Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Εκλογή νέου Δ.Σ στον Α.Σ Έβρο Σουφλίου

Αύριο Κυριακή 6 Ιουνίου ο Α.Σ Έβρος Σουφλίου καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκλογές του Αθλητικού Συλλόγου για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου . 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Σουφλίου .

Στις 7:30 σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του Δημοτικού Μουσείου Σουφλίου


5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Φύτεψε ένα δέντρο - μπορείς!

Μέσα σε 200.000 χρόνια ο άνθρωπος κατέστρεψε την εύθραυστη ισορροπία με την οποία η Γη ζούσε επί 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξάντληση των φυσικών πόρων, ο αφανισμός των ειδών δείχνουν ότι ο άνθρωπος θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.
Στο τέλος του αιώνα, η άμετρη κατανάλωση θα έχει εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των φυσικών πόρων της Γης. Δεν υπάρχει καιρός για θρήνους. Μας απομένουν το πολύ δέκα χρόνια για να αναστρέψουμε αυτήν την πορεία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον αλόγιστο τρόπο που εκμεταλλευόμαστε τα δώρα της Γης και να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Η 5η Ιουνίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πριν από 37 χρόνια για να θυμίζει τη σημασία της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον, στις 5 Ιουνίου του 1972. Είναι ένα από τα βασικά μέσα που χρησιμοποιεί ο διεθνής οργανισμός για να δίνει κάθε χρόνο μια νέα ώθηση στον προβληματισμό, την ενεργοποίηση και τη δράση κυβερνήσεων και πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Το ειδικό θέμα της φετινής εκστρατείας είναι η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, που ο ΟΗΕ συνδέει με την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία των δασών. Η επιλογή αυτή επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη για μια νέα παγκόσμια συμφωνία, ένα πλανητικό "new deal" για τη σωτηρία της Γης, μεταξύ των κρατών που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης για τις Κλιματικές Αλλαγές, στο τέλος της χρονιάς. 

Το "γενικό πρόσταγμα" των φετινών εκδηλώσεων της 5ης Ιουνίου έχει το Μεξικό, σε ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι λατινοαμερικανικές χώρες στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, όπως για παράδειγμα μέσω της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην Αγορά Άνθρακα. Το Μεξικό είναι επίσης ένα από τα κράτη που ηγούνται στην εκστρατεία "Φυτεύουμε ένα δισεκατομμύριο δέντρα" του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP). Υπεύθυνο για το 1,5% της παγκόσμιας εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου το Μεξικό, έχει αναλάβει να φυτέψει φέτος το 25% των δέντρων της εκστρατείας.

Αναφορά για το ΙΚΑ Σουφλίου κατέθεσε η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρενταρή- Τέντε

Αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που αφορά τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στο Ι. Κ. Α Σουφλίου, κατέθεσε η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρενταρή- Τέντε. Στην αναφορά γίνεται λόγος για «ανεπάρκεια» του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, που έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αλεξανδρούπολη για την εξυπηρέτησή τους. Η βουλευτής επισημαίνει πως η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους και, ουσιαστικά, ακυρώνει την κοινωνική ασφάλιση. Τονίζει επίσης πως το Σουφλί αποτελούσε και θα αποτελεί έδρα δήμου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να διαθέτει ένα πλήρως λειτουργικό και εξοπλισμένο υποκατάστημα του Ι. Κ. Α. 
Με δεύτερη αναφορά της, η κα Ρενταρή- Τέντε, ζητά από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την επανεξέταση και επαναδιαμόρφωση των συνολικών όρων αποπληρωμής δανείων του Ο. Ε. Κ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έτσι ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να τα αποπληρώσουν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Υπογραμμίζει μάλιστα πως ο Ο. Ε. Κ, ως φορέας του Δημοσίου, θα πρέπει να δείξει κοινωνική ευαισθησία και να εξετάσει το ζήτημα με ιδιαίτερη προσοχή.

«Άρση περιορισμών» στα τελωνεία Καστανεών- Παζάρκουλε…

Ξεκίνησε και επίσημα, στα τελωνεία Καστανεών- Παζάρκουλε, η εφαρμογή της κοινής διακήρυξης που υπέγραψαν πρόσφατα στην Αθήνα ο Έλληνας υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία αφορά την άρση όλων των περιορισμών που ίσχυαν μέχρι σήμερα για κατόχους διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων, και από τις δύο πλευρές. Εχθές μάλιστα, η πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, Παρασκευή Τζεβελέκη, διήλθε για πρώτη φορά από το συνοριακό σημείο, επιβαίνουσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο του προξενείου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εφαρμογή αυτή της κοινής διακήρυξης είναι η πρώτη που εφαρμόζεται, από τις είκοσι μια διμερείς συμφωνίες- διακηρύξεις που υπογράφηκαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Τουργκούτ Ερντογάν, στην Αθήνα.