Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Απο την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και Υπουργών στην Κομοτηνή«Καλλικράτης» ψηφίστηκε και επί των άρθρων

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση του «Καλλικράτη» και ψηφίστηκε και επί των άρθρων. Ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καλέσει σε συζήτηση για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών εντός του Ιουνίου.
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της (όπως ψηφίστηκε και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο και ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών), ενώ κατέστησε σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Ακόμα,
«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», απάντησε εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Χρήστος Ζώης αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%. «Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα, ή ψαρεύετε σε θολά νερά για να δείτε αντιδράσεις χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές», είπε ο κ. Ζώης.

Δέσμευση περιουσίας Μαντέλη

Δέσμευση της περιουσίας Μαντέλη έως το ποσό που δήλωσε ότι πήρε από τη Ζίμενς, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή των Οικονομικών  των Κομμάτων, πριν από λίγο.
Επίσης, αποφάσισε το άνοιγμα και έλεγχο όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και των οικείων του, μετά την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.
   Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, με βάση την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
   Η κατηγορία είχε ασκηθεί στην ΙΝREM για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens από τον Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.
  Έτσι, σε όσες περιπτώσεις έχουν κριθεί απο την ανάκριση έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες.

Ο ίδιος δηλώνει : "Είμαι στην Ελλάδα και θα παραμείνω στην Ελλάδα για να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις στις αρχές" ανέφερε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. "Μίλησα με ειλικρίνεια στην Εξεταστική Επιτροπή. Είμαι έτοιμος να δώσω εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη", δήλωσε ο κ. Μαντέλης.

Εξελίξεις στην Ν.Δ - Νέες διαγραφές

Νέες εξελίξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας . Η επανάσταση  των συμμάχων της Ντόρας ξεκίνησε .

Είχαμε χθες τη μαζική παραίτηση των 400 στα Χανιά και σήμερα ακολούθησαν και άλλες σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Χώρας .

Παράλληλα έρχεται και ξεκαθάρισμα σε στελέχη από τον Αντώνη Σαμαρά που οι επόμενες κινήσεις του θέλουν , να διαγράφονται οι κύριοι Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος  .
Η διαγραφή των δύο κυρίων αναμένεται σήμερα ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα .

Νέο λογισμικό - «σύμμαχος» της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, απένειμαν ειδικές πιστοποιήσεις σε δεκαοκτώ (18) Αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Οι πιστοποιήσεις αυτές απονεμήθηκαν μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών στην ψηφιακή διερεύνηση της παιδικής πορνογραφίας, που διακινείται μέσω του διαδικτύου (internet). Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

Ειδικότερα οι ανωτέρω Αστυνομικοί πιστοποιήθηκαν στη χρήση ειδικού λογισμικού που εντοπίζει και παράλληλα ταυτοποιεί, σε πραγματικό χρόνο (real time), τα ηλεκτρονικά ίχνη όλων των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας ανά χώρα.

Έντονη κινητικότητα στη Βουλή Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το 50% + 1;Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και φήμες (;) το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία και οι εκλογές του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν με το 42% και όχι με το 50% + 1 για λόγους οικονομίας...
Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση, το έγκυρο πόρταλ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3026

O Γιάννης Μαγκριώτης αύριο στην Αλεξανδρούπολη

«Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, θα επισκεφθεί το Σάββατο 29 Μαΐου την Αλεξανδρούπολη όπου θα έχει συνεργασία με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς του νομού Έβρου.
Το πρόγραμμα του Υφυπουργού έχει ως εξής:
Στις 9.30 θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιώργο Αλεξανδρή.
Στις 10.30 θα επισκεφθεί το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στις 11.30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Έβρου.
Στις 12.00 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού, την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα και το Νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη.
Στις 13.30 θα δώσει Συνέντευξη Τύπου.»
Η σύσκεψη, καθώς και η συνέντευξη τύπου, θα πραγματοποιηθούν στο Γραφείο του Νομάρχη Έβρου.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή .


Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου  επισκέφτηκε  το Κέντρο Εκπαίδευσης , Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία της Κομοτηνής .
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου με την
Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης . Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...κατά την ομιλία του στη σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή.

Όλοι έχουμε ευθύνη για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές, παρατήρησε ο Πρωθυπουργός.

«Ήταν αποδεκτή από την κοινωνία η φοροδιαφυγή, ήταν αποδεκτό ο γιατρός να παίρνει φακελάκι ή προμήθεια από φαρμακοβιομηχανίες. Αυτά είναι που πληρώνουμε σήμερα», ανέφερε ενδεικτικά και χαρακτήρισε δικαιολογημένη την οργή των πολιτών για την ατιμωρησία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν θα μας πάνε πουθενά». Η οργή και η διαμαρτυρία πρέπει να γίνουν δύναμη λύτρωσης από το παρελθόν, δύναμη αλλαγής θεσμών και νοοτροπιών, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα, είναι φάση ευνομίας απόδοσης δικαιοσύνης της ανάπλασης του κοινωνικού κράτους.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τα προβλήματα διαφθοράς έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα και επέλεξε τη σιωπή και τη συγκάλυψη, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.
Στο Όσλο με το Γιώργο Αλκαίο : eurovision 2010

Από τον φίλο και ανταποκριτή μας στο Όσλο Χρήστο Βενετίδη , που μας στέλνει το θετικό κλίμα που επικρατεί και φυσικά φωτογραφικό υλικό με τον Γιώργο Αλκαίο και το πανέμορφο Όσλο .

Δηλώσεις του Νομάρχη Έβρου για τη συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη για τον κόμβο του νοσοκομείουΔηλώσεις για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στην Αθήνα με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη έκανε χτες ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Ρενταρή, Τσιαούση, Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Αλεξανδρης, ο κ. Παναγιώτης Τσέτουρας ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, και εκπρόσωποι από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.
Ο κ. Ζαμπουνίδης είπε συγκεκριμένα "Συζητήσαμε για το τι γίνεται αυτήν την ώρα στη διεθνή σκακιέρα. Φαίνεται ότι πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον αγωγό πετρελαίου, άρα για τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Προφανώς έγινε ανακατανομή μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και φαίνεται ότι εμείς μένουμε απ' έξω. Η άποψη η δικιά μου είναι ότι ο αγωγός μάλλον πάει πίσω, με κίνδυνο να μη γίνει ποτέ. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το έργο. Θέλει να καταθέσει το σχέδιο νόμου για να χαρακτηρίσει το έργο εθνικής σημασίας. Οι παρατηρήσεις που έγιναν από τους φορείς είναι στα χέρια του Υπουργείου και ήδη έχουν γίνει δεκτές. Εμείς, βεβαίως, θέσαμε το θέμα ότι πρέπει μαζί με τις περιβαλλοντικές μελέτες, με τη μελέτη χωροθέτησης να χαρακτηριστεί το έργο ως εθνικής σημασίας.
Όταν έλθει το σχέδιο νόμου προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα μετέχουμε κι εμείς ως Επιτροπή Νομού Έβρου για το έργο "Αγωγός Πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη". Μάλιστα θα ζητήσω να συμμετέχει εκπρόσωπος από τους Οικολόγους, αλλά και από την Επιτροπή κατά του αγωγού.
Θέλω να τονίσω ότι σε αυτή τη φάση παγώνουμε τη σύμβαση που έχουμε με το Πανεπιστήμιο, ώστε να μην υπάρξουν δαπάνες. Το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να επιστρέψει όλα τα χρήματα. Όποιες δαπάνες έχουν γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά του Πανεπιστημίου θα καλυφθούν από αυτό. Δεν λύεται η σύμβασή μας με το Πανεπιστήμιο. Η συνεργασία θα συνεχιστεί. Κρατάμε, επίσης, τα γραφεία τα οποία νοικιάσαμε για την Επιτροπή Φορέων Νομού Έβρου, κι αυτά μέχρι το τέλος του χρόνου για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση."
Αναφορικά με το πάγιο αίτημα των κατοίκων του νομού για διάνοιξη κόμβου προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε "Με επιστολή μου προς την εταιρεία "Εγνατία Οδός Α.Ε.", επανερχόμαστε και ζητάμε να ανοίξει δίοδος από την Εγνατία για το νοσοκομείο. Είναι αίτημα όλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που έχει εκφραστεί επανειλημμένα. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος από τη Διοίκηση της Εγνατίας."

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά κανόνια πέφτουν...

Στον αέρα βρίσκονται δεκάδες επενδύσεις ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο και στα όρια της χρεοκοπίας δεκάδες επιχειρηματίες που θέλησαν να επενδύσουν, αλλά έπεσαν θύματα κατασκευαστικής εταιρίας και μάλιστα με μία μέθοδο που μπορεί να αγγίζει τα όρια της απάτης.
Η κατασκευαστική ουσιαστικά έχει χτυπήσει «κανόνι» αφού πρώτα προεξόφλησε δεκάδες επιταγές από επενδυτές χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο.
Πρόκειται για την εταιρία Polygons που έχει έδρα στα Γιάννινα και τα τελευταία τρία χρόνια βρέθηκε να μονοπωλεί τον κατασκευαστικό χώρο της Ηπείρου.
Κυρίως αναλάμβανε επενδύσεις που ήταν ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο και σήμερα έχει αφήσει στην κυριολεξία στα κρύα του λουτρού πάνω από είκοσι επενδυτές στο Νομό Ιωαννίνων.
Είχε αναλάβει να παραδώσει τις επιχειρήσεις τους με το κλειδί στο χέρι, όμως εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι της εταιρίας είναι ουσιαστικά εξαφανισμένοι και φυσικά δεν απαντούν στις επίμονες αναζητήσεις των πελατών τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν πρόκειται απλά για ένα «κανόνι» που σκάει στην αγορά λόγω και της οικονομικής κρίσης.
Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη και φαίνεται ότι σε αυτή εμπλέκονται στελέχη τραπεζών αλλά και υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένα με τους απαραίτητους ελέγχους.


ΚΕΝΤΡΙ
: Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, πηγαίνετε εδώ.
Πάντως τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν ιδιαίτερα στην Ήπειρο και όλο και περισσότερους ακούω να σκέφτονται να δοκιμάσουν την τύχη τους αλλού.
Άλλωστε οι Ηπειρώτες δεν είναι άμαθοι από ξενιτεμούς. Προβλέπω να ξαναρχίσει να πέφτει κλάμα στα πανηγύρια τα ξημερώματα, όταν οι κλαριντζήδες θα τραγουδάνε το "Τώρα στα ξεχωρίσματα έλα γιέ μ' να φιληθούμε..."!!!

Τις αλλαγές στα σχολεία ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου

  Με κεντρικό σύνθημα και πυρήνα της πολιτικής :"Πρώτα ο μαθητής", η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξήγγειλε τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία.

    Οπως είπε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, το πρόγραμμα αρχίζει από τον εξορθολογισμό της ύλης. Επισήμανε τον όγκο που υπάρχει στα βιβλία δημοτικού και γυμνασίου, τον προβληματικό τρόπο παρουσίασης, την επικάλυψη από μάθημα σε μάθημα και από τάξη σε τάξη. Ολα αυτά επιβάλλουν την περικοπή καταρχήν στα θετικά μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία, Πληροφορική και Τεχνολογία. Η περικοπή θα γίνει από την πέμπτη τάξη του δημοτικού και θα συνεχιστεί ως την τρίτη λυκείου, όπου εκεί όμως θα είναι περιορισμένη.

    Χαρακτηριστικά η υπουργός επισήμανε: " Πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη. Σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα. Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων".

    Συγχρόνως το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία σε πιλοτική βάση νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα. Έτσι το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνεται κατά δέκα ώρες στις τάξεις α΄και β΄, κατά πέντε στις τάξεις γ΄και δ΄και κατά τρεις στις τάξεις ε΄και στ΄. Συγχρόνως ενισχύεται η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας. Στο προτεινόμενο πρόγραμμα της προαιρετικής ζώνης δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα.

    Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι το άλλο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Παιδείας.

    Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού στη σχολική καθημερινότητα και αξιοποιεί μεθοδολογίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται με βάση την έως τώρα εμπειρία από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, τα πορίσματα σχετικών επιστημονικών ερευνών και τη διεθνή εμπειρία, ενώ ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκινάει. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες καλούνται με δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση μέσω του διαδικτύου να αποστείλουν σχέδια καλών πρακτικών που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν στην σχολική μονάδα όπου εργάζονται.

    Η υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική διεύθυνση που όπως είπε φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενιαία πύλη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και η οποία είναι : www.epimorfosi.edu.gr.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τμήμα της εφαρμογής ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα που ανακοίνωσε η υπουργός με την επισήμανση ότι ο ρόλος της ελληνικής γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη. Το υπουργείο ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    H υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Η κ.Διαμαντοπούλου στο τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος την άκουσε με την γνωστή ευαισθησία του και την βαθιά γνώση του στα θέματα Παιδείας, επισημαίνοντας την αισιοδοξία του κ. Παπούλια για την αλλαγή στην παιδεία, που όπως είπε χρειαζόμαστε όλοι. Και η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε : "Επίσης ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του υπουργείου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εσωτερικό, το εξωτερικό αλλά και σε 400 πυρήνες σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο θα γίνει ένα μεγάλο συνέδριο με προσκλήσεις σε διεθνείς προσωπικότητες και ο Πρόεδρος είναι εξαιρετικά θετικός στο να υποστηρίξει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία".

απε
  

Η Ντόρα ετοιμάζεται !

Κάτι συμβαίνει στη Ν.Δ , κάτι συμβαίνει στα Χανιά , κάτι καινούριο θα συμβεί στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας . 
Κάτι που όλοι ξέρουμε και περιμένουμε .. 


Χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της  διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας , παραιτήθηκαν μαζικά 400 μέλη του κόμματος στα Χανιά . 


Μάλλον η κυρία Μπακογιάννη ετοιμάζεται σύντομα για το νέο βήμα και τη δημιουργία κόμματος .
Μέχρι τα μέσα Ιουλίου πιθανολογείται ότι θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση . 

Θα έχουμε ανακατατάξεις και στα δημοτικά πράγματα , κυρίως σε μεγάλους Δήμους , γιατί είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θα κατέβουν με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά με το χρίσμα της Ντόρας . 


souflievros
 

Πανεργατικό συλλαλητήριο

 Το αίτημα του υπουργού Εργασίας για την έναρξη διαλόγου για τα εργασιακά απέρριψε η ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης, τονίζοντας ότι τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα είναι ακραία και αντεργατικά, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων.
   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων, αλλά και δράσεων της συνομοσπονδίας με βάση τα καίρια θέματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η ΕΓΣΣΕ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα οικονομικά, και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις.
   Σε άμεση προτεραιότητα, όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, τίθεται η διεκδίκηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ, η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καταδικαστέες τις απαιτήσεις της τρόικας, τις οποίες υιοθετεί η κυβέρνηση. Επίσης, η συνομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για παραβίαση συνθηκών και νόμων και ετοιμάζεται να προσφύγει στο διεθνές γραφείο εργασίας, αλλά και σε ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.
   Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση για την πραγματοποίηση, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, πανεργατικού συλλαλητηρίου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ.
   Στο μεταξύ, ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα μπλε λεωφορεία, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
   Συγκεκριμένα, στάση εργασίας έγινε από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και θα επαναληφθεί από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
   Το συνδικάτο των εργαζομένων ζητάει μεταξύ άλλων, την πρόσληψη οδηγών, την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και την καταβολή ημερομισθίων τα οποία -όπως ισχυρίζονται-παρανόμως δεν κατέβαλε η διοίκηση.
   ΠΝΟ: Νέα 24ωρη τη Δευτέρα 31 Μαΐου
   «Οι Έλληνες ναυτεργάτες θα αντισταθούν σε πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και στρέφονται κατά των δικαιωμάτων τους, όπως και σε λογικές που θέλουν να φέρουν πλοία με ξένες σημαίες, στα οποία δεν θα υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γ. Χαλάς, σε συνέντευξη Τύπου.
   Ο κ. Χαλάς είπε ακόμη ότι το κρουαζιερόπλοιο «Zenith» αποτελεί «Δούρειο Ίππο συμφερόντων, προκειμένου να καθιερωθεί και στην Ελλάδα κρουαζιέρα από πλοία, στα οποία εργάζονται ναυτικοί, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, με πολύ χαμηλούς μισθούς και ανασφάλιστοι».
   «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε -πρόσθεσε- πλοία, όπως το "Zenith", να συνεχίσουν να εκτελούν δρομολόγια στην Ελλάδα, αφού υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας, καθώς εργάζονται 613 άτομα από 27 χώρες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ τους».
   Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να ενταχθεί το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) στο Ταμείο Μισθωτών, η ΠΝΟ εξέφρασε την αντίθεσή της, καθώς «το ναυτικό επάγγελμα έχει πολλές ιδιαιτερότητες, που απαιτούν την αυτοτέλεια του ασφαλιστικού φορέα των ναυτικών».
   Ο γγ της ΠΝΟ είπε ότι η ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα, 31 Μαϊου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στην οποία αναμένεται να προστεθεί και το «Zenith».
   Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, κατά την οποία συζητήθηκαν βασικά θέματα, όπως η άρση των προνομίων στην κρουαζιέρα και οι διαδικασίες διασφάλισης των θέσεων εργασίας στην επιβατηγό ναυτιλία.
   Στη συνάντηση, η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου της, για τη θεσμοθέτηση σταθερού θεσμικού πλαισίου με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με την παράλληλη προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών. Υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών και η ΠΝΟ προχωρεί στις προγραμματισμένες της κινητοποιήσεις.