Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Η Απάντηση του Ο.Γ.Α στην αναφορά της κυρίας Ρενταρή

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε στην αναφορά της κας Όλγας Ρενταρή – Τέντε, Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν. Έβρου, σχετικά με την εξαίρεση των συνταξιούχων αναπήρων του Ο.Γ.Α. από την κλήρωση για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και για την παροχή συνοδών σε αυτούς.
Το Υπουργείο αναφέρει πως ο Ο.Γ.Α. έχει προβεί, για το 2010, σε μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των δικαιούχων Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού αλλά λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του, δεν δύναται να εξαιρέσει τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από τη διαδικασία της κλήρωσης. Ωστόσο, έχει εξασφαλίσει για τους συνοδούς τους έκπτωση στην τιμή των καταλυμάτων.
Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλε την απάντησή του στην αναφορά της βουλευτού, σχετικά με το θέμα της έλλειψης οδοντιάτρου στον ΥΠΑΔ Αλεξανδρούπολης.
Όπως προκύπτει, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Οικονομικών υπέβαλαν αίτημα έγκρισης σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με διακόσιους είκοσι τέσσερις (224) Ελεγκτές Ιατρούς και Οδοντιάτρους για χρονικό διάστημα ενός έτους στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου. Το αίτημα εγκρίθηκε και διαβιβάσθηκε στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Υ.Π.Α.Δ.) για τις περαιτέρω ενέργειες.
Παρά το γεγονός ότι, κατόπιν των ανωτέρω, αναμένεται να καλυφθεί σύντομα το κενό του ελεγκτή Οδοντιάτρου στον Υ.Π.Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, η κα Ρενταρή – Τέντε θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα εωσότου λυθεί οριστικά.

Κύριε Δημούτση , θα μας απαντήσουν οι εξελίξεις !Η απάντηση του κυρίου Δημούτση στον κανάλι της Θράκη net που επιμένει να  διαψεύδει το γεγονός
.
Δεν πειράζει μη κουράζεστε , ό,τι κι αν συμβαίνει τελικά θα αποδειχθεί στην πορεία .

Πολλά όμως είναι τα αναπάντητα ερωτήματα κυρίως για τα οικονομικά ζητήματα  του Δήμου Τυχερού , αν και ο ίδιος λέει ό,τι το θέμα δεν είναι οικονομικό .
Εκτός απο τους απλήρωτους εργολάβους , που το θέμα λέει ο Δήμαρχος είναι διαδικαστικό και γραφειοκρατικό . 
Εκτός από το απλήρωτο προσωπικό που επί μήνες κάποιοι Δήμαρχο ψάχνουν και Δήμαρχο δεν βρίσκουν , το οποίο είναι πολύ σοβαρό γιατί οικογένειες ολόκληρες έχουν καθημερινά προβλήματα να λύσουν και να αντιμετωπίσουν .Οι άνθρωποι  δεν βρίσκουν το Δήμαρχο για να τους τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες γιατί όπως λένε ο κύριος Δημούτσης μένει και βρίσκεται πολύ περισσότερο στην Αλεξανδρούπολη παρά στο χωριό του . ( Στο Σουφλί πάντως , τον βλέπουμε συχνά τελευταία , όπως προχθές το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί ) . Υπάρχουν κι αλλού οικονομικά ανοίγματα που προς το παρόν ο Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί και φυσικά παίζει και πιέζεται από προθεσμίες .
Για τα χρέη προς το δημόσιο ,που  δεν μας είπε τίποτα ο κύριος Δημούτσης . Για τις κατασχέσεις που θα έρθουν αν δεν εξοφληθούν αυτά τα χρέη επίσης δεν απάντησε ...

Τελικά ναι ! όπως σε όλα .... Θα μας απαντήσει ο χρόνος και οι εξελίξεις !


Σύλλογος Φίλων της Μετάξης " Η Χρυσαλλίδα " Παρουσίαση Βιβλίου " Τα Μεταξωτά της Προύσσας "

Ο Σύλλογος Φίλων της Μετάξης " Η Χρυσαλλίδα " σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει 
για την παρουσίαση του βιβλίου " Τα Μεταξωτά της Προύσσας " 
της συγγραφέως Σούλας Μπόζη ,  

την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στις 20:30 το βράδυ 

στο Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου ( Αρχοντικό Μπρίκα ) . 

Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει για το βιβλίο της , η ίδια η συγγραφέας κυρία Σούλα Μπόζη .

   Άλλα βιβλία της συγγραφέως : Πολιτικη Κουζίνα
                                               Μικρασιάτικη Κουζίνα
                                                   Πολιτικο Ημερολόγιο 

Όψεις Aρμενικής Τέχνης από τη Συλλογή Καλφαγιάν 4 Ιουνίου – 19 Σεπτεμβρίου 2010Το  Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τον Ιούνιο του 2010 τη συλλογή αρμενικής τέχνης της οικογένειας Καλφαγιάν. Η μακραίωνη συνύπαρξη Ελλήνων και Αρμενίων στη Μικρά Ασία και η κοινή ιστορία των δύο λαών είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οδήγησαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής. Η συλλογή, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, εστιάζει στην αρμένικη τέχνη από τα τέλη του 16ου μέχρι τον 19ο αιώνα και αποτελείται από αντικείμενα εξαιρετικής σημασίας τόσο λόγω της σπανιότητάς τους όσο και της ιστορικής περιόδου στην οποία ανήκουν.
Τα πολιτιστικά επιτεύγματα των Αρμενίων κατά τη μεσαιωνική περίοδο, έχουν αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας. Η περίοδος, όμως, στην οποία ανήκουν τα αντικείμενα της συλλογής Καλφαγιάν αποτελεί μία από τις λιγότερο ερευνηθείσες περιόδους της αρμενικής ιστορίας και τέχνης. Ήδη από τον 17ο αιώνα, οι Αρμένιοι έμποροι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξεχώρισαν στον ευρύτερο εμπορικό κόσμο. Ο μεγάλος πλούτος που συσσωρεύτηκε από την ακμάζουσα τότε εμπορική τάξη επέτρεψε την προστασία και την προώθηση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. 

Ο Γιάννης Τσεκλένης στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στην εκδήλωση : Η Μόδα της Γυναικείας Ενδυμασίας


Ερώτηση Τσιαούση για την «απλοποίηση του συστήματος της υπηρεσίας “Γραμμή για την Υγεία” (1535)…»

Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην απλοποίηση του συστήματος της υπηρεσίας “Γραμμή για την Υγεία” (1535), προκειμένου να επωφεληθεί το σύνολο των πολιτών από τις σύγχρονες και καινοτόμες δυνατότητές του, ανεξάρτητα από την εξοικείωσή τους με τέτοιας μορφής υπηρεσίες, ερωτά η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση, με ερώτησή που κατέθεσε προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η βουλευτής σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι αρκετοί χρήστες του συστήματος και κυρίως οι ηλικιωμένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση παρόμοιων υπηρεσιών αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού για μια απλή εξέταση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σύγχυση και δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Στις 24/02/2011 η εκδίκαση της μήνυσης Παπαϊωάννου κατά Ροροπούλου

Για τις 24 Φεβρουαρίου του 2011, ορίστηκε η εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση την οποία είχε υποβάλλει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, Άγγελος Παπαϊωάννου, κατά της προέδρου της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Ο., Άννης Ροροπούλου, επειδή η τελευταία είχε καταγγείλει στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ότι κατά τη θητεία του ως δήμαρχος, ο κ. Παπαϊωάννου λάμβανε προσωπικά το ποσοστό του 8%, από κάθε συμφωνία που «έκλεινε» με προμηθευτές και εργολάβους για έργα του δήμου. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προγραμματιστεί για σήμερα , όμως αναβλήθηκε λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των δικηγόρων. Σημειώνεται, ότι ο κ. Παπαϊωάννου διεκδικεί, από τη κ. Ροροπούλου, με αγωγή που κατέθεσε, το ποσό των 300.000 ευρώ.

Υπεγράφη το LEADER που θα υλοποιήσει η «Δημοσυνεταιριστική Έβρος” Α. Ε…

Υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της “Δημοσυνεταιριστικής Έβρος” Α. Ε η σύμβαση για την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος LEADER για την 4η Προγραμματική Περίοδο, με το συνολικό ύψος της δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 6,25 εκ. ευρώ. Η πρωτοβουλία LEADER είναι ενσωματωμένη πλέον στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” και έχει ως στόχο την εφαρμογή τοπικών προγραμμάτων, με ολοκληρωμένο και πολυτομεακό χαρακτήρα, σε αγροτικές περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζεται η δημιουργία και ανάπτυξη πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενθαρρύνονται τουριστικές δραστηριότητες, διατηρείται και ενισχύεται η αγροτική κληρονομιά. Για το σύνολο της χώρας, το ύψος της δημόσιας δαπάνης για το πρόγραμμα LEADER, ανέρχεται σε 295 εκ. ευρώ, περίπου, εκ των οποίων τα 224,5 εκ αποτελούν κοινοτική συμμετοχή.

ερτ

Κινητοποίηση αγροτών της περιοχής Σουφλίου…

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες της περιοχής Σουφλίου, οι οποίοι συνεδρίασαν χθές το απόγευμα στην Κορνοφωλιά. Στις 9 το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες αναμένεται να συγκεντρώσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο της Κορνοφωλιάς και ενδέχεται να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους με πορεία προς το Σουφλί. Τα αιτήματά τους αφορούν στην άμεση καταβολή των επιδοτήσεων που τους οφείλονται, αλλά και των εξισωτικών αποζημιώσεων, καθώς επίσης στην επιστροφή του Φ.Π.Α. και στην άμεση αποκατάσταση των ρηγμάτων στα αναχώματα του ποταμού Έβρου.

ερτ