Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Ταξιδιώτες Ψυχής : Σουφλί 30 Ιουνίου 2010 - 1ο Μαθητικό ΦεστιβάλΣτίχοι:Παντελής Μακρής
Μουσική: Παντελής Μακρής & Πασχάλης Τσιαλιάφας
Πρώτη εκτέλεση: Μάρω Λύτρα & Ταξιδιώτες Ψυχής ( Ντουέτο )

«Πράσινο φως» για την ολοκλήρωση 42 επενδυτικών σχεδίων έδωσε η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου της Α.Μ.-Θ…

Το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωση 42 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο, έδωσε στην τελευταία της συνεδρίαση η αρμόδια Γνωμοδοτική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το συνολικό ποσό των επενδυτικών προγραμμάτων που ολοκληρώνονται ανέρχεται σε 30.292.927 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης είναι 15.987.408 εκ. ευρώ.

Κάνει πίσω η Βουλγαρία για το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Εγκαταλείπει η Βουλγαρία το σχέδιο κατασκευής του διαβαλκανικού αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ο οποίος θα μετέφερε ρωσικό αργό στην Ελλάδα μέσω των εδαφών της, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. Όπως δήλωσε, ο Μπόικο Μπορίσοφ, η εγκατάλειψη του σχεδίου οφείλεται στην αντίθεση των κατοίκων της περιοχής του Μπουργκάς να περάσει ο αγωγός από εκεί καθώς επίσης στο γεγονός ότι περνάει από περιοχές που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "NATURA 2000". Η ελληνική πλευρά παραμένει προσηλωμένη στην προοπτική ολοκλήρωσης του έργου αυτού και συνεχίζει τις προσπάθειες της προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
"Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που δεν επιθυμούν οι κάτοικοι του Μπουργκάς", δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με πρέσβεις από ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όπως σημείωσε το σχέδιο δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Βουλγαρίας εξέταζε το ενδεχόμενο αποχώρησής της από το πρότζεκτ από τότε που ανέλαβε την εξουσία, τον περασμένο Ιούλιο.
Την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, κάλεσε τη Βουλγαρία να αποφασίσει σύντομα και ανέφερε πως η Μόσχα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το θέμα ως το φθινόπωρο.
Το υπουργικό συμβούλιο ζητούσε διαβεβαιώσεις από τη Μόσχα ότι ο αγωγός, προϋπολογισμού ενός δισ. ευρώ, δεν θα προκαλούσε οικολογική καταστροφή στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και είχε ζητήσει ενδελεχή μελέτη των περιβαλλοντικών του συνεπειών.
Σύμφωνα με Βούλγαρους παρατηρητές οι δηλώσεις του Μπορίσοφ "δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού βγάζουν στο φως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας του κόμματος GERB, πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη".