Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Προετοιμασία για πυροπροστασία

 O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απαντάει σε ερωτήματα πολιτών .


Απάντηση σε ερωτήματα πολιτών με αφορμή δημοσίευμα περί ελλιπών μέτρων αντιπυρικής προστασίας
Για το θέμα της πυροπροστασίας είναι συναρμόδια το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με σαφώς καθορισμένους τομείς ευθύνης. Η Πυροσβεστική είναι υπεύθυνη για την καταστολή της πυρκαγιάς, για τη διαχείριση δηλαδή της κρίσης. Φέτος δώσαμε έμφαση και στην πρόληψη και στην προκατασταλτική προετοιμασία με τις εξής ενδεικτικές δράσεις:

Η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) χορηγήθηκε μειωμένη κατά 30% φέτος και κυμαίνεται περίπου στα 21 εκατ ευρώ. Η εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατανομή των χρημάτων έγινε με αντικειμενικά κριτήρια σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, (μέγεθος Δήμου, δασικές εκτάσεις και περιαστικά δάση εντός ορίων ευθύνης του), έτσι ώστε να λάβουν πόρους αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη. Την απόφαση λαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η περιφέρεια πάντως ενισχύθηκε, ενώ οι μεγάλες πόλεις είχαν αντίστοιχες μειώσεις αναλογικά, δεδομένης της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Ποιους στηρίζει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες

Στην Περιφέρεια Ανατολικής  Μακεδονίας-Θράκης το ΚΚΕ

στηρίζει τον κύριο Τρέλλη Χρήστο,

μέλος του γραφείου περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης του ΚΚΕ.

Tοξικό ατύχημα στη Βουλγαρία σε ποταμό που εκβάλει στον Έβρο

Νεκρά ψάρια πλέουν στο ποτάμι Luda Yana Banska που καταλήγει στον ποταμό Maritsa/Έβρο κοντά στην πόλη Pazardzik και για απόσταση 10 χλμ. Μετά από βιομηχανικό ατύχημα στις 16 Ιουνίου στο συγκρότημα εξόρυξης και εμπλουτισμού χαλκού Assarel Medet, δηλητηριώδεις χημικές ουσίες στον ποταμό έθεσαν σε συναγερμό τους πολίτες.
Μετά τις βροχές το βράδυ της Τρίτης 15ης Ιουνίου και με τα κανάλια αποστράγγισης του χώρου απόθεσης αποβλήτων να μην λειτουργούν αποτελεσματικά, βαρέα μέταλλα και όξινα νερά μεταφέρθηκαν στον ποταμό Asarelska και μετά στον ποταμό Banska Luda Jana. Η πηγή της ρύπανσης επιβεβαιώθηκε ότι είναι το συγκρότημα Assarel Medet.

Σύμφωνα με τις κινήσεις πολιτών, εδώ και δύο δεκαετίες η παραγωγή συμπυκνωμάτων χαλκού της Assarel Medet δηλητηριάζει περιοδικά το ποτάμι, κι αυτο με τη σειρά του ρυπαίνει τον ποταμό Εβρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στην εταιρεία παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων των χωριών Μπάτα, Μπάνια και Πόπιντσι.
Διαπιστώθηκε ότι η καταρρακτώδης βροχή αύξησε την επιφανειακή απορροή, ενώ τα κανάλια αποστράγγισης ήταν μερικώς γεμάτα από πέτρες και ιζήματα.
Η διοίκηση της εταιρείας καθάρισε τα κανάλια, όμως επιμένει ότι όταν σημειώθηκε το ατύχημα το εργοστάσιο εμπλουτισμού ήταν εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους.


http://www.btv.bg/news/bulgaria/bedstvia-avarii/story/867295103-Himikali_otroviha_ribata_v_reka_Banska_Luda_Yana.html.
http://evrosgreens.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.html

Τιμές ειδόδου στο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού


Α. ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 3ΗΜΕΡΟΥ ΤΙΜΗ 40,00€

Β.1η ΜΕΡΑ , 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010


• ΚΑΝΟΝΙΚΟ , ΤΙΜΗ 13,00€,
• ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΤΙΜΗ 10,00€
• ΠΑΙΔΙΚΟ , ΗΛΙΚΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ΤΙΜΗ 7,00€ , 


Γ. 2η ΜΕΡΑ , 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 


• ΚΑΝΟΝΙΚΟ , ΤΙΜΗ 15,00€
• ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΤΙΜΗ 12,00€
• ΠΑΙΔΙΚΟ , ΗΛΙΚΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ΤΙΜΗ 8,00€ ,

Δ. 3η ΜΕΡΑ , 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010


• ΚΑΝΟΝΙΚΟ , ΤΙΜΗ 20,00€
• ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΤΙΜΗ 17,00€
• ΠΑΙΔΙΚΟ , ΗΛΙΚΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ΤΙΜΗ 12,00€ ,

"Σαν χθες θυμάμαι.."Κυριακή 4 Ιουλίου 2010  -  ώρα 21:00 Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου 

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μικρασιατική καταστροφή και την Προσφυγιά.

Συμμετέχουν: 

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ" -
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ -
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ "Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ" -
"ΔΙΟΝΥΣΟΣ" ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας
Σκηνοθετεί ο Άκης Τσονίδης

Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις διανέμει ο Ο.Γ.Α.

Σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου, ξεκινά η διανομή δωρεάν δελτίων θεάματος σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους και έμμεσα ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας» και θα εφαρμοστεί για τη θερινή και χειμερινή περίοδο του τρέχοντος έτους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα δελτία μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων από το Κ.Ε.Π. του τόπου κατοικίας τους, αφού παρουσιάσουν το βιβλιάριο του Ο.Γ.Α., ένα απόκομμα πληρωμής σύνταξης και την αστυνομική τους ταυτότητα. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή από πλευρά των ασφαλισμένων και η επιλογή των παραστάσεων που θα δοθούν σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα είναι ελεύθερη.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής"

Από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 αρχίζει στα ΚΕΠ η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους, ανάλογα με την ηλικία τους, σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.

Η υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζεται από την 21/06/2010 έως και 12/07/2010 και ώρα 14:30 μ.μ. και θα μπορεί να γίνεται, στα:

α) Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Νομού κατοικίας των ενδιαφερομένων γυναικών
β) Κεντρικά γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στη Διεύθυνση Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα), σε σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ». . Η παραλαβή και πρωτοκόλληση των φακέλων - «Αιτήσεων συμμετοχής – Δηλώσεων» γίνεται από τα ΚΕΠ μόνο όταν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη. Σε περίπτωση που δεν δύναται η ενδιαφερόμενη να υποβάλει κάποιο από τα δικαιολογητικά, τότε υποβάλλεται σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86.
Πληροφορίες για τους δικαιούχους του προγράμματος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δούν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε