Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας στην Αλεξανδρούπολη.

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, μετά την επιτυχία των δύο συναυλιών τους τον περασμένο Μάρτιο στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα, δίνουν συναυλία στην Αλεξανδρούπολη.


Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, 10 χρόνια μετά από την τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία τους το 2001, επανασυνδέονται μουσικά και περιοδεύουν ξανά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - Στάδιο "Κοσμάς Φώτης" - Σάββατο 31 Ιουλίου

Τα παράπονα στο/στη Δήμαρχο !

Αφορμή για αυτή τη δημοσίευση είναι τα mail αλλά και όσα μας λένε όταν μας συναντάνε έξω κάποιοι αναγνώστες . Συγκεκριμένα παραπονιούνται επειδή από το blog δεν υπάρχει συχνή ενημέρωση για τον Δήμο Σουφλίου . Ακόμα πιο συγκεκριμένα , για τα δημοτικά συμβούλια και πότε αυτά πραγματώνονται , για τις εκδηλώσεις ή δραστηριότητες του Δήμου μας , για ανακοινώσεις που αφορούν τον πολίτη σε σχέση με άλλες υπηρεσίες , παροχές προγράμματα  κτλ . Κρατούσαμε αμυντική θέση/στάση αλλά όμως η αλήθεια είναι η εξής : Από την πρώτη στιγμή που το Blog βγήκε στον αέρα , επικοινωνήσαμε με τη γραμματεία του Δήμου . Μιλήσαμε μαζί τους και τηλεφωνικά αλλά και τους ενημερώσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάποιοι μέσα από το Δήμο μας διαβάζουν . Το μόνο mail που δεχτήκαμε ποτέ , είναι εκείνο που αφορούσε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων , που φυσικά με χαρά φιλοξενήσαμε . Χαρά μας θα ήταν να φιλοξενούμε αν όχι καθημερινά , γιατί ίσως να μην υπάρχει κάθε μέρα κάτι νέο , αλλά πολύ συχνά , τα νέα του Δήμου μας για να ενημερώνουμε τους φίλους του διαδικτύου . Με κόπο , μαθαίνουμε ότι μαθαίνουμε για το σπίτι μας και φυσικά το φιλοξενούμε και το δημοσιεύουμε αμέσως . Σχεδόν από όλο το νομό και από αρκετούς Δήμους έχουμε ενημέρωση με δελτία τύπου , αλλά δεν μας αφορούν πάντα , όπως και από πολλά μέρη της Ελλάδας .
Αλλά τα έχουμε ! που είναι και η ουσία
Δεν λέμε καλά  τα μεγάφωνα ,αν και  γραφικά , αλλά είναι απαραίτητα για τις μεγάλες ηλικίες , για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους οικισμούς κτλ .
Όμως η κοινωνία η τεχνολογία έχει πάει αλλού , η ενημέρωση προχώρησε . Δεν είμαστε ούτε αρθρογράφοι ούτε  δημοσιογράφοι αλλά πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε καλύπτει μια έλλειψη του τόπου . Δεν το είχαμε σκοπό , ειλικρινά προέκυψε .
Ήταν τυχαίο αλλά ωραίο και αυτό το δείχνει και η επισκεψιμότητα που μέρα με τη μέρα αυξάνει , το εισπράττουμε απο πολλά mail , μας το λένε από κοντά .

Εμείς είμαστε εδώ !

Eσείς ;

Ένα Καράβι για τη Γάζα: Δελτίο Τύπου

Από το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος»

Διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου, 29/5/2010, 13:00

Ο ρόλος της κυπριακής κυβέρνησης

Η κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε σε ευρωπαίους βουλευτές - μεταξύ των οποίων 2
Έλληνες-, σε ευρωβουλευτές -1 Κύπριος-, σε δημοσιογράφους, σε
πανεπιστημιακούς και σε άλλους πολίτες να αποπλεύσουν, με ιδιωτικά μέσα, από
κυπριακό λιμάνι προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή ου Freedom Flotilla
(Στόλος της Ελευθερίας). Η στάση αυτή της κυπριακής κυβέρνησης τραυμάτισε τη
διεθνή αποστολή, ειδικότερα το ελληνικό και το κυπριακό τμήμα της, στερώντας
την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν.
Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως
πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να
αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης προς κάθε νόμιμο προορισμό της επιλογής
τους.

Η στάση αυτή θυμίζει άλλα καθεστώτα, άλλων εποχών, και ήδη προκαλεί την
αντίδραση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Πέρα από το τραύμα που επέφερε στην
αποστολή το ισραηλινής επιταγής σχέδιο που εκτυλίχθηκε τις μέρες αυτές στην
Κύπρο, ένα μείζον για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της κυπριακής υπόθεσης και
του κυπριακού λαού ζήτημα έχει δημιουργηθεί. Τριών χιλιάδων χρόνων ιστορία
στην ανατολική Μεσόγειο που διαμόρφωσαν ισχυρότατους δεσμούς φιλίας και
εμπιστοσύνης με τους γειτονικούς αραβικούς λαούς, και ειδικότερα με τον υπό
καθεστώς κατοχής αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό, κοινή κληρονομιά
αντικατοχικών αγώνων για την ελευθερία, απεμπολήθηκαν, αποκόπτοντας έτσι την
Κύπρο από τους στρατηγικούς της συμμάχους. Η γεωπολιτική και διπλωματική
αποδυνάμωση της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς προβάλλει ως κίνδυνος που
μπορεϊ να εκδηλωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τρόπο που να βλάψει
ανεπανόρθωτα την κυπριακή υπόθεση.

Η πειθήνια -από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης- εφαρμογή μέρους του ισραηλινού
σχεδίου αποτροπής της αποστολής, αποτελεί αυτοχειρία για την Κύπρο καθώς
υποχρέωσε πολλούς ευρωπαίους βουλευτές, απογοητευμένους και αιφνιδιασμένους
από τη στάση της, να περάσουν στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της, ώστε να
μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από την Αμμόχωστο και να φτάσουν στα διεθνή
ύδατα, ώστε από εκεί να μπορέσουν να συναντήσουν τα άλλα πλοία της αποστολής.
Φίλοι της παλαιστινιακής υπόθεσης κινδυνεύουν τώρα να πάψουν να είναι και
φίλοι της κυπριακής υπόθεσης.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη στάση αυτή
της κυπριακής κυβέρνησης για την εκτός κάθε νομικού πλαισίου απόφασή της να
πλήξει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αποστολή αλληλεγγύης και παράδοσης
ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Γάζας, εκχωρώντας ουσιαστικά τα χωρικά της
ύδατα στο Ισραήλ.

Ο Στέλιος Κούλογλου μιλάει για την «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου»


Στην Κομοτηνή «χτύπησε» το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου ο «Οικονομικός Δολοφονός», όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή του βραβευμένου δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου».
Το έργο, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την οικονομική κρίση και όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζον Πέρκινς, που από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως είχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστό, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου, στην οποία βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου.
Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Στέλιος Κούλογλου μιλάει μπροστά στην κάμερα της Piazza Web TV για τον «οικονομικό δολοφόνο» και για το πόσο σχέση έχει η ιστορία με την Ελληνική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα...


http://piazzadelpopolo.blogspot.com 

Και όμως ελεύθερος ο Κορκονέας, ο άνθρωπος που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο…

 Του Σωτήρη Κούκιου

Όπως είχε προβλεφθεί εδώ και καιρό, οι 2 κατηγορούμενοι για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κορκονέας και Σαραλιώτης (ειδικοί φρουροί), σύντομα θα περάσουν την έξοδο των φυλακών, λόγω της ανικανότητας μιας “δικαιοσύνης” που δεν κατάφερε σε 18 μήνες να δικάσει τον πιο “διάσημο” κατηγορούμενό της.

Και αλήθεια τι θα σκεφτεί ο κάθε άλλος αστυνομικός που θα σηκώσει και αυτός περίστροφο; Ότι φυσικά θα προσλάβει τον Κούγια και δεν θα δικαστεί ποτέ…. Έχω κάνει μια συλλογή αποφάσεων, που αθωώνουν αστυνομικούς, ειδικά στον δεύτερο βαθμό. Και έχω την αίσθηση ότι και σε αυτή την δίκη, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας, δεν θέλει αυτό το κράτος να πάρει την απόφαση. Την οποιαδήποτε απόφαση! Είναι σαν να περίμενε να ξεχαστεί η ιστορία, να αποστασιοποιηθεί το “κοινό αίσθημα”, ώστε να πέσει μια πιο ελαφριά ποινή και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι;
Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος που να “κατόρθωνε” να περάσει το 18μηνο(ανώτατο συνταγματικό όριο προφυλάκισης)  σε τέτοια πολύκροτη υπόθεση. Και σίγουρα ο πολίτης δεν θα πρέπει να αισθάνεται ούτε ασφαλής, ούτε να έχει εμπιστοσύνη σε μια δικαιοσύνη που δεν μπορεί να πετύχει το αυτονόητο :Να λειτουργήσει σύννομα και “τυφλά”, όπως το αγαλματάκι της Θέμιδας.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω κύριε Καστανίδη, αν μετά από αυτό θεωρείται πετυχημένη την θητεία σας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. ‘Η αυτή την αποφυλάκιση την θεωρείται μια ασήμαντη λεπτομέρεια;
Εξοργίζομαι με την αδιαφορία του πολιτικού συστήματος να αποκτήσει έστω και προσχηματικά την έξωθεν καλή μαρτυρία. Και να δείξει την ελάχιστη επάρκεια ικανοποίησης του λαϊκού αισθήματος.

Προμήνυμα οι βάτραχοι ; - Σεισμός 4,6 ρίχτερ στην Τουρκία


Είναι προμήνυμα σεισμού τα βατράχια στην Εγνατία;


Μία μέρα μετά την ξαφνική «εξόρμηση» εκατομμυρίων βατράχων στην Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να προκληθούν τροχαία ατυχήματα, ο τουρκικός Τύπος βοά ότι πρόκειται για «οιωνό» μεγάλου σεισμού σε Τουρκία και Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες Hurriyet και Milliet αναφέρουν στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων ότι, εντός 24 ωρών, θα σημειωθεί μεγάλη σεισμική δόνηση στις δύο γειτονικές χώρες, καθώς συνδυάζουν την αναπάντεχη και μαζική μετατόπιση πληθυσμού βατράχων με ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Όπως σημειώνουν, τόσο πριν από τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα το 2008 όσο και πριν από αυτό στην Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας, είχε παρατηρηθεί ότι μιλιούνια βατράχια είχαν ξεχυθεί στους δρόμους.

Όπως, δηλαδή, συνέβη χθες, Τετάρτη, όταν εκατομμύρια αμφίβια βγήκαν από τη λεκάνη της νεκρής λίμνης Κορώνειας και κατέκλυσαν το οδόστρωμα στην Εγνατία Οδό.

Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται, επίσης, σε έκθεση Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι συσχετίζουν τα δύο αυτά φαινόμενα- την εμφάνιση βατράχων πριν από έντονη σεισμική δραστηριότητα- ενώ κάποιοι σεισμολόγοι ισχυρίζονται ότι εντός 24ώρου επίκειται μεγάλος σεισμός.

Σήμερα :
Σεισμός μεγέθους 4.6 ρίχτερ στην Τουρκία ταρακούνησε μέχρι και το Διδυμότειχο επειδή ήταν επιφανειακός και πολύ κοντά στην περιοχή όπως και στο Σουφλί.

Παροχές κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΕΕ

Με τη χορήγηση 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού, από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ξεκίνησαν τα προγράμματα για τους δικαιούχους. Σε αρκετές περιπτώσεις σχηματίστηκαν ουρές, ενώ ο ΟΕΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα δελτία είναι ονομαστικά και οι δικαιούχοι μπορούν να τα προμηθευτούν και άλλες ημέρες.
Τα 550.000 δελτία θα δοθούν σε εκείνους που ήταν μέσα στα εισοδηματικά όρια που είχαν τεθεί στις αρχές του έτους.

Για την παραλαβή του δελτίου οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους
  • αστυνομική ταυτότητα
  • θεωρημένο βιβλιάριο ασθενείας
  • πρωτότυπο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του 2009

Τι έγινε με την καθαριότητα στο Δέλτα;

Από το Δέλτα του Έβρου απαντάνε για την πρόσκληση / έκκληση  που είχαν κάνει στον κόσμο για να βοηθήσουμε όλοι στην καθαριότητα του χώρου . 


...ρωτούν πολλοί φίλοι, από μακρυά οι περισσότεροι.
Νοιάζονται άνθρωποι απ΄την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και απ΄το εξωτερικό...
Οι ντόπιοι δεν φάνηκαν να νοιάζονται! Ας είναι...
Δεν θέλω να πω άλλα. Είμαι πικραμένος και είμαι οργισμένος με την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Απο το blog του ΔΕΛΤΑ