Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Ο Σ. Σταυράκογλου ο νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ Έβρου

Τον Σταύρο Σταυράκογλου ανέδειξε νικητή η κάλπη των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Έβρου. Ο κ. Σταυράκογλου συγκέντρωσε την προτίμηση των 2.291 ψηφοφόρων σε αντίθεση με τον συνυποψήφιο του Βαγγέλη Ρούφο που πήρε 1630 ψήφους.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης  νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Ουζουνίδης 684 ψήφους, έναντι 470 του Δ. Νάστα, 262 του Δ. Μερκούρη και 163 της Χ. Λουπασάκη. 

Στην Τοπική Οργάνωση Σουφλίου νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτριος Δελαφέτης με 87 ψήφους έναντι του Χρήστου Μουστακίδη που έλαβε μόλις 36 ψήφους . 

Γεγονός είναι ότι η συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα ήταν σχετικά μικρή αν και η Ν.Δ δηλώνει ικανοποιημένη .


Θράκηνετ- Souflievros

Χωρίς Τίτλο !http://unafatsa.blogspot.com/

Πρόταση : Βιβλίο

ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΕΡΩΣ 
Συγγραφέας : Δημήτρης Καραβασίλης 
Εκδόσεις : ΑΡΜΟΣ
 
Έρωτας θα πει δόσιμο. 
Κι εμείς Μικρασία μου σου δώσαμε την ψυχή μας. 
Μας αγάπησες άραγε κι εσύ τόσο; Μας σκέφτηκες καθόλου; Μας περιμένεις ακόμη; Καθόμαστε τώρα εδώ, και αυτό το δειλινό μέσα στις μικρές αυλές μας κι η μνήμη σου γεμίζει με άρωμα νυχτολούλουδου το βραδάκι μας. 
Ακόμη είμαστε πρόσφυγες. Κι αν ξαναγίνηκε το βιος μας, κι αν τα παιδιά μας δεν γνώρισαν τον μεγάλο έρωτα του γονιού τους, στο βάθος της καρδιάς μας, ένα έτοιμο σεντούκι περιμένει, γεμάτο με τον Έρωτά μας, για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Ο μπάρμπα-Κωνσταντής, ο Στάμος, η κυρά Μαρίκα και οι άλλοι τρέμουν, μήπως τα παιδιά τους δεν νιώσουν τίποτα από τον έρωτά σου. Και τα μαζεύουν και τους λένε… και τους λένε… μέχρι να αποκάμουν τα στόματα και τα μάτια να δακρύσουν.
Κι όταν τελειώσουν τα λόγια, αρχίζουν και γεμίζουν λευκές σελίδες, σαν κι αυτού του βιβλίου, που ξεκίνησε από απλό χαρτί και πόθησε να γίνει καράβι του νόστου, με επιβάτες κάποιους που έκαναν τη νοσταλγία τους γιορτή και τον έρωτά τους τραγούδι και καμιά φορά παραμύθι.

http://www.dkaravasilis.gr/

Λαογραφικό Μουσείο " Τα Γνάφαλα " - Πρόσκληση Συμμετοχής


Περί βουλευτικής Ασυλίας

ο Πρόεδρος της Βουλής για τον (νέο) Κανονισμό της Βουλής …
θα προβλέπει ότι θα διερευνάται εάν η δίωξη του Βουλευτή συνδέεται με την πολιτική του δράση και σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή σε κάθε άλλη περίπτωση, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα εισηγείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν συγχύσεις και να μην υπάρχει και η δυνατότητα άσκησης κριτικής ότι οι Βουλευτές προστατεύονται, γενικώς λόγω του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας

Ό,τι δεν έχει να κάνει με την καθ’ αυτό άσκηση, επαναλαμβάνω, του λειτουργήματος και την πολιτική δράση του Βουλευτή. Ο,τιδήποτε άλλο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως αντιμετωπίζονται και οι Έλληνες πολίτες σε αυτήν την χώρα, ενώπιον της δικαιοσύνης

www.221.gr

Πεταλωτής για κλωστοϋφαντουργία Ροδόπης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, μαζί με την Υπουργό Οικονομίας, κα. Λ. Κατσέλη.

     Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γιώργος Πεταλωτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Βρισκόμαστε σήμερα στο χώρο των κλωστηρίων, ένα χώρο που κατακλύζεται από εργαζόμενους- ανέργους. Όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστοί οι αγώνες των εκατοντάδων εργαζομένων. Όλοι γνωρίζαμε τι συνέβαινε, γνωρίζαμε τι σήμαινε να υπάρχει μια επιχειρηματικότητα η οποία είναι επιδοτούμενη και ουσιαστικά να είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο όπου έπεφταν οι επιδοτήσεις του ελληνικού κράτους.

     Γνωρίζουμε όλοι μας ως πολίτες της Ροδόπης, όπως οι πολίτες της Νάουσας και της Βοιωτίας, ότι οι αγώνες των εργαζομένων έγιναν κατά το παρελθόν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλές πλευρές και φτάσαμε στο σημείο να δίνονται χρήματα και εγγυήσεις χωρίς να υπάρχει επιχειρηματικό σχέδιο. Είναι αλήθεια ότι η αντιμετώπιση της πολιτείας δεν ήταν η καλύτερη ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για το δημόσιο χρήμα.

      Αυτή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η αρμόδια Υπουργός, κα. Λούκα Κατσελη, κατέβαλε μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε σήμερα μια βιώσιμη λύση, να επαναλειτουργήσει δηλαδή αυτή η επιχείρηση με ένα εξαιρετικό δυναμικό, με υπαλλήλους, τεχνικούς, διευθυντές οι οποίοι κατέχουν την τεχνογνωσία αλλά και με άρτια εξοπλισμένα μηχανήματα.

    Η ωριμότητα των εργαζομένων είναι γνωστή. Ήθελαν να υπάρχει μια λύση και ακριβώς αυτό συνέβη. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την περιοχή μας.

    Η δουλειά αρχίζει άμεσα γιατί η βιωσιμότητα της επιχείρησης δεν είναι μόνο θέμα κρατικής ενίσχυσης, ούτε είναι ένας δημόσιος οργανισμός. Με συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο αλλά και έλεγχο πρέπει να εργαστούν όλοι προκειμένου να μπορέσει να αναστηθεί η παραγωγική διαδικασία και η ίδια η επιχείρηση¨.

Ο Γιαννης Μαγκριώτης στην Αλεξανδρούπολη

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε χθες  Σάββατο 29 Μαΐου την Αλεξανδρούπολη και είχε συνεργασία με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς του νομού Έβρου.

    Συγκεκριμένα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιώργο Αλεξανδρή καθώς και με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Έβρου, ενώ επισκέφθηκε και το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης,

    Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού, την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα, το Νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη και το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιώργο Αλεξανδρή.

    Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαγκριώτης, μεταξύ άλλων τόνισε:

    «Βρίσκομαι σήμερα στον Έβρο συνεχίζοντας την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στην Θράκη από χθες το πρωί.

    Ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου χθες στην Κομοτηνή σε μια πολύωρη σύσκεψη με τους εκπροσώπους φορέων του νομού Ροδόπης μίλησε για την αναπτυξιακή ταυτότητα της Θράκης και καθόρισε τις κυβερνητικές προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής επισκέφτηκα σήμερα την Αλεξανδρούπολη εξειδικεύοντας τις επιλογές της κυβέρνησης για το Νομό Έβρου.

    Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο, τους συναδέλφους βουλευτές του νομού Έβρου, τόσο του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Ρενταρή - Τέντε και Ελένη Τσιαούση, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, Αλέκο Δερμεντζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Θεοδώρα Κόκλα, το Νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη και το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλεξανδρή για την ουσιαστική συνεργασία που είχαμε για τη διαμόρφωση των επιλογών και των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

    Η Θράκη, όπως τόνισε και χθες στην Κομοτηνή ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, είναι στις απόλυτες προτεραιότητες των επιλογών μας.

    Τα πρώτα χιλιόμετρα του οριζόντιου άξονα της Εγνατίας το 2000 παραδόθηκαν σε χρήση στη Θράκη και τότε σχεδιάστηκαν οι 4 κάθετοι άξονες της Εγνατίας προς τη Βουλγαρία: «Δράμα - Εξοχή», «Ξάνθη - Εχίνος», «Κομοτηνή - Νυμφαία», «Αρδάνιο - Ορμένιο». Οι κάθετοι αυτοί άξονες καλύπτουν και τους 5 νομούς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Ο κάθετος άξονας «Κομοτηνή - Νυμφαία», παρότι έχει αποκλίνει από τον αρχικό σχεδιασμό, έχει διασφαλισμένους πόρους από το ΕΣΠΑ και θα προσπαθήσουμε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2011.

    Ο μεγάλος κάθετος άξονας στο νομό Έβρου, «Αρδάνιο - Ορμένιο», στο βόρειο τμήμα του έχει κατασκευαστεί, στο τμήμα «Μάνδρας - Ψαθάδες» κατασκευάζετε και στο νότιο τμήμα του, μήκους 38 χλμ. από το Αρδάνιο μέχρι τη Μάνδρα έχει ωριμάσει μελετητικά από την Εγνατία Α.Ε. και θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 80εκ. ευρώ από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέχρι το τέλος του 2010.

    Εδώ θα ήθελα για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω την κ. Θεοδώρα Κόκλα για την ουσιαστική συνεργασία της.

    Οι άλλοι δύο κάθετοι άξονες «Ξάνθη - Εχίνος - Ελληνο-Βουλγαρικά Σύνορα» και «Δράμα - Εξοχή» αυτή την περίοδο μελετώνται για να είναι έτοιμη η δημοπράτηση τους πολύ σύντομα.

    Ο Περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει ξεχωριστή σημασία για τη λειτουργικότητα της πόλης, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, την οδική ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής, αφού θα συνδέει την Εγνατία με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είναι επίσης ζωτικής σημασίας επιλογή.

    Ο σχεδιασμός μας είναι, επειδή δεν υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση του, να χρηματοδοτηθεί από ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα που έχουμε διαμορφώσει στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

    Πιστεύω, πως με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, που είναι αρκετά υψηλού κόστους, το έργο θα μπορέσει σύντομα να δημοπρατηθεί, μέχρι το τέλος του 2010 ή τις αρχές του 2011.

    Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν είναι απλώς ένα τοπικό λιμάνι είναι ένα λιμάνι ευρύτερης γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής σημασίας, για αυτό και θα διασφαλίσουμε τους πόρους για τη χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων υποδομών. Προέχει όμως να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακή συνεργασία μεταξύ διοίκησης και αναδόχου τα προηγούμενα χρόνια.

    Το έργο είναι παγιδευμένο και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στα πλαίσια της νομιμότητας πολύ γρήγορα.

    Οι τρεις αυτές βασικές επιλογές για το νομό Έβρου, η ολοκλήρωση των έργων που περιλαμβάνονται στο MASTER PLAN του λιμανιού, ο Περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης, που συνδέει την Εγνατία με το λιμάνι και η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας από το Αδράνιο έως το Ορμένιο, αποτελούν τις ανελαστικές επιλογές μας.

    Η ολοκλήρωση τους σε εύλογο χρόνο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, ακόμα περισσότερο όμως θα καταστήσει το νομό ζώνη ευρύτερων οικονομικών συνεργασιών».

Eurovision 2010


Έληξε και η φετινή Eurovision με πρώτη και νικήτρια χώρα τη Γερμανία

 

H Ελλάδα με τον Γιώργο Αλκαίο και το "ΟΠΑ " στην 8η Θέση