει αλλαγές που αφορούν μεταξύ άλλων το ύψος των προεκλογικών δαπανών, την περίοδο και τον τρόπο ελέγχου τους αλλά και τις σχετικές ποινές.

Συγκεκριμένα: - Το ύψος των εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο αυξάνεται και υπολογίζεται πλέον με βάση το ποσό των 2000 ευρώ το οποίο πολλαπλασιάζεται με συντελεστή ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου ή της περιφερειακής ενότητας: 1 έως 10.000 κατοίκους, 1,5 έως 30.000, 2 έως 60.000, 2,5 έως 100.000, 3 έως 150.000 και αύξηση κατά 0,5 ανά 50.000 στους δήμους ή τις περιφερειακές ενότητες με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων. -

Στις προεκλογικές δαπάνες τόσο για τους συνδυασμούς όσο και για τους υποψηφίους εντάσσονται πλέον τα έξοδα για δημοσκοπήσεις αλλά και αυτά της προβολής στο Διαδίκτυο και τα κάθε είδους τηλεπικοινωνιακά μηνύματα. - Παράλληλα διευρύνεται και η προεκλογική περίοδος για τον υπολογισμό των δαπανών, καθώς η έναρξη της υπολογίζεται 4 μήνες πριν την διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή, για την επικείμενη αναμέτρηση η 7η Ιουλίου.

Παράλληλα η ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα του υποψηφίου ή του επικεφαλής του συνδυασμού επιβάλλεται πλέον στην περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση όχι κατ

Ραγκούσης : Κλειδί για την ανάπτυξη, η αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης

Τους άξονες της πολιτικής που ακολουθεί και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ολική ανατροπή του μοντέλου διακυβέρνησης, που όπως τόνισε, οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, παρουσίασε χθες μιλώντας σε εκδήλωση στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης
 
Είναι κοινός τόπος πλέον ότι η χώρα διέρχεται μια από τις κρισιμότερες φάσεις της  σύγχρονης ιστορίας της. Η Μεταπολίτευση που σφράγισε την πορεία της Ελλάδας με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, εκπνέει υπό το βάρος συσσωρευμένων παθογενειών και προβλημάτων.
  Μοιραία προκύπτει το ερώτημα. Τι μας έφερε ως εδώ; Η απάντηση είναι σχεδόν προφανής. Η αντίληψη και πρακτική του πελατειακού κράτους.
   
Ενός μοντέλου διακυβέρνησης που βούλιαξε τη χώρα στην ύφεση και στα χρέη. Ενός μοντέλου διακυβέρνησης που χαρακτηρίστηκε από ισχυρά πελατειακά δίκτυα και προσοδοθηρία. Από αίσθημα χαλαρότητας στην εφαρμογή των δημόσιων κανόνων, προχειρότητα στον σχεδιασμό και την άσκηση των πολιτικών. Από  περιορισμένο επαγγελματισμό και άμβλυνση των ηθικών αξιών. Από την αβελτηρία των ελεγκτικών μηχανισμών και την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης.  
Διαβάστε παρακάτω , ολόκληρη την ομιλία του κυρίου Ραγκούση .  

 

Από βδομάδα τα σπουδαία !

Θέλετε πολύ να γράψουμε για το νέο όνομα , τη νέα υποψηφιότητα που έσκασε από το Τυχερό για τη διεκδίκηση του Δήμου Σουφλίου ;

Όχι .

Νεότερα για πρόσωπα και πράγματα θα έχουμε να σας πούμε από το Σάββατο και μετά στη μία περίπτωση . Και λέμε απο το Σάββατο και μετά γιατί αύριο το βράδυ στο Τυχερό θα συνεδριάσουν οι Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ , Σουφλίου Τυχερού και μέλη από  τα Λάβαρα και για να το πούμε λαϊκά , ή θα δέσει το γλυκό ή όχι . Οπότε νεότερα για την κίνηση και τις αποφάσεις που θα παρθούν στο Τυχερό, θα έχουμε  σε 2 μέρες .

Στην δεύτερη περίπτωση , και μιλάμε για την υποψηφιότητα του κυρίου Πουλιλιού , όσο κι αν έχει ακουστεί , όσο κι αν έχει περάσει στον κόσμο και σε κάποιους ότι δεν θα κατεβεί ακόμα , τίποτα δεν είναι σίγουρο . Ο κύριος Πουλιλιός συζητάει ακόμα με κόσμο , ζυγίζει τα πράγματα και σε λίγες ημέρες θα έχει και μία πολύ σημαντική συνάντηση με ένα πρόσωπο που θα ορίσει και την τελική του απόφαση .
Έχει αποτραβηχτεί μετά τα επεισόδια και την εκτεταμένη δημοσιότητα που πήραν τα γεγονότα με τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και θέλει να δει τις αντιδράσεις και τη γνώμη του κόσμου μετά απο αυτό .
Τίποτα όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα όσο κι αν λέγεται ότι έκανε πίσω . Μόνο πίσω δεν έκανε και είναι άλλωστε έτοιμος για τη διεκδίκηση του Δήμου Σουφλίου εδώ και χρόνια . Στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε νεότερα και από τον κύριο Πουλιλιό .
Για τους κυρίους Χριστοδούλου και Δελησταμάτη , Κακαλή , Αλατζιά  νεότερα  , παράλληλα με τις παραπάνω περιπτώσεις .