Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

«Έβρος: Τουρισμός-Πολιτισμός, η απάντηση στην κρίση» από την Νομαρχία Έβρου και την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Ημερίδα με θέμα: "Έβρος: Τουρισμός-Πολιτισμός, η απάντηση στην κρίση" συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Έβρου και η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 και ώρα 10.30 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Alexander Beach, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Τρένο του Πολιτισμού".
Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
10.30 Χαιρετισμοί
11.00 Έναρξη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη

Έπεσε η αυλαία για τον Ανδρέα Βουτσινά

Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».


Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου, με διεθνή καριέρα και μεγάλη ακτινοβολία, ο Ανδρέας Βουτσινάς, έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί στις 9.00, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα και πέρασε δύσκολες ώρες.
Ο Ανδρέας Βουτσινάς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο πόδι, ύστερα από ατύχημα. Είχε χρειαστεί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο ενώ η υγεία του είχε αρχίσει να κλονίζεται πριν από χρόνια, όταν υπέστη ένα βαρύτατο εγκεφαλικό.
Ο Ανδρέας Βουτσινάς απέκτησε ένα γιο τον Μάριο, ενώ σύμφωνα με την επιθυμία του, η σορός του θα αποτεφρωθεί.
Σπούδασε υποκριτική και ενδυματολογία στο Old Vic και στην Σχολή Δραματικής Τέχνης και Τραγουδιού του W. Douglas. Φοίτησε στη Σχολή του L. Strassberg και το 1957 έγινε μέλος του Actors’ Studios.
Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 130 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Λονδίνο, στον Καναδά, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων η Φαίη Ντάναγουέι, την Τζέιν Φόντα, τον Ουόρεν Μπίτι, τη Φανί Αρντάν, την Ειρήνη Παπά και άλλους, σκηνοθέτησε επίσης στο Μπροντγουέι, την Κομεντί Φρανσέζ, το Θέατρο του Πήτερ Μπρουκ.
Συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σχολή της Τέχνης, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το Θεσσαλικό Θέατρο και πολλούς θιάσους του ελευθέρου θεάτρου.
Έχει παίξει στον κινηματογράφο σε ταινίες του Μελ Μπρουκς, Ζιλ Ντασέν και Λυκ Μπεσόν.
Τέλος έχει τιμηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση με δύο ύψιστες τιμητικές διακρίσεις. Τελευταία του σκηνοθεσία στο θέατρο είναι το έργο του Τζορτζ Μπερνάρ Σο «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» που ανέβηκε το περασμένο χειμώνα στη σκηνή του θεάτρου «Ορφέας».

απε-καθημερινή 

Απο σήμερα οι προτάσεις μέσω διαδικτύου των υποψηφίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ

Από την Τρίτη 8/6/2010 κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις, μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasok.gr. Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων θα παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη τόσο τηλεφωνικά, όσο και ηλεκτρονικά, αλλά και από τις τεχνικές γραμματείες των Ν.Ε.

-       Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες
Από την Τρίτη 8/6/2010 κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypopsifioiHYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"@HYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"pasokHYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr".HYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"gr ή στο fax 210 3665491. Αυτές θα περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας, ένα μικρό βιογραφικό και την περιφέρεια ή την περιφερειακή ενότητα για τον αντιπεριφερειάρχη.

      ΠΡΟΣΟΧΗ:
-       Οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Δήμους και τις Περιφέρειες της  χώρας.
-       Η προθεσμία κατάθεσης λήγει για όλους την Κυριακή 13/6/2010 και ώρα 24:00.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων θα ενημερώσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας τις Π.Ε. και τις Ν.Ε. για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

"Με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο δυναμικό του και πλήρη έλεγχο των πληρωμών", αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση. Η απογραφή αφορά στο προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ).

Θα διεξαχθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου. Οι υπάλληλοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών θα απογραφούν κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών. Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς

Κάθε υπάλληλος θα αποκτήσει μοναδικό Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (ΕΚΜΔΗ). Κωδικός θα δίδεται και σε όποιον προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής.

Εάν υπάρξουν προβλήματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων ή σε περίπτωση που ένα υπάλληλος δεν έχει απογραφεί, η Ενιαία Αρχή πληρωμών θα πρέπει μετά από διάστημα τριών μηνών να παύσει προσωρινά την καταβολή των μισθών των εν λόγω αμειβομένων. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές θα καταβάλλονται αναδρομικά.

O Goran Bregovic στην 16η Συνάντηση Νέων Άρδας 2010

Ο Goran θα είναι κοντά μας και θα κλείσει
την 16η Συνάντηση Νέων ΑΡΔΑΣ 2010!
Το ίδιο βράδυ θα έχουμε τη χαρά να δούμε και να ακούσουμε τη  Ζωή Τηγανούρια... μία εξαιρετική και μοναδική συναυλία, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο χώρο...
Ένα μεγάλο μπράβο στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ και στην κ. Μπουρμά που κατάφεραν να κινηθούν εγκαίρως και να κλείσουν αυτό το μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής!
Κυριακή 1 Αυγούστου στον Άρδα...
Σίγουρα  αξίζει να  δει  και να το ακούσει  κανείς αυτό το θέαμα  απο κοντά .