Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Ένας φίλος θά 'ρθει απ΄τα παλιά ... ;

Χρήστος Χατζόπουλος :

Διετέλεσε Δήμαρχος Τυχερού και Πρόεδρος της Διευρυμένης Αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου .
Ομολογουμένως μάχιμος , δραστήριος όλα τα προηγούμενα χρόνια , έδωσε ζωή και άλλαξε όψη στο Τυχερό . Άφησε επίσης αρκετά χρέη .
Δημιούργησε υποδομές , εκμεταλλεύτηκε και αξιοποίησε όσο σχεδόν κανένας άλλος στο νομό τα ευρωπαϊκά προγράμματα και φυσικά αγωνίζεται πάντα για μια καλύτερη Αριστερά .
Ίσως να φανεί ξανά στο προσκήνιο και να μας απασχολήσει πάλι . Δεν ξέρουμε αν το επιδιώκει ο ίδιος ή αν κάποιοι άλλοι του ζητάνε να παίξει κάποιο ρόλο , το σίγουρο είναι ότι συζητάει με κόσμο και συζητιέται το όνομά του . Ίσως ο ρόλος του να παραμένει καθαρά συμβουλευτικός ίσως όμως όχι μόνο .
Κάνουμε μια μικρή αναφορά  για να τον θυμίσουμε και σε εσάς ...... 

Η Δαδιά καλωσορίζει μια νέα οικογένεια… λευκοπελαργών

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το χωριό της Δαδιάς φέτος την άνοιξη. Κάποιοι ιδιαίτεροι επισκέπτες που είχαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους από το 2006, έκαναν φέτος την εμφάνισή τους… Ο λόγος για 4 λευκοπελαργούς, δύο από τους οποίους μάλιστα έφτιαξαν τη φωλιά τους στο κέντρο της Δαδιάς.

Ο γονιός με ένα από τα δύο μικρά πελαργάκια - WWF Ελλάς/Π. Μπαμπάκας

Η μοίρα βέβαια δεν τους επεφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις… Δυστυχώς ένας από τους γονείς σκοτώθηκε στα καλώδια του ρεύματος και έμεινε ο δεύτερος να προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος του τα τρία μικρά. Για έναν γονιό όμως είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει και το πιο μικρό πελαργάκι δεν μπόρεσε να επιβιώσει. Η ζωή έχει όμως πάντα τον τρόπο να συνεχίζει…
Παρακολουθώντας τη φωλιά, βλέπουμε τα δύο πελαργάκια να αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα. Ο μοναχικός πλέον γονιός, με υπομονή και επιμονή συνεχίζει να τα τρέφει και να τα προστατεύει από βροχή και ήλιο. Ο ρόλος του οικογενειάρχη του ταιριάζει μια χαρά και εμείς ελπίζουμε τα μικρά να ανοίξουν σύντομα τα φτερά τους και να μας επισκέπτονται συχνά τα επόμενα χρόνια.

wwf

Ψήφισμα για την ορθή αξιοποίηση της διασυνοριακότητας της Βορείου Ελλάδος

Published by Express on Jun 17, 2010
Category: Government
Region: Greece
Target: Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργικό Συμβούλιο


Περίληψη ψηφίσματος

Η Ημερήσια Οικονομική Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, διοργάνωσε στις 2 Μαρτίου 2010 στη Θεσσαλονίκη ημερίδα με θέμα: «Διασυνοριακότητα: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη Βόρειο Ελλάδα».

Στόχος της ημερίδας ήταν η δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την αξιοποίηση των ευκαιριών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διασυνοριακότητας από την οποία η Βόρειος Ελλάδα έχει να περιμένει πολλά, τόσο για τη σταθερότητα του οικονομικού και κατ’ επέκταση του κοινωνικού της χώρου, όσο και για τη βιώσιμη αναπτυξιακή της πορεία.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολιτικοί, δεκάδες επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι συμμετείχαν με τις ομιλίες, τις παρεμβάσεις και τις απόψεις τους με διάθεση να επισημανθούν οι επιμέρους ευθύνες. Έγινε σαφές ότι το εάν η διασυνοριακότητα αποτελεί τελικά ευκαιρία ή απειλή εξαρτάται κατά πολύ από τη στάση κάθε κρίκου στην αλυσίδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Βορείου Ελλάδος.

Μέχρι τις 30 Ιουλίου η ταυτοποίηση των καρτοκινητών

30 εργάσιμες ημέρες έμειναν για να δηλώσουν τα καρτοκινητά τους όσοι ακόμα δεν το έχουν κάνει .

Στη διαδικασία παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις αφού 4,5 εκ. καρτοκινητά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα . Η καταληκτική ημερομηνία είναι 30η Ιουλίου και όσα δεν αποκτήσουν ονοματεπώνυμο την επομένη θα διαγραφούν από τις βάσεις δεδομένων των εταιριών και θα πάψει η λειτουργία τους .

Οι κάτοχοι vodafone και wind μπορούν να απευθύνονται και στα ΕΛΤΑ για την ταχύτερη εξυπηρέτησή  τους .

Οι "στόλοι " των Δήμων παροπλισμένοι

Τι γίνεται επιτέλους με το βοθροφόρο Τυχερού;

-45.000 ευρώ κόστισε μόνο το καζάνι!!!!

-Είναι πολύ συχνά χαλασμένο τώρα είναι ακινητοποιημένο γιατί δεν πέρασε ΚΤΕΟ και δεν είχε ταχογράφο (γιαυτό δεν υπάρχουν οι πινακίδες, μας τις πήραν και αυτές )
 
 * Κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ και καιρό με το βοθροφόρο του Δήμου Σουφλίου και είναι επίσης παροπλισμένο μερικούς μήνες τώρα . 


Ενωτική κίνηση πολιτών Δήμου Τυχερού
souflievros

Τι γίνεται με τη Λίμνη Τυχερού ;

-μέσα Απριλίου βρέθηκαν ψόφια ψάρια

-μέσα Μαρτίου πετάχτηκαν ένα μερος των φυτοφαρμάκων που υπήρχαν πλησίον της δεξαμενής, στον σκουπιδότοπο Τυχερού

-οι αναλύσεις της Νομαρχίας έδειξαν ότι υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση αμωνιακών στη λίμνη και αυξημένο ΡΗ-επίσης τα βοθρολύματα από τις εργατικές κατοικίες απορρέουν στη λίμνη!!!-η λίμνη λειτουργεί ως λεκάνη απορροής των περιξ περιοχών, όπως είναι ο σκουπιδότοπος

-ο Δήμαρχος δικαιολογήθηκε πως αλλοδαποί ψαρεύουν στη λίμνη με φιάλες οι οποίες έχουν χημικά τα οποία εκλύονται στη λίμνη

-ποιος λοιπόν ευθύνεται για τη μόλυνση που παρατηρήθηκε εκείνο το διάστημα;
το θέμα το οποίο είναι σοβαρότατο, το διερευνούμε σαν αντιπολίτευση και θα πράξουμε αναλόγως για να προστατεύσουμε το περιβάλλον

-η Δ/νση Περιβάλλοντος συνδέει το γεγονός της ύπαρξης φυτοφαρμάκων στο σκουπιδότοπο με τη μόλυνση της λίμνης;

 ενωτική κίνηση πολιτών Δήμου Τυχερού

Ερώτηση Ρενταρή για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που ξεκίνησε πιλοτικά και λόγω της τεράστιας απήχησής στην τοπική κοινωνία έγινε “θεσμός” σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως και στο νομό Έβρου», σημειώνει σε ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, τονίζοντας, ωστόσο, πως εδώ και αρκετούς μήνες μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. 
«Οι άνθρωποι αυτοί προβληματίζονται επίσης επειδή δεν υπάρχει από την πλευρά της πολιτείας καμία ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν», υπογραμμίζει η βουλευτής, και ερωτά για το χρόνο που προβλέπεται να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. 
Ερωτά, τέλος, ένα θα συνεχιστούν αυτού του είδους τα προγράμματα και με ποια μέτρα τα συναρμόδια υπουργεία θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Σαν χθες ...θυμάμαι ...

Σαν χθες ...θυμάμαι ...