Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Φεύγω !
Κοίταξε τον εαυτό  της κατάματα … βαθιά,  ώσπου ξεπέρασε το ίδιο της το βλέμμα … πήρε μια βαθιά ανάσα …κι άρχισε να ανεβαίνει τη σκάλα του αεροπλάνου .
Το είχε ξανακάνει , πριν μια δεκαετία , για την ακρίβεια πριν 11 χρόνια , όχι να ανεβεί σε αεροπλάνο , αλλά να ανεβεί έτσι , με ίδια σχεδόν ψυχολογία , ελαφρώς διαφορετικά προβλήματα …αλλά με την ίδια λογική . Να πάρει αποστάσεις , να απομακρυνθεί . να σκεφτεί , να αποφασίσει . Να είναι εκείνη κι ο εαυτός της , η σκέψη της και ηχώ της , ο λόγος κι ο αντίλογος  , το μέσα της ….το μέσα της … .
Πόσα είχε μέσα της …πόσα μαζεμένα συναισθήματα , εμπειρίες , απορίες , συμπεριφορές  , προβλήματα …όλα τα ένιωθε ένα κουβάρι και ένα ηφαίστειο . Κουβάρι γιατί μέχρι τώρα δεν ήξερε από πού να αρχίσει , ποια άκρη να τραβήξει πρώτη , πώς να  τα βάλει σε μια σειρά ;  Ηφαίστειο … γιατί έτσι και δεν κατάφερνε εδώ και πολύ καιρό να κρατιέται ήρεμη και γαλήνια , εξωτερικά τουλάχιστον , ένας θεός ξέρει πόσο τεράστια θα ήταν η έκρηξη . Τι και ποιους θα έπαιρνε παραμάζωμα η λάβα ..και ποιους θα έκαιγε στο πέρασμά της .
Καμιά φορά σκεφτόταν απλά να δώσει μια και κάψει το κουβάρι έτσι όπως ήταν …
Καλύτερα από απόσταση , μακριά από όλους και από όλα ..να καεί μονάχη της , να φωνάξει στο πουθενά , να κλάψει στο τίποτα … και σε εσάς ; ναι βρε , πάλι θα σας χαμογελάσει !
Αυτό που σκεφτόταν σήμερα , τώρα που ακόμα το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί , ήταν γιατί οι άνθρωποι σε ρωτάνε  τι κάνεις , αφού τους είναι αδιάφορο πραγματικά και στην ουσία να μάθουν ;  Το απλό τυπικό « καλά» δεν τους ικανοποιεί  και από την άλλη δεν τους ενδιαφέρει να σε νιώσουν , όταν θα έχεις κάτι να τους πεις . Ο καθένας κουβαλάει τη δική του λογική και οπτική και έτσι θέλει να βλέπει και εσένα , κάτω από το δικό του πρίσμα . Υποκριτικό ! ναι , αν όχι υποκριτικό τότε τι άλλο !
Η σκέψη της μεταπηδούσε από το ένα στο άλλο …από πρόσωπο σε πρόσωπο , από καταστάσεις σε καταστάσεις , ώσπου ένιωσε εκείνο το τρομερό , υπέροχο συναίσθημα της απογείωσης   και απλώθηκε διάπλατα ένα αυτάρεσκο , ήρεμο χαμόγελο στο πρόσωπό της .
Έγειρε προς τα πίσω  ....... Φεύγω ….!!

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 28 Μαΐου, την Κομοτηνή.

Μόλις Ανακοινώθηκε και επίσημα το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αύριο και την επίσκεψή του στην Κομοτηνή .

 Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης:

   10:00 π.μ. Επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Κομοτηνής (ΚΕΚΥΚΑμεΑ)

    10:30 π.μ. Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στην Κομοτηνή (κτήριο Νομαρχίας)

     3:00 μ.μ. Συνάντηση με τοπικά στελέχη

     4:30 μ.μ. Επίσκεψη στη 19η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2010»

Ψηφίστηκε ο Καλλικράτης

 Ψηφίστηκε ο Καλλικράτης με 160 ψήφους υπέρ στην ολομέλεια της Βουλής .

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησε η ΝΔ.
Υπέρ του «Καλλικράτη» ψήφισαν 160 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου).
Κατά ψήφισαν 124 βουλευτές από την ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ.
«Παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.
Στην επί της αρχής συζήτηση του «Καλλικράτη» μίλησαν 174 βουλευτές.
Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.
Η ΝΔ, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο γγ της ΚΟ Κώστας Τασούλας, κατέθεσε και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος, με ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, ενημέρωσε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθούν το βράδυ της Πέμπτης οι ομιλίες όλων των εγγεγραμμένων βουλευτών επί των άρθρων, η συζήτηση θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Ακόμα κι αν ψηφίστηκε με 160 ψήφους τα προβλήματα παραμένουν . Και δεν είναι ότι παραμένουν σε κάποιες τοπικές κοινωνίες μόνο που δεν υπήρξε η συναίνεσή τους στο συγκεκριμένο χωροταξικό . Τα προβλήματα παραμένουν μέσα στην Ελληνική Βουλή . Ο δε Σαμαράς θα τα αλλάξει όλα ξανά απο την αρχή , η Ντόρα Μπακογιάννη είχε έτοιμο τον σχεδιασμό και δεν θέλησε η κυβέρνηση να τον υλοποιήσει , αλλά και δεν τακτοποιήθηκαν δεν ικανοποιήθηκαν προφανώς κάποιοι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που υπόκεινται στο Μπακογιαννικό στρατόπεδο . Απο την άλλη η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε την διαβούλευση έτσι όπως όλοι θα περιμένανε , δεν ακούστηκαν και δεν  έλαβαν υπόψη κάποια κακώς κείμενα που και τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης υπογράμμισαν , ρίχνοντας βολές απευθείας στον κύριο Ραγκούση . Πότε θα σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας ; πότε θα αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές για να οικοδομηθεί ένα σωστό επιτέλους κράτος ; !

απε - Souflievros 


Siemens, Βατοπαίδι και Ομόλογα, Χρηματιστήριο…υπάρχει λύση για διώξεις εκ των υστέρων;

 Του Σωτήρη Κούκιου

Όπως και να συζητήσουμε το θέμα των εξεταστικών που συνέστησε η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ, με στόχο την απόδοση ευθυνών για τα 4 αυτά σκάνδαλα, έχουν προκύψει ιδέες για την τυχόν δυνατότητα εκ των υστέρων άσκησης δίωξης. Έτσι ώστε να δημιουργηθεί έστω και καθυστερημένα μια αίσθηση δικαιοσύνης σε αυτή την χώρα και το πολιτικό σύστημα. Και όχι μόνο αυτό: ελλοχεύει και ο κίνδυνος, οι απλοί συνεργοί να δικαστούν και να καταδικαστούν και οι αυτουργοί των αδικημάτων να πίνουν καφέ στο Κολωνάκι.

Εγώ θα δώσω 2 διαστάσεις του θέματος :

1. Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 5 του Συντάγματος, δίνεται η δυνατότητα στον ίδιο τον κατηγορούμενο ή στους κληρονόμους του να ζητήσουν την συνέχιση της διαδικασίας με σύσταση ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο της κατηγορίας. Άρα όλοι οι πολιτικοί που εμπλέκονται, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μόνοι τους την συνέχιση της διαδικασίας ακόμη και αν έχει παραγραφεί. Για να μην τους μείνει η ρετσινιά όπως λέει και ο λαός. 

2.  Σύμφωνα με την απόφαση της 4.11.1999 του Συμβούλιου της Ευρώπης  για την δημιουργία Σύμβασης Αστικού Δικαίου για την διαφθορά, υποχρεούνται τα κράτη μέλη να έχουν προβλέψει την διαδικασία αίτησης αποζημίωσης αυτών που έχουν θιχτεί από πράξεις διαφθοράς. Και αποζημιώνονται από το κράτος ή ακόμη και από αρμόδια αρχή.
Με βάση λοιπόν της απόφασης αυτής που είναι σε ισχύ και δεσμευτική για τα κράτη μέλη, αν θεωρήσει κάποιος πολίτης ότι δεν έχει καλυφθεί με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της χώρα μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Δικαστικής Συνεργασίας της ΕΕ ή και στο Διεθνές Δικαστήριο και να ζητήσει την ακύρωση του νόμου εναντίον της χώρας. Βέβαια και μια τέτοια απόφαση σε επίπεδο δεσμευτικότητας θα επέφερε την τιμωρία ενδεχομένως της χώρας, αλλά θα άνοιγε τον δρόμο για αγωγές εναντίον όλων των πρωταγωνιστών των σκανδάλων. Παρ όλα τα θέματα απόδειξης του έννομου συμφέροντος, θα αποτελούσε νομική διέξοδο για την περαιτέρω συνέχιση της διαδικασίας (που τουλάχιστον δεν έχουν περάσει το όριο των 10 ετών από την τέλεση της πράξης).

Λέτε να πετυχαίναμε την δήμευση περιουσιών;

Tempel or Rebel ;  

Τρωκτικό : Να τη βγάλουμε την κασέτα με το Ελληνικό ποδόσφαιρο ; Ή να μη τη βγάλουμε ;

Να τη βγάλουμε την κασέτα  με το ελληνικό ποδόσφαιρο ; Ή να μη τη βγάλουμε ;

Μας απειλούν ότι θα μας κλείσουν , θα μας φιμώσουν , θα μας συλλάβουν .

Ο εισαγγελέας χθες βράδυ έπαιζε με το on/off να δει αν λειτουργεί . Να είναι σίγουρος ο άνθρωπος ώστε την κρίσιμη στιγμή να ξέρει ότι λειτουργεί και να το γυρίσει στο off .

Αν υπάρχει κασέτα - σκάνδαλο , που κρατικοί φορείς και άλλοι κερδοσκόποι κάνουν και στήνουν βρώμικα παιχνίδια εις βάρος του κοσμάκη , να βγει στον αέρα . Απειλεί και η google ότι θα κλείσει το Τρωκτικό .
Να το κλείσει !
Δεν το λέμε ελαφρά την καρδία , ούτε έχουμε κάτι συγκεκριμένο με το Τρωκτικό ούτε με κανένα άλλο blog . Ίσα , ίσα είμαστε μαζί τους .
Έχουμε όμως να πούμε το εξής :
Αν υπάρχει αυτή η κασέτα και καίει κόσμο , αλλά ανοίξει τα μάτια και σώσει ακόμα περισσότερους ανυποψίαστους πολίτες τότε να βγει στον αέρα .Γιατί αν δεν βγει , κάτι άλλο θα συμβαίνει .  Θα κλείσουν το Τρωκτικό για να μη το δει ο κόσμος ;

Αστείο ....!!! Περίπου 60.000 χιλιάδες blog δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα . Ε  , λοιπόν όλα τα Blog θα φιλοξενήσουν το ντοκουμέντο . Τι θα γίνει ; Θα τα κλείσουν όλα ;

Ας το κάνουν .. Εκεί να δούμε και να δουν τι θα γίνει μετά !!!

 Του blog το κάγκελο ! 
Εμείς θα ασχοληθούμε ξανά επί του αποτελέσματος .

Εργασία : 9 θέσεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου προκηρύσσει την πλήρωση των παρακάτω θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία κατά βαθμό και ειδικότητα:
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Αναισθησιολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Καρδιολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής Γυναικολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Νευρολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Ορθοπαιδικής στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Ουρολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Παθολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄
• μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ.Β΄


Α. Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν:

α) Ελληνική Ιθαγένεια ή όσων προέρχονται από Κράτη-Μέλη της ΕΟΚ.
β) Άδεια άσκησης Ιατρικού επαγγέλματος.
γ) Τίτλο αντίστοιχης με τη θέση Ιατρικής Ειδικότητας.
δ) Ηλικία που να μην υπερβαίνει το 45ο έτος και μόνο η κατοχή τίτλου ειδικότητας για τους Επιμελητές Β΄.
ε) Από τα ανωτέρω όρια ηλικίας εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στον κλάδο γιατρών Ε.Σ.Υ.
στ) Οι υπηρετούντες γιατροί στο Ε.Σ.Υ. δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση στο Ε.Σ.Υ. μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, εκτός αν παραιτηθούν μέχρι την λήξη της εκάστοτε προκήρυξης.
Β. Η Αίτηση - Δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται εις τριπλούν (η μία επικυρωμένη και οι λοιπές σε απλά φωτοαντίγραφα) στη Γραμματεία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου μέχρι και 08-06-2010.

Αιτήσεις - δηλώσεις μαζί με τα δικαιολογητικά, μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικά στη Γραμματεία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με συστημένο δέμα στην καθορισμένη ημερομηνία. Ταχ.Δ/νση: Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, 25ης Μαΐου 152, Τ.Κ.68300.
Αιτήσεις - δηλώσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, στο τηλέφωνο 25530-44328 begin_of_the_skype_highlighting              25530-44328      end_of_the_skype_highlighting όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δωρεάν βιβλία με ένα κλικ στο Ιnternet

Ενας μαγικός κόσμος γεμάτος από εκατομμύρια βιβλία σε περισσότερες από 25 γλώσσες ανοίγεται στις οθόνες των διαδικτυακών βιβλιοφάγων, δωρεάν με ένα απλό κλικ. Μέσα από ειδικές ιστοσελίδες που λειτουργούν ως online βιβλιοθήκες, εκατομμύρια τίτλοι ελεύθεροι από πνευματικά δικαιώματα γίνονται διαθέσιμοι για download χωρίς κόστος, επιτρέποντας σε ανθρώπους απ΄ όλες τις γωνιές του πλανήτη να έρθουν σε επαφή με σπάνια «διαμάντια» της παγκόσμιας πεζογραφίας και ποίησης, από τον Σοφοκλή ως τον Τσαρλς Ντίκενς και από τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε ως την Τζέιν Οστιν.
Η εν λόγω διαδικασία είναι καθ΄ όλα νόμιμη, καθώς τα έργα αυτά είναι ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα διότι έχουν περάσει 70 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού τους ή από τον θάνατο του μεταφραστή, αν το έργο διατίθεται σε μετάφραση. Την ίδια στιγμή, οι ιστοσελίδες αυτές λειτουργούν και ως πλατφόρμα για όλους τους συγγραφείς που επιθυμούν να διαθέσουν δωρεάν το έργο τους, καθώς και για όλους τους πρωτοεμφανιζόμενους (ή και... πειραματιζόμενους) συγγραφείς που αναζητούν ένα μέσο για παρουσίαση κειμένων που δεν γίνονται εύκολα αποδεκτά από συμβατικούς εκδοτικούς οίκους.

Νάρκη αντισυνταγματικότητας στο Ασφαλιστικό

Σε «τεντωμένο σχοινί» κινείται η συνταγματικότητα των κυβερνητικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, ιδιαιτέρως αυτών που αφορούν τον δημόσιο τομέα. Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός καθώς αναμένονται προσφυγές από την ΑΔΕΔΥ και μεμονωμένους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους για τις περικοπές του 13ου και του 14ου μισθού και των συντάξεων ενώ εν αμφιβόλω τίθεται και η εφαρμογή του νέου ΛΑΦΚΑ, καθώς η επιβολή εισφοράς έχει κριθεί από το 2004 αντισυνταγματική.

Το γεγονός αυτό αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των οικονομικών υπουργών, οι οποίοι «βομβαρδίζουν»  το Ελεγκτικό Συνέδριο με ερωτήματα γύρω από τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων, που πρόκειται να φέρουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή προς ψήφιση. Σύμφωνα με πληροφορίες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει αποστείλει στους νομικούς συμβούλους του κράτους και στο Συνέδριο σειρά ρυθμίσεων που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου να έχει μια πρώτη νομική γνωμοδότηση γύρω από το ενδεχόμενο να καταπέσουν μελλοντικά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Κάτι τέτοιο συνιστά ένα εφιαλτικό σενάριο για την κυβέρνηση, καθώς θα ανατρέψει ολόκληρο τον οικονομικό σχεδιασμό και φέρνει σε δεινή θέση αυτούς που θα κληθούν να επιστρέψουν σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους όσα περικόπηκαν.

Πάντως, με εντολή του υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ζητηθεί η νομική συνδρομή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συνταγματικότητα των παρακάτω ασφαλιστικών αλλαγών:

Για τη Siemens - ΜαντέληΤου Δημήτρη Χαντζόπουλου - Νέα

Το Τρωκτικό καταγγέλει! Για την ολιγόωρη αναστολή της λειτουργίας του ..

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης προχώρησε σήμερα η google κατεβάζοντας τον διακόπτη του troktikou. Χωρίς καμία άλλη εξήγηση και με ξεκάθαρο και μη συκοφαντικό περιεχόμενο αναρτήσεων η google έχει διακόψει την λειτουργία του blog.
Καμία λογική δεν υπάρχει σε τέτοια κίνηση όταν το troktiko είναι το πρώτο blog στον κόσμο, η πρώτη ιστοσελίδα στην Ελλάδα και έχει 10 εκ. επισκέψεις την ημέρα.
Η γυναίκα του καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται και η κυβέρνηση αλλά και η πολιτική ζωή του τόπου χρεώνονται την προληπτική και φασιστική λογοκρισία που δεν έχει προηγούμενο και δημιουργεί ερωτηματικό ως προς τον χρόνο τέλεσης του "εγκλήματος".
Εδώ και μια εβδομάδα έχει ξεκινήσει από τα πολιτικά πρόσωπα μια άθλια επίθεση στα blogs που καταγράφουν ΑΛΗΘΙΝΑ και πραγματικά γεγονότα και σε κάθε περίπτωση ακόμα και τα λάθη μας δεν δικαιολογούν την φίμωση μιας ελεύθερης φωνής των πολιτών όλης της χώρας. Το troktiko είναι η φωνή του Έλληνας πολίτη και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Είτε από την πλατφόρμα της google είτε από δική μας που όμως τότε θα αγριέψει περισσότερο τα πράγματα.
Ελπίζουμε ότι σύντομα η google θα επιτρέψει στον κόσμο να έχει την δική του φωνή. Στην αντίθετη περίπτωση η ομάδα μας θα λάβει τα μέτρα της για να αποκτήσει και πάλι το βήμα πέρα από οποιαδήποτε Αμερικανικά και άλλα συμφέροντα που βέβαια συμπορεύονται πλέον με τα κυβερνητικά και τα πολιτικά.
Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις αφού ενημερωθούμε επίσημα από την google για την πρωτοφανή λογοκρισία.
Πλέον ο έλεγχος των blogs της Αμερικάνικης πλατφόρμας τώρα που η χώρα είναι υπό ιδιότυπη κατοχή είναι πιο εύκολος καθώς τα συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν για την αποχαύνωση του κόσμου είναι τα ίδια. Ο κόσμος όμως έχει ξυπνήσει προ πολλού...

ΤΡΩΚΤIKO
Ζητούμε συγνώμη για την περίεργη διακοπή της λειτουργίας του blog μας. Αιφνιδιαστικά κόπηκε αλλά συνεχίζουμε και θα μάθουμε τι έγινε. Πάντως τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Και μετά απο όλα αυτά ..το Τρωκτικό λειτούργησε ξανά , κανονικά ! 
Πιθανότατα να ήταν και μια απλή εμπλοκή στα συστήματα της google , συμβαίνει καμιά φορά σε όλα τα blog ..
Ίσως μάθουμε ..ίσως και όχι ..γιατί έτσι .. " μπορεί να είναι και καλύτερα " να υπάρχει το μυστήριο της διαπλοκής , του κυνηγητού , του κατατρεγμού ..της φίμωσης , της λογοκρισίας ..

Από 27 έως 30 Μαΐου η έκθεση «Θράκη 2010» στην Κομοτηνή

Ανοίγει αύριο τις πύλες της στην Κομοτηνή, η 19η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2010», που διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. 
 
Φήμες ήθελαν τον Πρωθυπουργό να εγκαινιάζει την έκθεση αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει . Ακόμα δεν ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού , ούτε η επίσκεψή του για την Παρασκευή  .
 
Η έκθεση Θράκη θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Μαΐου.

Απαλείφθηκαν οι όροι «μείζονος και προφανούς» σημασίας από το σ. ν. για τη διαδρομή και εγκατάσταση του πετρελαιαγωγού…

Στην απάλειψη των όρων «μείζονος» και «προφανούς» και στη διατήρηση του χαρακτηρισμού “εθνικής σημασίας” συμφώνησαν εχθές, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, με θέμα το σχέδιο νόμου για τη «διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και άλλα συναφή θέματα», που θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, οι βουλευτές του νομού Έβρου, ο νομάρχης, Νίκος Ζαμπουνίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου και εκπρόσωπος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίοι συμφώνησαν επίσης να είναι στενότερη, στο εξής, η μεταξύ τους συνεργασία, στο πλαίσιο λειτουργίας των επιτροπών της «συμφωνίας διέλευσης» και της «παρακολούθησης του έργου». Αποφασίστηκε επιπλέον να γίνουν διορθώσεις στο σχέδιο νόμου, στα σημεία που αφορούν τις αποζημιώσεις για τις δημόσιες εκτάσεις που θα χρησιμοποιήσει κατά την κατασκευή του πετρελαιαγωγού η Trans Balkan Pipelilne, οι οποίες θα είναι αντίστοιχες με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν για τις ιδιωτικές εκτάσεις. Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της χθεσινής σύσκεψης, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση, δήλωσε στην Ε. ΡΑ. ότι ξεκαθαρίστηκε ο χαρακτηρισμός του έργου, το οποίο, όπως είπε, «όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι “εθνικής σημασίας”, ενώ δήλωσε ικανοποιημένη για τη διαγραφή των λέξεων «μείζονος και προφανούς» αλλά και για τη συμφωνία στενότερης συνεργασίας με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ερώτηση Τσιαούση για απλοποιήσεις διαδικασιών στα προγράμματα γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας…

Την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων για τα προγράμματα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την απλοποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης για τα επόμενα προγράμματα, προτείνει, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση, σε ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με θέμα την καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών και Νέων. Η κα. Τσιαούση ερωτά εάν προτίθεται η ηγεσία του υπουργείου να βελτιώσει τον τρόπο και τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβάλλονται στον ΕΟΜΜΕΧ, εάν υπάρχει σχεδιασμός για την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων προγραμμάτων που «τρέχουν» και με ποια μέτρα θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κωλυσιεργίας που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, τα οποία, όπως υποστηρίζει η βουλευτής, «έβριθαν γραφειοκρατικών διαδικασιών και αντιαναπτυξιακών κινήτρων».

Οι άγαμοι άρρενες δεν δικαιούνται τη σύνταξη των γονιών τους

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη, μεταστρέφοντας την νομολογία της, αποφάσισε ότι οι άγαμοι άρρενες μετά τον θάνατο των γονέων τους δεν δικαιούνται την σύνταξη που ελάμβαναν αυτοί ως δημόσιοι υπάλληλοι. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ε.Σ., είχε κρίνει με παλαιότερες αποφάσεις της ότι οι διατάξεις του Συνταξιοδοτικού Κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων που αποκλείουν την συνταξιοδότηση των άγαμων αρρένων παιδιών μετά τον θάνατο των υπαλλήλων ή συνταξιούχων γονέων τους είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, καθώς δικαιούνται την σύνταξη οι άγαμες θυγατέρες. Η Ολομέλεια του Ε.Σ. έκρινε την Τετάρτη ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι η αρχή της συνταγματικής ισότητας δεν καταλαμβάνει τα άρρενα τέκνα και κατά συνέπεια δεν δικαιούνται την σύνταξη των γονέων τους μετά θάνατον.