Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου για την «κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημόσιου Τομέα»

Οι σύγχρονες διοικητικές δομές απαιτούν άμεσα τον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης της χώρας, προκειμένου το ελληνικό κράτος να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης ο εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης και των εποπτευόμενων φορέων.
Γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν πολλές φορές ιδρύθηκαν φορείς, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί ανορθολογικά για να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες με αποτέλεσμα την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την πολυδιάσπαση δομών και αρμοδιοτήτων.
Οι φορείς αυτοί δεν έχουν λόγο ύπαρξης, μπορεί ωστόσο να αξιοποιηθεί το δυναμικό τους και να αποκτήσει αποτελεσματικότητα σε μια σαφή αναπτυξιακή προοπτική.
Με το προς διαβούλευση νομοσχέδιο τοποθετείται η επίσπευση των πιο πάνω στόχων  και για το έργο αυτό ζητείται η κατάθεση των δικών σας απόψεων και προτάσεων, ώστε μαζί με αυτές των αρμόδιων φορέων να ληφθούν υπόψη στο τελικό σχέδιο νόμου.
Το νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε χωρίς χρονοτριβή να ξεκινήσει η διοικητική μεταρρύθμιση.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 και ώρα 14.00.
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας,
Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Δείτε τη διαβούλευση, Αιτιολογική Έκθεση, Σχέδιο Νόμου

Έγκριση Κονδυλίων Ύψους 155 εκατ. ευρω για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την έγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2010, πιστώσεων ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να διατεθούν στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) και στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης του Μέτρου.

    Στη Συλλογική Απόφαση Έργου (ΣΑΕ) περιλαμβάνονται πρόσθετοι πόροι ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ έτσι ώστε, να ενταχθεί το σύνολο των 8.500 υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, πέραν των αρχικά εγκεκριμένων πιστώσεων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις αρχές Ιουλίου οι βαθμολογίες για στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Στις αρχές Ιουλίου εκτιμάται πως θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, μετά την απόφαση των βαθμολογητών να τερματίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους.
«Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων» δήλωσε την Τρίτη ο Δημήτρης Πεππές (πρόεδρος της ομοσπονδίας).
«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση.» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προαναγγέλλοντας «θερμό» φθινόπωρο!

Σε ερώτηση εάν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ΟΛΜΕ, ο κ. Πεππές είπε ότι «η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής. Είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους» είπε ο Πέππες ύστερα από ερώτηση των δημσιογράφων χωρίς να αφήνει περιθώριο σε οποίους θέλουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκτιμώντας  ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

elispoint.gr

4,38 εκ. ευρώ στον Έβρο για 4 έργα σχολικής στέγης από το πρόγραμμα «Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013»

Τέσσερα έργα σχολικής στέγης στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 4.386.841 ευρώ, περιλαμβάνονται στα 20 έργα, για το σύνολο της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης, που υπέγραψε η γενική γραμματέας, Θεοδώρα Κόκλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013».
Πρόκειται για έργα που αφορούν τη «βελτίωση υποδομών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σουφλίου», προϋπολογισμού 429.500 ευρώ, την «ανέγερση δημοτικού σχολείου στον Απαλό», με προϋπολογισμό 2.650.000 ευρώ, την «προσθήκη ορόφου στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Ορεστιάδας», προϋπολογισμού 925.541 ευρώ και τη «βελτίωση υποδομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σουφλίου», με προϋπολογισμό 381.800 ευρώ.

Είκοσι έργα σχολικής στέγης, προϋπολογισμού 22 εκ. ευρώ, υπέγραψε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας…

Σαν σήμερα 23 Ιουνίου του 1996 έφυγε ο Ανδρέας Παπανδρέου

Ανδρέας Παπανδρέου : 


Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1919, στη Χίο.
Γιος του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινέικο.

1941: Μετά την αποφυλάκιση του από την Ασφάλεια όπου κρατήθηκε και βασανίστηκε κατά το διάστημα της δικτατορίας του Μεταξά, τριτοετής τότε της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναχωρεί για τις Η.Π.Α. και ακολουθεί πανεπιστημιακή σταδιοδρομία.

1943-44: Kατετάγη εθελοντής στον Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ
1943: Ανακηρύσσεται Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Το 1959 επιστρέφει για ένα χρόνο στην Ελλάδα, στα πλαίσια ερευνητικής αναπτυξιακής οικονομικής αποστολής.

Τον επόμενο χρόνο 1961 , διορίζεται Πρόεδρος του Δ.Σ.και Γενικός Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και ταυτόχρονα σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας (1961-62).
Η πολιτική του σταδιοδρομία αρχίζει το Φεβρουάριο του 1964 , με την εκλογή του ως Βουλευτή Αχαΐας του Κόμματος της Ένωσης Κέντρου, της οποίας ηγείτο ο Γεώργιος Παπανδρέου στις εκλογές της 16.2.1964 .