Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Διαψεύδει ο Δημούτσης

Στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum μίλησε το πρωί ο κύριος Δημούτσης . Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εκκρεμούν κάποιες υποθέσεις στο πειθαρχικό και ίσως να βγήκε κάποια απόφαση αλλά δεν την γνωρίζει ακόμα και ο ίδιος . Δεν ξέρει δηλαδή τι ακριβώς εισηγήθηκε το πειθαρχικό . Τονίζει  για τα θέματα του πειθαρχικού ότι ήταν επουσιώδη και ότι τα ζητήματα για τα οποία  τον καταγγέλλει η αντιπολίτευση δεν ήταν υποχρεωμένος να ανταποκριθεί  . Επίσης ο Δήμαρχος Τυχερού λέει ότι ο Υφυπουργός κύριος Ντόλιος δήλωσε ψεύδη στην Δέλτα τηλεόραση και φυσικά θα έρθει αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη .
Επίσης αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν και οι δημοσιογράφοι και το κανάλι Δέλτα αλλά και όσοι συκοφάντησαν . Η απόφαση μάλλον διέρρευσε συνεχίζει να λέει και δεν είναι τελεσίδικη . Θεωρεί και πιστεύει ο ίδιος ότι μέσω αυτού του γεγονότος , επιχειρείται η πολιτική του εξόντωση .

Αν και την απόφαση αυτή , μας επιβεβαίωσαν προσωπικά βουλευτές του νομού , προφανώς ενημερωμένοι άμεσα από την περιφέρεια και για αυτό το δημοσιεύσαμε ο κύριος Δημούτσης συνεχίζει να το αρνείται . 

Όσο για τους προμηθευτές του Δήμου Τυχερού που παραμένουν απλήρωτοι λέει ότι :  λεφτά έχει ο Δήμος στην τράπεζα , δηλαδή αποθεματικό αλλά δεν τους πληρώνει επειδή το θέμα είναι διαδικαστικό και γραφειοκρατικό . Τους πονάω λέει ο κύριος Δημούτσης και νοιάζομαι για τους προμηθευτές γιατί και εγώ πέρασα από αυτό το μετερίζι αλλά δεν μπορεί διαδικαστικά να τους εξοφλήσει άμεσα ..

Μάλιστα .... !!! Σουφλί : 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2010

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο Σουφλί από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στα πλαίσια του " Τρένο του  Πολιτισμού " της Νομαρχίας Έβρου . 

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων  όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης Σουφλίου μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους/ καθηγητές ,  μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους ,ένωσαν τη φαντασία τους , την όρεξη για δημιουργία , την ανάγκη για έκφραση  και για πρώτη χρονιά φέτος υλοποιούν και παρουσιάζουν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ .  
Τις προτάσεις των Συλλόγων αγκάλιασε η Νομαρχία Έβρου στα πλαίσια του "Τρένο του Πολιτισμού " . 
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σουφλίου , όπου και θα σταθμεύσουν τα βαγόνια του "Τρένου του Πολιτισμού " 


Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ : 


Δευτέρα 28 Ιουνίου : Στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Σιδ. Σταθμού θα πραγματοποιηθούν : Εικαστικές δημιουργίες , κατασκευή μουσικών οργάνων με ανακυκλώσιμα υλικά ( ντέφια - ξυλόφωνα κτλ )

Στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν : Μαθήματα κατασκευής φιγούρων Καραγκιόζη και θα ακολουθήσει Παράσταση Καραγκιόζη .
Τρίτη 29 Ιουνίου : Στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση του Νέου Βιβλίου του Πασχάλη Τσαρούχα " Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar " 
Μια εκδήλωση με τη συμμετοχή της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Σουφλίου .

Στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί Μαθητική Θεατρική Παράσταση " Στου Χρόνου τα Γυρίσματα και σε Ανθρώπων Έργα " .

Τετάρτη 30 Ιουνίου : Στις 6-7 το απόγευμα στο Σιδ. Σταθμό θα πραγματοποιηθεί : Αφήγηση - Δραματοποίηση Παραμυθιών και Ζωγραφική με θέμα τα Παραμύθια .
Στις 7-8 μ.μ : Εικαστικές Δημιουργίες με διάφορα Υλικα ( τέμπερες - λαδοπαστέλ - στένσιλ -ακρυλικό κ.α ) .

Στις 9 το βράδυ , στον αύλειο χωρο του Γυμνασίου Σουφλίου : Μουσική Βραδιά με τους : HALF TIME  τους Ταξιδιώτες Ψυχής και τους Black Sheeps . 

Πέμπτη 1 Ιουλίου : Στις 7 - 8:30 το απόγευμα , στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου θα πραγματοποιηθούν - Παιδαγωγικά , Παραδοσιακά Παιχνίδια για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου .

Στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο : Μουσικοχορευτική Μαθητική Βραδιά " Όλη η Λόξα , Όλη η Χάρη "  και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Συναυλία με τους  CODE .  

Σάββατο 3 Ιουλίου : Στις 7:30 το απόγευμα και με αφετηρία το Γυμνάσιο Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατοδρομία " Ο Γύρος της Πόλης " Αφιερωμένος στα Παιδικά Χωριά S.O.S  Συμμετέχει ο ποδηλατικός Σύλλογος Ορεστιάδας " Ρήσος " . 

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιουλίου :Από τις 10 το πρωί  στο χώρο του Σιδ. Σταθμού θα πραγματοποιηθεί Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι το οποίο Διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Σουφλίου .

Από τις 28/6 έως τις 03/ 7 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου θα λειτουργούν περίπτερα :
  
  • Δανειστικής Βιβλιοθήκης  
  • Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  
  • Αγωγής Υγείας  
  • w.w.f  
  • ΛΕ. ΜΟ. Ε .Σουφλίου  
  • Φωτογραφικό Υλικό από τις Σχολικές Δραστηριότητες των Μαθητών 
  • Εθελοντισμός - Ερυθρός Σταυρός - Παιδικά Χωριά S.O.S  

O Επόμενος παρακαλώ .....

Ποιου άλλου Δημάρχου του νομού ,  η υπόθεση για παράβαση καθήκοντος βρίσκεται στην κυρία Κόκλα;

Κακουργηματική χαρακτηρίζεται η πράξη/παράβαση καθήκοντος Δημάρχου , που η υπόθεση του βρίσκεται ήδη στα χέρια της Περιφερειάρχη κυρίας Κόκλα και έχει προωθηθεί στο πειθαρχικό .

Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας την πρωτόδικη απόφαση . Σίγουρα από την πλευρά του Δημάρχου θα  ζητηθεί έφεση αλλά έστω και πρωτόδικα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη και φυσικά την πορεία της υπόθεσης .

Πως και πού θα δώσει χρίσματα η Ν.Δ

Στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων της ΝΔ, οι οποίο, σύμφωνα με την Ρηγίλλης, «θα είναι, κυρίως, πρόσωπα που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση».

Επιστολή Σαμαρά
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ που, βεβαίως, θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους 800.000 ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών με την οποία τους ζητά να εκφράσουν την άποψή για το αν το κόμμα πρέπει να δώσει στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά και για το ποιον υποψήφιο θα ήθελαν να στηρίξει το κόμμα στο δήμο και στην περιφέρεια τους

Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου οι υποψηφιότητες
Επιπλέον, η Ρηγίλλης έχει ήδη ξεκινήσει δημοσκοπήσεις για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ενώ θα υπάρξει και διαβούλευση με βουλευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι τις επόμενες ημέρες μετά το συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Ιουνίου, η ΝΔ να είναι έτοιμη να ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων πόλεων. 

Αυτοδιοίκηση

Σύλληψη 42χρονης με 14 κιλά ηρωίνης στο τελωνείο των Κήπων

Στη σύλληψη μιας 42χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία μετέφερε 26 δέματα καθαρής ηρωίνης, συνολικού βάρους 14 κιλών, προχώρησαν οι Αρχές στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου.
Όπως έγινε γνωστό, η 42χρονη είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από την Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποίησε διήμερο ταξίδι από τη Βουλγαρία, ενώ τελικός προορισμός της ήταν η Σόφια της Βουλγαρίας, όπου και θα διέθετε τις ναρκωτικές ουσίες.
Η σύλληψη της 42χρονης έγινε σε συνεργασία με την αστυνομία και τους αξιωματούχους του Frontex, που βρίσκονται στο Τελωνείο.


απε