Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

O Αναγνώστης "ΜΑΤΑ ΜΑΗ " είχε έμπνευση ξανά : ΠΟΥΛΙΛΙΑΔΑΣ ΡΑΨΩΔΙΑ Χ


ΠΟΥΛΙΛΙΑΔΑΣ ΡΑΨΩΔΙΑ Χ

Αχ κακομοίρη Πουλιλιέ
σ’ είδα στο Χαρδαβέλλα
αν ήμουνα στη θέση σου
θα μ’ είχε πιάσει τρέλα
Τους ψηφοφόρους λέγανε
πως θες να σιγουρέψεις
γι’ αυτό και τη δασκάλα σας
βιάστηκες ν’ αποπέμψεις
Και όταν σου ζήτησαν να πεις
τι αποδείξεις έχεις
γιατί αυτήν κατηγορείς;
ακόμα τις παρέχεις
Αλήθεια τι μπορείς να πεις
γι’ αυτή την ηρωίδα
που το καθήκον θέλησε
να κάνει στην πατρίδα;
Ρουσφέτι δεν σου έκανε
κλωτσούσαν κι οι σουνίτες
μάλλον αυτό θα έφταιγε
για όσα βγήκες κι είπες
Ανθέλληνα σε είπανε
που μόνο θες την ψήφο
για την πατρίδα αδιαφορείς
μα όχι για τον τίτλο
Το Τούρκικο πως χαίρεται
λένε το προξενείο
για τις «καλές» τις πράξεις σου
σου χτίζει και μνημείο
Κι αν τέτοια έκαμες πολλά
στο Δήμο του Ορφέα
στο λέω πρόσεξε καλά
θα αποβούν μοιραία
Κι εσύ κι όλοι μάθετε
περάσανε τα χρόνια
οι άνθρωποι ξυπνήσανε
δεν είναι πλέον πιόνια
«Μάτα Μάη»

«Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού για το έτος 2010»

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογράφηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού για το έτος 2010 (ΚΑΝ(ΕΚ) 637/2008).
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύρια απασχόληση αγρότες, οι οποίοι αντλούν τουλάχιστον το 50% του συνολικού τους εισοδήματος από την άσκηση της αγροτικής τους δραστηριότητας, καθώς και οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., οι οποίοι συμμετέχουν το 2010 σε σύστημα παραγωγής βαμβακιού μέσω της ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2 του AGROCERT.
Το συνολικό ποσό που διατίθεται ετησίως για την ενίσχυση του Προγράμματος, ανέρχεται σε 4.000.000 Ευρώ. Η τελική ανά στρέμμα ενίσχυση υπολογίζεται βάσει της προσδιορισθείσας έκτασης, μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανά εκμετάλλευση ανέρχεται σε 2.500 Ευρω.
Οι αιτήσεις ένταξης και πληρωμής, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Τα έντυπα των αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δύναται οι ενδιαφερόμενοι να τα παραλάβουν από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το έντυπο της Αίτησης είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στη διεύθυνση: www.minagric.gr
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις ένταξης/πληρωμής έως τις 30 Ιουνίου 2010, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρότυπο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO 2, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.agrocert.gr , στο τηλ.: 210 8231277 210 8231277 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agrocetrt@otenet.gr

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου


Μνημόνιο Συνεργασίας Μεταξύ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και της ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.) ΤΗΣ Β’ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ


ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ για την υλοποίηση δράσεων σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου από τους μαθητές, υπέγραψαν σήμερα (4/6/2010), στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ο καθηγητής Παιδιατρικής και Διευθυντής της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Π. & Α. Κυριακού, Δημήτριος Καφετζής και η Επιστημονική Υπεύθυνη της Μ.Ε.Υ. και Λέκτορας Παιδιατρικής - Εφηβικής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Άρτεμις Τσίτσικα.

    Στην υπογραφή του μνημονίου παρέστησαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαϊδης, ο επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - εκπρόσωπος Γραμμής Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς, η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επικεφαλής της δράσης saferinternet, Βερόνικα Σαμαρά, καθώς και εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (ΣΕΠΕΔ).

Μνημόνιο 
Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  επιθυμώντας να συμβάλει στην προσπάθεια του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τελώντας και η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15      800 11 800 15      του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., προτείνει τη συνδιοργάνωση δράσεων που αφορούν στην  ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.
Το Υπουργείο Παιδείας, εκτιμώντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα ευαισθητοποιηθεί και θα αξιοποιήσει δημιουργικά τις γνώσεις που θα αποκομίσει μέσα από  σεμινάρια, ενημερωτικές εκστρατείες και σχετικό  έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό , αποδέχεται την ανωτέρω πρόταση της Μ.Ε.Υ.
Συγκεκριμένα ,προβλέπονται οι κάτωθι δράσεις:
1.       Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων απευθυνόμενων σε εκπαιδευτικούς, με τη θεσμική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και  θέμα την ασφαλή χρήση και την κατάχρηση του διαδικτύου για τον παιδί και τον έφηβο, σε κομβικά σημεία της χώρας  (προτεινόμενος αριθμός 3-6). Στόχος των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση σχολικών συμβούλων / διευθυντών σχολείων, έτσι ώστε με το πέρας του σεμιναρίου τα άτομα αυτά να μεταφέρουν την αποκτηθείσα γνώση στους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας / του σχολείου τους.
2.       Δημιουργία ολιγοσέλιδου ηλεκτρονικού υλικού με χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και πρόλογο από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,. Το δημιουργικό και το περιεχόμενο του φυλλαδίου θα  επιμεληθούν η Μ.Ε.Υ. και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Υπουργείο θα αναλάβει την ανάρτηση του υλικού στο διαδίκτυο και την προώθησή του σε όλα τα σχολεία της χώρας προς ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
3.       Δημοσιοποίηση με την συνεργασία των δύο φορέων  των δράσεων για τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου,  ο οποίος πραγματοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο τη δεύτερη Τρίτη του μήνα Φεβρουαρίου και συντονίζεται σε εθνικό επίπεδο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
4.       Παραχώρηση από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) των δύο εκπαιδευτικών του εγχειριδίων «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – τα πρώτα βήματα» & «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – για προχωρημένους», με σκοπό τη δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στον ελεγχόμενο χώρο για εκπαιδευτικούς, με την επισήμανση στους τελικούς δικαιούχους για τον κοινωφελή σκοπό του υλικού που δημιουργήθηκε με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τη χρήση του υλικού αποκλειστικά μέσα στις σχολικές τάξεις.
5.       Διοργάνωση ενημερωτικής εκστρατείας από τη ΜΕΥ σε σχολεία της χώρας μας με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο σε συνεργασία με το Υπουργείο.
6.       Ενημέρωση των καθηγητών και μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις δράσεις της Μ.Ε.Υ. και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με ευθύνη του Υπουργείου.
7.       Υλοποίηση  επιμορφωτικών  προγραμμάτων με στόχο την δια βίου εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου και απώτερο στόχο την διεύρυνση του προγράμματος αυτού για όλους τους εκπαιδευτικούς.
8.       Σύσταση  κοινής από τους δύο φορείς επιτροπής που θα ασχολείται με θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης  του διαδικτύου για τους μαθητές των σχολείων και εξειδίκευσης των προβλεπομένων από το παρόν δράσεων.
Με βάση τα ανωτέρω, οι κάτωθι υπογράφοντες, αφενός η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και αφετέρου ο κος Δημήτριος Καφετζής, Καθηγητής Παιδιατρικής και Διευθυντής Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Άρτεμις Τσίτσικα, Λέκτορας Παιδιατρικής- Εφηβικής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΕΠ και Επιστημονική Υπεύθυνη της Μ.Ε.Υ., συντάσσουν το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας  δεσμευτικό εκατέρωθεν για την καλή εκτέλεση των ανωτέρω περιγραφομένων και συμφωνηθέντων όρων.Παρουσίαση Βιβλίου Χρήστου Κοζαρίδη


Δήμαρχος Ορφέα εναντίον Χαράς Νικολοπούλου… και Καλλικράτης;

του Σωτήρη Κούκιου

Από το alexandroupolis online διάβασα σχετικό ποστ για την εκπομπή ‘Αθέατος Κόσμος” του Γιώργου Χαρδαβέλλα που έφερε σε αντιπαράθεση την Χαρά Νικολοπούλου με τον Δήμαρχο Ορφέα ‘Εβρου (ενός Δήμου που κατοικείται κατά πλειοψηφία από μουσουλμάνους Έλληνες) Βαγγέλη Πουλυλιό. Το θέμα είναι οι επ αλλήλων κατηγορίες για την έξωση της δασκάλας από την λυόμενη κατοικία της που της είχε παραχωρηθεί ως “σπίτι του δασκάλου”. Στην συζήτηση μετά εμπλεκέται ένα ρουσφέτι και αρχίζει το γαϊτανάκι….
Σας δίνω αυτούσιο το ποστ
Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Ορφέα Βαγγέλης Πουλιλιός, στην εκπομπή του ALTER «Αθέατος Κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλλα, που είχε σαν θέμα την δασκάλα του Δερείου Χαρά Νικοπούλου.
Στην εκπομπή μίλησε ο σύζυγος της Χαράς Νικοπούλου που δήλωσε ότι αν και ξεκίνησαν με όνειρα να μείνουν για πάντα στο Δέρειο, αναγκάστηκαν να φύγουν. Μίλησε για το καθεστώς τρομοκρατίας που βίωσαν, για τα μαύρα κονδύλια που πέφτουν στην περιοχή (προφανώς από το τουρκικό προξενείο), μίλησε για τις απειλές στους Πομάκους που δεν δέχονται να ταυτιστούν με την τουρκική πολιτική.


Ο Δήμαρχος Ορφεά Έβρου
Προβλήθηκε βίντεο που ο δήμαρχος Ορφέα κ. Πουλιλιός είχε κάνει έξωση στην Χαρά Νικοπούλου από τη μικρή ξύλινη μονοκατοικία, που της παραχωρήθηκε ως «σπίτι του δασκάλου», καθώς επίσης και βίντεο που ο κ. Ελευθεριάδης έδειχνε ιδιόχειρο σημείωμα του Δημάρχου που ζητούσε χάρη από τη Χαρά Νικοπούλου (ο πατέρας της ήταν πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, η μη προώθηση της “χάρης” έφερε το μένος του Δημάρχου. Στο βίντεο ο Δήμαρχος έλεγε ότι την επόμενη ημέρα θα έκανε μήνυση στον κ. Ελευθεριάδη, όμως όπως αποδείχθηκε στην εκπομπή ουδέποτε έκανε τέτοια μήνυση.
Ο Δήμαρχος Ορφέα κ. Πουλιλιός στην προσπάθειά του να κατηγορήσει την δασκάλα δήλωσε ότι η κ. Νικοπούλου έκανε μήνυση στους μαθητές και στους γονείς τους και ζητούσε 30.000 ευρώ από τον κάθε μαθητή!!!
Για να επέμβει σε λίγο η δασκάλα και να διαψεύσει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο λέγοντας: «Οι μόνες αγωγές που έκανα ήταν εις βάρος του μουσουλμάνου που μου έσπασε το χέρι και εναντίον τουρκικών εφημερίδων της Θράκης που με συκοφαντούσαν συντονισμένα ένα χρόνο αργότερα»
Ο κ. Πουλιλιός έλεγε ότι θα στείλει με φαξ την αγωγή στο κανάλι, κάτι που επαναλάμβανε διαρκώς, αλλά σε λίγο επανεμφανίστηκε για να αλλάξει τα ίδια του τα λεγόμενα και να πει ότι εννοούσε ότι η Χαρά Νικοπούλου μήνυσε τον μουσουλμάνο που χειροδίκησε σε αυτήν, τη γυναίκα και τα παιδιά του!!!
Σε άλλη περίπτωση ο δήμαρχος έλεγε…»
ότι ο Δήμος του, έχτισε βίλα για την κ. Νικοπούλου, στη συνέχεια η “βίλα” έγινε 70 τμ και όταν μίλησε η δασκάλα είπε ότι πρόκειται για λυόμενο 48 τμ!!!
Ο Δήμαρχος απέφυγε πολλές φορές να απαντήσει στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων αν ο ίδιος επιθυμεί να φύγει από εκεί η κ. Νικοπούλου.
Η παρέμβαση του κ. Πουλιλιού, τα όσα είπε. οι απόψεις του και η εμμονή του να κατηγορεί την δασκάλα του Δερείου, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα.
Ήδη πολλά blogs αναφέρονται στην χθεσινοβραδινή εκπομπή και κατηγορούν τον δήμαρχο για τα όσα είπε στην εκπομπή αλλά και για την γενικότερη στάση του και συμπεριφορά του απέναντι στην Χαρά Νικοπούλου. Κάποιοι μάλιστα τον κατηγορούν, χωρίς να συμμεριζόμαστε εμείς αυτές τις απόψεις, ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τουρκικού προξενείου!!!
Τι της θέλεις τις παρεμβάσεις στις τηλεοράσεις Βαγγέλη παραμονές δημοτικών εκλογών;;;
Η συγκεκριμένη κόντρα δείχνει για μένα και το επίπεδο αντιπαράθεσης στην εποχή των μεγάλων Δήμων του Καλλικράτη. Θα αρχίσουμε να κάνουμε κίτρινα και τηλεοπτικά όλα τα ντέρμπυ των τοπικών κοινωνιών. Οι Δήμοι μεγάλωσαν, άρα και τα συμφέροντα και η διαπλοκή τους. Δεν μπαίνω καν στην ουσία της συζήτησης που την θεωρώ και άνευ ουσίας. Η αντιπαράθεση για σοβαρά θέματα σε μια τοπική κοινωνία δεν λύνονται από τον τηλεοπτικό κανιβαλισμό!

http://koukios.wordpress.com/2010/06/04/pulilios/