Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Ζωντανά ο Γερουλάνος σε συζήτηση για τον τουρισμό .

 Ο Γερουλάνος ζωντανά αυτή τη στιγμή σε συζήτηση για τον τουρισμό .
Παρακολουθήστε τη συζήτηση και θέστε τις ερωτήσεις σας στον παρακάτω σύνδεσμο . 

http://www.visitgreece.gr/eot/live/live.html

Νέα Διοίκηση στον Έβρο Σουφλίου

Ο Παναγιώτης Βαβασιάς θα είναι ο νέος πρόεδρος του Έβρου Σουφλίου, με το νέο διοικητικό σχήμα να εμφανίζεται ανανεωμένο και πιο ενισχυμένο.

Μετά τις αρχαιρεσίες, το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας του Έβρου συγκροτήθηκε σε σώμα, το οποίο έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Βαβασιάς
Αντιπρόεδροι: Ηλίας Γκάζος, Σταμάτης Μούτλιας
Γενικός Διευθυντής: Δημήτρης Κάβουρας
Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Μουστακίδης
Γενικοί Αρχηγοί: Αθανάσιος Ντουμάνης και Νίκος Γκούντλης,
Έφορος υλικού: Παναγιώτης Παπάζογλου, Αλέκος Παπαναστασίου
Ταμίας: Θανάσης Κηπουρός Βοηθός: Σταμάτης Τσακίρης
Μέλη: Γιώργος Μουσίκας, Αντρέας Παπαλιάς, Γιάννης Μπόγλου

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Χρήστος Χρηστούδης θα παραμείνει στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας του Σουφλίου.
Η χρονιά που πέρασε για τους νεοφώτιστους ήταν άκρως επιτυχημένη και δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάποια αλλαγή.
Το θέμα του προπονητή θα επισημοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες και σειρά θα πάρει ο προγραμματισμός, με την προσοχή να στρέφεται στο υπάρχον έμψυχο υλικό αλλά και στις προσθήκες που θα γίνουν.

Η Βουλευτής Ε. Τσιαούση για την έλλειψη ιατρών στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Σουφλί.

Η Βουλευτής Έβρου κυρία Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασία και Κοινωνικής Ασφάλισης για την έλλειψη ιατρών στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Σουφλί .

«Στην ευαίσθητη περιοχή του Νομού Έβρου και ειδικότερα στο Σουφλί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, λόγω της έλλειψης ιατρών.

Συγκεκριμένα για η ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου εξυπηρετείται από έναν ιατρό Παθολόγο για δύο ώρες κάθε ημέρα και από έναν ιατρό Καρδιολόγο μόνο μια φορά την εβδομάδα, ενώ ιατρός Ορθοπεδικός δεν υπάρχει. Παράλληλα ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι ανύπαρκτος, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να αναγκάζονται για ένα υπερηχογράφημα να μετακινούνται στην Αλεξανδρούπολη και να επιβαρύνονται και με τις αντίστοιχες δαπάνες. Όλα αυτά αποδεικνύουν τη μη λειτουργική και αδιέξοδη κατάσταση η οποία επιβαρύνει την ακριτική τοπική κοινωνία, ενισχύοντας τα φαινόμενα απομόνωσης και εγκατάλειψης, που υφίστανται οι παραμεθόριες περιοχές από την πλευρά του κράτους, διαταράσσοντας τον κοινωνικό ιστό και τις σχέσεις εμπιστοσύνης των κατοίκων με την κρατική μέριμνα.

Εκτός των προαναφερθέντων προτείνουμε όπως:

- Στην πόλη του Σουφλίου υπάρχει Παθολόγος και Καρδιολόγος με εξοπλισμένα ιατρεία αντίστοιχα, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δεχθούν σύμβαση με το ΙΚΑ. Έτσι θα μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασφαλισμένοι της περιοχής του Σουφλίου.

- Να υπάρξει μέριμνα ώστε να επισκέπτεται το Σουφλί ένας Ορθοπεδικός τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα».

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:
Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να διευθετηθεί το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης ολοκληρωμένης και διαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην ακριτική πόλη του Σουφλίου. Έτσι ώστε να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, αποδεικνύοντας την ύπαρξη πραγματικής και ουσιαστικής κρατικής μέριμνας επάνω σε σημαντικά καθημερινά θέματα;

Έκφραση

Με γνώμονα το κοινό καλό του τόπου ας πάρουμε τις σωστές αποφάσεις . Λίγο να παραμερίσουμε τα προσωπικά , λίγο τους εγωισμούς ,  λίγο τα  "δεν ξεχνώ" μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά . Κι αν οι κορυφές γείρουν για να ενωθούν τότε θα μετατοπιστούν κι οι βάσεις για κάτι δυνατό !!

28 Ιουλίου- 1 Αυγούστου η 16η Συνάντηση Νέων «Άρδας 2010»

Το Φεστιβάλ επανέρχεται δυναμικά και τολμά ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα… αποκτά βαλκανική ταυτότητα!!!

Το ποτάμι του πολιτισμού, σημείο αναφοράς και δημιουργικής προοπτικής με συμμετοχή αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων σε συνδυασμό με παράλληλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών . 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Stavento
Nevma
Κώστας - LAVA - Μολτσίδης

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Πορτοκάλογλου - Ζιώγαλας - Φάμελος
Μωρά στη Φωτιά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Γλυκερία - Μελίνα Ασλανίδου - Λιανός
Ελ. Ζουγανέλη - Δ. Αναστασιάδης

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Γαλάνη - Τσαλιγοπούλου - Imam Baildi
Μπλε

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Goran Bragovic
Ζωή Τηγανούρια


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!

Σαν σήμερα 15 Ιουνίου 1994 - έφυγε ο Μάνος Χατζηδάκις.

Ο Μάνος Χατζιδάκις (Ξάνθη 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα 15 Ιουνίου 1994) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το έργο του θεωρείται πως συνέδεσε τη λόγια με τη λαϊκή μουσική και περιλαμβάνει δεκάδες ηχογραφήσεις πολλές από τις οποίες αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικές.

Βιογραφία
Περίοδος 1925 - 1944
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη, γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι, από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου. Σύμφωνα με τον ίδιο κληρονόμησε από τη μητέρα του «όλους τους γρίφους που από παιδί μ' απασχολούν και μέχρι σήμερα κάνω προσπάθειες να τους λύσω. Χωρίς τους γρίφους της δεν θα 'μουν ποιητής...». Η μουσική του εκπαίδευση ξεκινά σε ηλικία τεσσάρων ετών και περιλαμβάνει μαθήματα πιάνου από την αρμενικής καταγωγής πιανίστρια Αλτουνιάν. Παράλληλα, εξασκείται στο βιολί και το ακορντεόν.
Ο Χατζιδάκις εγκαθίσταται οριστικά στην Αθήνα, με την μητέρα του, το 1932 και έπειτα από το χωρισμό των γονέων του. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1938, ο πατέρας του πεθαίνει σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που σε συνδυασμό με την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου επιφέρει μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες στην οικογένεια και αναγκάζει τον Χατζιδάκι να εργαστεί από αρκετά νεαρή ηλικία.
Συγχρόνως επεκτείνει τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας ανώτερα θεωρητικά μαθήματα με τον Μενέλαο Παλλάντιο, την περίοδο 1940 - 1943, ενώ ξεκινά και σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες όμως δεν θα ολοκληρώσει. Την ίδια περίοδο συνδέεται με άλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Γκάτσος, οι ποιητές Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Άγγελος Σικελιανός και ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης.

Περίοδος 1945 - 1966

Τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Πόσες λέξεις είπαμε είναι μια εικόνα ;

Χίλιες .... και κάτι περισσότερο θα χρειαστεί να γράψουμε τις επόμενες ημέρες  για τους δυο κυρίους , Δελησταμάτη και Αλατζιά .

Αυτό που θα επισημάνουμε είναι οτι ο κύριος Αλατζιάς δεν κατέθεσε πρόταση υποψηφιότητας στο ΠΑΣΟΚ , άρα θα πρόκειται για μια κίνηση πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη , Θα ξεκαθαρίσει εν καιρώ με τα πρόσωπα και τις δυνάμεις που θα πλαισιώσουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία . 

Ορέστεια 2010


Το πρόγραμμα των Ορεστείων Αναλυτικά

ΤΡΙΤΗ 15 Ιουνίου
19:00 | Πολιτιστικό Πολύκεντρο
Εκδήλωση από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας. Μια θεατρομουσικοκινητική παράσταση με θέμα «Το Νερό Πηγή Ζωής»

20:30 | Υπαίθριο Θέατρο
Επίδειξη γυμναστικής και χορού από τη Σχολή Χορού «Ευαγγελιάδου»

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Ιουνίου
19:00 | Κεντρική Πλατεία
Καλοκαιρινές Πινελιές. Ζωντανά από τους σπουδαστές των τμημάτων ζωγραφικής της Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

19:30 | Υπαίθριο Θέατρο
Μουσική εκδήλωση από τους σπουδαστές του Ωδείου «Θάμυρις»

20:30 | Παλαιό Κλειστό Γυμναστήριο
Επίδειξη ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ από τον Αθλητικό Σύλλογο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ «Πρόμαχος» Ορεστιάδας

21:00 | Κεντρική Πλατεία
Συναυλία Ελληνικής ROCK μουσικής με το συγκρότημα «Χίλια Χρόνια»
(3ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)

Ο Ρόλος των βιβλιοθηκών κι ο Καλλικράτης

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση για τη θέση και το ρόλο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στη νέα διοικητική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μας ενημερώσουν για το πως αντιλαμβάνονται τον θεσμικό - ουσιαστικό ρόλο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις - ομιλίες από συναδέλφους οι οποίοι αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες διοικητικές οντότητες από τη μέχρι σήμερα υφιστάμενη διοικητική μορφή των βιβλιοθηκών τους και  θα αναλύσουν την  κατάσταση που επικρατεί καθώς και τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα που υπάρχουν για την κάθε μορφή οργάνωσης ξεχωριστά.

Τέλος η συζήτηση θα κλείσει με την κατάθεση των προτάσεων με τις θέσεις της ΕΕΒΕΠ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, τηλ.210 6748152) και ώρα 5μ.μ.

Συνάδελφοι,

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη λόγω των σημαντικών αλλαγών που θα επέλθουν το προσεχές διάστημα αλλά και για να υπάρξει από κοινού το απαραίτητο συντονιστικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη θέση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σ' αυτές στη νέα διοικητική πραγματικότητα.

Απάντηση του Υφυπουργού κ.Σαχινίδη σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών και τα ΚΤΕΛ

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, απέστειλε την απάντησή του στην αναφορά της κ. Όλγας Ρενταρή – Τέντε, βουλευτού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, σχετικά με την αποπληρωμή οφειλών προς τα ΚΤΕΛ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη μεταφορά μαθητών. Ο Υφυπουργός ενημερώνει ότι για την πληρωμή των δαπανών του τρέχοντος έτους έχει ήδη εγκριθεί η διάθεση του 48% των σχετικών πιστώσεων του προϋπολογισμού. Επίσης, στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης έχει δοθεί επιπλέον πίστωση, ύψους 7.166.700 €, για την πληρωμή υποχρεώσεων παρελθόντων οικονομικών ετών.
Η κ. Ρενταρή – Τέντε γνωρίζοντας ότι παρόμοιο θέμα έχει προκύψει και με τους οδηγούς ΤΑΞΙ, οι οποίοι μεταφέρουν μαθητές, θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα με σκοπό να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των οφειλών από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης τόσο προς τα ΚΤΕΛ, όσο και προς τα ΤΑΞΙ, έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών προς τα σχολεία.