Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Σε 6 μήνες αργία τέθηκε ο Δήμαρχος Τυχερού

Σε 6μηνη αναγκαστική αργία τέθηκε ο Δήμαρχος Τυχερού κύριος Γιώργος Δημούτσης .   Το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με νομικούς, αποτελεί μεγάλη ποινή για παράβαση καθηκόντων !

Αύριο θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες  για ποιες αποφάσεις συνέβη αυτό . Κάποιοι πάντως στο Τυχερό το πανηγυρίζουν απο ότι μαθαίνουμε ..

O ίδιος σε δηλώσεις του λέει ότι τον διώκουν πολιτικά άλλα συμφέροντα .

Πασχάλης Τσαρούχας : Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar

" Ο Μπίλης Καντίλης Τρέχει στο Paris Dakar " 


Το νέο βιβλίο του Πασχάλη Τσαρούχα " Ο Μπίλης Καντίλης Τρέχει στο Paris Dakar " 

To βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που σκοπό έχουν το χτίσιμο και την ενθάρρυνση της συνείδησης μικρών και μεγάλων στον ευαίσθητο και γοητευτικό τομέα του ασφαλούς δικυκλισμού ! 

H εικονογράφηση η αλλιώς οι ζωγραφιές όπως του αρέσει να λέει είναι του βραβευμένου Βασίλη Παπατσαρούχα . 

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην πατρίδα του συγγραφέα ,  Πασχάλη Τσαρούχα
στο Σουφλί στις 29 Ιουνίου 2010 στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ και σε συνεργασία με το Τρένο του Πολιτισμού .

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: Δε θα μας τρομοκρατήσουν τα «αγροτοδικεία»…

«Με τα αγροτοδικεία δε θα μας τρομοκρατήσουν» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η Ενότητα», σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις κλήσεις αγροτών στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές της Νέας Ορεστιάδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις. «Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα αγροτοδικεία που στήνει η κυβέρνηση δεν μας τρομάζουν, θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά με το κεφάλι ψηλά. Η επιχείρηση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους αγρότες δεν θα περάσει», τονίζει η Ομοσπονδία. Παράλληλα, καλεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής να συμμετάσχει σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 12 Ιουνίου, στις 8:30΄ το βράδυ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Βύσσας.

ert

Ανεξάρτητοι οι τέσσερις

Η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών, εκλεγμένων με το ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί αρνητική εξέλιξη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσημη ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Φώτη Κουβέλη, Νίκου Τσούκαλη, Θανάσ Λεβέντης και Γρηγόρη Ψαριανού.

    Οι παραιτήσεις των τεσσάρων υποβλήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όπως δήλωσε ο κ. Φώτης Κουβέλης με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, του γνωστοποιούν ότι αποχωρούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο εξής θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές.

    Οπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης στη ΝΕΤ, μέλημά τους από δω και μπρος είναι η ανασυγκρότηση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουβέλης σημείωσε, ότι δεν υπήρξε καμιά επαφή με άλλα κόμματα, ωστόσο υπάρχει η αναζήτηση συμπόρευσης με τις δυνάμεις της πολιτικής Οικολογίας.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σε περιόδους κρίσης το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός. Απευθύναμε, πρόσθεσε, ύστατη έκκληση, η αποχώρηση που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή να μην πραγματοποιηθεί, αλλά δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα μέσα και έξω από τη Βουλή, να δίνει αγώνες για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής και εξέφρασε την ελπίδα το ίδιο να πράξουν όλοι, επισημαίνοντας ότι αυτός ίσως είναι ένας τρόπος για να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί στους αγώνες.-

    Ο κ. Τσούκαλης, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, είπε ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομαλή και χωρίς εντάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είμασταν αντιπαραθετικοί, ούτε ανταγωνιστικοί και πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι έντονες και ενδιαφέρουσες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στις τοπικές εκλογές να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Λεβέντης θα υποβάλει την παραίτησή του και από τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης, που παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε στην τοποθέτησή του ότι ήταν μια αρνητική εξέλιξη η σημερινή και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο είναι και οδυνηρή και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους παραιτηθέντες βουλευτές ήταν βεβιασμένες, ενώ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν αναπόφευκτες.

    Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποτραπούν οι εξελίξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ των βουλευτών θα συνεχιστεί σαν να είναι στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
ΜΕΡΟΣ A΄
ΣΥΣΤΑΣΗ − ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Οι δήμοι και οι περιφέρειες συγκροτούν τον πρώτο και
δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και ως έκφραση
της λαϊκής κυριαρχίας αποτελούν θεμελιώδη θεσμό του
δημόσιου βίου των Ελλήνων, όπως αυτός κατοχυρώνεται
από τις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος
και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που
κυρώθηκε με το ν. 1850/1989 (ΦΕΚ 144 Α΄).
Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συγκροτούνται ως ενι−
αίες μονάδες για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του
κράτους και ασκούν γενική αποφασιστική αρμοδιότητα
στις κρατικές υποθέσεις της περιφέρειάς τους, σύμφωνα
με το άρθρο 101 του Συντάγματος.

Κατεβάστε όλοκληρο το NOMO ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852ΚΕΦΑΛΑΙΟ A΄

Η ΕΝΑΕ για τα οικονομικά των νομαρχιών

Με κεντρικό θέμα τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων συνεδρίασε το Δ.Σ της ΕΝΑΕ. Συζητήθηκαν επίσης και άλλα τρέχοντα ζητήματα των νομαρχιών μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΝΑΕ, επιδίωξή της είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και η κατά το δυνατόν αταλάντευτη μετάβαση στο θεσμό της περιφέρειας την 1 Ιανουαρίου του 2011.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα προβλήματα που ομοφώνως έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ είναι ιδίως τα ακόλουθα:
-Βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς και δεν έχει ακόμα εκδοθεί η ΚΥΑ για την κατανομή του ΚΑΠ του 2010. Αποτέλεσμα οι Ν.Α να μην μπορούν να κάνουν κανένα προγραμματισμό.
-Οι περικοπές των ΚΑΠ που ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2009 ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 40% για τις λειτουργικές δαπάνες και στο 47% για τις επενδύσεις.
-Το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δεν εφαρμόζεται πια λόγω επανασχεδιασμού του, όλους αυτούς τους μήνες, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
- Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της χώρας λόγω της μείωσης κατά 45-50% της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας σε όλη τη χώρα.
-Τα Προγράμματα Τουριστικής Προβολής δεν εγκρίθηκαν φέτος από τα συναρμόδια Υπουργεία, παρά το γεγονός ότι φέτος η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη για αυξημένη τουριστική κίνηση.
-Καλούνται οι Ν.Α της χώρας να προβούν σε έλεγχο του 10% των πολεοδομικών αδειών που εκδόθηκαν το 2009, και να εφαρμόσουν τον νέο νόμο για την τακτοποίηση των υμιυπαίθριων χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, πόροι (δεν καταβάλλονται εκτός έδρας μετακινήσεις, υπερωρίας κλπ).

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα, το Δ.Σ. αποφάσισε να αποσταλούν επιστολές στους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και να ζητηθεί άμεσα συνάντηση μαζί τους διότι υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος για την συνέχιση της λειτουργίας του θεσμού έως το τέλος του έτους.

Αποφασίστηκε, επίσης να ζητηθεί από το Υπουργό Εσωτερικών η παράταση των συμβάσεων όσων απασχολούνται στις Ν.Α της χώρας ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών. 


απε

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών…

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι, από αέρος, ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Έβρο, καθώς εντός της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μίσθωση του ελικοπτέρου. «Η παρέμβαση με το ελικόπτερο θα είναι αποτελεσματική», υποστήριξε μιλώντας στην Ε. ΡΑ ο αντινομάρχης Μιχάλης Κογιομτζής, επισημαίνοντας πάντως πως η αποτελεσματικότητα των αεροψεκασμών δεν θα είναι η επιθυμητή, σε οικισμούς που βρίσκονται δίπλα στους ορυζώνες της Τουρκίας, από την περιοχή των Φερών και βορειότερα. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει, από συνεργεία της νομαρχίας, οι επίγειοι ψεκασμοί, χωρίς τη συνδρομή των δήμων του νομού. Ήδη πάντως καταγράφονται αρκετά παράπονα, κυρίως από κατοίκους των παραποτάμιων δήμων, που διαμαρτύρονται για την καθυστερημένη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα κουνούπια. Μάλιστα, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί φέτος, όχι μόνο εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης του προγράμματος αλλά και από τις πλημμύρες που έπληξαν, τόσο την ελληνική όσο και την τουρκική πλευρά. Το συνολικό κονδύλι που θα διαθέσει η νομαρχία, από τον προϋπολογισμό της, ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ.

O Μιχάλης Γρηγορόπουλος που συμμετείχε στο πλοίο " Ελεύθερη Μεσόγειος "

Μερικά στατιστικά για εμάς ...

Αργά αλλά σταθερά ανεβαίνουμε !!


Λίγο ..μόνο λίγο θέλουμε να μοιραστούμε τη χαρά μας . Όπως θα δείτε στην ελληνική μπλογκόσφαιρα έχουμε σήμερα την 15,489 θέση από  60 ,000 blog που δραστηριοποιούνται και υπάρχουν στην Ελλάδα .
Πριν δυο μήνες ήμασταν περίπου στην 25.000 θέση . Τον τελευταίο μήνα η άνοδος μας ήταν στο 80 % και το τελευταίο τρίμηνο είχαμε  άνοδο 900 % . Το Blog μπορεί να βρίσκεται στον αέρα σχεδόν 10 μήνες αλλά ενεργό είναι περίπου 5 μήνες . Φυσικά δεν είναι στόχος μας να γίνουμε ένα πανελλήνιο blog , ούτε πρώτο , απλά μας ενδιαφέρει η  " τρέλα"  μας , η προσπάθειά μας να πιάνει τόπο σε αυτό τον τόπο !!!! Να είστε καλά , σας ευχαριστούμε από καρδιάς !!!!