Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Η Χαρά Νικοπούλου ζητά ανάκληση της μετάθεσης της

  Η επιστολή της κυρίας Νικοπούλου προς το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης που ζητά την ανάκληση της μετάθεσής της .
«Κυρία Υπουργέ, Ύστερα από την προβολή της εκπομπής “Αθέατος Κόσμος” και με βάση το έργο που έχει παραχθεί στο Μειονοτικό Σχ. Μεγάλου Δερείου Εβρου τα τελευταία πέντε χρόνια ζητώ την ανάκληση της μετάθεσής μου από την Γ΄ περιοχή Θεσσαλονίκης και τη διατήρηση της οργανικής θέσης μου στο Μειονοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου Εβρου υπό δύο όρους: Α. Να διασφαλίσετε την παρουσία μου στο χώρο του Σχολείου. Β. Την απομάκρυνση του προσοντούχου δασκάλου Μουχαρέμ Τζαφέρογλου.
 
Παρακαλώ για τις περεταίρω ενέργειές σας, Μετά τιμής, Χαρά Νικοπούλου Υποδιευθύντρια» 


πηγή:Τα Νέα  

Διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για τους κλάδους Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)

Διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. για τους κλάδους Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

    Με την επιστολή της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γεώργιο Βέη κοινοποιείται ότι σύμφωνα με το ν. 3848/2010 προβλέπεται διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για τους ανωτέρω κλάδους Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ είναι να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ο διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για την Ειδική Αγωγή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ υπέβαλε κατ’ εξαίρεση αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης (Π.Υ.Σ.) ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Επίσης διαβιβάστηκε σχετικό αίτημα προς το Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης και ταυτόχρονα προωθείται Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης .

απε

Απάντηση Μ. Βιντιάδη για τη διαφήμιση των Χρυσωρυχείων στο ένθετο αφιέρωμα των «Νέων» για τον Έβρο…

Την έντονη αντίδραση του νομάρχη Έβρου, Νίκου Ζαμπουνίδη, προκάλεσε η διαφήμιση της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης” Α. Ε., η οποία έχει περιληφθεί στο ένθετο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» με αφιέρωμα στον Έβρο και μάλιστα σε σελίδα δίπλα στον χαιρετισμό του νομάρχη. Από την πλευρά του, ο κ. Μηνάς Βιντιάδης-συγγραφέας και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων της εφημερίδας «Τα Νέα», που συνδιοργάνωσε την ημερίδα για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, απαντώντας σε ερώτηση για το τι σχέση μπορεί να έχει η τουριστική ανάπτυξη του Έβρου με τα Χρυσωρυχεία, απάντησε ότι η συγκεκριμένη διαφημιστική καταχώρηση σχετίζεται με το εμπορικό τμήμα και όχι με το δημοσιογραφικό αφιέρωμα του ενθέτου. «Εμείς δεν βλέπουμε τις διαφημίσεις και το εμπορικό τμήμα δεν μπορεί να γνωρίζει τέτοιες λεπτομέρειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βιντιάδης. Αναφερόμενος ωστόσο στην ημερίδα, τόνισε ότι «ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι δυο τομείς στους οποίους ο Έβρος μπορεί να επενδύσει». Στο θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού αναφέρθηκε και ο καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Μάργαρης, υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία για να κάνει κανείς κάτι», ενώ σχολίασε ότι ο «τουρισμός είναι ένας κλάδος που απαιτεί υψηλού επιπέδου υπηρεσίες». 


Γιώργος Δημούτσης : Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Η ανακοίνωση του δημάρχου Τυχερού :
Με αφορμή την «είδηση» που μεταδόθηκε από δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ το βράδυ της Τετάρτης 9-6-2010 περί τιμωρίας μου με πειθαρχική ποινή εξάμηνης αργίας και κατόπιν της σχετικής τηλεοπτικής τοποθέτησης του Υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τοπικού βουλευτή κ. Ντόλιου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση του κοινού, που έγινε δέκτης της συγκεκριμένης «είδησης», οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να μου επιβάλλει πειθαρχική ποινή, κατά συνέπεια η είδηση που μεταδόθηκε είναι παντελώς ψευδής και τίθεται ευθέως ζήτημα αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψής μου από την διάδοση της ψευδούς αυτής είδησης.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πράγματι συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και απολογία μου για πειθαρχικά αδικήματα, όπως συμβαίνει και με άλλους συναδέλφους, αλλά η απόφαση θα εκδοθεί εντός του επομένου διμήνου ενώ η διαδικασία υποτίθεται ότι εκ του νόμου είναι μυστική.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε χθες η κατάθεση υποψηφιοτήτων για Δήμους και Περιφέρειες του ΠΑΣΟΚ .
Από ότι ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή ήταν μεγάλη .
Ενδιαφέρον έχουν σίγουρα οι αυτοπροτάσεις , αλλά λίγο πολύ είναι γνωστές και αναμενόμενες κατά τόπους . Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως κι εκεί θα κρύβονται οι εκπλήξεις , θα είναι στις προτάσεις από τρίτους . Κυρίως τα τρίτα πρόσωπα είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με τα κοινά , υπηρέτησαν τους Δήμος τους ή και τη Χώρα από βουλευτικά και Υπουργικά αξιώματα και καταθέσαν προτάσεις για πρόσωπα που πιστεύουν στην ικανότητά τους , τα προσόντα τους και την αποδοχή τους απο την κοινωνία . Σε αναμονή για να μάθουμε τα ονόματα της περιοχής .

Η Μόδα της Γυναικείας Ενδυμασίας από την Αρχαιότητα έως το Γιάννη Τσεκλένη

Μια  βραδιά μόδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου από το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού που ανήκει στον κύριο Γιώργο Τσιακίρη . Στον πρώτο όροφο του Μουσείου είχε στηθεί ο διάδρομος της πασαρέλας για να θαυμάζουν οι επισκέπτες της εκδήλωσης μια πασαρέλα αλλιώτικη από τις άλλες  . Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Έβρου παρουσίασαν τη μόδα της Γυναικείας Ενδυμασίας από την Αρχαιότητα έως σήμερα . Με μια λεπτομερή καταγραφή , απ΄τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στα χρόνια της αρχαιότητας  ,από  την οικονομική κατάσταση της κάθε εποχής , από τις συνθήκες που επικρατούσαν αλλά και την εξέλιξη της ανθρωπότητας και της τεχνολογίας , μας ταξίδεψαν στο χώρο της ενδυμασίας τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων . Μια ολοκληρωμένη μελέτη γύρω από τη γυναικεία ενδυμασία που έγινε απτή μέσα από τη δημιουργικότητα , την αγάπη για τη "φορεσιά ' την παράδοση και την Ιστορία,  του Γιώργου Τοπαλίδη που επιμελήθηκε , έραψε και παρουσίασε στο κοινό τα ενδύματα . Από τη Μινωική και Μυκηναϊκή εποχή , στην Ομηρική και Αρχαϊκή περίοδο ,στην Κλασική εποχή και το Βυζάντιο στην Ελληνική Λαϊκή φορεσιά και στον 20ο αιώνα με ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα που ξεπέρασε τα σύνορα , μεγαλούργησε και επικράτησε στις  διεθνείς πασαρέλες στον Γιάννη Τσεκλένη ο οποίος τίμησε με την παρουσία του και τις συμβουλές του ,την εκδήλωση .


Οι κύριοι Γιάννης Τσεκλένης και Γιώργος Τσιακίρης

Ο Σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης

Ο κύριος Γιώργος Τοπαλίδης ανάμεσα στις δημιουργίες του


Φωτογραφίες Ελίζα Καλέση
http://souflievros.blogspot.com


Ξεκινούν οι μετατάξεις χιλιάδων υπαλλήλων Δήμων και Νομαρχιών

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι νομαρχιών και δήμων που καταργούνται με ποιον τρόπο θα μεταταγούν είτε στις περιφέρειες είτε στους νέους δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».

Στο υπουργείο Εσωτερικών αρμόδια Επιτροπή επεξεργάζεται την σχετική απόφαση που θα εκδοθεί εντός Ιουνίου και θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα ενός τριμήνου (από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου) για να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις. Ο πρώτος μήνας θα αφορά τις εθελοντικές μετατάξεις και οι δύο επόμενοι τις υποχρεωτικές που πιθανολογείται ότι θα είναι και η μεγάλη πλειοψηφία. Στόχος του υπουργείου είναι αφενός η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 7 Νοεμβρίου καθώς σε αυτό το διάστημα «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ και αφετέρου οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 να έχουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Οργανικές και όχι προσωποπαγείς οι θέσεις
Παράλληλα το ΥΠΕΣ έχει ως βασικό στόχο αφενός οι νέες θέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς και αφετέρου να διασφαλίζονται πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως λέει  ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών «όλες οι θέσεις στις περιφέρειες θα είναι οργανικές καθώς εκεί οι οργανισμοί θα καθορισθούν με Προεδρικό Διάταγμα και δεν χρειάζεται έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο». Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι στους νέους δήμους αρχικά οι θέσεις να είναι προσωποπαγείς, καθώς πλην του προεδρικού διατάγματος για τους νέους οργανισμούς απαιτείται και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά την 1/1/2011. Διαβεβαιώνει όμως ότι «στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προσωποπαγείς θέσεις θα μετατραπούν σε οργανικές και μόνον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δεν θα γίνει αυτό». Να σημειωθεί ότι η προσωποπαγής θέση καταργείται με τη συνταξιοδότηση αυτού που την κατέχει, ενώ οι οργανικές διατηρούνται και είναι από τη νομοθεσία υποχρεωτικό να καλύπτονται.

Στην ίδια πόλη όσοι μεταταγούν
Επιπλέον, όπως έχει πει και σε παλαιότερη συνέντευξή του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος  θα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε οι μετατάξεις των υπαλλήλων να γίνονται σε περιοχές κοντινές σε σχέση με την προηγούμενη εργασία τους και πάντως εντός της πόλης που κατοικούν και εργάζονταν.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, θα αποχωρήσουν όλοι και ανάλογα με τις ανάγκες των νέων ΟΤΑ θα έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης με τη νέα διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ (για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε, επίσης, τη συνέντευξη του Γ. Ντόλιου).

 http://www.aftodioikisi.gr