Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Μουσείο Τέχνης Μεταξιού - Η Μόδα της Γυναικείας Ενδυμασίας


Κρίση κυβέρνησης και ΔΝΤ για το ασφαλιστικό… Λοβέρδος κόντρα Παπακωνσταντίνου;

Του Σωτήρη Κούκιου 

Σύμφωνα με είδηση στο pathfinder.gr μέσω ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εργασίας Αντρέας Λοβέρδος ήρθε σε σύγκρουση με τους διαπραγματευτές του μνημονίου για το ασφαλιστικό. Οι εκτός χώρας ειδικοί ζητάνε ένα ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ουσιαστικά εξισώνοντας όλους στα 65 έτη, την συνταξιοδότηση στα 60 ακόμη και με 40 χρόνια εργασίας και την μείωση της βασικής σύνταξης στο 60% του μισθού. Ο Πρωθυπουργός έχει ορίσει έκτακτη σύσκεψη μεταξύ Λοβέρδου και Παπακωνσταντίνου σήμερα στο Μαξίμου.

Και όλα αυτά να εφαρμοστούν από το 2015 ακόμη και για παλιότερους ασφαλισμένους. Μετά το Ισραήλ ήρθε και η ώρα του ΔΝΤ να μας φτύσει; Γιατί από την άλλη σύμφωνα με αναλυτές χθες και σήμερα θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει πιθανότητες 30% να πιάσει τον στόχο για μείωση του ελείμματος και άρα η δυνατότητα χρηματοδότησης της το 2011 θα είναι πολύ μικρή. Άρα η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι μονόδρομος.
Άραγε τι να πιστέψουμε πια;

http://koukios.wordpress.com/ 

Στη φυλακή της Beer Sheva οι κρατούμενοι

Εξακόσια δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί στη φυλακή της Μπιρ Σέβα ως κρατούμενοι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους από ισραηλινό δικαστήριο. Ανάμεσά τους 31 Ελληνες, τους οποίους και επιχειρεί να επισκεφθεί ο επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ-Αβίβ κ. Κυριάκος Λουκάκης.

Οι ισραηλινές αρχές επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για φυλακισμένους, αλλά για κρατούμενους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών.
Μέχρι στιγμής, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο το νομικό καθεστώς κράτησής τους.
Το Ισραήλ δεν έχει διασαφηνίσει εάν κρατούνται γιατί αρνήθηκαν να αποδεχτούν την απέλασή τους και να υπογράψουν το χαρτί που ζητούν οι ισραηλινές αρχές, ή γιατί οι ίδιοι οι κρατούμενοι έχουν αποφασίσει να κινηθούν νομικά κατά της στρατιωτικής ενέργειας του Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους σε διεθνή ύδατα.
Ο Ελληνας πρέσβης επέδωσε σήμερα ψήφισμα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες ισραηλινές αρχές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών, αφού όπως επισημαίνεται στο διάβημα, η σύλληψή τους έγινε σε διεθνή ύδατα, με αποτέλεσμα να καταρρέει ο ισχυρισμός του Ισραήλ για προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα.
Στο εσωτερικό του Ισραήλ υπάρχει και σήμερα κύμα αντιδράσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Ιεροσόλυμα, και απεργία, την οποία έχουν κηρύξει στο σύνολο των πόλεών τους οι Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής (στο βόρειο Ισραήλ). 

Σουφλί - 7η Γιορτή Μεταξιού


Ανοίγουν οι πόρτες του Αρχοντικού Μπρίκα και εγκαινιάζεται από την Δημοτική αρχή το " Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου " το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα . 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων : 


Πολιτική αυτοκτονία η επίθεση των Ισραηλινών

Πολιτική αυτοκτονία χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί την επίθεση στα πλοία της "ελευθερίας " που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και μάλιστα με επίθεση που έγινε σε διεθνή ύδατα . Σήμερα ,  ¨6 Έλληνες ακτιβιστές έπιστρέφουν στην Αθήνα . 13 Έλληνες δεν υπέγραψαν γιυτό φυλακίστηκαν  και αναμένεται να δικαστούν .

Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ καταδίκασε την αιματηρή επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών μετά από πολύωρες κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες, ζητώντας ακόμη «αξιόπιστη και διαφανής» εξέταση των γεγονότων.

Στο ψήφισμα του το Συμβούλιο ζητά «άμεση, αμερόληπτη, αξιόπιστη, διαφανή» έρευνα για τα γεγονότα, αλλά η διατύπωση είναι μετριασμένη σε σχέση με αυτή που ζητούσε η Τουρκία, οι Παλαιστίνοι και οι αραβικές χώρες.

Επιπλέον το Συμβούλιο ζητά την άμεση απελευθέρωση  των πλοίων και των πολιτών που κρατούνται από τις Αρχές του Ισραήλ.

Το 2010 θα δημοπρατηθεί το τμήμα Αρδάνιο- Μάνδρα του κάθετου άξονα…

Εντός του 2010 αναμένεται να δημοπρατηθεί το τμήμα Αρδάνιο- Μάνδρα, μήκους 38 χιλιομέτρων, του κάθετου άξονα Αρδανίου- Ορμενίου της Εγνατίας Οδού, για το οποίο υπάρχει μελετητική ωριμότητα, και θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της 4ης προγραμματικής περιόδου. Αυτό που απομένει για τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου τμήματος είναι η ολοκλήρωση ορισμένων ακόμη αδειοδοτήσεων και απαλλοτριώσεων. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, το 2010 θα γίνει η δημοπράτηση και έναρξη κατασκευτής του έργου έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η Εγνατία οδός στην Αν. Μακεδονία- Θράκη προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση, στην ευρύτερη περιοχή.

Black sheeps : Live στο Notorious


Επειδή είστε πολλοί που μας έχετε αποδείξει ότι ο μαζοχισμός δεν έχει όρια... 

Τώρα τα Μαύρα Πρόβατα κάνουν Live στο Notoriοus έτσι ώστε να χωρέσετε και σεις και ο μαζοχισμός σας... 

Σας περιμένουμε για να σπάσουμε και αυτό το μαγαζί....

Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 22:00
 
Γουί λαβ γιού ολ..!!!!!!!