Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Πορεία προς τη ζωή χέρι με χέρι από μαθητές της Αλεξανδρούπολης.Με κεντρικό σύνθημα "Όλοι ίσοι, διαφορετικοί" τετρακόσιοι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης και του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν το πρωί πορεία προς τη ζωή "χέρι με χέρι".
Η πορεία έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Αθήνα 2011 με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics κ. Τίμοθι Σράΐβερ-Κένεντι στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 2 Ιουνίου.
Η πορεία των μαθητών, που φορούσαν όλοι καπελάκια των Special Olympics, ξεκίνησε από τη Νομαρχία Έβρου και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης κατέληξε στην πλατεία Φάρου.
Το πρόγραμμα στο Φάρο περιελάμβανε τον όρκο των αθλητών των Special Olympics καθώς και μουσικά και χορευτικά δρώμενα από τους μαθητές με μηνύματα για τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τους αθλητές με διανοητική αναπηρία. "Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα, μέσα από τον όρκο των αθλητών των Special Olympics, "Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος", ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων μας. Μέσα στην αγριότητα της ζωής μας και στα μεγάλα προβλήματα , πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τους την προσφέρουμε"

16η Συνάντηση Νέων Άρδας 2010

Φίλες και Φίλοι του θεσμού της "Συνάντησης Νέων Άρδα»,

Αυτή τη χρονιά, μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στην διαμόρφωση
του μουσικού προγράμματος της 16ης Συνάντησης Νέων Άρδα 2010.

Στείλτε μας τώρα τις προτάσεις σας στο ardas2010@gmail.com
γιατί η Γνώμη σας μετράει…

Πάρτε μια γεύση από τις δικές μας προτάσεις:


 1. Μύρωνας Στρατής

 2. Μέλλισσες

 3. Rous

 4. Professional Sinnerz

 5. Κίτρινα ποδήλατα

 6. Φίλιππος Πλιάτσικας

 7. Σωκράτης Μάλαμας

 8. Μανώλης Φάμελλος

 9. Κοργιαλάς - Ευριδίκη

 10. Δήμος Αναστασιάδης

 11. Ελεονόρα Ζουγανέλη

 12. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

 13. Διονύσης Τσακνής

 14. Nivo - Going Through

 15. Χάρις Αλεξίου

 16. Άλκηστις Πρωτοψάλτη

 17. Δέσποινα Ολυμπίου

 18. Τάμτα

 19. Matiz

 20. Ελευθερία Αβανιτάκη

 21. Ελένη Τσαλιγοπούλου

                                               Με εκτίμηση                                             


    Η Οργανωτική Επιτροπή                     Ο Πρόεδρος της ΔΕΑΒ
της 16ης Συνάντησης Νέων Άρδα              Ανδρέας Σαραντίδης

Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων έτους 2010 ως εξής:

  1) την 1η Ιουνίου 2010 για δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά

   2) την 1η Ιουλίου 2010 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά

    3) την 1η Σεπτεμβρίου 2010 για τους δικαιούχους με ένα παιδί

     Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείο και θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.

     Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 ορίζεται η 31-01-2011.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

Τα βίντεο από την επίθεση των Ισραηλινών
Leader 2007- 2013ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μέσω της προσέγγισης LEADER θα εφαρμοστούν στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης με ολοκληρωμένο και πολυτομεακό χαρακτήρα σε προσδιορισμένες αγροτικές περιοχές μικρότερες της περιφέρειας.

Στόχοι του μέτρου:

Μέσω των παρεμβάσεων του μέτρου επιδιώκεται:


 • η προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο
 • η ενίσχυση της προσπάθειας διαφοροποίησης της οικονομίας της υπαίθρου
 • η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο
 • ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
 • η μείωση των διαφορών και ανισοτήτων μεταξύ των κατοίκων των αγροτικών και αστικών περιοχών
 • η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
 • η δημιουργία θέσεων απασχόλησης (στρατηγική Λισσαβόνας)
 • η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και η διευκόλυνση της πρόσβασης σε αγορές
 • η αξιοποίηση, προστασία και ανάδειξη φυσικών και πολιτιστικών πόρων

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να αιτηθούν επιδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει:


 • Πολύ μικρές επιχειρήσεις (υφιστάμενες, νεοϊδρυόμενες και υπό ίδρυση) ,
 • Φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση),
 • Φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης & Ο.Τ.Α,
 • Ιδιωτικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν υφιστάμενες ή νέες (υπό σύσταση) επιχειρήσεις.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ:

Το ύψος κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να ανέρχεται έως και 600.000€.

Παράταση της δυνατότητας καταβολής χρεών και υποβολής δηλώσεων

Με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 84 του νόμου 3842/2010 "Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις" έχει δοθεί το δικαίωμα για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών με έκπτωση 80% επί των προστίμων και προσαυξήσεων και για την υποβολή αρχικών και συμπληρωματικών δηλώσεων για εισοδήματα έως το 2009 χωρίς την καταβολή πρόσθετου φόρου ή προστίμου. Η προθεσμία καταβολής λήγει σήμερα, 31 Μαΐου 2010.

    Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας το αυξημένο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων, των συλλόγων και των υπηρεσιών, παρατείνει την προθεσμία εφαρμογής των διατάξεων αυτών, τη δυνατότητα καταβολής χρεών και υποβολής δηλώσεων, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010. Σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιου του Υπουργείου Οικονομικών τις προσεχείς μέρες.

Αποτελέσματα ΝΟΔΕ Έβρου και Τ.Ο

ΝΟΔΕ Έβρου ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 2.337

 ΔΗΜ.Τ.Ο. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΥΠΟΛΗΣ : ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΦΕΡΩΝ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΥΧΕΡΟΥ: ΠΡΟΪΚΑΚΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΟΥΦΛΙΟΥ: ΔΕΛΑΦΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ: ΚΑΤΣΑΝΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: ΠΕΤΑΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΒΥΣΣΑΣ: ΜΑΝΔΡΑΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΡΙΓΩΝΟΥ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη "Του Στόλου της Ελευθερίας "

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν τουλάχιστον 2 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

 Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
 

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.


Εξελίξεις του ταξιδιού του "Στόλου της Ελευθερίας"

Ενημέρωση
για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Μεσόγειο όσον αφορά την αποστολή του στόλου «Ελεύθερη Μεσόγειος» που επιχειρεί να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.

Τα πλοία βρίσκονται σε διεθνή ύδατα. Οι σιωνιστές του Ισραήλ έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν στους 700 ακτιβιστές από 40 χώρες να φθάσουν στην Παλαιστίνη και να παραδώσουν τους 10.000 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια.
Πριν λίγο, και ενώ η αποστολή ήταν στα διεθνή ύδατα οι πειρατές της Μεσογείου άρχισαν να υλοποιούν τις απειλές τους. Συγκεκριμένα:

23:00 Τρία πολεμικά σκάφη του Ισραήλ προσέγγισαν τον Στόλο της Ελευθερίας. Καλούν στον ασύρματο το τουρκικό σκάφος Mavi Marmara. Νεότερα σε λίγο. Μην τηλεφρωνείτε στα σκάφη. Χρειάζονται τα δορυφορικά ελεύθερα.

23:08 Διασταύρωση πληροφοριών από τουρκικό σκάφος. Τα ισραηλινά πολεμικά είναι τρία. Κάνουν αναγνώριση στο Mavi Marmara. Το πλήρωμα κάλεσε τους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια. Η επίθεση ουσιαστικά έχει αρχίσει.

23:25 Η επιθετική εμφάνιση των Σιωνιστών γίνεται 120 περίπου μίλια από τη Γάζα. Αυτή τη φορά ανέβηκαν πιο βόρεια. Κάνουν έλεγχο σε σκάφη σε διεθνή χωρικά ύδατα. Συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι της Μεσογείου. Βομβαρδίστε με τηλεφωνήματα τα ελληνικά ΜΜΕ.

Περικυκλώθηκαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό τα πλοία του Free Gaza

Ο στόλος των 6 πλοιαρίων συνεχίζει την πορεία του παρά την περικύκλωση του από πολεμικά του ισραηλινού ναυτικού που ζητούν από την αποστολή Free Gaza να αλλάξει πορεία. Για την περίπτωση που θα δεχθούν επίθεση, οι επιβάτες έχουν φορέσει σωσσίβια , όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που στέλνει η αρχισυντάκτρια του Tvxs Κατερίνα Κιτίδη. Τα 6 πλοία έχουν επίσης σχηματίσει στενό σχηματισμό, ενώ μέλη της αποστολής παρακολουθούν περιμετρικά με φώτα για την περίπτωση επέμβασης ειδικών δυνάμεων με φουσκωτά.
Προηγουμένως, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού είχαν πλησιάσει ξεχωριστά το καθένα από τα 6 πλοία, απειλώντας ότι "είχαν δικαίωμα να αποβιβαστούν" στα πλοία και ζητώντας τους να αλλάξουν πορεία. Τα 6 πλοία αρνήθηκαν να υπακούσουν συνεχίζοντας κανονικά το δρομολόγιο τους με σταθερή ταχύτητα.Αξίζει να σημειωθεί ότι η περικύκλωση των πλοίων της ανθρωπιστικής σημειώνεται στα διεθνή ύδατα, 70 περίπου μίλια από τα χωρικά ύδατα του Ισράηλ.
Το Αλ-τζαζίρα μεταδίδει ότι εκατοντάδες παλαιστίνιοι έχουν κατέβει στο λιμάνι της Γάζας, ανεμίζοντας τεράστιες σημαίες. Χιλιάδες Τούρκοι διαδηλώνουν αυτή την ώρα(1.30 ώρα Ελλάδος) έξω από το ισραηλινό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται για αύριο σε Λονδίνο, Βαρκελώνη.

http://tvxs.gr