Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Τώρα αυτό πως να στο πω ...Πείτε το , τραγουδήστε το ,γράψτε το ,  δείξτε το με κάποιο τρόπο ..όταν σας λείπει κάποιος !
Καμιά φορά χάνονται ευκαιρίες  , απομακρύνονται άνθρωποι , ξεχνιούνται σχέσεις ..γιατί κάποτε δεν είχε ο ένας ή κι οι δυο το θάρρος να πουν τη λέξη     " μου λείπεις " . " μου έλειψες " ....

Θέλουν θάρρος οι ανθρώπινες σχέσεις ...όποιος φοβάται μένει μόνος και μόνος.. ...Παρουσίαση Πολιτιστικού Οδηγού Έβρου

Τον Πολιτιστικό Οδηγό του Έβρου, που εκδίδει για δεύτερο χρόνο η Νομαρχία Έβρου και στον οποίο περιλαμβάνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχίας, των δήμων και των συλλόγων , από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010, παρουσίασε το πρωί ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε στο γραφείο του, παρουσία του Αντινομάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης-Πολιτισμού και Νεότητας κ. Παναγιώτη Ατζανού και της κ. Ελένης Γκιοκτσέ- Διευθύντριας της Διεύθυνσης Πολιτισμού και υπεύθυνης των εκδηλώσεων "Τρένο του Πολιτισμού".Στόχος της Νομαρχίας Έβρου είναι να συνεργαστεί με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του νομού, τους δήμους, να δημιουργηθεί έτσι μια συνέργεια και μέσα από τον συντονισμό όλων αυτών των φορέων να υπάρχει μια ενοποίηση των εκδηλώσεων. Πιστεύω ότι αυτό το έχουμε πετύχει με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων και των δήμων και αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι να εκδοθεί αυτός ο οδηγός που περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο νομό μέχρι το τέλος του χρόνου απ' όλους τους φορείς. Ο οδηγός αυτός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να το αξιοποιήσουν τόσο οι κάτοικοι του νομού, όσο και οι επισκέπτες και οι τουρίστες, να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις και τις προτάσεις ψυχαγωγίας " είπε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε:
"Πρόκειται για ένα εγχείρημα με δυσκολίες που προκύπτουν τόσο από τον μεγάλο αριθμό των φορέων που πραγματοποιούν παρεμβάσεις πολιτιστικές όσο και από οργανωτικά προβλήματα στον προγραμματισμό και στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Ενάντια σ' αυτές τις δυσκολίες επιχειρήσαμε και καταφέραμε να αποτυπώσουμε και να περιγράψουμε όσα διαδραματίζονται στο χώρο του πολιτισμού στον Έβρο, διαμορφώνοντας μια όσο το δυνατόν συνολικότερη εικόνα για το πολιτιστικό τοπίο, τις ευκαιρίες και τις προτάσεις ψυχαγωγίας και παιδείας που απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο."

Γιατί κλαις;


Γιατί κλαις;

 Κλαίμε από λύπη, από απογοήτευση, από θυμό. Κλαίμε από συγκίνηση, από υπερένταση, ακόμη και από χαρά. Οι γυναίκες κλαίνε πιο εύκολα και μάλιστα χωρίς να νιώθουν ντροπή για αυτό. Για τους άνδρες πάλι το κλάμα, ειδικά μπροστά σε τρίτους, παραμένει ταμπού, αφού θεωρείται ένδειξη αδυναμίας. 

 Το κλάμα είναι «βάλσαμο» για την ψυχή μας. Το ξέσπασμα λειτουργεί ως θεραπεία. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το κλάμα νιώθουμε καλύτερα, χωρίς να έχει παύσει η αιτία που εξ αρχής έφερε δάκρυα στα μάτια μας.

Πώς εξηγούνται, όμως, επιστημονικά οι θεραπευτικές ιδιότητες του κλάματος;
Καταρχήν πρέπει να διευκρινιστεί ότι υπάρχουν τρεις τύποι δακρύων: Τα συνεχή ή αλλιώς βασικά δάκρυα, που διατηρούν τα μάτια υγρά και τα προστατεύουν από το στέγνωμα Τα αντανακλαστικά δάκρυα, που προκαλούνται από ερεθισμό λόγω κάποιου εξωτερικού παράγοντα, όπως όταν μας ενοχλεί ο καπνός, όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια ή όταν μπει στο μάτι μας σκόνη ή κάποιο σκουπιδάκι Τα «συναισθηματικά» ή «ψυχολογικά» δάκρυα, που οφείλονται σε συναισθηματική φόρτιση.
Η χημική σύσταση και ο τρόπος παραγωγής των δύο πρώτων τύπων έχει μελετηθεί και αποσαφηνιστεί. Περιέχουν ένζυμα, πρωτεΐνες, ορμόνες και μεγάλες ποσότητες από μαγγάνιο, κάλιο και νάτριο, ουσίες που προστατεύουν τα μάτια από μολύνσεις.

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργο Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων σχετικά με τη δημιουργία Ομογενειακού Χωριού στον Νομό ¨Εβρου.

«Σχετικά με τη δημιουργία Ομογενειακού Χωριού στον Νομό Έβρου»

Μετά από αίτηση της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου (Απρίλιο 1997) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου τον Σεπτέμβριο του 2000 παραχωρεί έκταση στη ΔΕΠΟΣ για τη δημιουργία ομογενειακού χωριού.
Δυστυχώς οι εργασίες διεκόπησαν διότι η έκταση χαρακτηρίσθηκε «Δάσος». Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου και η τότε ΔΕΠΟΣ κατέθεσαν ένσταση στην απόφαση της Α/θμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων σύμφωνα με την οποία παραμένει ο χαρακτηρισμός «Δάσος». Στη συνέχεια το αίτημα προωθήθηκε στη Β/θμια 4μελή Επιτροπή, σε επίπεδο Περιφέρειας προκειμένου να εξετασθεί εκ νέου το θέμα. Η απόφαση ήταν αρνητική. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη διότι ο ίδιος υπάλληλος που έκανε το χαρακτηρισμό της έκτασης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, ήταν παράλληλα
μέλος της Β/θμιας επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων στην οποία εισηγήθηκε το θέμα.
Τον Αύγουστο του 2003 το Νομαρχιακό Συμβούλιο παραχώρησε μια άλλη έκταση για την οποία δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν θετικές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του δασαρχείου. Έκτοτε αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης και να προχωρήσουμε στην δημιουργία του ομογενειακού χωριού.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της 15/6/2010 συζήτησε διεξοδικά ζητήματα που απασχολούν το ενωτικό εγχείρημα:

1. Η συζήτηση, με βάση το πολιτικό κείμενο που εισηγήθηκε ο Γιάννης Μπανιάς, αφορούσε στην ανάγκη ενός «νέου ξεκινήματος για τοn ΣΥΡΙΖΑ», με βασικά στοιχεία: την επικαιροποίηση, μέσα στις νέες συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής πολιτικής, και ηθικής κρίσης του πολιτικού πλαισίου, ζητήματα συγκρότησης και κανόνες λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση μέχρι τη Γραμματεία του εγχειρήματος καθώς και τiς εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες και τη γείωση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και τα προβλήματά της. Η συζήτηση πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.


2. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα με αιχμή το ασφαλιστικό, την αντίσταση στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και την προστασία του δημόσιου πλούτου από το ξεπούλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση αυτή την περίοδο. Παράλληλα θα πρωταγωνιστήσει για την ανάπτυξη ακόμη πιο συντονισμένων, ενωτικών και μαχητικών αγώνων με στόχο τη συνολική ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.


3. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς σε συμμετοχή, στήριξη και διεύρυνση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην Ελλάδα από 21 – 26 Ιουνίου που έχουν αναλάβει 15 ευρωβουλευτές της ευρωομάδας GUE/NGL, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.


Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει:

Ερώτηση για την επέκταση χορήγησης του επιδόματος τετραπληγίας - παραπληγίας σε όλα ανεξαιρέτως τα κατάκοιτα άτομα απο την κα Όλγα Ρενταρή Τέντε

Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, κα. Όλγα Ρενταρή – Τέντε, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την επέκταση του επιδόματος τετραπληγίας – παραπληγίας σε όλα τα κατάκοιτα άτομα ανεξάρτητα από το είδος της πάθησής τους.
Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί χορηγούν μηνιαίο εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τερταπληγίας σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι κρίνονται από ειδική Επιτροπή ως ανάπηροι με ποσοστό 67% και άνω. Η ρύθμιση αυτή όμως είναι εξαιρετικά περιοριστική και αποκλείει τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν αδυναμία χρήσης των κάτω άκρων και είναι συνεπώς ανάπηροι αλλά η αναπηρία τους προκαλείται από άλλες παθήσεις όπως αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, νόσος Alzheimer κ.α.
Για το θέμα αυτό έχει γνωματεύσει ο Συνήγορος του Πολίτη ο οποίος έχει αποφανθεί υπέρ της επέκτασης της χορήγησης του εν λόγω επιδόματος και σε όσους ασφαλισμένους πάσχουν από παθήσεις, οι οποίες επιφέρουν όμοια συμπτώματα με αυτά της παραπληγίας – τετραπληγίας, όπως και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το αιτιολογικό βασίζεται στο άρθρο 4, παρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» ενώ οι προαναφερθείσες ρυθμίσεις δημιούργησαν ένα νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ίδιας παροχής σε άτομα που αντιμετωπίζουν την ίδια ανάγκη.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, με αντικείμενο τη διαμόρφωση ευνοϊκών όρων για την αποπληρωμή των δανείων του Ο.Ε.Κ..

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Μεγάλο ποσοστό των δανειοληπτών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αδυνατεί  να αποπληρώσει τα δάνειά του, εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα. Η ασφυκτική οικονομική κατάσταση που υφίστανται τα νοικοκυριά  απειλεί την επιβίωσή τους δημιουργώντας ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων συνθηκών ο Ο.Ε.Κ. είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβει με δραστικό τρόπο υπέρ των δανειοληπτών με ένα πρόγραμμα κοινωνικών και αναπτυξιακών συνισταμένων, δίνοντας τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα.
Εκτός των προαναφερθέντων προτείνουμε όπως:
  • Τη δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια σε νοικοκυριά μισθωτών και συνταξιούχων με ταυτόχρονη επαναδιαμόρφωση των συνολικών όρων αποπληρωμής των δανείων.
  • Το άμεσο πάγωμα τουλάχιστον για ένα χρόνο, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, όλων των δανειακών υποχρεώσεων για νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες και έχουν χαμηλά εισοδήματα.
  • Τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος για μακροχρόνια άνεργους με διαγραφή μέρους του χρέους, μείωση των επιτοκίων για το υπόλοιπο ποσό και ταυτόχρονη προσαρμογή περιόδου χάριτος και ευνοϊκών όρων αποπληρωμής».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:
  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την διαμόρφωση και προώθηση ενός ειδικού πλαισίου σχετικά με τους όρους των δανείων που δίνονται από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπου θα ωφελήσει εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, αλλά και θα εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δανείων;

ΠΑΣΟΚ : 83 υποψήφιοι στις περιφέρειες

Στο ΠΑΣΟΚ κατατέθηκαν συνολικά 83 υποψηφιότητες,( σε ολόκληρη τη χώρα )  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης θα κληθεί να επιλέξει αναγκαστικά μόνο ανάμεσά τους.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
1. Αρης Γιαννακίδης (νομάρχης Ροδόπης)

2. Νίκος Ζαμπουνίδης (νομάρχης Εβρου), προτάθηκε από τρίτους

3. Γιάννης Ξανθόπουλος (υποψήφιος βουλευτής Δράμας)

4. Παύλος Παπαδόπουλος (πρ. υπερνομάρχης)

5. Παναγιώτης Σγουρίδης (πρώην βουλευτής Ξάνθης)

αυτοδιοίκηση.gr

Ανακοίνωση ΟΑΕΕ για περικοπές ιατρών

 
Το Δ.Σ του Οργανισμού, για την κάλυψη των αναγκών παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους ασφαλισμένους του και στα μέλη οικογένειας αυτών, εγκαίρως ζήτησε με την απόφαση του αρ. 538/68/1-6-2009 την έγκριση 4.300 θέσεων θεραπευτών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 μέχρι 31/12/2011.
     Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης, το οποίο και συμφώνησε για την έγκριση των 4.300 θέσεων θεραπευτών γιατρών με την από 25/11/2009 πρόταση του. Στη συνέχεια ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η σχετική έγκριση της επιτροπής του αρθ. 2 της 33/2006 Π.Υ.Σ.
     Δεδομένου ότι οι συμβάσεις των θεραπευτών γιατρών του Οργανισμού έληγαν 31/12/2009, ήταν επιτακτική η ανάγκη επιλογής των για την νέα περίοδο, ώστε να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους ασφαλισμένους από 1/1/2010.
     Ο Οργανισμός κατά πάγια τακτική επέλεξε στις 27/11-2/12/2009 4.220 θεραπευτές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και ανέμενε την έγκριση της επιτροπής εκ των υστέρων, διαδικασία που επαναλαμβάνεται επί σειρά ετών.
     Όμως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προτείνει στις 16/12/2009 έγκριση 4.110 θέσεων θεραπευτών ιατρών. Ζητήθηκε στη συνέχεια συμπληρωματική έγκριση 110 θέσεων στις 19/1/2010. Το Γ.Λ.Κ στις 21/5/2010 περιορίζει τις θέσεις σε 3.900 και διαβιβάζει την πρόταση του αυτή για έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο, όπως τηλεφωνικά πληροφορηθήκαμε, στις 11/6/2010 περιόρισε εκ νέου στις θέσεις σε 2.877.
     Ύστερα από τα παραπάνω η Υπηρεσία πρέπει να προβεί σε περικοπή 1.350 περίπου θέσεων θεραπευτών γιατρών, που ήδη προσφέρουν υπηρεσίες από 1/1/2010.        
     Ένεκα των ανωτέρω λήφθηκε η με αρ. 562/122/14-6-2010 απόφαση Δ.Σ ΟΑΕΕ στην οποία ομόφωνα αποφασίστηκε να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την αναστάτωση που θα προέλθει στους ασφαλισμένους του από την ελλιπή εξυπηρέτηση τους σε ιατρικές υπηρεσίες. Επίσης η ετεροχρονισμένη περικοπή σε θεραπευτές γιατρούς, που προοιωνίζει η τελική έγκριση του αριθμού των συμβεβλημένων γιατρών, με ευθύνη των κ.κ Ραγκούση και Σαχινίδη, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον Ο. Α. Ε. Ε., πολλοί επαγγελματίες της περιοχής Ορεστιάδας

Αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, δηλώνουν όλο και περισσότεροι επαγγελματίες της περιοχής Ορεστιάδας, οι οποίοι φτάνουν για το λόγο αυτό μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες, αντιμετωπίζοντας τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που τους επιβάλλει ο Ο. Α. Ε. Ε. «Καλούμαστε να πληρώσουμε δυσβάσταχτες εισφορές, την ίδια ώρα που ακριβά φάρμακα ο Οργανισμός τα έχει εκτός λίστας, ενώ δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορέσει να καλύψει μελλοντικά συντάξεις των ασφαλισμένων του», σχολίασε μιλώντας στην Ε. ΡΑ. ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Ορεστιάδας και περιφέρειας, Πολυχρόνης Αλεξούδης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «υπάρχει δυσαναλογία εισφορών των ασφαλισμένων και ανταποδοτικότητας του Οργανισμού», αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την διακοπή σύμβασης της μίας εκ των δύο παιδιάτρων που ήταν συμβεβλημένη με τον Ο. Α. Ε. Ε., αλλά και την αρνητική απάντηση που έδωσε ο Οργανισμός για σύμβαση με ιατρό χειρούργο. 

ερτ